Regisztráció Blogot indítok
Adatok
somipapa

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Miniszterelnöki Hivatal sajtóosztálya sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a bulvárújságírók körében szárnyra kapott híresztelést, mely szerint a Playboy júliusi számának fő attrakciója egy Dobrev Kláráról, Gyurcsány Ferenc feleségéről készített…..
Igazából a Zugügyvéd is az alábbi kérdésre lenne kiváncsi: Fennállhat e ezt követően tartozás az ügyféllel szemben , ha a végrehajtási eljárásban a bank által követelt összeget maradéktalanul megfizette? A végrehajtó felé mindenképp fennálhat, és az is kérdés, hogy a…..
A Homár nem érti, a netbankból kinyomtatott számlakivonat miért nem volt jó, de naiv ügyfelünk mindenképpen személyesen szeretett volna az OTP-ből egy nyomtatást. Nem is olyan egyszerű ez: Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy bank nem hajlandó az ügyfélnek a saját…..
Az alábbi történet nagyon érdekes esetnek tűnik. Az ügyfél beperelte a bíróságot károkozásért, amit másodfokon is elvesztett, de láss csodát, a Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott felülvizsgálati kérelemre hozott határozatban az LB. kimondta, hogy az alperes (bíróság)…..
somipapa 2008.03.14 18:08:44
A bírósági iratok között egyetlen egy tulajdoni lap található. A mai napig még nem tudni, hogy a tulajdoni lapot a felperesek közül melyikük jogi képviselője csatolta a keresethez.
Ez esetben pedig a helyzetből logikailag az következik, hogy az I.r. vagy pedig a II.r. felperesek közül valamelyik keresetleveléhez ténylegesen nem csatolhatott be tulajdoni lap másolatot. Ha és amennyiben a tulajdoni lap másolatot keresetleveléhez az I.r. felperes nyújtotta be, az eljárásjogi rendelkezéseknek megfelelő eljárás és nem is túl bonyolult ellenőrzés mellett az eljáró bíróság már a perindításkor tudomást szerezhetett volna arról, hogy az ingatlannak nem a túlélő házastárs alperes a tulajdonosa, ugyanis keresetlevélhez képest, az ingatlan tulajdonjoga eltartási szerződéssel 39 nappal korábban átruházásra került.
Ha és amennyiben a II.r. felperes nyújtotta be, tulajdoni lap másolatot keresetleveléhez, ez esetben az I.r. felperes általi per indításakor, a per kezdetekor, érvényes tulajdoni lap nem állt az eljáró bíróság rendelkezésére. Ebből következően a Pp. 124. § (1-2) bekezdése értelmében a bíróságnak a Pp. 121. § (1) bekezdésre való hivatkozással a keresetlevél idézés kibocsátása nélküli elutasítását kellett volna elrendelni, I.r felperessel szemben. A II.r. felperest pedig később, amennyiben az eljáró bíróság észleli, - mivel észlelnie kellett volna - hogy a becsatolt tulajdoni lap érvénytelen, (145 napos) a Pp.95. §-a alapján hiánypótlásra kellett volna felszólítani. A Pp.95. § /5/bekezdése alapján a fél, amennyiben beadvány hiányát a kitűzött határidő alatt pótolja, a beadványt úgy kell tekinteni, mintha már eredetileg is helyesen adta volna be.