Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsakfos

0 bejegyzést írt és 1055 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban egy lengyel kolléga felkérésére – aki a visegrádi országok politikai rendszereiről tervez könyvet megjelentetni – egy tanulmányon dolgoztam, s ennek keretében újra egymás mellé tettem mindazokat a változásokat, amelyeket a második Orbán-kormány eddig…..
zsakfos 2012.02.28 16:40:00
@Gali Máté:
A vakondok(ok)at írtja!:) Egyébként szakadok ezen a képen,mi a jó eget kaszál egy foci pályán, ahol le van nyírva a fű?
Ángyán József 59 éves, agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.…..
zsakfos 2012.02.27 13:56:49
@Transylvanianmixedgrill:
Pallag 2011. szeptemberében meghalt.
Paolo Sousának rettenetes sebességgel el kell húznia a csíkot, és legkevésbé azért, mert lefejelt valakit egy sörmeccsen. Gyorsan szögezzük le: Sousa bólintásából azért lett ekkora sajtócirkusz, mert a portugál nem egy hentest vagy egy fogorvost fejelt le, hanem olyasvalakit,…..
Proszektúra In memoriam Alkotmány 2011.04.18 09:44:00
Meghalt az Alkotmány, éljen az Alaptörvény! Isten áld meg a magyart. A szocialisták az eltelt egy évben folyton azt hangoztatták, egyre kétségbeesettebben, egyre agresszívabban, s persze egyre reménytelenebbül, nincs alkotmányozási kényszer. Jó, nem vitás, mondták, az 1949. évi,…..
  Csador ide vagy oda, Irán egyre jobb hely. Először a plüssmackók és a Valentin-nap, most pedig az örökérvényű életbölcseletek atyja, Paulo Coelho húzta ki a gyufát a perzsáknál. Szőcs Géza csak a giccs- és pornóadóig merészkedett, a közel-keleti ország…..
Négy év után először kezdődik a Maple Leafs nevével a táblázat a Keleti Konferenciában. Megvan a Pittsburgh első hazai győzelme, születésnapján kapott ki Buffalo. Negyedik meccsét is nyerte a Toronto, Phil Kessel a hosszabbításban döntött a New York Rangers ellen. A Maple Leafs…..
Ezen az oldalon utoljára. Búcsúzunk, de csak a helytől. Új haza - donnelly Véget ért az őskor az NST történetében. Kicsiny városállamunk túlnőtt a falak jelentette határokon, és elég erőssé lett, hogy egy egész birodalmat kormányozzon. Mivel az nst.blog.hu legelői már nem…..
zsakfos 2010.08.18 18:13:27
Írtam az NST-re 470 posztot, de egyiket sem volt olyan nehéz pixelbe ontani, mint ezt a mostanit. És nem csak azért, mert ez az utolsó, hanem azért, mert annyi mindent kellene ebbe a bejegyzésbe sűríteni, hogy ha nem szelektálnék, hosszabb lenne, mint a Szabó család és a Dallas…..
zsakfos 2010.08.17 16:31:08
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
zsakfos 2010.08.16 10:03:51
@Dean:
Az Ajaxnál azért kicsit más a helyzet.
Ad1. Náluk a saját neveléseknek sokkal nagyobb szerep jut, mint az igazolásoknak.
Ad2. Az tény, hogy mind a saját neveléseket, mind a külföldön fiatalon megvett játékosukat( lsd. Ibra, Litmanen, Suarez) nagy haszonnal adják tovább,de ők csinálnak belőle JÁTÉKOST. És az ár-érték arány náluk azért sokkal reálisabb mint a sváboknál.
zsakfos 2010.08.17 15:34:55
@Vul-Kahn:
Ha már Hamburg. 2006-ban 12 millió eurót voltak képesek kicsikarni a Chelsea-től Boulahrouzért. Na az a nem gyenge:)
Megj. Már nem emlékszem mennyiért vették meg az RKC Waalwijktől,de ha pénzbe is került 2 milliónál kétlem, hogy többe.
Két válogatott meccs is volt tegnap – utólag is köszönet az illetékeseknek a zseniális szervezésért – és végül némi hiányérzetet leszámítva tulajdonképpen elégedetten gyűrtem bele tegnap éjfélkor a szemetesbe az utolsó sörösdobozt. Az U21 odaért, hogy már csak…..
Mindig az az érzésünk a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy újra és újra van valamiféle nekibuzdulás, de valahogyan inkább tartunk a következő megmérettetésektől, mintsem, hogy egészséges drukkal, esetleg önbizalommal vágjunk neki szurkolóként a következő…..
zsakfos 2010.08.11 20:58:15
@rizla:
Na mit szólsz De Gea, Javi Martinez, Jeffren, Bojan, Capel ide vagy oda a spanyol U21 nem nyert Finnországban és elbúcsúzott a csoportelsőségtől.
Mondjunk nekünk magyaroknak ez nem jött rosszul ha esetleg csoportmásodikok leszünk.
zsakfos 2010.08.11 22:16:18
zsakfos 2010.08.11 23:46:33
@montipájton:
Ezt bekereteztetem:
"Ami meg a támadófocit illeti: alig várom, hogy visszatérjenek a magyar fociba azok, akik folyton erről papolnak, és megmutassák, hogy mit tudnak. Én ugyanis nem emlékszem arra, hogy az ő csapataik meccsenként öt-hat gólt rúgtak volna. Olyanra viszont emlékszem, amikor ennyit kaptak. "
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
zsakfos 2010.08.10 23:48:42
@rokamoka33:
Ha követted az előkészületi meccseket, láttad, hogy a jobblábas Bruma már igen sokat játszott. 18 évesen stabil holland U21-es válogatott és holnap már a nagyoknál is bemutatkozik majd az ukránok ellen ( bár igaz, hogy csak a Holland B csapat játszik). Az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetsége középső védő poszton.
A bal oldali középső poszton meg bevethető még a szintén holland U21-es válogatott 19 éves van Aanholt aki tavaly végigjátszotta a szezont a 2.osztályban a Coventryben, majd a Newcasle-ban.
És akkor ott van még a Hutchinson és Mancienne is a fiatalok közül.
Bírom Carvalho játékát, de egy 32 éves védőért 8 millió eurót kapni jó biznisz volt.
zsakfos 2010.08.11 15:49:55
@Lezuzius:
Így van. Nem is értem/ értettem, hogy került szóba az Arsenalnál. Se az Ajaxban, se a válogatottban nem játszott együtt középen Vermaelennel.
Ha már jobblábas középső védőt keresnek, akkor inkább az Ajaxos társa, a szintén belga Alderweireld jöhetne szóba,de ő még csak 21 éves és 1 szezont játszott eddig végig kezdőként. Neki még korai lenne az Arsenal.
Vagy ha már Ooijerről lekéstek, elvihetik Oleguert:) muhaha:)
Kicsit eltűntünk a mezőnyben, magunkra húztuk az ellenfelet, de a következő napokban saját magunknak adunk zseniális gólpasszt, amit kegyetlenül be is verünk. A szóvirág mögött ezúttal komoly tartalom is van, durván nagy cuccra készülünk, hogy ne fogalmazzak rögtön úgy:…..
zsakfos 2010.08.10 11:31:39
@rokamoka33:
Az NST már meg is szűnt. Mármint a Nemzeti Sporttanács:)
A történelem nagy csatáit vitték számítógépre a Károli Gáspár Református Egyetem történészei, és nem csak azért, mert érdekes látni, mi hogy történt, hanem mert így könnyebb elmélkedni a csaták egyéb lehetséges kimenetelein, azaz azon, hogy mi lett volna, ha – hallom…..
Kerülném itt a politikailag áthallásos megfogalmazásokat, így nem mondom, hogy az szövetségi kapitányt is utolérte az elszámoltatás, mert hát nem nagy dolog belátni, aki a prímást fizeti, az rendeli a zenét is. Új elnökség, új kapitány, gondolom új program is lesz majd.…..
zsakfos 2010.07.23 11:33:11
@Mr.AT:
A fantazmagóriaépítéssel abszolút egyetértek, de azért a holland bajnokságot ne degradáljuk már egy gyenge-közepes bajnokságnak, főleg ne Mo-ról nézve. A holland egy közepesen erős bajnokság, a top 5 után közvetlenül( kb egy szinten az orosszal, a portugállal, törökkel), a PSV meg az egyik vezetőklub, nem egy a sok közül, attól persze még, hogy Dzsudszák ott játszik nem következik, hogy ki kellene jutnunk egy világversenyre.
zsakfos 2010.08.09 09:18:07
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/egervari-sandor-otoras-beszelgetese-gera-zoltannal-2040267/

Azon már meg sem lepődök, hogy Egervárinak semmi taktikai újdonságot nem hozott a vb, a magyar edzői szakma már csak ilyen, ők mindenkinél mindent jobban tudnak.
Nem tűnt föl Sanyi bának, hogy az olaszok, franciák, angolok nem azért voltak szarok mert kifacsartak voltak a sztárok? a spanyolok, hollandok nem voltak azok?
Tököli előtt nyitva áll a válogatott kapuja. Anyám borogass...
Korántsem csendes ez a visszaszámolós hét a franciáknál, Anelka borogatja a szarosvödröt, Blanc társadalmi konszenzust hirdet a válogatottnál, a Győr pedig példás munkával beégeti a kissé önhitt Montpellier-t. A mai rajtot felvezető ikerposzt első felében az erősítések…..
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
zsakfos 2010.08.05 19:26:09
@mocsing: @Rekordvizemeister:
Bemásolom amit írtam a másik poszthoz.
A hollandok szerintem elég jól megoldották a dolgot. A 2.számú kapus ( Vorm) kivételével, csak azok vannak a keretben akik nem voltak a vb-n, mondván a többiek együtt készültek 2 hónapot. Aki meg akarja mutatni és be akar kerülni azoknak meg itt az alkalom.
www.vi.nl/Nieuws-item/184606/Veel-nieuwe-gezichten-in-18koppige-Oranjeselectie.htm
Ezt Blanc is meglépte mondjuk más indokkal:)
Nem igazán tudom a többiek-köztük Löw is-miért nem gondolkozott hasonlóan.
De legalább Bommel ott maradt van Gaalnak:)
zsakfos 2010.08.06 14:16:29
@Vul-Kahn:
Rá is fér az U21-re az erősítés mert nem gyenge blama ahogy most állnak.
zsakfos 2010.08.06 22:16:29
@Lojzi_:
Az eddigi 5 selejtezőn Hummels, Badstuber 4, Kroos, Höwedess 3 meccset játszott, Müller és Boateng is kettőn ( az észak-írek és a csehek ellen az egyiket, a másikat mindketten San Marino ellen). Hozzáadva, hogy azért a többi német játékos is jó, ez szimplán blama, nem elszipkázás,főleg annak fényében, hogy azért a csehek mellett Izlandot és Észak-Írországot sem sikerült megverni ( egyik sem a világverő utánpótlásáról híres).
És igen, jó a német utánpótlás,de azért, hogy mindent besöpörhetnek nekem erősnek tűnik.
@popp:
Én veled ellentétben úgy látom, hogy jelenleg a spanyol, a holland, a német és a francia utánpótlás emelkedik ki Európában. A többieknek igazán meg kijöhet egy-egy jobb eredmény. Ha csak mondjuk az U 19-es, U21-es korosztályt nézzük: nem véletlen, hogy ezen 4 ország fiataljai tudnak játszani rendszeresen felnőtt szinten is klubcsapataikban, jó bajnokságokban. És ki is jutottunk oda miért van bajban az olasz és az angol utánpótlás...
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
zsakfos 2010.08.05 15:58:26
@redmist:
Barátságos meccset játszanak a spanyol U21-esek? Mert selejtezőt csak szeptemberben játszanak a hollandok ellen. Nagy meccs várható, az első is kurva jó volt.
zsakfos 2010.08.05 16:13:37
@redmist:
Igazad van, elnéztem egy sorral. Már kezdtem aggódni, hogy ha a holland U21 is játszik miért van 5 játékos a felnőtt keretbe, de látom, hogy Liechtensteinnel játszanak...
Amúgy igen érdekesen vannak ezek a csoportok összerakva..., hogy kerülhetnek össze a hollandok és a spanyolok...
A német fiatalok meg elég nagy kakiban vannak a továbbjutást illetően.
zsakfos 2010.08.05 19:16:48
@horas:
Van der Wiel nem októberre tudná pótolni Maicont világos, de simán benne van a potenciál. És hasonló felfogású játékos, mint a brazil, ráadásul én a legjobb alternatívának tartom aki jelenleg a piacon elérhető, nem mellékesen 7 évvel fiatalabb és kb. fele annyiba kerülne.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
zsakfos 2010.07.30 14:54:25
@Csöncsön:
Abszolút egyetértek. A Stuttgart minden szempontból jó választásnak tűnik.Annak nagyon örülök, hogy a Fenerhez nem ment, azzal sportszakmailag nem járt volna előrébb szerintem, csak anyagilag.
Spanyol érdeklődésről nem nagyon hallottam ( a tavalyi Real kacsától eltekintve), pedig ha jól emlékszem az a kedvenc bajnoksága és a vb-n is nekik drukkolt.
A Bundesliga presztizse pedig emelkedőben. A Bayern tavalyi BL menetelése, a német tehetségek feltűnése a vb-n, Robben-Ribery, van Nistelrooy, Ballack, Raul bundásba szerződése.
Már tényleg csak Juhásznak kellene Németo.ba szerződnie.
Egy dolog miatt fájhat esetleg a szívem, hogy a Sport tv-ben nem tudom, hogy alakul majd így a holland bajnokság közvetítése. Bár gondolom a köv. szezonra már fix szerződésük van, így lesz közvetítés. Esetleg a PSV helyett több Ajax meccsel. Úgyhogy még ebből is ki lehet jönni pozitívan:)
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
Akinél már elmúlt a labdaundor, szedheti össze magát szépen, hogy becsatlakozzon az ismert programba, ahol is keddjeink és szerdáink általában rituálisan foglaltak. A BL harmadik körének mezőnyét már ma délután eleresztik, a mai hat meccset kilenc követi holnap, így a hatalmas…..
zsakfos 2010.07.28 14:17:34
@reader613:
Azért Alexander Frei is elég komoly játékos...40 gól a svájci válogatottban, 100/48 -as gólmutató a Rennes-ben, 69/31 a Dortmundban.
Persze nem a vb sztárjai játszanak náluk,de jelenlegi svájci, ausztrál, svéd, ausztrál, elefántcsonparti és korábbi argentín, török válogatottak és a mi keretünk azért bőven nem ez a szint.
Ez a Basel papíron sajnos bőven erősebb mint a Loki, de persze nem kell teli gatyával pályára lépni. Annyival nem erősebbek, hogy nem juthatnánk tovább, de azért nem ez a realitás.
Nem tagadom, én kifejezetten rühellem Jimmy Jumpot. Legszívesebben Batmannek öltöznék, és akárhányszor le akarja varrni az asszonyt, beugranék az ablakán, és odapisálnék a hálószoba sarkába. Ebben ugyanis a világon semmi jó nincs senkinek. Nem vicces, nem érdekes, nem hasznos.…..
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
zsakfos 2010.07.22 11:47:15
@Képfényező:
Rosszul emlékszel, az a meccs, egy 2. percbeli van Bommel sárgával kezdődött:) egyébként Boulahrouz kapott lapot ( igaz csak sárgát) C. Ronaldo combon talpalásáért.
@rizla:
Egyetértek baluval ( ugyanúgy nem fölmentve a hollandokat, ahogy ő-mondjuk de jongnál sztem nem volt vörös köd, nem gondolnám, hogy szándékos volt xabi alonso melkason rúgása, őt van bommellel ellentétben kemény, durva,de nem alattomos játékosnak tartom), minden meccset meg lehet fogni, és minden meccset el is lehet vezetni. A játékvezető azért van ott, hogy betartassa a szabályokat. A durvaságok mellett pedig ne feledkezzünk el olyan hibákról, hogy Webb 3x ért labdába rossz helyezkedés miatt, sorozatosan nem jól alkalmazta az előnyszabályt, elnézett bebobásokat, egy olyan szögletet, ahol egy védő és a kapus is hozzáért, ezekről nem a játékosok tehettek viszont keményen tudta önteni az olajat a tűzre.
Továbbra is tartom azon véleményemet, hogy a FIFA, Webb és csapatok ( nem csak játékosokat értem alatta) tehetők felelőssé ( ilyen sorrendben), hogy ilyen döntőt láthattunk.
zsakfos 2010.07.22 15:01:54
@Bisthi El Naghuf:
Most komolyan azt hiszed, hogy van Maarwijk azt a taktikát dolgozta ki a spanyolok ellen, hogy szándékosan rúgjátok le őket, mert a jv nem fogja megtorolni és akkor így nyerhetünk? Ne már...
Én meg láttam és játszottam is olyan meccset ami kőkeményen indult és meg tudta fogni a jv, meg olyanon is ami nagyon könnyűnek tűnt aztán balhé lett belőle...
Ha nincs tekintélyed, nem vagy partner és nem vagy következetes ne csodálkozz ha rossz lesz a gyereked. ( Ezt általános hasonlatként írom nem rád vonatkozóan term.)
@Tika_: rosszul fogalmaztam, az izzó parázsra önti az olajat a jv a rossz ítéletekkel. Egy vb döntőn nagy a feszültség a tét miatt, a hibákkal sokkal hamarabb fellobbanthat az a bizonyos tűz.
Azt azért erősnek érzem, hogy MINDIG a hollandokkal van a baj. A portugál és a spanyol meccsen kívül melyik meccsük volt még ilyen mondjuk az elmúlt 20 évben?
Ennyi volt az argentínoknak, uruknak, kameruniaknak, szerbeknek, olaszoknak stb. is.
zsakfos 2010.07.22 15:04:01
@pote:
A holland kispadon meg Grespik László:)
Amennyire a blog keretei lehetővé teszik, igyekszünk az adódó alkalmakkal élve nyitni a fiatalok felé, akik néhány év múlva tevékeny részesei lesznek a világ legjobb futballjának. Tavaly is megtettük két poszt erejéig, most is kiszolgáljuk a hardcore szektort, akik nem akarnak…..
zsakfos 2010.07.18 15:47:31
@ZenZo:
Nem tudod Bruma miért nem játszik a hollandoknál? nem engedték el? Láttam a spanyolok elleni meccsen a holland U21-es válogatottban, elképesztően jó volt.
Ő meg az Ajaxos Castillon a 2 nagy hiányzó a hollandoknál.
Castaignos meg már játszott a Feyenoord felnőttben is, tényleg nagy tehetség.
zsakfos 2010.07.19 18:14:35
@ZenZo:
Ráadásul a feyenoordosok közül is ( Castaignos kivételével-de ő még csak 17 ) azokat hozták el, akik csak a tarcsiba játszottak eddig, a kora alapján U19-es és a tavasszal rendszeresen a felnőttben is játszó de Vrij és Schenkenveld nem utazott, de ez igaz a tavasszal a PSV-ben jól bemutatkozó Labyadra is ( mondjuk ő asszem még 17 sincs).
Egy okot tudok igazán mondani: tanulási lépcsőként szolgál ez a torna is ( nem az eredményesség a lényeg), aki már magasabb szinten van azt nem hozzák vissza csak, hogy jobb legyen a csapat. A lényeg, hogy az adottságához mérten mindenkiből kész futballistát ( persze ez realatív )neveljenek, legyen az akár 20 vagy 23 éves.