Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ack

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Webisztán Froyo: hogyan kezdjük? 2010.08.02 10:45:00
Nos, vasárnap kora délután kijött a hivatalos Android 2.2 HTC Desire-re is. Tekintsük tehát át, hogy első körben mit érdemes kipróbálni az új verzióban. (Teljes demovideó itt.) Wi-fi Hotspot. Kezdjük mindjárt az ismert dolgokkal. A hotspot a telefon menüjében található, a sor…..
Az Apple talán az egyetlen nagyobb tech cég, mely nem rendelkezik hivatalos bloggal, nem használja hivatalos kommunikációra pl. a Twittert, csak nagyon kevés és szűk szavú sajtóközleményt ad ki, és a céges kommunikáció kimerül abban, hogy a CEO néha magánemailekben rak helyre…..
ack 2010.07.14 14:11:08
Az Apple kommunikáció lényege mindig is a megkülönböztetés volt. Azért vedd meg, mert a termék által más leszel, mint az átlag, stb.

A tény jelenleg: Egyre inkább úgy tűnik, hogy a készülékek legalább harmada hibás

Lehetőségek:
Úgy látszik, hogy az Apple vár valamire. Talán arra, hogy a kínaiak (Foxconn) torkán lenyomhassa a fiaskót, talán hiszi azt, hogy szoftveresen le tudja majd szabályozni az ingadozásokat és nem kell elismerni, hogy rossz sorozatokt kerültek ki, neadjisten tervezési hiba történt.

Minimálisan akár 3-400 000 készüléket érintő problémáról beszélünk, ha vissza is hívják, annak előkészítése, kitalálása és bizony kommunikációja nem kis fejfájás lehet, tehát a "péntek óta miért nem történt semmi" típusú kifogásolás nem szerencsés.

De a tényektől elrugaszkodva elég merész mondatok is kerültek ebben az írásba.

Túl azon, hogy bicskanyitogató Steve Jobs szerepét megkérdőjelezni, nem túl objektív a cikk. Az iPhone 4 ugyanis éppen annyira kasszasikernek tűnik még most is, mint a korábbi, szintén nem feltétlenül a legjobb modellek.

Az Apple a RIM mögötti második legnagyobb gyártóvá nőtte ki magát és épp a napokban ünnepeltük, hogy a vállalat piaci kapitalizációja az egekben.

Ilyen környezetben túlzónak és furcsának érzem akár a zárómondatot, akár a cikkben szereplő hasonló tartalmú bekezdést.

Drága jó Pelikán elvtárs most ment el, ezért aktuális is abból a filmből Bástya elvtársat idézni: "Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."

Személy szerint amúgy sosem voltam Apple Fan, elégedett HTC Desire tulaj vagyok, az eddigi iPHone modelleket is ismerem némileg. De az Apple érdemeit ilyen szinten kétségbe vonni egyetlen "issue" kapcsán túlzó. Még ha az a probléma történetesen hazudozással is van kezelve, nem érzem, hogy akár e cikktől, akár több hasonlótól kártyavárként omlana majd össze az Apple, Steve lemond és mondjuk Visszajön Rubinstein a Palmtól.

Még egy gondolat a jövő Apple modelljéhez, mert ott is úgy érzem, túl váteszi lett az, amit azért nem ártana még kicsit alapozni.

Az iPhone 4 történetesen megint katalizálta a piacot felemelte a képernyőfelbontást, pl. a HTC év végére vélhetően már valódi 720p-s kijelzőket hoz. De az amúgy marketing-bullshit retina display volt az első nagyszériás.

Hogy mit lehet még kitalálni? Hm. Akkumulátorok szintjén is lehet nagyon lépni még előre, pont az Apple értékesítési volumenei képesek lehetnek pl. valamilyen új technológia megoldást behúzni e téren is. És nem is kell sok csak mondjuk +10 óra üzemidő a kostaniakhoz képest és máris ott a durranás. De sok egyéb technológia van még, amit az okostelefonok megkaphatnak és jól kommunikálható, ne értékeljük le az Apple-t, nem biztos, hogy nem fog tudni már újat mutatni.
Kész, eddig vártam, és a következő napokban döntésre fogok jutni. Az iPhone 3GS és a Nexus One merült fel, mint lehetséges kiszemelt prédák. Az elmúlt időszakban egy sok pro és kontrát olvastam, hallottam mindkét telefonról. Ám továbbra sem tudtam nyugodt szívvel eldönteni,…..
A korábbi pletykákkal ellentétben ma nincs bemutató, és síri csönd honol a T-Mobile tájékán. A mobilszolgálató pr-gárdájának alaposan össze kell kapnia magát, ha időben be akarja jelenteni a mobil megjelenését, hiszen a hónapból már csak egy hét van hátra. Azt már korábban…..
ack 2009.07.24 15:23:55
@Na_mi_van?Semmi?: Az iPhone okostelefon. Több magyarázat is van rá miért. Olyasmiket tud, mint egy okostelefon, úgy néz ki mint egy okostelefon, és mindenki az okostelefon-eladási statisztikák elején vezeti.

De ettől még dizájncsemege, bármit is jelentsen ez a szó.
ack 2009.07.24 16:19:35
@schiraly: A Hero kártyafüggetlenül elérhető kb augusztus elejétől sok helyen.
Szolgáltatói ajánlatról nem nagyon olvastam még
A Coldfusion Magyarország Kft. nem cáfolta értesülésünket, miszerint a cég egyik tulajdonosát keresi, de nem találja a rendőrség a keddi warezrazzia után. Ezt a vállalkozást már többször kapcsolatba hozták az emelt díjas sms-ekért jogvédett tartalmat kínáló warezoldalakkal,…..
Bucser úgy érezte, hogy a kevés nemzetközi hírű magyar vállalkozás egyike kiszúr vele, mert az SD-kártyán megvett navigációs szoftverének elromlott az adathordozója, a cég pedig az új kártyáért + ügyintézési díj címén 49 eurót kér, jóllehet a Naiv Ügyfélnek érvényes…..
ack 2009.03.27 18:48:54
@Tipikusbalek:

1.és 3.:
Nem tudjuk, csak érezzük, hogy "aránytalanul magas többletköltség és árukapcsolás van"

A Simon A. féle válasz Önköltségről ír. Ez azt szokta jelenteni, hogy kb. ennyibe kerül nekik.

Most kéne bebizonyítani, hogy valóban "lehúzás" ez az állítás, vagy sem. Az itt rendezett népszavazás szerint persze hogy az, hiszen aki sokat keres az mindig gyanús!

De bizonyíték is van, vagy megpróbáljuk kitalálni, miből tevődik össze az a 49?!

Én megpróbáltam. Felmész ide, megnézed, hogy mennyi a legolcsóbb kártya:
- navigation.teleatlas.com/en/shop/nokia/nokia-6110-navigator

Ez egy telefonra való navigáció, ára 79 EUR és Teljes európa. Csomó szoftver van ezen az oldalon, 49 EUR-ért nem nagyon láttam mást, igaz nem is kutattam sokat.

Elhihető-e, hogy a fenti MekGájverben kártyástól mondjuk a gyártó 30 EUR-t keres a szoftveréért amit összekalapált, 38-ért veszi a térképeket és 11-ért a kártyát?

Vagy a térkép pl. csak 5 EUR, a kártya is amúgy 3 EUR, csak a köcsög Artisjus lenyúl még ötöt, a többi meg kasza, éljen a programozó?!

Szóval még egyszer: Szerintem azt kéne kideríteni, hogy sokkal olcsóbb-e vagy reális a térkép+kártya önköltségre 49-t számlázni?

2. pont: Az utazás/utaztatás tényleg baromság. Nem nagyon hiszem, hogy ne lehetne elpostázni egy ilyen kis bizbasz kártyát, és ne lehetne pl. utánvéttel fizetni a javított kártya visszaküldéséért, hiszen többezer webes bolt ezt alapból kínálja itthon is.
ack 2009.03.27 20:38:43
@Tipikusbalek: " Nem kell semmit bizonyítani a 49EUR magáért beszél."

Nem teljesen értem:
- Szerinted sok és kész?
- Vagy sokkal kevesebb és kész?
- Vagy az "önmosó agy terjesztő vírus" kidolgozása közben nem is foglalkoztál a számokkal.

Így inkább azt javaslod, hogy aki egy lejárt garanciás termék javítására 49EUR-t kér, az köcsög és kész.

Még akkor is, ha valóban kerülhet ennyibe?
ack 2009.03.27 21:17:27
@Tipikusbalek:
De!
Rokona vagyok. Simon Gábor vagyok. Úgyhogy már azt is tudom ki lesz az új miniszterelnök.

butitájm beléd is
Ne haragudjatok, de Taki levelét nem tudom a helyén kezelni, ezért kizárólag a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi. legalább annyira meg vagyok döbbenve, mint ennél a történetnél. Holnap jelentkezem. Tisztelt Szerkesztő! Elképzelhető, hogy az én történetem egyesek számára…..
ack 2009.03.06 18:01:41