Regisztráció Blogot indítok
Adatok
somlobodog

0 bejegyzést írt és 940 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen csodálatos világba kalauzol P Eliott írása. Egy templom által működtetett közösségi kertbe, ahol egészen nagyszerű figurákkal ismerkedhetünk meg. Igazi élmény a poszt, nem is beszélve a fényképekről!..
somlobodog 2021.09.26 07:54:35
@Zsuzsi65: na ne szorakozz már hogy a választható iskolakorzet jó lenne... No f way. Másnap vinnem a gyereket private schoolba. És MINDEN ismerosom vagy barátom szintén. Ez lenne az usa halála. Ahogy rakosi is próbálta integrálni a kisebbseget... Ld mi lett a 8.keruletbol. Kiváló ötlet.
Az elmúlt másfél év sok szempontból állított komoly kihívás elé szinte mindenkit. Azok, akik tudtak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, akár még jól is kijöhettek a nem könnyű helyzetből. Szerintünk közéjük tartozik Kisrumpf is, aki Írországban élve tudott felülkerekedni a járvány…..
somlobodog 2021.09.09 15:07:35
@szving zsitán: omg. Az Írországban az nem az Írország melleknevkepzos alakja... Általános iskola 4 . osztályos könyveket javaslok előbb olvasni, aztán lehet atmenni a wikire ha már az értő olvasás is megy.
somlobodog 2021.09.10 06:34:18
@szving zsitán: az olvasás 2.osztaly. Ott viszont én nem tartok még :))
A repülőtéri ételek általában drágák (illetve ez gyakorlatilag mindig igaz) és ha az embernek balszerencséje van, akkor még rosszak is. Azért akad arra is példa (szerencsére egyre több), hogy egy repülőtéren is ehetünk finomat – Steve-nek is ilyen tapasztalata volt Hongkongban...
Valamiért úgy alakult, hogy az ismerősi körben idén nagyon népszerű úticél volt Szicília, amiről aztán a legtöbbször áradozó beszámolók születtek. (Más kérdés, hogy valóban a nyári kánikula a legmegfelelőbb időpont-e a kalandozásra.) (Fotó: pixabay.com)..
somlobodog 2021.08.11 17:52:11
@Golf2: annak aki tett érte. Vagy a szülei tettek érte. Vagy NER.
Sokszor jelent problémát külföldön dolgozva (pláne, ha az ember nem ott él, csak idénymunkát végez), hogy nem vagyunk tisztában a jogainkkal. Mi több, sokszor azzal sem, hogy például Ausztriában mennyi a minimális órabér, így fordulhat elő, hogy a munkaadó 3 eurót fizet, ami alig több, mint a 8,60…..
somlobodog 2021.08.07 23:46:46
@Arthamyr: b+ szó szerint ez jutott eszembe az első sornal:))))). Most nagyon röhögök :))
Egy kis pluszpénz mindenkinek jól jön és erre az elmúlt másfél évben egyre több lehetőség nyílt. Amerikában például egyre többen dolgoznak különböző cégeknek, melyek applikációkon keresztül ajánlják fel a vásárlás lehetőségét. Ilyen kiegészítő pénzkeresettel foglalkozik Modern Wander is, aki…..
somlobodog 2021.08.05 06:46:28
@SzZoole: "de ők kisseb arccal kommentelnek itt :-)"
Én azért igyekszem nagy arccal kommentelni. Hát valami kis örömöm is legyen már ha megszolalok:))
somlobodog 2021.08.05 06:46:49
@SzZoole: @Lujza72: @fhdgy:

w2=munkaviszonybol származó jövedelmet igazoló papirka amit a munkaado ad a munkavállalónak aki ez alapján tölti az adobevallast (Lujza kedvéért: fileolja a tax returnt)
1099=egyéb, nem munkaviszonybol származó (de nem is céges osztalék) típusú jövedelmet igazoló doksi a fenti célból (600usd per év alatt nem kell talán).

Itt minden ilyen szarnak van egy hetkoznapi kodneve az adozashoz. A vicc az hogy egy átlag amerikai se tudja kB csak a w2-t. Én kB 20at tudok fejből de tuti van vagy 50 még... Kár ilyet írni magyarul mert senki nem érti, rakeresni meg nem fog mert ez egy kB lényegtelen reszletkomment.

Szívesen. Szerény oradijam számlázásatol most eltekintek legyen ez az idei pro bono melom;)
Viszonylag ritka alkalom, amikor arról tudunk beszámolni, hogy valaki Ausztriában született magyarként Magyarországra költözik. Pedig előfordul az ilyesmi is, igaz, Kilyénfalvi Áron esete igazán különleges...
somlobodog 2021.08.05 06:46:15
@puhacica: :))) nem tűnik el ha apu és anyu töri a németet, magyar neptancol, toroskaposztat eszik (nekem az olyan erdélyi.. persze lehet nem az de mindegy is) és az RTL klubot nézi vagy a Duna tvt és csak magyar társaságba jár. Igy megertem a "honvagyat".
Különleges utazásra invitál minket Steve, méghozzá egy kerékpártúrára a Duna mentén Passautól egészen Bécsig. Az út gyönyörű és nem is túl megterhelő, mi biztosan kedvet kaptunk hozzá – hátha ti is így lesztek vele!..
somlobodog 2021.07.18 06:57:00
@valamit visz a víz.....: munkasokol vasokol...:)))) ha szellemi munkát végzek akkor öregen nem biciklizhetek? Vagy aki fizikai munkát végez az dögöljön meg öregen egy kandalló előtt betakarva ha nyugdíjba ment? Nem értem a hozzaszolasod teljesen, de szépen leirtad az oregeket, ügyes voltál, jár a taps. Neked min járna az eszed öregen? Vagy már most az vagy sztem szóval kerdezhetem úgy is hogy te mivel töltöd dologtalan napjaid? Mármint a kommentelesen tul
somlobodog 2021.07.18 15:15:37
@valamit visz a víz.....: az fontos hogy magyar ember legyen? Vagy egy német esetleg amerikai vasgyari munkás sem biciklizgethet öregen? Vagy csak Magyarországon zsigerelik ki a melóst? Nyugaton nem?
Krisztián (legalábbis Magyarországon) igazán ritka szakmát művel, hiszen óvodapedagógus. Méghozzá Bécsben. Hogy miként került oda és miért választotta éppen ezt a hivatást, arról Attilának mesélt. A kép illusztráció..
somlobodog 2021.07.15 19:03:42
@valamit visz a víz.....: "hogy ránk ömlik mind az a beteges, szélsőséges elmebaj, ami ma az USA-t, és Nyugat-Európát jellemzi."

Figyelj. Ebből semmit de semmit nem érezni a mindennapokban. Sehol. Az iskolában se. Munkában se. Senki le se szarja. Pár szélsőséges idióta mindig lesz. De a több száz fős ismerettsegi és szűkebb baráti körömben ez nem téma. És ha fel is hozza valaki hogy láttuk e ezt vagy azt kB mindenki raszarik vagy röhög rajta. Épp pár újságírónak ez a gumicsontja de a való világ nem ez. Nem kell beszarni. Nem lesz kommunizmus, se némi atneveles semmi. Az emberek 90%a konformista. És ez még is oldja a kérdést. De majd elkezdek aggódni ha usa állampolgárok mennek szülni kinaba vagy valami hasonló helyre. Amíg ők jönnek ide addig no para
somlobodog 2021.07.16 07:40:53
@valamit visz a víz.....: én nem parázok. Te valakivel keversz. Nem rinyalok a salatatv miatt sem. Szvsz nincs az az isten hogy aki nem meleg abból meleget csináljanak szóval ez egy eszement okorseg az egész téma. Normális része az életnek mióta ember az ember és ennyi. Sehol soha nem írtam hogy MO. diktatúra. Én ott is jól éltem és jól éreztem magam. Itt most éppen jobban érzem magam és jól elek. Itt is és otthon is egyfajta buborekban élünk. Meglatjuk 10[20 év múlva mi lesz. Igazából nagy ívben szarok mindenre és osszesegeben a szűk családom és barataimon kívül mindenkire. De legfőképpen a politikusokra és az ujsagirokra. Meg a nemzeti oldalra. Még a liberalisra is. Ezt a blogot olvasom 7 éve kB megszokásból ha épp unatkozom. Engem nem kell meggyozni. Ahogy meleg se leszek, úgy elvakult politikai zaszlovivo sem.
somlobodog 2021.07.16 07:41:04
@somlobodog: plusz ahogy latod nem járok jobboldali vagy ahogy akarod kategorizalni nemzeti stb blogokra basztatni a helyieket hogy az usa demikraciaja az etalon és Debrecen meg a Hortobágy már az enyeszete és elveszett. Vajon miért? Mert van normális életem és nem érdekel az hogy arctalan nickeket gyozkodjek faszsagokrol....
A holland befogadó nép, a tolerancia ezzel együtt is kényes kérdés az országban. Előkerül nyelvtanfolyamon, az ország gyarmati múltja kapcsán és bizony a legutóbbi magyarországi törvények miatt is – mint Vera írja, még az általános iskolában is téma volt...
Európa legtöbb országa megnyílt a „zöld” besorolású országokból érkező oltottak elől. Ide tartozik Franciaország is, a probléma ott van, hogy csak azokat az oltásokat fogadják el, melyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezett. Így aztán akadnak magyarok, akiknek ez gondot okoz. A kép…..
somlobodog 2021.06.28 07:39:46
@kardio1: "Egyébként valóban ki fog egyenlitôdni à beoltottak szàmarànya, mert jól làthatoan van egy plafon, nehéz még a 60%-ot is elérni, nemhogy többet. "

NY state 71.5%. 70% volt 2 hete. Van pár más állam is ahol megvan. Simán elérhető. Lassan az EU is felebred azért ahogy latom
somlobodog 2021.06.29 08:36:54
@Team Vincent: "Nem tudom hány éves vagy, az én kor osztályomat a kádári időszakban csak orosz vakcinával oltották, mint valószínűleg szüleidet is. És láss csodát élünk és virulunk. "

1. Magyar vakcinát kaptunk nagyrészt mi is és a szülők is, te is, 1-2 kivétel volt (szabin csepp meg valami kanyaro oltás talán)
2. A láss csodát élünk duma nagyon gyenge. Gyerekként nem volt gyerekules, és láss csodát élünk. Lehetett cigizni a repülőn és az étteremben mégis élünk... Stb. Ne legyen már erv egy kB értelmes hozzaszolasban sztem
Tízből hat magyar megfontolná (akármit is jelentsen ez), hogy visszaköltözzön Magyarországra, más kérdés, hogy pontosan ugyanennyien vannak azok is, akik ezt egy éven belül kizártnak tartják – olvasható egy friss felmérésben...
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat legfrissebb részének főszereplője Kriszta, aki munkaközvetítőként dolgozik. Akit érdekel, milyen lehetőségekre lehet számítani betanított munkásként Svájcban akár alapszintű nyelvtudással, annak Csilla interjúja kifejezetten jól jöhet. Kiderül, szinte csak…..
somlobodog 2021.06.11 06:57:51
@Golf2: te ha Magyarországon jelentkeztél munkara, akkor azt esetleg török vagy japán önéletrajzzal tetted?
Maci Laci óta a Yellowstone Nemzeti Park sokunk számára a gyerekkor álmai közé tartozik. Eljutni persze nem mindenkinek adatik meg. Nos, Nikiéknak megadatott és nem akármilyen élményekben volt részük...
somlobodog 2021.06.09 07:07:58
@SzZoole: amíg nem akar tőled semmit nem mindegy?:)
Nyelvtudás és szakma nélkül munkát keresni külföldön nagyon finoman szólva sem a legideálisabb kezdés. Márpedig Ilona így vágott neki Svájcnak és ő azok közé tartozik, aki végül sikerrel járt. A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozatban szokás szerint Csilla kérdezte a tapasztalatairól...
somlobodog 2021.06.06 20:56:23
@tanato: "AZ utóbbinak MO.-on nincsen hagyománya,így azt még munkanélküliek sem szívesen csinálják,és fogadóoldalon sincs hagyománya a kommunista örökség miatt így azok is maguk takarítanak általában akik megengedhetnék maguknak a takarítónőt."

Ne haragudj de ez nettó okorseg. Lehet falun így van de nekem tizen x éve a baráti köröm 90%a alkalmaz takaritonot. Magyarországon. Én is kB 27-28 éves korom óta mikor már kerestem eleget ahhoz hogy a szabadidombem ne a saját rabszolgam legyek. Akinek belefer az nem takarít hacsak nem öreg és valami hülye szokása van vagy egyszerűen szarevo. Ahogy kocsit se mosok és nem locsolok.
Az informatikusokról sokan gondolják azt, hogy sima ügy a külföldi munkavállalás, ahol aztán hatalmas pénzeket lehet szakítani. A valóság persze ennél összetettebb, már csak azért is, mert magának a területnek is rengeteg ága (valamint boga) van. A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat mai…..
somlobodog 2021.05.28 06:07:30
@Golf2: már többször írtam neked ezt: mi akadályoz abban hogy te is megtanuld? Írni olvasni kB tudsz, gondolom alap matek megy. Egy alap it-s biztos lehetsz 3 év alatt, kis németet szedj fel közben és már be is allhatsz a tulfizetett népek közé. Nem nagy kunszt ha úgy érzed túl vannak fizetve azt gondolom azért érzed úgy mert a befektett munka és tanulás nem áll arányban a fizuval. Ergo te is simán meg tudnád csinálni, nem? Hajra!
Nem minden a pénz, kikapcsolódni például nélküle is lehet, pláne, ha az ember olyan nagyvárosban él, mint London. Szóval mi lenne, ha ma kicsit eljátszanánk a gondolattal, ki mit csinálna, ha szabadideje ugyan lenne, de pénze mellé nem?..
somlobodog 2021.05.24 10:03:22
@Bredpitt Monika: "Amugy vegul nem kaptam meg az oltast mivel rairtam a nyilatkozatra, hogy allergias vagyok egy amerikaban kapott percocet nevu gyogyszerre, ami miatt kulon kerdeseket kaptam es nem tudtak, hogy mi ez a gyogyszer. "

Na ezt egy 16 éves is tudja. Ha valaki nem ismeri az elmúlt 30 év kB egyik legismertebb és leghirhedtebb gyogyszeret az nem orvos hanem egy kontar. 0 tovabbkepzessel vagy tanulással. Ez maradt otthonra kb
somlobodog 2021.05.25 07:30:49
@droid_: aha... Egy orvosnak az oxycodone ismerete alap kéne legyen. Ha máshonnan nem az újságból. Az egyik fő markanev is. A botrányok miatt legalább, ha már ahhoz lusta hogy 30 éve használatban lévő gyógyszereket ismerjen. Ne alkalmazzon csak legalább tudja mi az
De ezek szerint egy kurva cikket nem olvasott. Biztos a blikk nem írt róla. Na ezek után sok más tudást se várj tőle. Mintha egy magyar autoszerelo sose hallott volna a Buickrol... Nevetséges
somlobodog 2021.05.25 18:11:44
@Arthamyr: @droid_: hát nem tudom lehet kicsit szigorú vagyok de valahogy fura hogy ennyire ne legyen képben egy orvos legalább a top gyógyszerekkel vagy markakkal főleg az ilyen balhes sztárokkal. mindig az az érzésem hogy egyszerűen nem olvasnak vagy néznek egy szűk teruleten túl. És tudom hogy az orvos is csak egy én többet várok tőlük. Na mindegy. Annyit megadok hogy nem a hatóanyagot mondta neki monika így nyilván nehezebb volt de akkor sem vagyok meggyozve teljesen :)
Az Egyesült Királyság gyökeresen megváltozott az elmúlt évtizedekben, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Persze határátkelőként most is keményen meg kell dolgozni a beilleszkedésért és a sikerért...
somlobodog 2021.05.11 06:29:35
@Zsuzsi65: "ma, ha valaki amerikai zaszlot lenget, rogton rasutik, hogy trumpista white supremacist"
Hát itt ny-ban nem. Na jó, ha maga hat-ben lengeti akkor igen:)
A gyermeknevelés mindenhol kemény és drága menet, pláne az Svájcban. Egy korábbi posztban azt írtuk, hogy hivatalos becslések szerint is alsó hangon 200 ezer frankkal kell számolnia annak, akinek gyermeke születik. A sok évnyi helyi tapaszlatból beszélő Fehér Holló posztjából kiderül, szerinte ez…..
somlobodog 2021.05.11 06:29:16
@BogyóHollandi: "Hány év törlesztés után lesz tiéd egy ház arrafelé"

A válasz 0-vegtelen. Mint minden egyes kölcsön esetében amit x évre veszel fel de elotorleszted vagy refinanszirozod vagy halasztod stb.
somlobodog 2021.05.11 06:29:19
@Csodabogár: teljesen egyetértek ezzel.+1
Rengetegen ingáznak Magyarországról Ausztriába dolgozni, de ritkábban esik szó azokról, akik ezeket az ingázásokat lehetővé teszik. Ők a vasutasok, úgyhogy ebben a posztban kicsit róluk lesz szó...
somlobodog 2021.05.07 08:39:14
@Golf2: "Gondolom a feminák találtak ki,mert normális körökben nem sovinisztázik senki"
Te, azért gimi vagy szakkozep második osztály körül ez a szó már előjon...
Néha előfordul az, hogy az ember külföldön is vágyik a hazai ízek után, de lehetséges-e „magyarul” étkezni az Egyesült Államokban? Ha igen, akkor mi minden kell hozzá? Az Amerikában élő Zének ráadásul a szakmája is a gasztronómia – az ő tapasztalatai következnek...
somlobodog 2021.05.03 23:00:40
@fhdgy: a korankeleshez: nem a pesti ember a más. Az a más aki irodában dolgozik és nem állatot etet, vagy ás vagy a minuszegyedik műszakban nyomja valami gulag gyárban. Nem hely kérdés hanem iskolazottsag/foglalkozás. Hagyjuk a vidéki ember keményebb c. lemezt. :)) sose volt igaz. Főleg Higy ki az a hülye aki ha ugyanannyit kereshet könnyebb munkával akkor a kemenyebbet választja...
somlobodog 2021.05.05 08:03:36
@Golf2: kedves csaladodban ahogy látom ez örökletes lehetett:)
somlobodog 2021.05.07 08:39:06
@Golf2: :))) szar a harag hatalom nélkül, mi?
Több határátkelő jelezte nekünk, hogy egészen furcsa helyzetbe került külföldön. Jellemzően ők azok, akik adott országban magánbiztosítással rendelkeznek és ott egyelőre nem tudják beoltatni magukat. Magyarországon viszont már nincs érvényes TAJ-kártyájuk, ezért (elvileg) ott sem oltakozhatnak,…..
somlobodog 2021.05.02 17:43:17
@Örömhernyó: :))) szerencsére az ostobaság nem halálos így tovább elvezhetjuk tartalmas eletvezetesi és orvosi tanacsadait
Vajon mi lesz azokkal, akik határátkelőként külföldön kapják meg az oltást és mondjuk Magyarországra látogatnának? Vajon előfordulhat-e az az abszurd helyzet, hogy mondjuk júniusban egy család egyik (Magyarországon élő, beoltott és igazolvánnyal rendelkező) fele beülhet egy étterembe, míg a másik…..
somlobodog 2021.04.27 20:39:33
@Zsuzsi65: "At this time, no state requires children to receive the COVID-19 vaccine for school entry"

Ehhez kepest itt CA-ban mar nagyon mondogatjak, hogy osszel CA State egyetemeken kotelezo lesz :("

Egyetem. Children. Wtf:))) ne legyél már ennyire demagóg. Ilyen alapon 40 évesen én is az vagyok ha holnap beiratkozom a suny-ra:)
somlobodog 2021.04.27 20:39:55
@Zsuzsi65: "valoszinuleg ha egy tobb evtizedes kutatasi eredmenyekkel rendelkezo oltasrol lenne sz"

Üdv a 21.szazadban. DNS térkép megvan? 90es évek 10x évig tartott xmilliard usd költséggel. Ma 1 nap és 1000usd. Bárkinek elérhető. Felejtsük már el az évtizedes kiserletezgetest a számitogepes modellezés korában. Ráadásul pl mrna kutatás 1990 óta megy. Komolyan nem értem. 90%ban ertelmeseket írsz aztán be nyomsz egy olyan demagogia/tudatlan öregember gondolkodás posztot hogy az ijesztő. Es ez nem rep dem kérdés hanem józan ész és modern gondolkodás.
somlobodog 2021.04.30 14:29:54
@Zsuzsi65: 20-30 évre előre az aszpirint se mondták meg anno. Sőt semmit. Ez irreális elvaras. A korabbiakkal szemben most azért is gyorsabb minden mert sose volt még ekkora minta amin teszteltek valamit ekkorra eroforrasokkal vilagszinten. Szóval nem kell beszarni senkinek sztem, ráadásul a sok drogos, pias, tartositoszerzabalo, nem mozgó dagadt stb ezeken nem aggódik de az oltáson igen
A hollandok kávészereteténél talán csak az édességek iránti rajongása nagyobb. Sorolhatnánk a különböző furcsaságokat, ám Zita posztja nyomán maradjunk annyiban, hogy a legkeményebb (legalábbis nekünk) a vajas kenyérre szórt csokis vagy színes cukros tortadara – ráadásul reggel… A hagelslag pont…..