Regisztráció Blogot indítok
Adatok
noorci

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai posztnak története van, ugyanis Atesz magánlevélnek írta, és én győztem meg arról, hogy több segítséget kaphat, ha kiteszem a blogra. Ennek megfelelően előre arra kérnék mindenkit, hogy ennek szellemében is olvassa és kommenteljen, azaz ha lehet, inkább segítsünk neki, még akkor is, ha esetleg…..
Két év Bécsben, egy év Amerikában, tíz hónap Franciaországban – az eheti ajánló posztjait a számvetések kötik össze, hiszen mindegyik szerző kicsit visszatekintett a maga mögött hagyott időszakra...
noorci 2017.07.09 18:27:26
@Határátkelő: Szerintem az eleje is nagyon szemelyes volt. Vagy en ertettem felre, mert félreertheto volt. A moderalast ott kellett volna kezdeni.
Az utolagos magyarazkados lenere az adott kontextusban a felvezeto kommentet sem lehetett maskent erteni.
noorci 2017.07.09 21:47:41
@Határátkelő: Tudom, ertem. FB on irtam peivat üzenetet. Kerlek nézd meg.
noorci 2017.07.10 10:33:42
@Arthamyr: Igazad van, itt kellett volna kezdeni a moderálást.
Nem igaz, hogy nem zavart annyira, en szóltam Határátkelőnek, de fb uzenetben, mivel mindig ott szoktunk beszelni, az e-mailes lehetoseg elkerulte a figyelmemet. En meg nem vagyok nagy kommentelője a blognak es csevegni se jarok ide, sőt ha Határátkelő bevalogat posztokat tőlem, rendszerint akkor se szolok hozza. A tegnapi annyira tenyerbemaszo volt, hogy nem tudtam megallni. (A stilussal volt baj, a stilus ugye maga az ember.)

Egyébként meg más véleménye lehet bárkinek, a szerzőnek nem is kell reagalni erre feltétlenül. Ez az interaktiv dolog néha felrevisz, igazabol egy iro sem ir egy uj könyvet magyarazatkent, ha lehuztak pl. az Elet es Irodalomban. Szóval neha ilyen ez a kommenteles is.
A trollok öljek egymast a szerző nélkül.
A poszt xsak egy téma felvetese, ami alatt vitatkozni lehet.

A legnagyobb baj, hogy D. azota sem erti mi a kommentjevel a probléma, tehat egy elnezest se bír kibökni.

Ami a moderalast illeti, en az utolagos beengedes hive vagyok. En csak fb csoportot mukodtetek es nem nagy forgalommal, de aki megengedhetelen stílust kepvisel, az repül.
Hat kép, több helyszín, több program hétvégére. Bolhapiac, koncertek, kiállítás, éjszakai regatta, és a nyár legnagyobb eseménye, fesztivál a szigeten. Nem csak Bécsben élőknek! Ne felejtkezzetek el a havi ajánlóban szereplő programokról sem! Jó válogatást!  Kiállítás a Kunsthalléban Időpont:…..
A címben megfogalmazott kérdés állandó vitatéma, és egészen szélsőséges véleményeket hallhatunk, olvashatunk ennek kapcsán. Most egy jó tapasztalatot osztok meg veletek, méghozzá az osztrák-magyar határról. Aztán feltesszük azt a kérdést is, amit alighanem elég sok határátkelő hallott már (pláne…..
Határátkelő Gyerekdolgok 2016.05.01 06:43:00
Az eheti blogajánló tematikusra sikeredett, méghozzá a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat fogjuk kicsit körüljárni három európai országban: Ausztriában, Németországban és Hollandiában. Lesz itt korai figyelmeztetés, gimnáziumi beilleszkedés, és az is kiderül majd, miként…..
noorci 2016.05.01 16:16:17
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
És ez neked jó, hogy beszólsz? Nem lehetett volna más stílusban?
"mikor jegyezzük már meg?"

Btw. a fiunk igaz, de miért ne mondhatná, azt egy szülő is, mikor a csapatban játszik a gyereke és ott áll, hogy a mi fiúnk?
Másrészt manapság halom dolgot, amit nem akarsz, a helyesírás ellenőrző javít és észre sem veszed. Képzeld el, egy blogon nincs külön olvasószerkesztő.

Tudod, volt olyan, hogy hobbiból angolul blogoltam, nem azért, mert olyan királyul ment, éppen ellenkezőleg, hogy gyakoroljak, hogy fordítsak és fogalmazzak, hogy gyese anyuciként ne felejtsem el, stb. Magyaroktól örök beszólást kaptam, míg külföldiektől meghívást, és ajánlatot is írtak a blogról is. Na ez a különbség a magyar kommentelők stílusa és a külföldiek között. Nem beléd kötnek, mert csinálsz valamit és egy kicsit hibázol, hanem amit leteszel az asztalra, azt értékelik.
noorci 2016.05.01 19:26:03
@Mirjam2: Reszemről nem azon "pörgök", h. v.ki szóvá tesz bármit. A hogyannal van a baj. Építő kritikát, ha helyesíras is a téma, még meg is lehet köszönni.
Azért nem irigyelem szegényt, aki a német fórumokban is beszólogat, meg a magyarokon. Jó sok ideje lehet :) Magyar cikkekben még nem volt olyan, hogy ne talaltam volna apróbb vagy nagyobb hibát, az indextől az origoig, a hvg-n át mind tele. Ez persze nem jó.
Mindegy, valószínűleg nem is érti, amit az angol blogos példával mondani akartam.
A mai poszt számomra annak a példája, mennyire másként lát valaki egy várost, amikor benne él, mint amikor csak meglátogatja. Ilyenkor a pozitívumok mellett előjönnek a hétköznapok apró bosszúságai (ezek adott esetben kicsit fel is nagyítódnak), miközben kicsit más…..
noorci 2016.01.12 06:21:29
@Herr Géza: Köszi. Nyilván nem kap Beamtin 16szor fizut és az ő bèrtabla felejuket egyszer megtalaltam, csak arra volt peld hogy mekkora a zemberek fantáziaja.
Priviben hol küldted a linket?
noorci 2016.01.12 19:41:17
@Herr Géza: hat jo.. bar fb-on keresztul szoktam belepni de keresem es koszi
noorci 2016.01.21 08:33:51
@Wienmate: Nem tudom jársz-e még erre. De a kéményseprős büntihez: Tuti hogy bünti volt? Ugyanis nálunk a gázt is elzárta a Wiener Netze, majd nekem kellet kihívnom a kéményseprőket, fizettem 140 eurót, de a Vermieter végül visszatérítette, ugyanis kinyomoztam miről volt szó. Egyszerűen a kazáncsere után nem kérte meg az "Kamien Endbefund"-ot, ami nélkül hálózatba se lehetne bekötni a kazánt, a csere előtti "Vorbefund" meg már lejárt. (6 hóig volt érvényes.) És ez januárban az éves felülvizsgálaton bukott ki. Nekem meg minden előzetes figyelmeztetés nélkül egy ajtóba tűzött Meldung-gal lezárták a gázt, míg nem voltunk otthon. Egy napig se fűtés, se meleg víz. Először a Vermieter, aki nálunk azonos a Hausverwaltung-gal, nem akarta elismerni, kezdték ránk fogni, hogy a mi hibánk, aztán kicsit utána néztem, hogy mik is ezek, amiket hiányol a Wiener Netze, rájöttem. Kihívtuk a kéményseprőket, fizettünk, visszakapcsoltattuk a gázt, majd írtunk egy szívhez szóló levelet nekik. Először problémáztak, hogy de Vorbefund náluk volt, na akkor találtam meg a jogszabályokat is a neten, hogy az max. 6 hóig él. Szóval szerintem nézz utána pontosan miről adtak számlát a kéményseprők.
Kazán ügyben még: minden cserével és javítással kapcsolatos költség a bérbeadót terheli, az éves felülvizsgálatot leszámítva, 2015. jan. 1-től változott a törvény. Szóval ajánlom ennek is menjetek utána mikor mit hárítanak rád. A férjem magyar kollégája is először azzal jött a gáz lezárásról szóló Meldung-ot olvasva, hogy tuti a mi bűnük, mert nem voltunk otthon mikor jöttek a kéményseprők, pedig erről szó nem volt benne. Ráadás ilyen átvizsgálás után, ha ezt tavasszal/nyáron megcsinálják a kazán cserekor, akkor a most téli Termin-kor tényleg nem kell ott lenni. Ezt én is tudtam. Sőt most is mondta a kéményseprő, hogy rám most a tavaszi időpont, ami házban ki van írva, nem is vonatkozik, sőt 2017 a legközelebbi.
Elég komoly dilemmába keveredett Balázs és családja, hiszen három gyermekkel gondolkodnak erősen a külföldi munkavállaláson. Mi több, gyakorlatilag el is döntötték, hogy nekivágnak, amikor jött a CSOK, amivel megvalósíthatnák régi álmukat. Kérdésük most hozzátok szól:…..
noorci 2016.01.13 22:32:56
@vizcsepp: En nem erzem vendegnek magam, mondjuk Becs mar nagyon multikulti, nagy kultursokk sincs, vannak közös gyökerek... szoval mas... de ugye nem.segelyert jottunk ide, nem eloskodni, hanem tudast hoztunk es azert tobbnyire igy is fogadnak

Ez is szemlelet kerdese, ha vilagpolgar szemleletet kepviseled akkor nem vendeg leszel, es fel ev utan mar nem is turista. Raadasul benne a tovabblepes lehetősege is, ok. 3 gyerekkel nehez, de egy pelda: par hete kapott a ferjem egy londoni megkeresest (nem akarunk valtani most, fel eve vagyunk itt), a kikoltozes teljes koltsegeit is fizettek volna, de pont a gyerekek mondtak, h. ők mennének.
noorci 2016.01.13 22:36:24
@vizcsepp: Még v.mi. Ha csak 2 evet vagytok kint es megtanulsz te is angolul, azzal már te is megnövelted a sajat munkaeropiaci eselyeidet Magyarorszagon is.
noorci 2016.01.15 23:04:10
@vizcsepp: Mi is pont így vágtunk neki. Igaz nekünk, külön-külöm voltak már régebbi külföldi megpróbáltatásról tapasztalataink.
De most is vannak még pillanatok, mikor azt gondolom, hogy ez qva nehéz, pl. a tulaj hülyesége miatt tegnap kikapcsolták a gázt a lakásban (mondjuk kellően felb. az agyamat, hogy ma rögötn jobban is tudtma németül, mint valaha, mert balhéznom kellett és igen nekem, férj dolgozott.. jó ebbe ő is beszállt, hogy telefonálgassunk párhuzamosan)..végül visszakapcsolták, most még jön, hogy a 140 eurós cechet fizesse is ki a tulaj, mert ő adta át úgy a lakást, hogy nem ellenőriztette az új kazánt és fűtési rendszert, stb.. de tagadja és 3 szolgáltató mondja, h. ő kötelessége lett volna, ráadás adójából elszámolhatja, stb. (de ez off) Szóval ennek ellenére, most hogy már meleg van és lehiggadtam, és én pl. nem feltétlen Bécsbe akartam volna költözni, ha már Ausztira, (ahogy te sem Belfastba) az először tervezett egy év "próbaidőt", amiben gondolkodtunk már mégis kettő minimumra növeltük. :) aztán meglátjuk, újratervezés is mindig van! :) Szóval sok sikert, bárhogy is lesz!
És igen kaland, fogd fel úgy! Nekünk most Bécs, amit dobott a gép, nektek Belfastot, de még hosszú az élet:) és nyilván a cégne belüli lépés egész más reálció.. különbne mondnaám, hogy keressegéljetke még. Btw. egy ismerősömnek u.így cégen belül New York lett London helyett. Hát van ilyen, na.
Határátkelő Itthon a helyem 2015.10.29 06:43:00
Ma ismét egy olyan poszt következik, melyben egy réges-régi történet szerzője írja meg kérésemre, hol tart sok év után. És a sok év most tényleg sok, nem csak azért, mert Kinga több mint négy éve írt a blogra, hanem azért is, mert az akkor az útját kereső 16 éves lány ma…..
Határátkelésre sok ok miatt vállalkozhat az ember, a mai poszt szerzője, Noorci és családja például elsősorban a gyerekek miatt költöztek Bécsbe, mert azt szeretnék, ha a szívükben magyar, de sokat látott és tapasztalt, sok nyelven beszélő, felvilágosult európai polgárok…..
noorci 2015.10.26 08:12:09
@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: ok jogos, de nyilvan az anyanyelvükön kívül, meg nem is mondanám világnyelvnek.
noorci 2015.10.26 10:12:38
@Kovacs Moni: Köszönjük. Akár ismerkedhetnénk is, a Bécsből jelentjük blog fb oldalán fel is vehetjük a kapcsolatot
noorci 2015.10.27 16:45:03
@ZOH: köszönöm ezt a kommentet
A hírek szerint az osztrákok egyre kevésbé örülnek annak, hogy a családi pótlékként kifizetett pénzek egyre nagyobb része jut külföldre (egyébként Magyarország viszi a prímet). Emellett a heti blogajánlóban szó lesz még a recepciós munka előnyeiről és hátrányairól,…..
noorci 2015.10.04 13:14:36
@Mirjam2: Azt nem tudom h. csinaltak, mert ez nem bemondasra megy, es igen sok papirt be kell adni, pl. masik allamban valo jogosultsagot igazolni, gyerek igauolvanyai, iskola latogatasi, dzuletesi anyakonyvi, hazassago anyalonyvi kivonat, stb.
noorci 2015.10.04 13:17:14
@tanato: Ausztriaban tuti nem lehet kijatszani, meg a munkaszerzodest is bekerik igenyleshez. Ha nincs jogviszony, akkor jogosultsag sincs.
noorci 2015.10.04 17:51:25
@noorci: Lakcímet igazolo okirat.