Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xsolutions

1 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy kicsit öncélú bejegyzés lesz, bár a jelenség, ami miatt íródik, online marketinges probléma.Történt ugyanis, hogy tegnap kapott az egyik bejegyzésem egy trackback-et (mi az a trackback »»»). Nagyon ismerős volt a szöveg, konkrétan a saját bejegyzésemet…..
xsolutions 2010.02.12 23:16:03
Caracalla nyomán: blogvilag.hu/archives/2009/06/08/Mit_tehetsz_ha_lopjak_a_blogod/
A szerzői jog megsértése miatt hivatalos orvoslást kérni igen sokba kerül és sokáig tart. Ebből következik, hogy kevesen fognak erre az útra lépni. Mindazonáltal a lopást kizárni nyilvánosságra hozott iromány esetén - lehetetlen.
Kedves hűséges és alkalmi olvasóim, szeretném örömmel jelezni felétek, hogy elkészült új honlapom a www.mactom.hu  url-címen.Ez az új honlap lesz hivatott a Motion Graphics  területen elkövetett munkáim bemutatására, és annak a tevékenységemnek a reklámozására.…..
Hogyan kommunikál ügyfeleivel a T-mobile, ha egyszer összeomlik a mobilhálózatuk? A kérdésre ma reggel, a Nagy T-offline idején tudtuk meg a választ: az MTI-n keresztül és... Twitteren. Szerintem ez egyrészt jó dolog, másrészt viszont nagyon aggasztó, hogy egy rengeteg…..
Bigyóblog Home made legóóra 2009.10.19 14:15:00
Egy olvasónk küldte saját maga készítette legóórájáról az alábbi videót. Szócséplés helyett átadjuk a szót neki, hogy Csaba, a 36 éves, kétgyermekes bölcsészapuka elmondja, mi ez és hogyan készült. Mi le vagyunk nyűgözve!   "Az óra mechanikus foliot…..
A héten nem akartam írni, mert lenne épp elég dolgom, de Temesi Ferenc író szlenges plágiumbalhéja és ezért parkolópályára pöckölése után talán nem érdektelen a saját kis történetem. A képek megcsócsálásán túl ritkán olvasok bele a Playboy cikkeibe, egyfelől, mert…..
xsolutions 2009.09.04 11:58:23
A Blogvilágon szó volt róla, hogy mit tehetsz, ha lopják a blogodat (blogvilag.hu/archives/2009/06/08/Mit_tehetsz_ha_lopjak_a_blogod/), illetve hogyan ellenőrizheted, hogy mit másoltak le a blogodról (blogvilag.hu/archives/2009/08/28/Masoljak_a_blogod/).

Caracalla szerint is az egyik legjobb módszer pont az, amit csinálsz: nyilvánosságra hozni az esetet.
xsolutions 2009.09.04 12:00:13
@Csunderlik Peti: Ha villában kanalaznád a tojást, akkor lenne elég pénzed, hogy ügyvédet fogadj és az utolsó fillért is elvedd attól, aki a cikket lopja.
Az NRC frissen publikált mérése szerint a magyar internetezők 52 százaléka, vagyis kb 2 millió honpolgár rendszeresen olvas blogokat. Míg mindössze 9 százalék tudja rávenni magát rendszeresen, hogy írjon is saját blogjába. A blogok olvasgatásánál már csak a Wikipedia…..
xsolutions 2009.09.02 17:11:10
@hírbehozó: Persze a blogolvasó tábor meghatározásához definiálni kéne azt, hogy mi a blog.
A definíciók egy része a) vagy nem igaz már b) vagy részben igaz, és c) nem csak blogokra igaz.

a) a weblog a napi linktalálat megjegyzéssel történő megosztása [volt amikor elkezdtek weblogot csinálni]

b) internetes napló

c) időrendben fordítva megjelenő írások, melyekhez az olvasó hozzászólhat.
Appleblog A Mac nem pc többé 2009.07.27 17:23:00
Itt az Appleblogon is számtalanszor előfordult már, hogy egyesek kétségbe vonták a Mac vs pc-szembeállítás jogosságát. A leggyakrabban felbukkanó ellenérv az volt, hogy a Mac is pc. Technikai értelemben nehéz vitatkozni az állítással, hiszen valóban ugyanolyan alkatrészekből…..
A legtöbb (vulgár)marketinges tanácsadó azt ajánlja, hogy csinálj valami ingyenes anyagot, tedd fel a webre, de csak annak add oda, aki megadja a nevét és az e-mail címét. Így az ingyenes anyag segítségével adatbázist építesz, ráadásul olyanoknak az elérhetőségét tudod meg,…..
Ma eljátszottunk a gondolattal, hogy 20 éve, Nagy Imre újratemetésén mit gondoltunk, mit hittünk volna el abból, ha valaki elmondja, mi lesz 20 évvel később.20 éve mi éppen érettségiztünk. Az volt az első év, amikor nem számított be az egyetemi felvételibe, hogy kinek az…..
A blogunkról írott nagyon kedves és hízelgő véleménye mellett Elnézést Kívánok egy ötletet is adott, hogy még miről olvasna szívesen:Adná magát, hogy a blog foglalkozzon startupok és különösen webkettesek marketingjével; szívesen olvasgatnék ebben a szimpatikus…..
Egy portál építésénél a legnehezebb kérdés az, hogy kinek a kezébe rakjuk a sorsunk, vagyis ki legyen az, aki a programozást megcsinálja. Ugyanis változtati, módosítani jellemzően az tud, aki készítette az oldalt. Ha el akarunk szakadni az "ősforrástól", akkor szinte…..
xsolutions 2009.05.27 22:54:38
@cserepj: Nem baj ha nem értünk egyet, főleg, hogy teljesen másképp értelmezzük azt, amit írtam.
Én az alvállalkozó oldaláról beszélek, az ott felépítendő hierarchiáról. Egyébként írtunk már olyan programot, ahol a minőségi kapcsolattartó egy jogász volt. Megjegyzem a megrendelő részéről jobb anyagot azóta se kaptunk.
Az architect - legalábbis nálunk - az ideje < 50%-ban programozik. Főleg azért, mert nincs olyan cég, amelyik hajlandó lenne megfizetni az óradíját. Viszont az indián programozóink nem ismerik a vállalati architectúrát, és nincs meg az a tapasztalatuk, ami alapján megtervezhetnék a programot. Igen, a programozókból lettek az architectek. Evolúció.

Mindettől függetlenül, erről az egészről Hoffi jut eszembe. Kis pénz, kis foci. Aki nem fizeti meg a szükséges szakembereket, annak a programja is inkább csak sufnituning. Saját szememmel láttam már ilyet, nem a kisujjamból szedem :)
És még egyszer, tisztelet a kivételnek, ahol kevés ember piszok jó melót végez.
(Rossz vállalati felépítés esetén pedig sok bába között elvész a gyerek. A waterfall felépítésnek is megtalálhatjuk a maga nyomorát.)
Jó ideje már annak, hogy megírtam itt a blogon Okos Tojás és Okos Tojásné esetét, mint vállalkozási esettanulmányt. Most egy újabb, természetesen csak fiktív személyről és családi vállalkozásról írok. Ha valaki magára ismer, az csak a véletlen műve.Vékony jég a családi…..
xsolutions 2009.05.13 09:52:27
Ha hónap első szerdája, akkor Meetup. És először a Dürer kertben, este 7-től. Nézzük is a programot: Trencséni Márton (Scalien) - Keyspace: egy konzisztensen elosztott kulcs-érték adatbázisKriston Ákos (ELTE, Elektrokémiai és Elektroanalítikai Laboratórium) - Mobil IT, Fuel…..
Történelmi jelentőségű akvizícióra készül az Oracle. A hivatalos bejelentés szerint 7,4 milliárd dollárért felvásárolják a Sun Microsystems-t (Java, Solaris, MySQL, stb). Pár hete még az IBM látszott esélyesnek. Azonban ők végül elálltak a biznisztől. Az Oracle-tranzakció…..
Ma megkérdezte tőlem az egyik ügyfelem, nem ciki-e az online tanácsadásos munka. Mert van egy csomó önjelölt zseni, aki napi 8-10 órát ül a gép előtt, és pár hónap múlva már ki is kiáltja magát gurunak. Azért merte ezt megkérdezni tőlem, mert szerinte én nem ilyen vagyok, de…..
xsolutions 2009.04.19 05:23:38
@bboki: huhh, az tényleg ciki :)

Sajnálatos egyébként, hogy ennyire lejáratták a guru szót. Hiszen ha gurunak neveznek, akkor nem tudhatod, hogy most épp elismerik-e a tudásod, vagy cikiznek. Mennyivel egyértelműbb, amikor "java boszorkány"-nak hív a kollégám :).
Webisztán Neonomád menni 3G 2009.04.17 14:00:00
Zerking és HH is eljutott élete azon pontjára, amikor úgy érezték, hogy 3G-vel kell megtoldaniuk eddig wifihez kötött neonomád életüket. Mindketten leírták tapasztalataikat egy-egy postban. Azonban nem beszélték meg, hogy mit fognak írni. Csak a téma volt adott. És a post…..
Folytatjuk sorozatunkat, melyben az IT-szektorban dolgozó magyar nők helyzetét kíséreljük meg bemutatni. Múltkor, az Ada Lovelace Nap alkalmából a kérdéskör első részét olvashattátok. Most pedig a kényesebb témákkal folytatjuk. Éppen a felmerülő témák miatt - bérek,…..
xsolutions 2009.03.29 22:39:43
@Almaspite: miért kellene UTP kábelt húzni a nem hardware-eseknek. Az IT nem csak ebből áll (sőt, ez egy kifejezetten kis része).

@is: én három hw-s csajt ismerek. Kettő még a "nagygépes" időben kezdte, a harmadik viszont vörösre lakkozott karmokkal + sminkelve cseréli a hw egységet. Igaz, ő az utóbbi időben előlépett és már csak az OS-sel foglalkozik.
A héten a Google Analytics elindított egy hasonló kvalifikációs rendszert, mint amilyen a Google AdWords kapcsán is van: Google Analytics Individual Qualification néven. Ha jól csiripelik a verebek, akkor Sziebig Péter (Klikkmánia) volt az első itthonról, aki letette a vizsgát, ill.…..
xsolutions 2009.03.09 17:30:53
Kezdem a linkkel: www.kisliza.hu Aztán folytatom egy olyan ponttal, ami egyébként elég nehéz kérdése a webnek és a honlap felépítésének, vagyis legyen-e Aktuális menüpont, és ha már van, hogyan oldjuk meg? Itt most nem a programozási kérdéseket szeretném taglalni - bár amikor az…..
Webisztán Wifi a repülőn 2009.01.28 15:17:00
Soha nem értettem, hogy miért kell kikapcsolni a mobiltelefonokat a repülőgépeken. Mindenki tudja, hogy a légiközlekedés az egyik legjobb biztonságtechnikai háttérrel rendelkező iparág. Nem hinném, hogy lenne olyan műszer egy repülőgépen, melynek fejlesztésekor ne gondoltak volna…..
A Clinical Cases and Images blog linkelte ezt a CNN videót, mely az amerikai elnökök alvási szokásairól szól. Apró érdekesség így estére.   Embedded video from CNN Video..
xsolutions 2009.02.05 12:02:43
Ovasok pár helyen arról, hogy Web 3.0... de, hogy konkrétan mit is értünk ezalatt, nekem nagyon nem jön át!Itt van némi infó az angol wikipédiáról, de nekem valahogy ettől sem lett tisztább a helyzet :SNova Spivack "barátunk" valahova 2010-2020 felé teszi a Web 3.0…..