Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiterdekel

922 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Delaware-i Egyetem tudósai eredetileg egy hidrogénalapú akkumulátoron dolgoztak, ám menet közben kiderült: másra is jó lehet a technológiájuk. Ahhoz, hogy sikerüljön megállítani a klímaváltozást, alapvetően két dologra van szükség: radikálisan csökkenteni kell a kibocsátott szén-dioxid…..
A tervezést érintő fejlesztések izgalmasak, és olyan megoldásokat kínálnak az összetett problémákra, amelyek korábban fel sem merültek. De nem szabad megfeledkeznünk a gyártási folyamatokról sem, amelyek során az új, optimalizált terveket végül elkészítjük és használatba vesszük. Ez a cikk a Fusion…..
A Pentagon hivatalosan is közzétett három rövid videót „azonosítatlan légi jelenségekről”. Az  infravörös kamerákkal rögzített videókon azonosítatlan repülő tárgyak mozgása látható. Két felvétel a szolgáltató tagok reakcióit is tartalmazza, akik ijedten reagálnak arra, hogy az objektumok milyen…..
Jakabszálláson építik a közlekedés jövőjét, szó szerint, mert a Genevation Aircraft Kft. a jakabszállási repülőtér területén található székhelyén Egyesült Államokbeli partnerével, az Alaka'i Technilogies-zel közösen fejleszti a világ első hidrogén hajtású légi járművét, melynek kedden tartották…..
Egy magyar kezdeményezés került elénk nemrégiben. A technológia nem újdonság, már létezik egy ideje, de még nem igazán jutottak oda a nagy cégek, hogy valójában meglássák benne a potenciált. Nem így van ezzel egy magyar kis cég a látszódj.hu. A tulajdonosok elmondása szerint nem új keletű a dolog,…..
Ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a klímaváltozással, drámaian csökkentenünk kell a légköri szén-dioxid-szintjét. Fotó: Pixabay Bár az éghajlatváltozás már napjainkban érezhető hatásokkal jár, eddig meglehetősen keveset tettünk a szén-dioxid kibocsátásának…..
Kitérdekel? Újfajta aszfalt? 2019.10.30 21:07:53
Újfajta aszfalt jelent meg az utakon: Műanyag palackokból készül és tartósabb, mint a hagyományos Hogy csökkentse bolygónk műanyag szennyezését, a brit MacRebur cég egy forradalmi megoldással állt elő: utat csinál a műanyag szemétből. Ez nemcsak környezetbarát módszer, de jóval tartósabb is, mint…..
Ezekben a napokban bemutatjuk a fúziós energia kutatásának egyik fő központját, a franciaországi ITER-t; hogy hol tart a munka, min dolgoznak a magyarok, mik a hatalmas nemzetközi projekt ígéretei, kilátásai, lehetséges buktatói. Ez itt az Index fúziós cikksorozatának első része, amiben áttekintjük,…..
Kitérdekel? Félhet Paks? 2019.09.07 08:08:54
Ma rekordot döntött a napelemes áram Magyarországon A ma kora délutáni időszak egészen különlegesre sikerült a villamosenergia-termelési adatokat szerint: több napelemes áram került a hálózatra, mint amennyit a Mátrai Erőmű képes volt előállítani, de annál is több, mint amennyit a jelenleg három…..
Ezen a térképen, beírva a születési helyed és időd megnézheted, mennyivel lett melegebb, mióta megszülettél, és mi várható, mire…..
Ha a klímaváltozásról van szó, többet foglalkozunk a műanyag palackokkal, mint a pólóval, amit hordunk. Pedig az olajipar után meglepő módon a textilipar felelős a legtöbb légkörbe jutó szén-dioxidért, s adja a globális szén-dioxid kibocsátásának a tíz százalékát. A pamut előállítása és a…..
A Stanford Egyetem forradalmi eljárása az áttéteket is megszüntette! “Nincs többé áttét!”, a tumorok felszívódtak a kísérleti alanyok szervezetében. Idén már zöld utat kaphat a kezelés! Felzabálja az áttétes rákot is az új kísérleti injekció: idén már embereken is tesztelik! 90 alanyból 90…..
Az EHT csapata (Eseményhorizont Távcső) 13 éves munkájának gyümölcse érett be végül. Ebben az időszakban a tudósok a Saggitarius A*-t és az M87 galaxis közepén lévő objektumot figyelték meg, s bár sokáig képtelenek voltak a kinyert adatokat képpé alakítani, végül meglett az áttörés. Az M87 galaxis…..
Több száz millió éves csavar mond ellen az ismert múltnak Számos régészeti felfedezés van, melyek a mai napig fejtörést okoznak a tudósoknak. Ezek közé tartozik az a különös tárgy is, melyre még 1998 nyarán, Oroszországban bukkantak a kutatók, miközben épp egy meteorit darabjait keresték Kaluga…..
A sós víz meghajtás számolhatja fel végleg a fosszilis üzemanyag alapú ipart és közlekedést. Az autóipar folyamatosan keresi a különleges alternatívákat. Ezért hihetetlen ütemű fejlődésnek indultak a víz és egyéb alternatív meghajtású járművek. A fosszilis energiaipar bár próbálja ezeket még most…..
1980-ban egy Starlite nevű anyag borzolta fel a tudományos szaklapok, és a közvélemény figyelmét. Ez az anyag ugyanis pehelykönnyű volt, nagyon vékonyra is formálható, és képes lett volna kibírni egy nukleáris robbanást is. Aztán ahogyan az lenni szokott, a nagy energiaipari és fegyverlobbi…..
A 2018-as Bringázz a Munkába kampány résztvevői segítségével létrejött Budapest bringás útvonalainak hőtérképe. Ezzel az egyik cél az is volt, hogy felmérjék a kerékpáros igényeket. A Kerékpárosklub által több mint tíz éve létrehozott Bringázz a Munkába kampány  ideje alatt (a 2018. május…..
Az üzletember úgy gondolja, hogy egy Mátrix-szerű álvalóságban létezünk, melyet egy fejlett idegen civilizáció hozott létre. Elon Musk szerint az Univerzum 13,8 milliárd éve alatt a kozmosz különböző pontjain felemelkedő civilizációknak rengeteg idejük volt technológiájuk tökéletesítésére – írja a…..
A Smithsonian Intézet elismerése: “Több ezer óriás koponyáját és csontjait semmisítettük meg az 1900-as években!” Az amerikai legfelsőbb bíróság határozata értelmében a Smithsonian Intézet köteles nyilvánosságra hozni azokat az 1900-as évek elejéről származó titkosított dokumentumokat, amelyek…..
Hulladékból szupererős biobetont állít elő egy magyar fejlesztés: forradalmi technológia, ami a világot is meghódíthatja   Vajon mikor fogja megvenni és a fiók mélyére süllyeszteni egy gazdag multinacionális vállalat? Világszerte egyre nagyobb gondokat okoz a műanyaghulladék kezelése. Legnagyobb…..
Bár a napokban furcsamód több űreszköz, műhodak, űrteleszkópok és robotok is meghibásodtak, azért rengeteg adatot küldtek még a Földre a zavar előtt. Ezek közt bukkantak egy, már ismerős dologra a Nap közelében, ami egyáltalán nem megnyugtató. Újabb különös felfedezést tett kedvenc…..
Több városban, így Budapesten is megdőlt a negatív vízállási rekord, jelentősebb vízszintemelkedés a következő napokban sem várható. Vasárnap Komáromnál, hétfőn Esztergomnál is negatív rekordot döntött a Duna vízállása, majd keddre Budapesten is elérte a valaha mért legalacsonyabb vízszintet a…..
Szombaton veszi kezdetét az Ocean Cleanup projekt: eltakarítják a Csendes-óceánon összegyűlt műanyaghulladék nagy részét - írja az MTI.  A San Francisco közelében lévő Alameda kikötőből indul útjára egy hajó az első nagy műanyagszedővel a csendes-óceáni nagy szemétsziget (Great…..
A 21. században már hozzászoktunk, hogy áram mindig van. Ez a modern villamosenergia-rendszernek köszönhető, amely az erőművek folyamatos termelésére épül. Mivel azonban éjszaka nincs akkora kereslet az áramra, napközben viszont csúcsidőszakok is vannak, szükség van a rendszer szabályozására, a…..
Kutatási eredmények bizonyítják: az Y kromoszóma DNS-e egyáltalán nem mutatható ki a modern emberben. De vajon miért tűnt el? Mi van, ha ez nem véletlen, és egy ősi genetikai beavatkozás eredménye? A neandervölgyi embert rendkívül sok rejtély övezi még az antropológusok körében is. Kezdve…..