Regisztráció Blogot indítok
Adatok
contrapunkt

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bianchim életében sorakoznak mostanában a megható pillanatok. A restaurálás utáni hazahozatal Karesztől ugyan már 2003 nyarán megesett, de az autó motorikusan borzalmas volt egészen tavaly télig. Bálint itt még nincs egy éves, a kép az akkori Motor-Presse irodája mellett készült…..
Korrektorblog Mutyi 2009.11.15 12:43:00
Hogy én hogy utálom ezt a mutyizik igét. Van egy olyan nyájas, családias, barátságos, diminuáló fílingje. Olyan emberi. Pedig, ugye, többnyire csalásról, vesztegetésről, zsarolásról, lopásról van szó. Mutyizó párt. Fasza. Ráadásul sokszor eleve pontatlan. A mutyi…..
A Ringier tegnap kiadott egy sajtóközleményt, mely szerint az Origo 2009. szeptember 3-i, „Megújult az [origo] főoldala” című írása hamis adatot tartalmaz, azaz az Origo napi olvasottsága nem haladja meg a politikai napilapok és a bulvárlapok napi példányszámát.…..
Szertár Goldenblog 2009 2009.07.15 14:50:00
 Köszönetnyilvánítás. A Szertár lett az első a HVG Goldenblog versenyének Szórakozás kategóriájában.Köszönöm szépen mindenkinek, aki jelölt, szavazott. ..
A Városmajori Jézus Szíve plébániatemplom Magyarország első modern temploma. 1933-as átadásáig - a világi építészettel szemben - nem született egyházi épület modern szellemiségben. Óriási ugrás volt Árkay Aladár és Bertalan alkotása, nem véletlenül sokkolta a…..
Szertár Hízlal-e az ásványvíz 2009.06.21 20:15:00
 Ha szeretnél vigyázni az alakodra, jobb, ha megnézed, mit iszol! Legalábbis erre végzett a Szertár állatkísérleteket.  A kétéltűekkel és emlősökkel végzett állatkísérletek úgy tűnik, már első blikkre igazolják, hogy a túlzott ásványvízfogyasztás hízlal.…..
"Azok közé tartozol, akik nem akarnak semmi különöset, de amellett szívesen kiállnának?" Részlet a szervezők felhívásából „Mit akarunk? Semmit! Mikor? Soha!” A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előtt gyülekező tüntetők hosszú percek óta…..
Az év elején, amikor a 20 éves évfordulós megemlékezések elindultak, felmerült a kérdés, hogy köthető -e egy naphoz a rendszerváltás folyamata. Egy olyan naphoz, amit akár nemzeti ünnepként is megünnepelhetnénk. Számomra furcsa az, hogy egy ilyen eseményt, mint a…..
Nyakunkon az EP-választás. Ha figyeltünk Orbán Viktorra, akkor tudjuk, hogy ez a negyedik előrehozott választásnak tekinthető. Időszerű hát az új Fidesz-kormány. Íme a Fideszfigyelő kormánylistája, néhol még indokolunk is. Kormányfő: Orbán Viktor Ha esetleg inkább nyolc…..
FASZKIVAN! blog Egyelőre ennyi 2009.05.12 00:41:00
Technikai és logisztikai problémák miatt a blog frissítése egyelőre szünetel. Iratkozzatok fel, hogy értesüljetek róla, ha újra beindul. (1-2 hét) ..
Szertár Folyik-e a szárazjég? 2009.05.06 08:38:00
 Sok info a szárazjégről egy videóban. Bónusz fícsörként mély erkölcsi tartalom. Persze a cím legalább annyira hibás, mint a videóban elhangzó "hideg hőmérséklet" és a "kupak kinyitása". Mindenesetre sok mindenről szó esik ebben a videóban (például…..
Megkeresett minket és több Budapesttel foglalkozó blog szerzőjét Megyeri Nikolett a borsa.hu-tól, hogy milyen jó lenne, ha válaszolnánk néhány kérdésére, és akkor ő abból összedobna egy cikket. Így is lett, mi válaszoltunk, ő összedobta, a borsa.hu-n pedig lejött a cikk;…..
contrapunkt 2009.05.04 16:08:50
@Hamster: nekem is nagyon bejön ez a mondat, tényleg frappánsan lefedi azt, amiről alapvetően csak sokat lehet beszélni :))

az élhetőség-szerethetőség kérdésben viszont nem értek egyet veletek... szerintem ritka és kivételes, ámde ideális esetben csúszik csak egybe a két fogalom. ti - és én is - élhetőnek tartjátok a várost, mert jók a kocsmák, az éjszakai élet, lehet autók között meg a villamossínen bringázni. van gödör, károlyi kert, múzeum kert, szimpla, pótkulcs, sat. sat. ezért szerethető is - na meg azért, mert királyosak az épületei, a történelme, a romos nyóckertől a normafáig egyszerűen szuper a város.

egy kisgyerekes anya vagy egy mozgáskorlátozott szeretheti a parlament meg a lánchíd miatt a várost, de élhetőnek a lépcsők, a piros hetes, és a mozgáskorlátozott-helyek elfoglalói miatt biztos nem fogják tartani...
contrapunkt 2009.05.04 16:09:55
Szeretem a Kálvin teret, és nem tudnak meggyőzni az új épületeket támadók. Nem hibátlan a tér, de apró bicsaklása szerintem nem az állítólag túl nagy, a teret elnyomó, sokak szerint gagyi üvegpalotáknál jelentkezik (főleg tudván, hogy elődjeik sem voltak kisebbek;…..
contrapunkt 2009.03.19 00:20:43
hát olvaslak titeket, amióta vagytok, rengeteget tanultam is tőletek, és azóta sokkal kevésbé vagyok haúgyteteszik konzervatív (pedig az egyébként se). de most nem győződtem meg.

minden nap járok a kálvinon, mert itt van az egyetem; négy év alatt nem szerettem meg.

egy ilyen jellegzetes karakterisztikájú téren szerintem igencsak elcseszett a két üvegpalota. nem a méretükkel van a baj, hanem 1. a színükkel - ez a szürke csak fokozza a tér depresszivitását; 2. a szögletességükkel (ami funkciótlan és azért az aegonnal vont párhuzam több mint erőltetett - nem hiszem, hogy ez a tervezőnek eszébe jutott volna...), és tömbszerűségükkel (egy ilyen épületnek persze fogalmilag sem lehet ablaka vagy erkélye, pedig ezek mennyire feldobnak egy homlokzatot, ahogy az eredeti, igencsak monumentális házakkal is így volt), 3. a fantáziátlanságukkal: elképesztő, hogy kizárólag téglalpok és háromszögek határolják őket; 4. a kifelé dőlésükkel, ami miatt ráfekszenek a térre.

nem szeretem a templomot sem, mert a tömegéhez képest aránytalanul alacsony a tornya.

mellette rémes (bár az már nem annyira a tér) a szedett-vedett városkapu (ugye így hívják?) üzletház.

és szörnyű a kilencvenes évek eleji rózsaszín-türkizkék korona szálló a barna ablakaival és különösen azzal a híddal, az ékszerüzleteivel és a lenyelt aluljáró-lejáratokkal, ráadásul indokolatlanul leszűkíti a kecskeméti u. torkolatát.

jó viszont, hogy van megint villamos, bár hiányzik az UV... kíváncsi vagyok, mi lesz a piros oszlopok feladata a megállóban, és amióta a térkőre felhívtátok a figyelmemet, azóta azt is megszerettem :)
Budapest szimbólumilag elég hadilábon áll. Mindenki szeret valamit Budapesten, de  igazi jelképünk mégsincs, amivel azonosulni tudunk, szeretjük, igaz, és még tisztességes hűtőmágnest is lehet belőle csinálni. Próbálkoztak ilyesmivel (Időkerék, Combinó), de nem…..
Tudja valaki kapásból, hol készült a fenti kép? (Rákattintva ki lehet találni a környezetből.) Aztán lesz még egy remek suhanó Combino az ING-vel kombinálva. meg átszínezett átjáróház, kockakövek, korlátok, geometriai izék, hó és locspocs - remek fotókon.…..
Az alábbi képet látva egy tisztességes budapesti lakos megrökönyödve hördül fel és kiált demszkyt, de minimum rossz érzés és enyhe remegés hatja át testét: ráépítettek három emeletet egy szép, régi házra. A ráépítés teljesen idegen az eredeti testtől, más a…..
contrapunkt 2009.03.01 21:54:08
@solaitid: azt mondtam volna, hogy az egyszerűség egyenlő a kreatívság hiányával? pedig nem azt akartam, hanem azt, hogy az első esetben a cél szentesítette az eszközt: kellett 3 emelet, amit a rendelkezésre álló eszközök felhasználásával megoldottak, és nem törődtek az eredmény esztétikai jelentőségével. az, hogy ma a látvány kellemes a szemnek, nem biztos, hogy a tervező ügyességének az eredménye, hanem egyszerűen annak, hogy a kor minimalista stílusában, a funkcióra koncentrálva tervezett.

ez élesen szemben áll a Makovecz-féle építménnyel, ahol a hangsúly azon volt, hogy majd a mester _alkot_ valamit utánozhatatlan és egyedi stílusában. ez meg is történt, az általad kitűnően elemzett eredménnyel; mégis odáig jutottunk, hogy az összehasonlításból győztesen kerül ki a "semmilyen", mit a "nagyon megdizájnolt"...
Rájöttem! Atlétika 2009.01.28 15:38:00
Az atlétikában a futás azért unalmas, mert mindig a négerek nyernek. Régen még jobb volt, mert nem volt annyi néger, most meg már az is szerencse, ha van legalább egy versenyző, aki nem néger. No, annak lehet drukkolni! Ezeket a hosszútávfutó számokat meg mindig ilyen…..
contrapunkt 2009.01.29 00:34:47
@Archenemy: de az nem jó az, mert akkor azt is elő kéne írni, hogy bizonyos arányban meg a a zsidók meg a mexikóiak nyerjenek, és akkor az nem jól lenne az.
Van a street artnak egy olyan szintje, amikor a fal, illetve a város nem funkció nélküli terepe a művészi kibontakoznásnak, hanem aktív, alapvető fontosságú részese a kontextushoz kötött alkotásnak. Az alap már ott van: repedések, oszlopok, árnyékok, házak és utcabútorok mint…..
 Ha jól látom, anyám jön lóháton!Aki még nem látta, annak mindenképpen ajánlom Szomjas György Falfúró c. filmjét, szinte mindent elmond erről a generációról, hihetetlen pontosan adja vissza a késő-kádári korszak langyos hangulatát. Sokunk szülei és az ő baráti…..