Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kek_macska

37 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kékmacska véleménye:South Park, Csúcsszuper barátok c. epizód. A srácok belépnek David Blaine vallási vezető (vagymi) szektájába. Stan viszont rájön, hogy gagyi, kilép, és hogy a többieket megmentse, Jézushoz fordul segítségért. Ő elviszi egy titkos bázisra, ahol bemutatja az…..
Félrefordítások Leloni 5 mobiles 2009.12.02 15:40:57
Most csak gyorsan egy rövid poszt, három kép, az egyik talán korábban mástól már volt is, de ezek most kajaktól:Állítólag volt egy olyan is, hogy "Leloni 5 kacat", és nem értéktelen dolgokra kellett célozni, hanem kacsákra, csak arról nincs kép. Ezek egy játékoldalon…..
kek_macska 2009.12.03 11:16:51
Kékmacska első beküldése, rögtön négy remek darab. Az értékéből nem von le, hogy az első már volt; bennehagytam, mert még mindig tetszik, és hát ugye van egy olyan megfigyelés, hogy minden többes beküldésben van legalább egy CSI. A Mars bár is szerepelt már más…..
kek_macska 2009.10.11 22:24:25
@Lobra: igen, igazad van, ez nekem is eszembe jutott, csak ahhoz megfelelő szövegkörnyezet is kell - itt nem volt adott, erre kaptam fel a fejem.
kek_macska 2009.10.11 22:35:37
@EasyFriend: igazad van, vannak nagyobbak. De amúgy az eredeti műsor jó, mert egy piszok jó lakberendező csaj nagyon szép, igényes munkát ad ki a keze közül - szakmailag is jó, és nem körülötte, hanem a munka körül forog a műsor - és még poénos is tud lenni. A két meleg pasi szájából az, hogy ide kell egy lány (mellesleg megjegyzem: undorító, túljátszott és bizarr volt a magyar hang) - megfelelő stílus és szövegkörnyezet híján - kissé szexuális felhangú volt, az eredetiben pedig egy nagyon kedves bóknak szánták, miszerint oly szép lett a lakás, hogy feltétlenül rendben kell majd tartani. E sivár kis félrefordítás így vett el hangulatot, poént, elismerést és élvezetet. Mellesleg nem vagyok benne biztos, hogy a fordító a "lány"-t tényleg a bejárónő irodalmi szinonimájaként szánta. :)
Félrefordítások Brian élete 2009.01.09 20:00:00
Reynald beküldését azért teszem ki, mert ugyan a nagy részével nem értek egyet (bocs), de hátha érdekes lehet megbeszélni:A Brian életéről szeretnék írni, remélem még nem volt róla poszt. A film magyar fordítása egy rejtély számomra. Vagy nem tudott angolul a fordító, vagy…..
kek_macska 2009.07.20 11:42:32
@Pók: Megjegyezném, hogy éppen Karinthy volt az, aki Winnie the Pooh-t átnevezte Micimackónak.
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
kek_macska 2009.06.14 11:42:40
@wmiki: bár a kommented korábbi, MOST tudok tapasztalattal szolgálni: voltam Hellingeren, többször is, és immáron én is erőteljes szkepticizmussal szemlélem.
Szerintem nem mindegy, kinek, milyen problémára "állítunk", mint ahogy az sem, ki a vezető, kikkel, milyen körülmények között történik.
Azt hiszem, az utolsó terápia életem legrosszabb élményei közé tartozik. Dühös, sértődött, csalódott, felháborodott vagyok.
Immáron úgy gondolom, a Hellinger-terápia nem tekinthető tudománynak. Segédtudománynak jó lenne, ha bizonyos pszichológiai esetekben felhasználnák a módszereit, de mint önálló "tudomány", leginkább áltudomány, és gyakran nagy kárt okoz, ha nem megfeleleő emberek művelik.
kek_macska 2009.07.03 15:27:43
@családállító: mostanában kicsit túl sok minden zúdult rám, magánéleti, munkahelyi, anyagi problémák.
Aki az állítást vezette (sajnos, nem tudom, milyen képzettségekkel rendelkezik), észre kellett (volna), hogy vegye, mennyire kész az idegrendszerem. Talán (ezt is elfogtam volna) javasolhatta volna, hogy most egy ideig ne járjak, ne állítsak, ne kérdezzek efféléket.
Nem tette.
A párkapcsolatommal kapcsolatos kérdést tettem fel. CSALÁDállítást szerettem volna, azaz: mik azok a "háttérinformációk", amelyek miatt bizonyos problémáinkon nem tudunk túllendülni. Azt is elmondtam: szeretem a férjem, ő is engem, szeretném a házasságunkat megmenteni, ő is, de segítség nélkül már nem megy.
Ehhez képest ezt kaptam: azért ragaszkodunk egymáshoz, mert egy előző életemben ő volt az apám, de most ennek a ragaszkodásnak vége. Engedjük el egymást, adjam át őt egy harmadik! személynek, aki jelen van az életünkben már.
Mondtam, hogy ez így nem oké, hisz nem ezt kérdeztem, nem ez a megoldás, gyereket szeretnénk, együtt akarunk maradni, válás nem merült még fel, csak problémák.
Azt kaptam, hogy a férjem férfiatlan, béna hülye (szó szerint és még erősebben attól, aki őt megjátszotta), én egoista vagyok, akinek nem kellhet egy ilyen férfi.
Az állító egyszer sem lépett közbe, de ha jeleztem, hogy nem értek egyet valamivel, csak leintett, hogy ennek így kell lennie, Isten is így akarja.
Mindezeket megkoronázandó: mivel rám került sor utoljára, még a terápia közben jó néhányan szedelőzködni kezdtek.
Együtt mentünk haza páran, az egyik közülünk épp azt a "harmadikat" játszotta, akiről bár nincs tudomásom, de ezek szerint?! Nos, ez a személy - mivel kiderült, hogy hasonló helyzetben van, mint akit játszott - egész hazaúton engem leprázott, fröcsögött belőle a gyűlölet ellenem és a férjem ellen. Otthon órákon keresztül zokogtam, a párom pedig szörnyen kiborult, amikor ezt meséltem neki. Azóta önerőből igyekszünk a problémákat megoldani, mert igenis, ezt szeretnénk.
Nos: szerinted hol volt itt a segítő szándék, a tanácsadás?! Ha én még ennél is butább és hiszékenyebb vagyok, ha a férjem haragján végül nem kerekedik felül a humorérzéke és a szeretete, most ülök egy házasság romjain, problémákkal telve, kétségbeesetten.
kek_macska 2009.07.03 20:36:32
@M.B.Dyson: tökéletesen igazad van. Nagyon, nagyon kevés ember alkalmas rá emberileg, hogy efféle szerepet felvállaljon - és ez nem tanulás kérdése, hanem adottságé. Egy jó adag veleszületett empátia mellé aztán nem árt évek, évtizedek tapasztalata... és még akkor is van rá esély, hogy téved. Ez persze felelősség, amit vállalni kell, de nem így, ahogy azt sokan teszik: a más problémája nem az én problémám - mondván.
És tütülhet egy ember feje a sok tudástól, ha adott pillanatban nem tudja azt felismerni: a helyzet nem alkalmas arra, hogy súlyos igazságokat (igaznak vélt dolgokat?!) valakihez hozzávágjon.
Mivel ezt a (vélelmezett) félrefordítást senki sem küldte be nekünk, máshol írták meg:http://www.hetivalasz.hu/cikk/0906/katolikusok_rosszul_mondtak_a_mise_szovegetSajnos, nem tudok latinul, így nem tudom eldönteni, melyik változat a helyes. Meg kellene kérdezni egy anyanyelvi…..
A maistream reklámot mindenki ismeri, pedig a B, C és D kategóriában néha sokkal mellbevágóbb és szórakoztatóbb cuccokkal lehet találkozni Y. például egy online antikváriumtól kapta az alanti körlevelet. Legfeljebb pár tucat címzettje lehet, pedig egy ilyen ambíciózus szöveg…..
Kékmacska meséi Látomás 2009.03.25 21:36:00
Tizenhárom gyertya égett az oltár előtt. Viaszuk méltóságteljesen folyta be a gyertyatartók vasból kovácsolt indáit, fényük komor pompába öltöztette az öreg, omladozó templomot, kecses árny-arabeszkeket rajzolt a repedezett kőpadlóra, és titokzatos, kissé fenyegető kifejezést kölcsönzött a hámló…..
Kékmacska meséi Lidérc 2009.01.02 18:33:00
Bár többet látnék a gyertya fényénél. Nehéz így írni: már alig pislákol a láng, szinte tapogatnom kell a papírt, a kalamárist, a tollat. Pedig le akarom írni.Ha valaha végül – végre?! – meghalnék, ha végre megszűnhetnék létezni, másoknak akkor is tudniuk kell...…..
A töltőkártyás csalás egy újabb válfaja, ezúttal csajok nélkül. Andrást az ismeretlen számról hívó idegen arról próbálta meggyőzni, hogy egy ismerőse bajba került, úgyhogy gyorsan töltse föl a telefonjukat 3000 Ft-al, különben nem tudnak telefonálni. A nem létező…..
Kékmacska meséi A törölköző 2008.11.17 20:19:00
Sárga rongydarab. Régi. Semmi jelentősége nem kellett volna, hogy legyen. Egy ilyen sárga rongydarabnak.De ma kellett egy törölköző, és én pont ezt a régi, ezer éve használt vacakot tudtam kihalászni a fiók mélyéről.Amióta hazajöttem, nem volt a kezemben, csak amíg a többi…..
Kékmacska meséi Háború után... 2008.10.05 15:52:00
"...egy álomváros - a színek, amik sosem múlnak el!" /köszönet a Contrast-nak az ihletért!/   Csak miután a háború véget ért, tértem vissza a Városba. A háború viszonylag rövid ideig tartott, és kevés halottal, ám annál több áldozattal járt. Megsemmisültek…..
Kékmacska meséi Forradalom 2008.10.05 15:41:00
A világ – vagy legalábbis annak egy kicsiny része – a fejére állt. Összezavarodott minden: elsősorban az igaz és a hamis, a jó és a rossz, majd sorban minden más esztétikai kategória. Az emberek egyre inkább befolyásolhatóvá váltak, és egyre kevésbé tudtak rendet…..
Kékmacska meséi Magány 2008.07.31 18:23:00
Minden évben itt töltjük a nyarat, ezen a Szigeten, csak ő meg én.Már évek óta minden május végén összecsomagolom a holmijainkat négy hatalmas bőröndbe, és útnak indulunk. Napokig tart a hajóút.Egyszer itt töltöttünk két hetet egy szállodában, nyaralókként, s neki akkor…..
Kékmacska meséi Két élet 2008.07.03 19:33:00
...tál el!Felültem az ágyamban, és kapkodva szedtem a levegőt, aztán próbáltam kisöpörni a hajamat az arcomból, hogy lássak, mert nem tudtam, hol is vagyok.Valaki moccant mellettem, idegen hang kérdezte, mi bajod, én pedig riadtan néztem a lazán leengedett reluxa csíkjai közt…..
Kékmacska meséi Tükörben 2008.04.05 18:10:00
A tükör a valóságot mutatta, lévén, hogy csak egyszerű, olcsó tömegtermék volt, de tekinthető volt varázstükörnek abban az értelemben, hogy nem tudott hazudni, ami a huszonegyedik században valóban csodaszámba megy, még egy tükörnél is.Szóval, a valóság – a tükör…..
Kékmacska meséi Gyász 2008.03.28 16:09:00
Öreg, ódon ház, hámló sárga vakolattal. Az utcától beljebb húzódik meg, öregesen, kopottan, elhanyagoltan.Elhanyagolt előtte a kert is: a fű és csalánbokrok között alig néhány nárcisz nyújtogatja későn kinyílott fejét. Állandó az árnyék, nedves, mohos a föld, és…..
Nem való volt a huszonegyedik századba. Bárhol másutt jobban el tudta volna képzelni magát, mint itt - gótikus csúcsívek alatt, borostyánnal beszőtt kőfalak tövében, félhomályos temetők sírkövei között bolyongva, vagy titokzatos tájak perzselő, vörös ege alatt, de ebben a…..
Reggel Ma reggel üres szívvel ébredtem.Csak feküdtem az ágyban, a hajnal fény nélkül, rossz kedvűen ücsörgött az ablakpárkányon, én pedig füleltem. Füleltem a hangokra, amik máskor bennem szólnak, de néma volt a szívem.Végigpergettem magamban éjszakai álmaimat, az…..
Minden évben én vagyok a feketebárány. Már megszoktam. Hol ezért, hol azért.Idén is, és habár titokban rosszul esik, már-már büszkén viselem a bélyeget, mert hiszen hol van az megírva, hogy az én véleményem és érzéseim fontosak legyenek?!Hogy mit követtem el?Kiejtettem a…..
S a következő reggelek ugyanígy teltek, ugyanígy minden nappal és éjszaka. Egyedül ettem, és egyedül tértem nyugovóra. Szerelmem minden éjjel táncolt velem, s a párnámon minden éjjel ott hevert egy frissen szakított rózsa. Ő azonban minden éjjel pontban éjfélkor elbúcsúzott,…..
Kékmacska meséi Menyegző I. 2007.11.10 14:01:00
Végre elérkezett ez is! A menyegzőm napja!Úgy tűnik, nagyon, nagyon régóta várom már, holott alig egy éve, hogy először megpillantottam Őt, és csak néhány hónapja, hogy magával hozott.Istenem! Én voltam a legboldogabb! Éjjel koccant az ablakom, és ő állt alatta, hosszú,…..
Kékmacska meséi Téboly Tourist 2007.08.27 13:59:00
Hölgyeim és Uraim!Tessék, csak tessék, folyvást, folyvást! Jöjjenek egész közel, hadd lássam fásult és érdektelen arcukat! No, jöjjenek, csak, nincs mitől félniük! Tehát, kedves Hölgyek és Urak, Önök jegyet váltottak egy túrára - velem. Egy városnéző kirándulásra. S…..