Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FARKASÉK

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  http://www.youtube.com/watch?v=ZDN9y2vTdUsmondtam már, hogy szeretem a dooorsot? nem mondtam. és még sokmindent nem, és már nem is fogok. a blog most meghal kicsit. a miértre sok válasz van: a csúcson kell tudni abbahagyni, pihentetem mint a kőtt-tésztát :), de mondhatnám azt…..
vica ma meglátogatott egerben, s beültünk egy jó hosszú kávézásra. férjurával nemrég tértek haza egy autós szardíniai csámborgásról, arról áradozott: milyen gyönyörű a tengerpart, meg hogy hogyan érték el olbiában a kompot, meg még sok-sok mindenről. vica egyébként…..
egy tájfutó csaj (ovis anyuka) eszter nevű lányának volt tegnap szülinapja, boldizsár fiam oda volt hivatalos felsőtárkányba. mi is felsőtárkányban maradtunk kicsit egy másik tájfutó csajnál és férjénél, házuk teraszán boroztunk, beszélgettünk. s bár fújt a bükki szél, a…..
FARKASÉK 2009.06.16 11:57:14
Tényleg nem Istállós-kő. Attól keletre pár száz méterre egy 961 méteres magaslat Káposztáskert előtt. Új kiadású térképeken " a Bükk legmagasabb pontja" felírattal szerepel.
Más. Ezt csak idemásolom a faszén égetésről, mert megtetszett. "Garadna-völgyéből hatalmas füstoszlop száll a magasba. Faszén égetők dolgoznak ott. A boksa, vagy ahogy itt a Bükkben mondják, mille mellett lakókocsi áll, tetején TV-antennával. A gyerekek már a fehér kuvasz kölyköt dögönyözik. Hajlott hátú bácsi tesz-vesz a tűz körül. Őszbecsavarodott, rövid varkocsba font hajával, harcsa-bajszával, nevető szürke szemével mintha a mesék világából toppant volna elénk. Szavait ízes felvidékiességgel ejti. Még magyaráz, "mutitja" is hogyan egyengetik, döngölik a földet a mille padkához, amire aztán földbe vert karókból megépítik a kürtőt. Szinte látjuk, ahogy az égetni való ölfákat körberakva összeáll a domború csonka kúp. Poros tenyerét kötényébe törli, pipáját megtömve ráfüstöl, úgy folytatja. "Oszték a kísz rakást béfedik fűve, moháva, vagy ami ipeg van. Ilyenkó, aratáskó a szalma is megteszi. Arra gyün kít únyi agyigos főd. Bégyújtás után a gerible nyelive fist likakat büknek, s a fist színe, szaga szerént iranyitik az égést." 10-12 nap múlva kibontják s a csengő hangú, kékesfekete színű faszenet bezsákolják. "Mint a pokul béli ürdögök, olyanok vagyunk akkö' - fejezi be meséjét az öreg. Koratavasztól késő őszig dolgoznak. Télre hazamegy Mályinkára, az unokákhoz. "

"igazából nincs is olyan hogy államcsőd" - mondta ezt tegnap délben egerben, a főiskola B épületének zsúfolásig megtelt előadójában a magyar köztársaság pénzügyminisztere. hmm. akkor jó:). közgazdász nem vagyok, nem tudom. persze a zsizsegő birkahadakra sem adok,…..
a bükk közepén van egy eldugott falu, többször tanyáztam már itt őszidőben, s tudtam hogy van egy kellemes fogadója, a vadász. négyfős csapatunk betért hát ide egy étekre, gábor és kriszti (a képen) sztrapacskát evett, én és mona meg faszénégetőt vettünk (háromféle hús,…..
FARKASÉK 2009.01.26 16:58:44
Csámborgó Szabadon írni 2008.12.10 19:28:08
"bazmeg ha nem mersz rola irni akkor inkabb ne irj rola egyaltalan" - ezt ma éjjel cseteltem stockholmból egy berlinben élő emberrel, akinek adok a szavára (mégha ez olykor nem is érzékelhető). szóval olvasta a blogom, s persze beszéltünk erről is, blogírásról, mi tetszik…..