Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tanácstalan

27 bejegyzést írt és 6148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú ideje olvasgatom a hazai fórumokon, Facebook-csoportokban, hogy a Volvo melyik nagy gyártótól vásárolja a mai napig(!) az erőforrásokat. Na, ez így, ebben a formában nem igaz! Sokan a mai napig nem hajlandók elhinni, hogy a legjobb motorok igazából egytől egyig saját fejlesztésűek. Ideje…..
Tanácstalan 2021.01.10 20:45:57
@dani740: Köszönöm a választ.
Az autó korához képest szép, nincs látható korrózió. Belül is csak egy két apróbb kopás van, váltószoknya, kézifékkar. Egyébként magyarországi első üzembehelyezésű, megnéztem, ütemesen növekvő km számok vannak az adatbázisban. Kipróbálni sajnos a tulajdonos hiányában nem tudtam még.
Tanácstalan 2021.01.16 10:35:39
@dani740: Bocsáss meg, hogy kérdezlek, megnéztem az autót. Friss vezérlés csere, ez látható. A motortér piszkos, de nem olajsáros, csak nincs kimosva. A váltó szépen teszi a dolgát, rendesen cserélték az olajat benne, a tulajdonos (autószerelő) elmondása szerint, a következőig még 30.000 km van. Két kétségem volt, ami miatt gondolkodok és nem mertem azonnal megvenni, bár nagyon tetszik az autó:
1. A nagy benzinmotor ellenére kellett vagy 10 perc próbaút, mire a 0 fokról elkezdett meleget fújni a fűtő rendszer. De a középső rostélyokon ekkor is csak hideg jött. Erre azt a választ kaptam, az ott csak szellőzés, nem fog meleget fújni, zárjam le. Ez tényleg így lenne?
2. A klímát nem tudtam ellenőrizni, mert bekapcsoláskor csak világít a zöld kontrol fény, de nem hallom a mágneskuplungot kapcsolni. Erre az volt a válasz, hogy mert nem mágneskuplungos a klíma és 0 fok alatt a védelem nem engedi kapcsolni, még párátlanítás céljára sem. Tudom, vannak ilyen autók (Skoda Fabia), a Volvo V70 is közéjük tartozik?

Tudnál segíteni, hogy dönthessek?
Üdvözlök mindenkit! Ugye nagyon hiányoztam? Neeeeeeem? Azt is meg tudom érteni. Ha jól számolom, akkor bő 3 éve írtam az utolsó bejegyzésemet, de lehet, hogy már több idő is eltelt azóta. Közben hajóztam, elkezdtem őszülni és már kopaszodni is, biztosan a stresszmentes élet hatása.  Nem volt…..
  Na, gyorsan el kell készítenem az újabb részt, mert nyakamon a behajózás és akkor hónapokig nem lesz semmi. Ez pedig az érdeklődő tömegek heves reakcióját válthatja ki, ami akár utcai zavargásokba is torkolhatna. Az Akacian történt rövid vendégszereplésem azt eredményezte, hogy a szabadságom…..
Tanácstalan 2017.02.13 14:50:14
@Gazsi bácsi lótetű: Mind az egy? :)

Arra most majd kicsit várni kell, mert nemsokára behajózom.

(kár, hogy ide nem lehet képet tenni)
Miközben készül az újabb rész - influenza és némi tanulási kötelezettség hátráltatott - kaptam a hírt, hogy az utolsó hajóm "meghalt". Pontosabban partra futtatták Bangladeshben, szétvágják. Azt már hetek óta tudom, hogy eladták, azt is, hogy…..
Tanácstalan 2017.02.11 12:11:08
@Gazsi bácsi lótetű: Igazából nem volt szép, Kényszerű, de logikus lépés. Mert gondolom azt senki nem hiszi el, hogy egy 45-50 millió dollárért épített hajót alig 7 évesen bontóba kell küldeni. A hajókat minimum 15- 20 év időtartamra tervezik. Még korántsem volt bontószökevény, de a konténeres piac, a szükséges karbantartások miatt ez volt a logikus lépés.
  2001. június 26. kedd, úton.  Indulás hajnali kettőkor... Beszélgettem a pilottal a fent említett problémáról. Elővezettem az ötletemet, amit este találtam ki: Miután egy hangárba kel bemenni, és az ajtaja 13,5 méter magas, e miatt van a magassági korlátozás, a következőképpen kellene eljárni:…..
Június 18. hétfő, New Ross. Szép, verőfényes reggelre ébredtünk, az írek reggel nyolckor kezdik a műszakot, ami hajóidő szerint kilenc, így elég volt negyed nyolckor kelnem. Tetszik ez a nép Raktárnyitás, és hajszálpontosan kilenckor megindult a szállítószalag, s megindult a porrá őrölt…..
Tanácstalan 2017.01.13 11:17:50
Tanácstalan 2017.01.13 20:06:16
@Miszter07: It's classic. :)
Egy kis ideig eltartott beazonosítani, hogy hol ment el a kedvem a blogra írni (meg amúgy is), és mivel naplót sem vezetek, hát az emlékeket eléggé nehéz összekaparni 3 év távlatából, de megpróbálom. Senki ne számítson semmi eget rengetőre, viccesre izgalmasra. Az eltelt idő miatt már sok mindenre…..
Belsőség Heti merítés 2015.05.31 09:52:43
Aztán megláttam ŐT Egyvalami biztos volt, hogy kupét szeretnék. Ehhez képest lett egy 5 ajtós, zöld Peugeot 207-esem, 1.6VTI motorral, "sporty" felszereltséggel, ami kb. kimerül egy amúgy tetszetős fehér számlap, króm kipufogóvég, krómkeretes ködlámpa összeállításban…..
Talán sok, mai, modern autós ifjú titán mosolyog, netán lefitymállva elhúzza a száját, amikor a Veterán Zsiguli Egyesület nevét olvassa valahol, hiszen benne van a veterán és a Zsiguli szó is, ami a fordított sapkák, zsebes hordárgatyák, bömbölő szarzene és a netes fórumon…..
Tanácstalan 2015.04.20 21:35:34
Izak2 társszerzőm szíve csücske ez a cikk. Az ötletdobozból az elsők között választotta ki a témát, hogy mindenképpen ő írhassa meg. Jó régen összeállította már nektek, és bevallom az én hibám, hogy eddig nem került a napi címlapra. Ennek az oka egyszerű. Ő jóval fiatalabb nálam, ezért nem…..
Január 9. Szombat. 18 nap. úton. Éjfélkor rossz hírrel várt a barba. Távirat jött Mr. Kremerstől. A hülyék... Kornél az, aki tovább akart maradni - legalább áprilisig -, és én vagyok az, aki haza akar menni, és a marhája most hazaküldi Kornélt, és a szabadsága letöltése…..
Január 26. Kedd. 1 nap. Aveiro, úton. Semmi más dolgunk nem volt reggel, mint eldobni a köteleket, és elindulni. Holnap már "szívességből" hajózom! Ez az utolsó napja a szerződésnek. Ahogyan az már lenni szokott, H. Pistával egyre többet sütjük el az ilyenkor szokásos…..
Ismerjék meg Chen urat, ő az. Chent az Apple News Hong Kong fedezte fel és a zerotohundred tette hírhedté, akik rátaláltak az Apple News HK hírére és lefordították. Chen úr vállalkozó, kisiparos. Nem csak műhellyel, hanem bemutatóteremmel és raktárral is rendelkezik és…..
Tanácstalan 2014.08.15 18:31:30
@Lusta_Dick: Elég baj az, hogy a legnagyobb probléma a nem hőálló festék. Mert a fizikát, mechanikát, a fémszerkezetet nem lehet megtoszni, és a kicsikincsi épp azt teszi. Amikor a hideg tárcsába a furatot fúrja beépíti azu életveszélyt. Az a tárcsa onnantól kezdve akármikor széttörhet.

A kínai is tud jó minőséget gyártani, de azt nem egy Brembo 10%-ért fogja (példa). Tudom, mert voltam Kínában, ahol európai cégnek "gyártottak" valamit, az európai ár töredékéért. Ami az európainak 15%-a volt, konkrétan kritikán aluli minőségben készült el.
Belsőség Heti merítés 2014.08.03 08:22:08
Igazi élményroadster. A hétköznapokban is. Az autót amúgy mindenki megnézi, legyen csaj vagy fiú, fiatal vagy idősebb, egyszerűen a rikító piros szín és a gyári króm dolgok vonzzák a tekintetet. „Feeling Bus” a retro korszak ismeretlen ikonja Eredetileg tűzoltó busz,…..
Tanácstalan 2014.08.03 23:21:40
@Leadfoot: @yenoee: @vidéki suzukis: Eh, gonoszak, bizony. :D
Úgy tűnik, Akasztják a hóhért rovatunk megszületése elemi erővel szabadította fel a szolgáltató szektor dolgozóiban az évek alatt felgyülemlett frusztrációt. Rövid időn belül ez a harmadik pult mögül érkező levelünk. A másik kettőhöz hasonlóan ez is kicsit pikírt és…..
Tanácstalan 2014.08.01 23:09:25
@sugargiraffusplumps.: pff ???

@venszivar: Bocs, ezt most nem értem.
Tanácstalan 2014.08.02 09:30:26
@sugargiraffusplumps.: Mos (aláhúzva, kiemelve) csak emiatt mentünk, valóban. De jártunk már többször is a városban, kirándulásilag.

@venszivar: Namost ha hagymára gondolsz (milyen perverzió ez már, hogy mindig rá gondolsz? :D ), akkor nem volt ott.

Fellépett viszont Gálvölgyi, Bodrogi, meg a nagyorrú bálnatestű francia- orosz borosgazda, az a Depardieu (vagy ki). Kicsit fura volt a díszlet, metrókocsi, meg kártyavár, de nagyot játszottak. :D
Tanácstalan 2014.08.02 09:37:14
@Manyecska: Te hová dzsalsz, amikor én itt állok a sajtpultnál?
Úristen, már péntek van, és még nem volt egy árva szó sem az OrangeWaysről! Na, nem azért, mert nem jött panasz rájuk, hanem mert elfelejtettem kitenni. Eddig. Tudom, hogy uncsi, de amíg sok pénzért ülnek emberek az útszélén, addig ki fogjuk rakni a heti OW-poszt, mert úgy…..
Tanácstalan 2014.08.01 11:04:48
@Manyecska: Igen, igen. A vödrös mosóport Csepelen keresd.
Tanácstalan 2014.08.01 11:08:23
@Manyecska: Ezt akárki mondhassa! :D
Tanácstalan 2014.08.01 11:24:31
@helianthus: Az érdekes az, hogy mindig a krakkói járatokkal van a baj. Azokkal, amelyek arrafelé indulnak, ahol van rendes rendőrség (pl. németország), ott nincs baj. De lehet, tévedek?
Dina  Converse-ét tönkrevágta az EFOTT (vagy Dina), de nem ez a baj. Pörgős, életszagú beszámoló dramatizált betéttel a Mammut2-ben lévő PlayersRoomból. (A Szent György hava április, mondom az olyan hülyéknek, mint én. Mindenféle okosságok róla itt.) Sziasztok,Az imént…..
Tanácstalan 2014.07.31 23:45:59
@atörökk: Mit is mondhatnék. Felhemperedem, mert hosszú volt a nap. Holnap meg színház, mert én sznob vagyok. :)
Tanácstalan 2014.08.01 09:50:10
@Black Hole: Nyaralok. :)
Tanácstalan 2014.08.01 09:51:28
@dr. phil. Sün‼ ツ: Azért kérdem, megtenné-e végre már valaki?

@Black Hole: És ma szabadtéri színház lesz Szegeden, kaptam jegyeket. Még a darab is jó, a Háry János lesz.
A helyzet valós, nyilatkozni viszont mégsem szeret senki. Miért is? Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Tanácstalan 2014.07.31 11:48:05
@Shadowbull: Pedig lehet, vittünk mi vissza Japánba és Koreába is olyan autókat, amik elég rendesen meg voltak sérülve. Nem hinném, hogy belpiacos értékesítésre szánták. Ugyanakkor senki ne akarja tudni, hogy egy- egy tengeri szállítás során mi történhet az autókkal.
Nyomdász és barátai egy rekesz sörrel készültek az estére, amit a Lindből akartak beszerezni. A diszkont adta a sört meg az üveget, de a rekeszt az istenért se. Nyomdász kiakadt. (Nem értem mi baja. Végül is az is lehetne, hogy az üveget se kapja meg, aztán vihetné haza…..
Tanácstalan 2014.07.11 08:38:05
@háromlábúbogár: Figyu a szóviccre: 1-7-e nem voltam, nem olvasok annyit vissza. Valaki összefoglalhatna. :D
Tanácstalan 2014.07.11 08:50:24
@háromlábúbogár: Ja, haj - rá! :)

Na, majd alkalom adtán.

Tegnap fogyasztottunk, jött új hűtő. Nem mondom, melyik multi boltjából hozták, de megvételkortegnapra volt megrendelve a szállítás.

Reggel 8:10-kor hív a sofőr, hogy 15:15-kor hozná a hűtőt, már fent van az autón, kéri, hogy legyen kipakolva a régi, mert elviszik.

Jó, mondom, akkor mondjuk 4 és 5 között itt lesznek. Túróst. Pár perccel 3 után bim-bam, itt a teherautó, 15 perc múlva már csak a por lengedezett utánuk. Udvariasak voltak, kivitték, betették a hűtőt és hát pillogtam. Még lábat is töröltek. :)
Azt mondja Ferenc, hogy egy Nemzeti Dohányboltban vett egy nagyon nemzetietlenül kipreparált 100-as fehér Malbit magának. Nem tudta eldönteni, hogy mi is pontosan, amit talált, és a boltban sem kapott túl sok támpontot. Segítsünk eldönteni neki, hogy mivel találkozott,…..
Tanácstalan 2014.07.04 13:04:49
@Manyecska: Erről meg kellene hallgatni a másik felet is. :D :D :D :D
Tanácstalan 2014.07.04 13:10:45
@igi1: Szivar?
Tanácstalan 2014.07.04 13:14:02
@Manyecska: Bedőltél neki - korábban szabadult. :)
Olvasónk reggel tejeskávét akart inni. Nem sikerült. Ettől annyira bepöccent, hogy üti-vágja a Tesco-ügyfélszolgálatot, pedig azok igazán megszaggatták a sötétkék egyenblúzt, mert olyanokat írtak neki, hogy "mindenképpen megvizsgáljuk az említett problémát" meg, hogy "Nem…..
Tanácstalan 2014.07.03 18:24:45
@atörökk: A válasz megadatott itt: @uraaam: :D
Tanácstalan 2014.07.03 18:25:57
@Bellocska: Akkor te lány vagy. :)

Annyira Élő,hogy orális szexet is tud, bizony.
Tanácstalan 2014.07.03 22:36:00
@uraaam: Kár érte. Így a csaj marad, ahol van: pártában.
Teszi fel a kérdést Gergő a magas pluszköltségekre panaszkodva. Csekkoltuk a dolgot, és bár a főállású programozó kicsit túldramatizálja a helyzetet, hiszen 2 felnőtt+2 gyerek már családi jegyet vesz, amire nem 800, hanem csak 200 ft a kezelési költség a misztikus E-díj,…..
Tanácstalan 2014.07.03 13:10:58
@hagyma: Nem kell. Csapolt sör csak az étteremben van.
Tanácstalan 2014.07.03 13:15:48
Tanácstalan 2014.07.03 15:16:15
@hagyma: Akkor pattanj repülőre, nézd meg magad, ne kérdezgess.

A gundel az Kerten kívül van. A jégmacik háta mögött van a Barlang Étterem. Retró választék, átlag konyha, zóna méretű adagok és Gundel árak. Ott van csapolt Soproni 750 forintért.
  A Volánbusz egyszerűen annyira szívén viseli a kisközösségek életét, hogy csapatépítő jelleggel egyfajta túlélő tréninget tart Veresegyházon. Vándorló vagy egyáltalán nem létező buszmegállók, talányos menetrendek, építőmunkások, semmiből jövő intézkedő…..
Tanácstalan 2014.07.03 09:44:28
@Manyecska: Várjál, mindjárt elkezdelek sajnálni, csak megkávézom. :D
Tanácstalan 2014.07.03 11:19:29
@helianthus: Tudod, február óta megszoktam a napi 36-38 fokos hőmérsékletet. Amióta hazajöttem, folyton gázok. :)
Tanácstalan 2014.07.03 12:53:55
@Manyecska: Ez a férfifalás akkor családi vonás. :D

@helianthus: Vetközzek és mozogjak? Kiskezicsókolom, ennyire nem ismerjük egymást. :)
Barátságos vendéglátás, roskadozó bőségtál, gyógyító levegő és a Föld szívcsakrája - ezeket szerette volna Sándor a dobogókői vendéglőben magáévá tenni a múlt héten - akciósan, 46% kedvezménnyel. Ehelyett úgy tűnik kapott macskát, rizst, 1 db combot meg egy…..
Tanácstalan 2014.07.02 10:13:03
@Manyecska: A tudomány mai állása szerint én félnék kettesben maradni veled. :D :D

Most megyek, nem este, mert este focizás van.
Tanácstalan 2014.07.02 10:29:20
@Manyecska: Melyiket? :)
Tanácstalan 2014.07.02 10:45:04
@Manyecska: A százezredes? :D Vagy a számla?
Múlt héten is gyepáltuk a Wizz Airt, és a statisztikák alapján jövő héten is fogjuk, de természetesen azt sem hallgatjuk el, ha valami szépen, rugalmasan, ügyfélbarát módon zajlik a rózsaszín flottánál, mint Levi esetében, akinek külön puszi jár ezért a részért: "én…..
Tanácstalan 2014.06.30 22:17:42
@Kellemes Zérókomponista: Rosszabb példát nagyon nem s találnál, ha nem politizálsz. :)

@hagyma: Figyu, ha ez így meg, akkor egyrészt úriembör vagy, másrészt bukó a 30 dodó. A dájcsok bevették a focizás elleni tablettát - vagy magyar bajnokit néztek.
Tanácstalan 2014.06.30 22:19:59
@igi1: Hát lehet aztat? Még szép, hogy nem leszek ott. :)
Tanácstalan 2014.06.30 22:28:11
@igi1: Szóhoz sem jutok. Mondjuk én egységsugarú júzer vagyok: a Homárt már régen nem a poszterek és adminok alakítják és formálják, hanem a törzskommenetelők (nem én).

@hagyma: Nem az összeg, a tudat - ezért nem lottózók. :)