Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petyulino01

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedvencünk a lecsó. Tavasszal már alig vártuk, hogy legyen friss zöldség, e recept is akkor készült, csak nem volt érkezésem feltölteni. Mi szeretjük a hagyományőrző ételeket, ez is ennek egy darabja. Fogadjátok szeretettel. Hozzávalók: 6 szelet karaj 25 dkg paradicsom 30 dkg paprika 1 nagy…..
Shivangi Dhawan „Online tanulás: Csodaszer a Covid-19 krízis idején” címmel a Journal of Educational Technology Systems c. folyóiratban idén megjelent cikke az oktatás azon kihívását tárgyalja, amellyel tanárok, tanulók, szülők világszerte szembesültek: a hagyományos oktatás gyors és kényszerű…..
Eljött a pillanat, amire azóta vártunk, hogy bejelentették a német Leopard 2-es harckocsik beszerzését, megérkezett az első négy példány a híres német nagymacskákból. Habár még csak a 12 régebbi, A4-es változatból kaptunk 4 darabot, de így is hatalmas minőségi ugrás történt, amire már nagyon ki volt…..
Mindannyian láttunk már hűtőtornyokat - leginkább a kocsi ablaka mögül. Ott állnak ezek hatalmas, betonból készült hiperboloidok, s hol eregetik, hol okádják magukból a füstöt. A környezetvédők előszeretettel mutogatják őket, mint az ipari szennyezés jelképeit, de ezzel teljesen félrelőnek, mert…..
Petyulino01 2019.09.19 08:24:26
@Nand: Passz.Nem vagyok mérnök.Csak egy kivitelező.Nyilván megmarad a kémény is alternatívának.Egyéb okokból(műszaki,karbantartás,havária...stb) haszálják a régit is.
Petyulino01 2019.09.19 10:33:45
@molnibalage: Hát azért tudtommal a jelenlegi használat/nem használattól függetlenül, állnak még a Hellerek Ajkán,Nyíregyházán,Inotán is.
Az más,hogy nincs kéntelenítés.
Na mindegy,van-e értelme,tartsuk tiszteletbe a cikkíró kérését.
Az utóbbi időben eléggé rámentem az úgymond alapreceptek elkészítésére, eddigi elmaradások pótlására, ilyen volt legutóbb a töltött káposzta is nemrég és ilyen a most szóban forgó csülök is, amihez sokszor sokféle formában volt már szerencsém de én magam még sosem próbálkoztam az elkészítésével. Az…..
  Szeretnél egészséges, hagyományos, kovásszal készült kenyeret készíteni otthon, egyszerűen? Unod a bolti pékárut, ami már másnap ehetetlen és amúgy is puffadsz tőle? Gyere el valamelyik tanfolyamunkra, ahol vidám kis csoportos foglalkozás keretében megtanítjuk neked, hogy nevelj saját…..
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
Petyulino01 2018.10.09 17:46:25
@molnibalage: Kösz,bár szerintem az eredeti cikk írója általánosságban értette a vadaszgép megnevezést.Helyesen a harcirepülőt kellett volna használnia.

Végigolvastam a kommenteket és jókat röhögtem.Írsz egy bejegyzést,utána a kommentek között meg még 20.000 karaktert.

Szerintem nem kell megválaszolni minden idióta hozzászólást....

De Te tudod.....
Bochkor Gábor még februárban szólta le Kobajasi Kenicsiró hangmestert, hosszan kifejtve, hogy a karmesterség egy blöff, nyilván semmi értelme, hiszen a zenekar karmester nélkül is tud játszani, fölösleges egy bottal hadonászni előtte. Ráadásul Japánban sztárnak lenni nem egy nagy…..
Épp most tavasszal panaszkodtam valakinek, milyen nehéz összehozni egy rendes, többnapos túrát. A szűk keresztmetszet a megfelelő társaság. Van, akit gyalog nagyon bírok, de nem vagyok hajlandó vele motorozni, mert túrán képtelen tartani a formációt, ugyanakkor olyanokat csinál,…..
Bő két éve szolgál nálam a Tehén. Annak idején azért vettem benzinest, mert bár SUV-ban elfogadhatónak tartom a dízelt, Toyotás Józsi azt mondta, semmiképpen ne vegyek használt dízel Toyota terepjárót, mert ő évtizedek óta foglalkozik Toyotákkal, de ilyet (jó használt dízel…..
Petyulino01 2009.04.16 14:42:34
@gnme: Hát b.meg gratulálunk Nektek!
Petyulino01 2009.04.16 19:49:49
@asifan: 3000-es diesel 218 Le 500Nm 6.8 nyáron, 7.1 télen vegyesen! És nem totyogok!
Petyulino01 2009.04.17 08:29:00
@McK: 2005-ös E60-as!Az adatok természetesen pontosak.A vegyes használat nálam azt jelenti,hogy 50% autópálya,25-25 város ill.országút.A pályán 150-nel utazok hegyen -völgyön.Az autó manuális váltós,6.-ban sík úton 150-nél 6 l-t mutat a pill.fogyasztás.Először nekem is hihetetlennek tűnt.
Eygébként a fajlagosan alacsony fogyasztás kulcsa a nagy nyomaték.Az 525d jóval alacsonyabb nyomatékú,ezért lehet közel ugyanaz az átlagfogyasztás a nagyobb diesellel.Persze nehéz megállni egy ilyen motorral,hogy ne minden piroslámpát gyorsulási verseny startnak nézzek.
A Kurucinfo „Ez már igen: éleslövészeten a Magyar Gárda (videóval)” címmel január 2-án közölt tudósítást. A videóból egyértelműen kiderül, hogy a zászlóalj nevezetes éles lőgyakorlatára 2008. december 21-én került sor. E napon viszont a Gárda honlapja erről a…..