Regisztráció Blogot indítok
Adatok
think different

0 bejegyzést írt és 1031 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt igazán nem hosszú, mégis úgy éreztem, érdemes közreadni. Szerzője, Tamás, megjárta Németországot, ahonnan három hónap után visszatért Magyarországra. Otthon azonban csak a reménytelenséget tapasztalta, így aztán másodszor is nekivágott, ezúttal már…..
Időről időre előfordul, hogy olyanoktól is kapok levelet, akik itthon maradtak, és mindig nagyon érdekes, és sokszor megrázó az ő szempontjukból olvasni a határátkelésről. Nincs ez másként a mai poszt kapcsán sem, melyet egy olyan édesanya, Ildikó írt, akinek a 16 éves lánya…..
think different 2013.12.04 08:07:43
@rezsoatya: A minőséggel semmi bajom, csak a téma furcsa egy fiatal hölgytől, aki kutyákat, virágokat fotózott korábban.
think different 2013.12.04 08:24:22
@rezsoatya: allva vizelek, ha ez eleg informacio :D

Igen, hallottam, hogy a foldonkivulieket sikerult megerteni, a noket... eh?
Emlékeztek még arra a fantasztikus átalakulásra, amit Csap Viktorék műveltek egy budapesti panelkecóval? Nos, most megismételte a csodát egy 50 négyzetméteres lakótelepi lakással. Üvegre cserélte a belső válaszfalakat, a mennyezeten pedig "természetesen" láthatóvá tette a…..
think different 2013.11.21 12:55:05
@enterveztemapanellakast: nagyon remeltem, hogy a kommentek vegere erve mar lathatom a valaszod az amugy nyilvanvalo dolgokrol, de ugyebar a 10millio (belso)epitesz es labdarugoedzo orszagaban soha nem egyszeru az elfogadhato magyarazat prezentalasa.

Szep munka es grat hozza.

A hideg-meleg szinekrol annyit, kedves szocializmusban ragadt szaGertok, hogy meg lehet nezni az aktualis divatot diktalo skandinav munkakat, ahol a legtobb interior feher. Es ha valahol igenylik a meleget, akkor azok pont az eszaki nepek orszagai. Segitsegkent annyit, hogy el lehet azon gondolkodni miert a feheret hasznaljak filmekben es fotozasnal a feny visszaveresere meleg szinek helyett...
A sotet es vilagos ternovelo avagy csokkento hatasarol meg nem is beszeljunk.

Megyek, hozzaszolok par asztrologiai temahaz, ugysem ertek hozza...
think different 2013.11.21 13:00:39
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem feltetlenul. Ez a bevilagitason mulik. Lehet csak minimalis fenyvesztessel jar, lehet azzal sem. Nem tudom hanyadik emelet, nem ismerem a tajolasat.
Es azt sem tudom, hogy ez szempont volt-e...
Szoval szerintem felesleges itelkezni a korulmenyek ismerete nelkul.
Egy igazán tanulságos történetet kínálok ma nektek. Péter kalandvágyó fiúként indult Angliába, megtörtént vele minden, ami egy magában (talán túlságosan is) bízó, tapasztalatlan fiúval megtörténhet. Most Magyarországon van, tanul és várja a folytatást, hogy (mint írja)…..
think different 2013.11.04 12:33:12
@Barátusz:

"All of old. Nothing else ever. Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better."

Samuel Beckett - Worstward Ho
think different 2013.11.04 12:34:15
@Zka: oh b+ :DDD
think different 2013.11.04 12:41:27
@Barátusz: Én értettem, bár ugye ez nem arról szólt eredeti szövegkörnyezetben, hanem hogy csináld, akárhányszor is buksz el, mert egyre kisebbeket fogsz hibázni, csak ne add fel, amíg nem sikerül.
Egy igen érdekes összeállításra bukkantam a minap a neten, és lévén szombat, gondoltam, feldobom vitaindítónak, aztán a vége úgyis nyilván teljesen más lesz – de ez már szokás szerint rajtatok múlik. Szóval a listát évente állítja össze egy tanácsadó cég az alapján,…..
think different 2013.11.02 09:51:13
@ffüttyfürütty: Ezért sincs kedvem már olvasni sem a blogot, én azért szerettem, mert olyan Average Joe-k történetét lehetett olvasni, akik hozzám (hozzánk) hasonló történetet élnek (éltek) meg.
A személyesebb történetek hozzám közelebb álltak, engem fáraszt ez a sok hasonlítgatás, tanulmányosdi, gyermekneveldés, hivatalosdi, okmányosdi, stb... pont ezeket kerülve kezdtem anno ezt a blogot követni, mostanában pedig kerülni a változásnak köszönhetően.
Nem lenne heti egy elég vagy akár kéthetente?
... az Instagramra. Már az is kérdéses, hogy erre mi szükség volt, talán némi hírverés... de miért kell mindehhez ilyen istentelenül idióta képet vágni? Persze az ostoba, műanyag Barbie-baba arc megy neki csöcs nélkül is: ..
Nem új reklám, viszont magyar felirattal érkezik: A reklám egyébként 2012 februárjában készült a TCU Baseball (Texas Christian University) szezonjára. A reklámot a Red Productions cég készítette. A magyar fordításról nincsenek információk, de köszönjük, bárki volt is...
Ma ismét egy olyan történet következik, melynek szerzője, András, nem anyagi gondok elől ment el Magyarországról, hanem azért, hogy tanuljon. Méghozzá Milánóban, mert hova is mehetne egy designernek készülő fiatal, ha nem az észak-olasz városba? Ráadásul azok is örülhetnek,…..
think different 2013.08.26 22:00:18
@diggerdriver: En elhiszem, de nekem az a furcsa, hogy regen tenyleg nem hallottam angolt eptikezesek mellett elsetalva, most meg inkabb angolt hallok.
Ezek nem nagy epitkezesek a kornyekunkon (es nem is csoro kornyek), inkabb uzletek atalakitasai, burkolas, nyilaszarok csereje vagy tetocsere, scaffolding utan.

Neha nagyon hianyzik a tervezes...:/
think different 2013.08.26 22:31:25
@diggerdriver: szerintem ez nem nekem...?
Egy közelmúltban megjelent felmérés szerint a magyarok közel fele (egészen pontosan 48 százaléka) elhagyná hazáját egy jobb munkalehetőségért. A téma természetesen közelről érint minket is, ezért aztán megkerestem a felmérést végző Randstadot, hogy válaszoljon a bennem…..
think different 2013.08.23 10:06:22
@Réka ‎: Ugyanez itt is. Régen az volt az első, hogy kávé + HA ébredés után. Most már címsor és első bekezdés után zárom legtöbbször. Nyár elején, közepén volt pár írás, amit talán még másoknak is ajánlottam, most pedig más az is idegesít, ha más ajánlja a blogot...
A Neston magyar rádiócsatorna és a Volvo készített kettő mixet futáshoz. Az elsőt itt tudjátok meghallgatni, a másodikat pedig itt. Én a másodikat végeztem ki, egy órás volt, klassz. Eredetileg Szasza küldte a linket, kösz, Norbi!..
A tegnapi (jórészt) Magyarországról szóló poszt után ma elég jelentőset ugrunk, hiszen az Egyesült Államokba látogatunk, méghozzá egyenesen a Szilícium-völgybe. A poszt szerzője, drk egyszer már jelentkezett, igaz, akkor még Írországból, de a nagy álom már akkor is Amerika…..
think different 2013.08.06 10:05:17
@M. Úr: Nekem a battery farm chicken és az open range közötti különbség tetszik.
Utóbbi friss levegegőn eszi ugyanazt a szart, amit tápnak hívnak :)
Talán még emlékeztek rá, a nyár elején arra kértem az országfelelősöket, írják meg, miként nyaralnak az őslakosok. A pár napos szünet után tehát most jöjjön Cooper thaiföldi írása, amely azonban nem Thaiföldről szól (mindjárt ki is derül, miért), hanem arról, hogyan is…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Két bőrönddel és egy szótárral vágott neki Japánnak Maya, aki aztán gyorsan rájött, hogy utóbbinak nem sok hasznát veszi. Posztja tulajdonképpen pillanatfelvételek sorozata arról, milyennek is látja egy 1998-ban egy évre érkező, de azóta is ott élő európai ezt a számunkra…..
think different 2013.07.29 09:35:45
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Pont ezt írom, hogy nem.
Nagyon meg vannak rendezve a filmek, gondolom elsősorban nekünk, európaiaknak, akik képesek vagyunk elhinni, hogy a japánok betegek.
Saját tapasztalatom szerint se a kiotói lányok, se a tokióiak közelében nincsenek a filmekben ábrázoltaknak. Amikor mutattam nekik néhány videót, akkor szokásos cukiságukkal a szájukat takarva sikogattak és adtak ki csodákozó hangokat, hogy ők ilyet soha nem láttak még. És nem egy-két lányon alapul a tapasztalatom.
think different 2013.07.29 10:09:58
@NIKI LAURA: Mondjuk a japán férfiak nem is tudják hosszan húzni...

(ez de szar volt:D)
Határátkelő Vasárnapi klubsarok 2013.07.21 06:30:00
Őszintén szólva teljesen elámultam-lepadlóztam attól, amilyen beszélgetés kialakult itt (mármint a Szombati klubsarokban) tegnap, úgyhogy íme, a folytatás, azaz a vasárnapi csevejhelyszín, ahol lehet beszélgetni mindenféléről, akár a ma kikerült archív posztokról. És…..
think different 2013.07.21 09:50:40
@nyuszigonosz: mokus, roka es nyul szamtalan, de csinos kocogo csajok is :)
Na, ha valaki amiatt aggódna, hogy a következő Walking Dead-évadban nem lesz elég zombihentelés és a túlélők csak drámázni fognak a biztonságos börtönépület falai mögött, az most örülhet: a trailer alapján minden eddiginél brutálisabb és véresebb lesz a negyedeik évad.…..
Luxussal csábítja a kazah elnök az Attractiont, harsogja a mai Blikk. A Britain's Got Talentet is meghódító magyar árnyszínház Nazarbajev elnök unokájának lagziján fog haknizni, elképesztő összegért: a bulvárlap szerint "az Attraction egy egész estés produkcióért 7 millió…..
think different 2013.07.15 11:49:27
Ha nyár, akkor Spanyolország. Magyarországon a válság ellenére még ma is igen népszerű célpont valamelyik spanyol tengerpart – például éppen a Costa Brava, ahonnan országfelelősünk, Roxi küldött beszámolót. Egyrészt arról, hogyan élik meg a helyiek a nyarat, másrészt pár…..
think different 2013.07.14 12:10:44
@_Jeff_: Nem birca olvasta, hanem a posztoló írta rosszul.
Miután Ágnesnek elege lett abból, hogy egy helyben topog, gondolt egyet, kiadta házát és nekiindult. Angliai munkahelyén meg kellett küzdenie a diszkriminációval, a sokkoló közös szállással, de sikerült túljutni a nehézségeken. „Gondolkodtam, hogy írjak-e egy posztot…..
think different 2013.07.10 08:09:36
@macamuca: Mondjuk amit 'hagyma' művelt a Bulgáriával foglalkozó poszt alatt, az alulról nyaldossa a nullát.
Új sorozatot indul ma, ugyanis arra kértem az országfelelősöket, írjanak arról, hol és hogyan nyaralnak a környezetükben élők. Elsőként a magyarok körében is egyre népszerűbb bolgár tengerpartra látogatunk el Max val segítségével. Kiderül, miért kötelezően szőrös a…..
think different 2013.07.08 09:45:00
Jó írás volt. Mint bolgár tengerparton többször, hosszabb időre megforduló magyar (értsd: olcsóbb, déli településeket preferáló) tanusíthatom, hogy ez így van, ahogy Birca írta.

Ott is vannak angol fiatalok, de csendesebbek, illetve sirályok is akiken nagyon jókat röhögtünk. Olyanok, mint valami 70-es évekből ittmaradt dél-olasz digó selyemfiú, 'ON SALE' táblával a hátukon.

A lányok pedig vagy szépek, vagy nagyon sokat ittam.
Igaz mi is csak bárokban voltunk, tehát lehet ott a minőségibb fehérnépek voltak alkalmazva.
Ami furcsa volt: nem szőrős a talpuk, pedig a sztereotípiák miatt azt hittem, hogy az összes hobbit.
Illetve a thai posztra visszautalva, nekem úgy tűnt, hogy több eszük van, mint egy átlagos magyar lánynak és nem pirítják magukat ropogósra.
És igen, kevés a túlsúlyos, legalábbis, akik szem előtt vannak.
Persze lehet a klíma is közrejátszik, mert nappal volt 42C fok, éjjel lehűlt 38C fokra, azaz hiába toltam a tequilát nyolcasával, 7-et azonnal kiizzadtam. (egy tequila nagyjából 50 Ft volt).

Csajozásról annyit, hogy magyarként is izgalmas nyugat-európai vagy, főleg szőkén, zöld szemmel, szóval nem lett volna kihívás, de minden dekoratívabb hölgyhöz tartozott egy kétajtós szekrény, akik a legrosszabb pillanatban szerelték a kapura tartó naív, magyar csatárokat.
A Bulgáriában nyaraló olasz és cseh lányokkal sokkal több szerencsénk volt, szóval még vissza kell mennem, mert bolgár lány is van a bucket list-en :)
think different 2013.07.08 09:58:19
@charlieharper: azok :D
Szóval elég kemény volt mondjuk hajnalban, mikor már alíg volt vér az alkoholunkban.

De ha jól emlékszem a WC-s néni időnként slaggal kiverette az egész helyiséget.
Ma egy poszt erejéig félreteszem a személyes történeteket, mert kíváncsi vagyok, mit gondoltok arról a brit kampányról, amely megpróbálja lebeszélni az uniós polgárokat arról, hogy a szigetországban vállaljanak munkát és persze arról is, vajon tényleg megtelt-e (ha nem is szó…..
think different 2013.07.05 13:55:26
@PannonBoy: Pedig kell félned, ha WizzAir-rel jössz. Ott egyáltalán nem biztos, hogy lesz helyed :D
think different 2013.07.05 13:59:42
@Kovermadar: Pedig olyan jó az arcukat nézni, amikor próbálnak válaszolni arra a kérdésre, hogy "oké, hogy Isten teremtette, de melyik és melyik pantheonból?"

Szerencsétlenek, de tényleg egyszerűbb nekik, hogy nem kell kérdésekre választ keresni, mert ott a "teremtés-kártya" :D
Az elmúlt napok eseményeit elnézve sok minden eszünkbe juthat a polgárháború szélén táncoló Egyiptomról, legkevésbé talán a béke, és a barátság. Pedig mint Timi beszámolójából kiderül, belülről teljesen másképp néznek ki a családi emberi kapcsolatok, mint a jelenlegi…..
think different 2013.07.04 10:07:51
@zopilote: Köszönöm!

Amerikából jobb lenne nem emlegetni az erőszakot semmilyen szinten, mert amit ott a demokrácia álarca mögött művelnek, ahhoz képest Szomáliában karneválok váltogatják egymást babazsúrral.
think different 2013.07.04 10:12:38
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Az ember meg megteremtette az isteneket. Némelyiket elfelejtette, némelyiket felemelte.
Azoknak az istenek van csak esélyük, akik mögé rejtett ideológia gazdasági és társadalmi hatalommal jár.