Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annagramma

284 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... édesapa elfáradt 2021.12.15 17:16:00
Este van, este van,Édesapa fáradt -Aranyhajú lányom,Te bonts nekem ágyat. Szelíden te simítsdPuhára a vánkost,Ágyam szélire isTe ülj ide már most. Homlokomon a búNagyon elborongott,Kicsi száddal rólaLeheld el a gondot. VirágfejecskédetHajtsd szívem fölébe,Nevess éjszakáraCsillagot beléje. Mesélj…..
... x 2021.12.06 17:15:00
Anyám már megint telefonált. Délutáni órában. Fényes nappal. Hát nem meghalt másnapra az apám? Kiveszem már a kezéből azt a kurva telefont...
... x 2021.10.26 17:14:00
- Neked még hiányzik a C?- Nehéz megmondani. Utoljára pár hete gondoltam a bekrepált töltőmmel kapcsolatban, hogy nem baj, majd hétvégén hazaviszem és segít megcsinálni.- Ja. “Nagy utazás, azt mondtad hogy ez az élet, s nem halunk meg” – nekem ez jár négy éve a fejemben. Láttad? Én utálom ezt a…..
... párbeszédtöredék otthon 2021.08.09 17:12:00
- Apa, kivihetjük az utcára a tolókocsidat játszani?- Nem. Itt bent vagy a garázsban játszhattok vele.- De miért? Légyszi!- Nem, mert elrontjátok és szerezhetek újat.- De már majdnem 40 évesek vagyunk, nem fogjuk elrontani! Légyszi!- Még csak 37 éves vagy. Majd ha 40 leszel...
... x 2021.07.17 17:11:00
Szóval van egy ismerősöm, aki tavaly napi fél-egy liter vodkán élt egészen addig, amíg kórházba nem került, vele beszéltük, hogy ma már 6-7 üveg sör ugyanazt a fiziológiai állapotot elő tudja állítani: vodka sem kell, csak egy kevés kitartás. Mondtam, hogy az olyan lehet, mint a mortal kombatban,…..
... 66 2021.06.14 17:09:00
seggem a szádba pattanhat,annak a fele 33, ennyi lennél ma, és én ezt a mondókácskát szavalgatnám egész nap. Nem voltál valami jófej velünk, szóval anyát és apát hívd fel inkább te, mert én nem akarom és nem is fogom, de elsősorban mégiscsak ma lennél 33, úgyhogy nyald a seggem télen-nyáron!..
... x 2021.05.29 17:07:00
Ma négy éve, hogy meghalt az öcsém. Délután felhívott a barátja, nevezzük Gábornak. Végülis így hívják. Szóval felhívott a Gabi: hogy vagyok, és szerintem felhívhatja-e az anyánkat. Mondtam, hogy mi ilyenkor (mikor lett ebből “ilyenkor”?) nem szoktunk beszélni, és biztosan örülne, ha…..
Rég szórakoztam olyan jól, mint március 14-én a Müpa nézőterén, Richard Strauss Capricciójának előadásán, melyet a Kocsis Zoltán vezényelte Nemzeti Filharmonikusok adott elő nemzetközi énekesekkel, úgynevezett félszcenírozott (ám ettől még egészen teátrális) előadásban. Mindig bajban vagyok, ha…..
annagramma 2013.03.27 14:57:54
@dauben: Örülök neki. Klassz kis darab, tudtam volna még mit írni róla. Ha tényleg megnézed, írd meg, hogy tetszett!
annagramma 2019.01.29 20:06:25
@Matt33: Ennek az írásnak az a dicsősége, hogy valóban elhangzott a Bartók rádióban, egyetlen mondatot cenzúráztak, kitalálhatod, melyiket.
Írjál nyugodtan, nemcsak nárcisztikus énem vágyait elégíti ki, itt megnyilvánul valaki, de tényleg örülök neki.
És persze, hogy emlékszem rád, a vezetéknevedre is, később, én egy randira igyekezvén -- hogy a koncert mi volt, ne kérdezd, már nem tudom --, úgy rémlik, össze is futottunk a Váci utcai Szent Mihály templom előtt. És valamelyik év valamelyik kaposvári koncertjén -- ne kérdezd, már nem tudom -- a mögöttem lévő sorban, néhány hellyel arrébb ültél.
A kapuzárási pánikkal szerintem egyelőre ne vesződj, úgy rémlik, szemtelenül fiatal voltál, amikor találkoztunk, igaz, azóta feletted is eltelt 7-8 év.
De azért átmentem ide.  Az említettség okán fellapoztam a régi írásaimat, és fájdalommal kellett megállapítanom, hogy egészen érzékeny, és magányosságában szép dolgokra voltam képes. Lehet, hogy felnyitok egy palack vörösbort, és ma én is “húszas éveim” nosztalgiaestet tartok magamnak, csak…..
annagramma 2018.11.09 02:14:16
@Sz. E.: Eszembe sem jutott, hogy bárki ezt még olvashatja -- ahogy korábban sem túl sokan, de nem is ezért volt. Az utóbbi időben a számomra fontos (fontos? mit tudom én, megőrzendő múlt) írásait "archiválom" ide a tumblrről. Az azért érdekelne, hogyan vergődtél ide épp most. A harmincas éveim nosztalgiaestben határozottan, biztonsággal kijelentve lesz vodka.
annagramma 2019.01.22 07:28:42
@Matt33: Szia! Örülök, hogy írtál, mindig meglepődöm, ha nagy ritkán e kihalt tájra vetődik valaki, és azt is öröm tudni, hogy nem voltam egészen egyedül. Ha időnként eszembe jut ez-az, fellapozom, ilyenkor kicsit úgy érzem magam, mint valami szellem a saját múltamban. De hát igen, eltelt 7-8 év -- ha innen nézzük, nekem is volna mit bepótolnom. Az írásoknak jobbára személyes okok vetettek véget (anonimnak szántam, és nem örültem, amikor egyszercsak nem lett az), ha alkalomadtán elmerengek ezeken az időkön, el tud szomorítani, hogy ma már legfeljebb szennyet hányok a nagy szemétdombra, azt is minek.
Koncertekre az utóbbi években ritkán járok, de a zene iránti rajongásom megmaradt akkori állapotában (legalább ez), a kaposvári fesztiválon pedig minden évben ott vagyok (a nem múló, felszabadító és izgatott élmény, valahányszor megérkezem!), ha az utóbbi időben csak 2-3 napot is.
Mostanában főleg a film a szenvedélyem, az is a zenéhez hasonló magányos elfoglaltság, szóval azért van, ami nem változik.
... x 2018.11.06 00:34:43
Szóval az egyik este, nem emlékszem pontosan, de tegnapelőtt volt, véginézegettem egy halom 2009-es videót a családom akkori költözéséről és az azévi karácsonyról. Azért léteznek, mert apám technomániája abban az évben vetette meg vele a már polgárok számára is megengedhető árú sony handycamet. A…..
... x 2018.11.06 00:34:39
Délután a kedves, 83 éves öreganyó, szomszédom, nevezzük Joli néninek, amennyiben így mutatkozott be, ismét felkeresett. Joli néni az apámkorú fiával él egy 120 négyzetméter körüli nagy belmagasságú lakásban (gondoltam rá, hogy öreg napjaira kölcsön adom Bartis A nyugalom c. regényét), aki, tehát a…..
... x 2018.11.06 00:33:22
A tavalyi Haneke-film bemutatója előtt vált világossá, hogy létezik egy lelki társam a világban, aki a másnapi, szintén délutáni (véletlenül sem esti) vetítésre, csak úgy, mint én, az első jegyet vásárolta meg a leghátsó sor bal szélére. Azóta vártam, hogy ismét felbukkanjon, és ez most, a japán…..
... 2018.06.13 02:33:13
Nagyon ciki volt, mert én abbéli hitemben, hogy úgyis csak négyen leszünk, elmentem a világoskék vászoncipőmben (azt írták, esni fog, a többit nem szívesen áztattam volna el, ráadásul az egyetlen feketének meg lejött a sarka, illetve lett volna még a fekete tornacipő...), erre fél órával a temetés…..
Szokásos sztori. Pali (mégsem hívhatják Henriknek) lelép otthonról. Kiugrik a korai, hirtelen felindulásból elkövetett házasságból vagy az elől, kapuzárási félelem, félelem a kapuzárási félelemtől, mindegy is: benőzik, s hirtelen és “váratlanul” elhagyja Erzsit. Új életet kezd, Erzsit le se tojja,…..
annagramma 2017.08.09 10:50:31
@nyolcasesküdt: egy ideje már máshová köhögöm a netes hulladékomat, de bevallom, hiányzik ez a blog, mert akkoriban még tudtak igazán foglalkoztatni dolgok. Aztán ki tudja, lehet, hogy egyszer még előveszem a fiókból. Arra azért
mindig vágytam, hogy Fáy Miklóssal egy mondatba kerüljek!
fáymiklós Kari korok 2017.02.26 08:58:50
Persze, hogy intézmények esetében nem annyira fontos a kor, de ha már épp így jött ki, örüljünk neki. Idén 175 éves két nagy szimfonikus zenekar, a Bécsi Filharmonikusok és a New York Philharmonic. Meg is ünneplik magukat, New York Pestre is eljön az ügy érdekében tavasszal. Amúgy is van néhány…..
annagramma 2017.04.26 16:27:29
@tnsnames.ora: helló! Ezen a helyen off leszek, de ezt a kommentet véletlenül találtam most, és nemcsak az lepett meg, hogy ennyi idő után a blogom még bárhol is fölbukkanna, de nem emlékszem, hogy efféle sértődés miatt becsuktam volna a boltot. Volt szünet, talán több is (néha reménykedem, hogy a jelenlegi is az, csak némileg hosszabb), de mindig teljesen más okokból. Nem lehet, hogy csak véletlen egybeesés volt? Vagy én emlékszem rosszul? Csélcsap egy fruska voltam, így meglehet, de sértődős már akkoriban sem.
... 2015.04.06 20:49:57
Este hét, vagy talán fél nyolc. Csak azért vagyok odakint, hogy ne legyek idebent, ennél többre nem futotta a felszabaduló estével kapcsolatban. Elmehettem volna egy mozira, gondolom, de akkor megint odabent kellene lenni. Enyhül az idő is. A Deák térre kóvályodom be, valami émelyítő, édes…..
A jó koncertek mind hasonlók egymáshoz, minden rossz koncert a maga módján az. A rossz koncertekről könnyebb, hálásabb megnyilatkozni, ellenben talán ugyanolyan könnyű a lehetséges jóindulattal megtalálni bennük a jót. Valahogy így voltam a november 25-én, a Zenakadémia nagytermében adott…..
... parafrázisok 2014.11.13 20:55:00
Ma halt meg a macskám. Vagy talán tegnap, nem is tudom pontosan. Anyám sürgönyözte: “Macskája meghalt. Holnap temetik. Tisztelet. Részvét.” Ebből nem derül ki. Talán mégiscsak tegnap. Holnap halt meg anyám. Vagy talán holnapután, nem is tudom pontosan. A macskám sürgönyözte,…..
... szolgálati 2014.08.03 23:43:44
A mai nappal visszamenőlegesen feltettem 9 posztot. ..
... pesti vagyok, vidéki vagyok 2014.05.24 21:32:00
Délután fél kettő, beállok a Ferenciek tere CBA pénztárai előtt a piros csík elé, várakozás alatt a pénztárcámat keresgélem. Középkorú házaspár megáll, néződik egy keveset, majd besétál mellettem, előre az egyik pénztárhoz, és elkezd sorban állni az éppen fizető…..
Sohasem kötöttem biztosítást az Uniqua biztosítónál, de biztosra tudom, hogy legalább egy ember megtette Nyíregyházán úgy öt-hat évvel ezelőtt. Onnan tudom, hogy az én telefonszámomat rögzítették az övé helyett. Valami komoly életbiztosítás lehet, mert sms-értesítő jár…..
... úgysincs 2013.12.03 23:13:00
Szóval a UPC ügyfélszolgálati vonalán ülve véletlenül felvették a kagylót. Akkor már harmadik napja nem volt netem, mobilnetem kifulladóban.  Szóval felvették, és csicsereg ez a kislány a vonal végén, nincs értelme rendelkezésreállásról és szerződési feltételekről…..
... 2013.10.01 23:03:00
A zene világnapja alkalmából.  ..
Szóval az elmúlt két hétben, hogy a tér felújítása túlhaladt a szakaszon, amelyben reális esély van az aluljáró beszakadására, szép lassan eltűntek a felszínt alátámasztó mobiloszlopok. Azt hihetnénk, hogy ezzel a légkalapácsolás is megszűnt, de tévednénk. Ellenben az…..
A Ferenciek tere építkezési anyagainak egy számottevő része a tegnap esti szélviharban a lakásomon landolt. Az iménti, esti terepszemlén pedig észrevettem, hogy bár egyes mélyedéseket, lyukakat, folytonossági hiányokat a földfelszínen tegnap óta betemettek és leúthengereztek,…..