Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Izzycsek

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bálintka összeesküvéselmélete szerint óvodásokra optimalizáltak Dr. Oetkernél, mert egy doboz császármorzsából sehogyan sem jött ki neki 3 adag: Nem tudtam hogy létezik, de van Császármorzsa a DrOetkertől 2-3 személy részére, így gondoltam meg is mutatom a kislányomnak,…..
Szentesi Zöldi László, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese a Vörös festék című cikkében Dániel Péter legutóbbi akciója kapcsán a jobb- és baloldalról elmélkedik és haditudósításában arra a megállapításra jut, miszerint „Dániel Péter eldöntötte a régóta…..
Itt a hosszú hétvége, nyomás kirándulni, akár lego vezetőkkel közösen. Autópályán találkoztunk és nem tudom, hogy hivatalos autóról van-e szól, de jó eséllyel igen. Nem villogtam, hogy álljunk meg és igyunk egy kávét közösen, csak a képet készítettem el : ) ..
A sorozat befejező részében a magasba emelkedünk. Az első tűzoltó helikoptert, a 6685-öst, az 1982-es katalógusban találtam, és meglátásom szerint minimum nagyon közeli rokona például a 6384-es rendőrség helikopterének. Ebből következik, hogy nekem így sajnos számomra…..
Már majdnem fél éve, hogy felhívtuk a figyelmeteket egy jónak ígérkező versenyre, ahol egy emblematikus, vonatokkal foglalkozó 1980-as katalógus újragondolására hívták fel a jelentkezőket.  A verseny azóta már lezárult, az eredményekről meg jól nem számoltunk be, mert jól…..
Ismét a múltba kalandozunk, az egyik kedvenc témámról írok nektek egy áttekintést, mégpedig a monorail vasúti készletekről. A téma 3 teljes értékű készletet, és 2 kiegészítő szettet vonultat fel, 1988-1994 közötti időszakból, és szokásomtól eltérően most…..
Izzycsek 2012.01.21 23:23:54
@Legomano80: én is láttam a BNV-n! :)
Tutuka azt mondja, ez a baj. Az új City készletek már a képtelenségig kinövik elődeiket, úgyhogy azonos városon belül együtt már nem is játszhatók. Pedig de, csak még több lególiberalizmus kell hozzá: 4209 szállít 6382-t A 6642-est kis híján be lehet pakolni a…..
Izzycsek 2012.01.19 10:28:57
@Legomano80: Értem én, hogy mit számoltál, csak a minifig nem 6,15 stud hosszú/magas, hanem kopaszon 4 kocka magas, azaz fekve 4x1,2=4,8 stud hosszú/magas. Nem 5,15 stud (sapkával/hajjal) akar lenni az a 6,15 stud véletlenül? :)
Izzycsek 2012.01.19 10:34:43
@Legomano80: A lényeg, hogy 4 cm nem 6,15 fekvő stud, hanem csak 5. Egy 1x1-es kocka alapterülete 0,8x0,8 cm, magassága 1,2x0,8=0,96 cm.
Izzycsek 2012.01.19 14:45:51
@Kniight: Nyilván a 4 stud széles autó kicsi, sőt az 5 studos is, de a minifig magasságával arányos autószélesség 4-5 stud. A minifig testalkatából és mozgathatóságából adódóan ugyanígy nem lehet az autó magassága sem arányos a minifighez (a minifig ha ül, majdnem akkora, mint egy álló minifig, míg a valós autóban ülő ember jóval alacsonyabb az állónál).
Sajnos ez az autó-kérdés felold(hat)atlan probléma Legónál.

@Legomano80: OK :)
Japán tudósítónk, András / 安德拉希 szíves közlése, hogy a posztban tárgyal nanoblock a blogon már kétszer is emlgetett Diablock játék kisöccse. A kockaméret pontosan a Diablock kockk felének felel meg. A fenti linkre kattintva érdekes műanyag világba botolhatsz, nekem…..
LEGO Lánglovagok (1. rész): Tűzoltóállomások Vigyázz! Maratoni poszt következik! A tűzoltós témában ugyanis a rohamkocsi maga az ökumenika. Elég nagy és akciódús ahhoz, hogy a gyereknek tetsszen, de mégsem túl nagy vagy túl drága ahhoz, hogy a szülő ne vegye meg.…..
Van, aki mozdonyt épített magának karácsonyra és nem is akármilyet. Más pedig nem is akármilyen kicsit. Henrik Hoexbroe alkotásaiból már mutattunk nektek korábban, most egy art déco stílusban megépített benzinkút van terítéken. Mentsd az életed, míg nem késő! Egy kecses és…..
Izzycsek 2011.12.30 23:04:20
Ha voltak is különbségek a két zsűriző csapat értékelési preferenciái között, egy közös nevező mégiscsak akadt: az első helyezett. Győztesünk alkotása mind technikailag, mind megvalósításban, mind a végeredmény bemutatásában kimagaslik a mezőnyből. Ez kérem szépen…..
Miután tegnap először jól belebonyolódtam abba, hogy miként lehet fokozni a 4. helyezetthez képest a bronzérmes teljesítményét, eléggé el nem ítélhető módon holmi különlegességként írtam arról, hogy a harmadik helyre befutó Borsi bizony nem fiú, majd még azt is…..
Ha azt mondtuk, hogy a 4. helyezettünk nagyszerű ötlet, akkor a bronzérmesünkre mit kellene írnunk? Hát azt, hogy nagyszerű ötlet penge kivitelezéssel. Kétszeresen is: a témát megtalálni, és úgy megvalósítani, hogy a sok részlet csak a képen álljon össze: jár érte egy…..
Izzycsek 2011.12.09 23:52:25
@kereszteslovag1: a hunok sajnos nem jók, mert az államalapítás előtt nyomultak. Toldi nekem is eszembe ötlött, de nem az lett...
Hát akkor túl is lennénk a harmadik – a KLIKK közösségével közösen meghirdetett – versenyünkön, már csak az eredményeket kell megismernetek. Vagyis nem, nem vagyunk még túl a versenyen. De ne szaladjunk ennyire előre! Ugyan a jelentkezők számában alig van eltérés  a…..
Sokat emlegetem a nyolcvanas éveket, de azért a kilencvenes évtizednek is volt egy hangulata: már majdnem modernitás volt, de útjainkon még javában dübörögtek az előző éra járművei – főleg az elején. Megpróbáltam - nagyjából - 6 pötty szélességben felidézni egy-két…..
Karácsony előtt mindig jól jön, ha épp boltokban kapható készlet kerül a terítékre, társasjátékok esetén ez pedig hatványozottaban igaz. A mostani végigjátszásomban egy hivatalosan 2010-ben megjelent, de kis hazánkba idén tavasszal érkezett társast veszek górcső alá. I.…..
Az alábbi képen mi van? Egy kamion. Milyen kamion? Akármilyen. Egy sima hat pötty széles nyergesvontató. Nem gyári (panel helyett kockából van az utánfutó), de nem is különb.Na de ha kattintás után kiszínezzük?Ez azért már mégsem akármi:Ugye ugye! Na pont ennyit tesz a…..
Izzycsek 2011.11.21 11:38:02
A Lego cég egy teljesen újszerű ötlettel jött elő 2000-ben. Ez arról szólt, hogy lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy könnyedén, saját Stop-motion filmeket gyárthassanak. Ennek a vonalnak egyszerűen a Studios nevet adták. Mi sem lehetett volna nagyobb ajánló, mint hogy maga…..
Gondolom vagyunk még páran – magamat is beleértve – a képernyők előtt, akik számára Krajczi most látható képei ismerősek lesznek. 5-10-15-20 év elteltével előkerülnek a pincéből / padlásról / garázsból / tárolóból a régi legók és a majdnem könnyes szemeink…..
Izzycsek 2011.11.17 10:05:15
@csomi8: én is egyből kiszúrtam, de az enyém sajnos rosszabb állapotban van. Abból épült a piros Fiat-Ford kamion. :)

A kis sárga kamion is megvan. Jó lenne újramatricázni...
Gyakorlatilag a blog indulása óta visszatérő kérésetek/ötletetek, hogy rendszeresítsünk valamiféle apróhirdetős felületet a blogon.Most végre megtaláltuk a megfelelő embert és formát arra, hogy ennek a vágynak normálisan eleget tegyünk.Ma délelőtt elindítottuk a hirdetős…..
Izzycsek 2011.11.15 20:35:18
Bár magamat a Fabuland legnagyobb olyan hetedik kerületi rajongójának tartom, aki igazából keszthelyi (csak nem írhattam le, hogy én vagyok a legnagyobb magyar fan), mégsem láttam még soha dobozban ilyen készletet. Gyerekkoromból sem emlékszem semmi ilyesmire, szóval fanság ide,…..
Igazából azért mentem csak el a Kockaáruházba, hogy az épp folyamatban levő versenyünkhöz beszerezzem a fődíjat, aztán mégis valami egész mással is távoztam a boltból, méghozzá egy nagy kérdéssel, hogy akarok-e magamnak egy modular buildings készletet. Péter, a bolt tulaja és…..
Évek óta jól teljesít a Creator-vonal, lássuk, jövőre mi várható. (A Bricksetről tallózunk.)Ismerős? Mintha a 6745-öst és az 5866-ost építették volna össze, de nem rossz ez a dupla légcsavaros gép.Egy másik repülő: nem tudok mit hozzáfűzni. Nem hoz lázba. Ez az autó…..
Az idei Match pontgyűjtő akció olyan, amilyen, azért ebben a körben is lehet találni jó készleteket. (Nekem például lehet, meglesz életem első Technic készlete.) És még gondolkodom a kikötőn is.Eddig még nem kerültem közeli kapcsolatba a Ninjago készletekkel, de volt szerencsém…..
Izzycsek 2011.10.28 14:28:14