Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inlandir

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az augusztus huszadikai beszámolóban jeleztem, hogy a felvonultak közt számomra a legszebb hajó a Sopron vontató motoros volt. Annak idején laikusként eltöltöttem rajta pár napot, mondhatni bejártam minden zugát, de nem dokumentáltam eléggé. Augusztus végén végre pótolhattam ezt a hiányosságot  -…..
  A korombeli fiatalok, ismerőseim, barátaim egy jelentős része pár évvel a diploma előtt vagy éppen a megszerzése után járnak az életben. A baráti beszélgetések alkalmával rendszeresen visszatér az álláskeresés témája. Pontosabban az, hogy milyen nehéz, már-már…..
Inlandir 2014.04.27 17:10:29
@Darth_Sirius: Teljesen igazad van. Igaz ez nem csak diplomás munkákra is. Nemrég olvastam egy cikket arról, hogy nagyon sok helyen már képzett szakmunkásokból is hiány van. Volt olyan cég,amely képviselője panaszkodott hogy lassan a termelésük rovására megy a munkaerő hiány. Ugyanott írta több hozzászóló, hogy sokéves gyakorlattal, több továbbképzéssel, specializálódva nem talál, csak minimálbéres munkát.
Azt hiszem itt az alapvető baj, hogy nálunk ebben sem érvényesül a kereslet-kínálat elve. Itt mindenkinek, mindenhol csak minibálbért hajlandók fizetni. Nem hiszem, hogy rosszabbul, kisebb hatásfokkal termelünk, mint máshol. De itt ezzel kell beérni, mert itt nem is fognak többet fizetni. Ezért mennek el a képzett emberek,ezért nincs jövőképük a fiataloknak, mert ebből nem tudnak megélni. A legrosszabb munkáltató pedig a magyar tulajdonú, magyar vezetésű cég. (erre is tudnék több példát, hogyan változott meg egy külföldi tulajdonú vállalat dolgozókhoz való hozzáállása, bánásmódja, miután a helyi vezetést magyaroknak adták át, függetlenül a munkától és végzettségtől, de itt nem ez a téma.
Az Országgyűlés sürgősséggel tárgyalja azt a  törvényjavaslatot, amely teljes egészében megszüntetné a törvényi általános korhatár alatti nyugdíjba vonulás lehetőségét.Ezzel számos, nemcsak a jogszabály által, hanem a valóságban is megterhelő és veszélyes…..
Inlandir 2011.11.07 10:21:32
"Kérdéses azonban, hogy a 65 éves mozdonyvezető, ápolónő, vegyipari dolgozó, bányász, rendőr hogyan tudja majd ellátni nehéz munkáját."

@gmower: nem az a baj, hogy bizonyos kor fölött ezek az emberek nem dolgoznának, hanem pontosan a kor miatt fokozott egészségügyi követelményeknek kell megfelelniük. A kor növekedésével pedig nő annak a veszélye, hogy egészségügyileg alkalmatlanok a munkakör betöltésére. Gyakorlatilag egy kisebb vérnyomás emelkedéssel, vagy néhány tizednyi vércukorszint emelkedéssel a legtöbb helyen lehet dolgozni, de pl mozdonyvezetőt nem engednek vezetni. Többek között ezért is volt eddig a korkedvezmény intézménye. Kíváncsi lennék, ha más munkakörökben is hasonló orvosi követelmény mellett lehetne csak dolgozni, akkor változna-e azok véleménye
Inlandir 2011.11.07 11:11:33
"Az emberek 99%-a alkalmatlan 60 év felett munkakörének betöltésére. Legalábbis ebben a beteg, hatékonyságorientált, "mindenmáslevanszarva" logikájú világban."

@gmower: Teljesen igazad van. Egy szóval sem mondtam, hogy máshol nincs ilyen, csak ott nem hivatalosan, az előírások miatt zavarnak el, hanem egyrészt a dolgozó dönthet róla, hogy bírja így is a munkát. Az, hogy a "fiatalítás" miatt elküldhetik, az megint más téma.Sehol nem jó idősnek lenni ma nálunk.
Az, hogy a korkedvezményt, a korengedményt és a szolgálati nyugdíjakat összemosták, így most minden korábbi nyugdíjazás egy kalap alá esett, noha mindegyik más kategória, más járulék befizetés és szabályzás alapján lett megállapítva.
Nívó Zöldségek a faluról 2011.08.23 08:09:00
Bogáncs írta, hogy csináljunk már egy vitahetet a falvakról, mert érdekes téma. Éééén? - kérdeztem vissza. Több éve külföldön élek, haza csak látogatóba megyek, milyen alapon osszam itt az észt a magyar falvakról? De aztán előjöttek az emlékek, mivel falun nevelkedtem,…..
Inlandir 2011.08.24 09:07:35
A kiindulás alapvetően hibás. Nem az a kérdés, hogy megéri-e, vagy nem. Elsősorban magunkban kell eldönteni azt, hogy akarunk-e kertet művelni, vagy nem. van-e rá igényünk.
Korábban hozzászólók már leírták, hogy korábbi időkben természetes volt a kertek művelése. Mára változott sok minden, változtak a gazdasági, társadalmi háttér.
Szerintem rossz irányba indulva, az igénytelenség, dologtalanság irányába. Míg korábban, ha másért nem, de azért megművelték falun a kertet, mert megszólták érte, ma senkit sem érdekel más véleménye. Ha meg már rendben kell tartani, akkor legyen az ehető termés.
Az igénytelenséget, lustaságot igazolja az is, hogy sok ember, aki nem akar konyhakertet, semmilyen formában nem műveli azt. Tisztelem annak az elhatározását, aki nem akar termelni, de rendben tartja a környezetét, neki erre van igénye. De a gaztengerekről más a véleményem.
én régóta termesztek, hol nagyobb, hol kisebb területen. Soha sem számolom a rentábilitását, mert magamnak, a magam kedvére végzem ezt, munka mellett. Valamennyi szakértelem kell hozzá, ezt szakkönyvekből A befektetési összegek is eltulzottak házi termelésnél, hiszen vannak konstans régi fajtáink, melyek magját meghagyhatjuk, vegyszereket sem kell minden elszíneződött levélre használnunk. A szerszámigény is csak egyszeri befektetés.
Ezekről írok bővebben kertes blogomban:
ilkertje.blogspot.com/
Tehát elsősorban magunkban kell eldönteni, mit akarunk.
Az említett földrajzi régióban nem beszélhetünk egységes lecsókultúráról: valójában két, egymástól jól megkülön-böztethető irányzat figyelhető meg.Az egyik,  felvidéki gyökerű módszer (a képen jobboldalt) érdekessége, hogy nem feltétlenül, mondhatni ritkán…..
Kedves Felhasználók!Ma éjjel néhány órán át rendszerkarbantartás lesz a Fórumokon. Ez alatt az idő alatt rövid ideig a regisztráció és a belépés lehetősége is szünetelni fog. A karbantartás célja a közelmúlt belépési nehézségeinek elhárítása. Munkatársaink azon…..