Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gergice

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két német nehézipari óriás, az Uniper és a Siemens, közös program keretében dolgozik azon, hogy az úgynevezett zöld hidrogén nagyipari felhasználását kiterjesszék és a jelenlegi, földgáz-alapú, hidrogéngyárakat kiváltsák ezzel, írta a PV Magazine. Az Uniper, amelyet a energetikai cég E.on…..
Gergice 2020.06.03 08:51:40
@midnightcoder2: Nyilván van veszteség mind az elektrolízis, mind a hidrogén elégetésénél, viszont így végre a nap és szélerőművek által megtermelt hálózatba táplált fölös energia részben tárolhatóvá válik. Eddig ugye a fő érv az volt a megújulók ellen, hogy éjjel nem süt a nap :)
Az év végén az államok, sőt vállalatok vezetői valamiért szükségét érzik, hogy szóljanak az ő népükhöz, alkalmazottaikhoz. Ezek a beszédek normálisan nem tartalmaznak semmi különlegesen nagyívű gondolatot. Ez adja éppen a kihívást...
Gergice 2020.01.03 11:59:45
@MAXVAL bircaman közíró: ez egy nagyon szép birkához illő poszt, benne van a NER esszenciája: álló farok (ld. Borkai), a némethszilárdi mélységek és egy kis turbókeresztényi halottgyalázás és tolerancia. Amíg a magadfajta csak köpködni és okádni tud, addig sosem lesz olyan politikusotok, aki úgy népszerű, hogy közben nem megosztó. És természetesen boldog új évet :)
Gergice 2020.01.03 12:19:39
@MAXVAL bircaman közíró: Göncz Árpád ugye halott. A vezéreddel ellentétben mindenhol szívesen látták és elismerték, te ugye ezt próbálod letagadni. Ergo hazudozol egy halott emberről, aki már nem tud védekezni, ld. halottgyalázás.

Ui.: Csak kíváncsiságból kérdezem: szerinted nekem van bármiféle kapcsolatom Soros Györggyel? Gondolod, hogy én bármiféle anyagi juttatásban részesülök tőle, vagy valamelyik hozzá köthető szervezettől? Vagy bármilyen módon anyagi érdekem fűződik Soros György vélt vagy valós tevékenységéhez?
Még el sem kezdődött a tanév, Pistike apukája máris üzenetet írt a zárt facebook csoportba.  Aggodalmát fejezte ki, hogy az új tanerő nem fog boldogulni a gyerekekkel - különös tekintettel egy problémásra, aki természetesen véletlenül sem Pistike - mert pályakezdő. ..
Bár a migráción kívül más politikai kérdés nem nagyon érdekelte a magyar közvéleményt, szinte mégsem tudunk erről se semmit jól. Annak hiszünk, akire szavazunk és nem a tényeknek. Szemmel látható, hogy nekünk már nem volt hova átvenni menedékkérőket. Nálunk volt a legtöbb. ..
Gergice 2018.08.28 22:42:49
@Exploiter: Figyelembe véve, hogy most is fizetünk a kormányunk által betelepített több mint húszezer után, igazából arra az 1200-ra jutó összeg már csak aprópénz lett volna, még a magyar költségvetésnek is. Szóval nincs jelentősége ki fizette volna.

A kvóta szerintem sem működik. Az írásomban, csak azt akartam kifejteni, hogy hogyan lehetett volna kijátszani. Ha befogadjuk azt az ezer párszáz embert, akkor jogilag védettek vagyunk, nem tudnak belénk kötni. Utána meg vonogathattuk volna a vállunkat, hogy ejnye a kis hálátlanok nem tovább álltak Berlin felé? Mert lássuk be tovább álltak volna, hiszen amint te is mondtad, a határok nyitva vannak :) Így megkíméltük volna magunkat attól, ami most van, hogy Lisszabontól Helsinki-ig úgy néznek ránk mint az emberevő leprásokra.
Azt mondja a Raskó György, hogy az LMP-t a Fidesz mozgatja. Állítását két dologgal támasztja alá: egy értesülés – magyarul pletyka – felidézésével és azzal, hogy szerintem egyértelmű, mindenki láthatja. Tehát konkrétum semmi, csak egy alátámasztatlan bennfenteskedés meg egy Gyurcsány-hitüek körében…..
Nem rég jelent meg a cikk arról, hogy egy paródiavideó kapcsán a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban hajtóvadászatot indítottak, hogy megtalálják a tanárokat kritizálni merő készítőt. Ebből az esetből is látszik, hogy a tojás volt előbb, nem a csirke. A kádárista, totalitárius, erőszakos…..
Gergice 2018.08.09 10:43:57
@maxval balcán bircaman: A cikkben leírtakkal kapcsolatban is van véleményed? A felsorolt dolgok teljesen rendben vannak, és semmilyen tekintetben nem emlékeztetnek egy kialakuló diktatúrára?
Több mint egy millió milliárd tonna gyémánt van a Föld felszíne alatt – állítják a MIT kutatói. E bejelentés nyomán azonban nem tör ki a gyémántláz, mert a technika mai fejlődési színvonala  mellett még elérhetetlenek. 145 – 240 km mélységben vannak, a szondák nem érnek le odáig. „Nem tudjuk…..
Gergice 2018.08.04 10:04:48
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A légköri nyomáson a gyémánt metastabil állapotban van, azaz ha egy kis energiához jut, akkor folyamatosan alakul át grafittá. Más kérdés, hogy az átalakulás sebessége annyira lassú, hogy azért nem kell nagyon aggódni a gyémántékszerek tönkremenetele miatt. És bizony minden gyémánt vulkáni gyémánt, abban az értelemben, hogy vulkanikus kőzetekben található.
Köztudott, hogy a magyar diákok nem szerepeltek valami fényesen a PISA-felméréseken, legutóbbi eredményeink különösen sokkolóak voltak. Bár a PISA tesztek eredményével nem feltétlenül érdemes a diákokat nyomasztani, a PISA értékelése számos kérdést von maga után, amelyekkel blogunk is rendszeresen…..
Gergice 2018.06.28 06:58:14
@tdm850: Örülök, hogy nem a kovalens kötéssel jöttél. Általában azt szokták példának felhozni a felesleges tudásra. A kémia oktatására azért van szükség, mert 16 éves korban ennek a tudománynak az oktatása véget ér, addig kell azt a keveset felvillantani a gyereknek, amit a tanterv enged. Utána már a büdös életben nem találkozik kémiával, és felnőve megveszi a diétás ásványvizet meg tüntet a GMO ellen.
Visszatérve arra, amit a "gyakorlati életben használható tudásnak" hívsz...az általános iskolás kémiai számítások nem mennek sokkal messzebb mint a százalék számítások és arány vizsgálatok. Ez mindkettő olyan dolog, ami a gyakorlati életben jól használható. Később például a szerves kémiában a vegyületek szerkezetének felírása, megváltoztatása, átalakítása segíti a térbeli gondolkodás képességét, és általában véve a kémia komolyan segíti az absztrakcióra való képességet.
Más kérdés, hogy nehéz a kémiát tanítani, ha a szülő otthon olyan dolgokat sulykol a gyerek fejébe, hogy a kémia csak pár embernek fontos és kémiából buktatni "aljas indokból elkövetett köztörvényes bűntett".
Gergice 2018.07.28 16:54:05
@Bisi: Minden jobb ami mesterséges, mint ami természetes? Melyik vegyész is mondta ezt? Én nem hallottam ilyenről.

Egy vegyész eleve nem használja azt szót, hogy vegyszer, hiszen minden anyag vegyi anyag, tehát vegyszer, így ez egy üres, tartalom nélküli kifejezés, amit jobbára olyan emberek használnak, akik félnek valamitől, de tulajdonképpen maguk sem tudják, hogy mitől. Ajánlom figyelmedbe, az alábbi képet:

www.compoundchem.com/wp-content/uploads/2014/05/SAS-Natural-vs.-Man-Made-Toxicity-FINAL-v2-post-1024x1024.png
NemGogol A nép ellenségei 2018.07.19 10:43:56
Jacques Eliacin François Marie Paganel (Édouard Riou;1868) A nép ellenségei A Magyar Tudományos Akadémia elleni nyílt, otromba támadás, azaz az „Ütök, borulsz!” tárgyalási stratégia, megspékelve a szokásos hazugságszósszal nem nagyon érdekli az embereket. Mi lehet ennek az oka? Miért kell a…..
Gergice 2018.07.25 13:22:36
@maxval balcán bircaman: Ez kissé terelés ízű. Egyrészt nem fizetésemelést követelnek, másrészt nem arról van szó, hogy több pénzt akarnak, hanem arról, hogy azt a pénzt, amire állam bácsi a 2019-es költségvetésben garanciát vállalt, hogy nekik adja, azt hadd döntsék el ők, hogy hogyan használják fel a leghatékonyabban.

Gondold meg, hogy kinek kellene eldöntenie, ha nem nekik? Ők az ország csúcskutatói, és kutatásszervezői. Azért vannak az Akadémián, mert ők a legjobbak, nem csak kutatóként, hanem kutatásszervezőként is. Definíciószerűen, ezért ők a Magyar Tudományos Akadémia. Az állam tudna vajon olyan embert vagy testületet felmutatni, aki jobban ért ezekhez a dolgokhoz? Ugyan honnan?

A fő kérdés pedig, hogy miért kellene az államnak beleszólnia? Talán panaszok merültek fel? Loptak a kutatási pénzekből? Szakmaiatlan lett volna az eloszlás? Én nem hallottam ilyenekről. Akkor miért kell belenyúlni abba, ami jól működik?
Gergice 2018.07.26 08:25:48
@maxval balcán bircaman: Gondolom erre a Figyelő cikkre gondolsz.

figyelo.hu/bevandorlas-homoszexualisok-jogai-es-gendertudomany--ezek-foglalkoztatjak-leginkabb-az-mta-munkatarsait--

A cikkben bűnként olvassák a kutatók fejére, ha szexuális kisebbségekkel, etnikumokkal, migrációval, nemi szerepekkel, idegengyűlölettel, prostitúcióval foglalkoznak. Ezek valós jelenségek, miért ne foglalkozhatna vele kutató? Meg mégis mivel kellene foglalkoznia egy társadalom kutatónak, ha nem ezekkel a jelenségekkel? Nem is arról van szó, hogy valamely más téma rovására menne a dolog.

A "szórják a pénzt" kitétel meg eléggé hangulatkeltő. A társadalom tudományoknak az Akadémián is csak aprópénz jut, a nagy pénzek a természettudományokhoz mennek, mivel azoknak van nagy anyag és labor igénye.

A társadalomtudományokat csak azért választották támadási pontnak, mert kis hazánk népességét sikerült belehiszterizálni a gender tanulmányok/kisebbségek stb. témakör vak elutasításába. Hogy miért? Hát, mert Soros. Meg mert Brüsszel támad minket... :D
Gergice 2018.07.27 10:07:19
@maxval balcán bircaman: A félreértések elkerülése végett, ezek a kutatások alapkutatások, amiket definíciószerűen az állam finanszíroz. Azaz a nép pénzén, ha úgy jobban tetszik. Miért, miből kellene finanszírozni?

Ha nem világos, hogy mit jelent az alapkutatás, az MTA elnöke itt segít:

mta.hu/tudomany_hirei/alapkutatasi-kiskate-108879
  Én általában csomó dologról gondolom, hogy az emberek akkor is racionálisan döntenek benne, mikor látszólag nem, csak látnunk kell mögöttes történelmi tapasztalataikat és információikat.  Így nagyjából egyet is értek az index minapi cikkével, magam is úgy gondolom, hogy a vidék most is…..
Gergice 2018.04.15 08:29:18
@hidegsegg: Azért nem kell a baloldal minden bűnét a nyakamba varrnod, főleg, hogy jobber vagyok :D A véleménybuborékból meg neked kellene kinézned, ha úgy gondolod, hogy mindenki aki anti-Orbán, az pro-Gyurcsány. Annyira nem becsülöm alá az intelligenciádat, hogy pro-Sorost írjak...

Az ismerőseid akik ketten összeszednek nettó 900-at, bizony magyar viszonyok között ha nem is a felső tízezerbe, de a felső félmillióba tartoznak. Én a tanári fizetésemmel pl. a felső 30%-ban vagyok, igaz annak eléggé az alján :D Ők racionális döntést hoztak, amikor a fideszre szavaztak, ezért nem is kárhoztatom őket. Más kérdés, hogy mennyire szerencsés olyan adóintézkedéseket hozni, ami növeli a társadalmon belüli jövedelmi különbségeket, ahelyett, hogy egy erős középosztály létrehozásán munkálkodna.

Billy Hill is felhívta a figyelmemet, hogy a "felső tízezer" szerencsétlen kifejezés volt a részemről, igaz kevéssé indulatosan. A legfelső decilisben megegyezhetünk?

"Tényleg Pesten mindenki 22 éves pultos és óvónő 120 ezerért és csak a felső tízezer keres 4-5-600 ezret?"

Ha nem is Pestre, de az ország nagy részére ez igaz. Egy egyszerű google kereséssel találsz diagramot a népesség jövedelem eloszlásáról, az sajnos ezt mutatja.
Választás 2018: Hódmezővásárhely és Pécs - párhuzamosságok A figyelem középpontjában a hódmezővásárhelyi diadal vagy vereség áll – kinek így, kinek úgy.Politológus, újságíró, választópolgár egyaránt a tanulságokat kutatja.Az ellenzéki érzelmű megközelítés legáltalánosabb következtetése: ha…..
Gergice 2018.02.28 22:49:51
@Ma Baker: Lehet, hogy az index csoport a legolvasottabb hírportál, de hazánkban az internetes sajtó messze nem jut el mindenhova. A Fidesz szavazók kétharmada olyan gyakran találkozik internet valamely megnyilvánulásával, mint sanghaji kacsával. A cirka kétmillió Fidesz szavazóból van 2-300,000-nyi haszonélvező, a többi pedig a mesterségesen létminimum peremén tartott kisnyugdíjas, és azok a vidéki szavazók, akikhez csak a királyi média jut el, hiszen, nincs internet, csak a királyi rádió fogható és csak a Mészáros sajtóbirodalom ingyen bedobott sajtótermékei jutnak el hozzájuk. Ők nem azért szegények, mert az ország teljesítőképessége így meg úgy, hanem azért mert az állampártnak elemi érdeke, hogy sok csóró polgár legyen, akit olcsón lehet befolyásolni. Az eljárás nem új, ezt a bizniszt a Fidesz az MSZP-től vette át, ők pont így csinálták.

Az RTL klub a legnézettebb, de abban nagyon visszafogott a politika, ezen csak akkor változtattak, amikor a Viktor nagyon rájuk szállt. A Fidesz inkább gyorsan visszakozott is, amikor látta, hogy Mari néni is kezdi kapiskálni, hogy az a drága Viktor gyerek, már nem egészen az, mint aki anno "elzavarta" az oroszokat. Az RTL klub is visszavett azonnal, mert ő ugye profitban érdekelt, és nem háborúban, szóval amíg őket nem bántják, addig nem nagyon zavarja őket, hogy éppen ki van hatalmon.

A külföldi "ellenpropaganda" olyan országok piaci alapon működő sajtójából származik, amelyek prosperálnak, gazdagok és tovább gazdagodnak. Az ő sajtójuknak nem egy politikus strómanja diktál, hanem kiszolgálják az előfizetőiket, nem pedig az adóeurókból dőzsölnek. Az ilyen sajtó pedig a nép hangja, ha úgy tetszik a gazdag Nyugat hangja, Európa hangja. Ők nem szorulnak rá, hogy Putyinnal smúzoljanak, az éppen a héten élethosszra megválasztott kínai elnökkel, vagy a török diktátorral pózoljanak, netán a Fülöp-szigeteki tömeggyilkosnak adjanak kölcsön, vagy Iránnak exportáljanak atomtechnológiát (leírni is durva)... Madarat tolláról, embert barátjáról.
Az emberek élettartma, magassága nem, vagy csak nagyon kis mértékben növekszik tovább a francia sportbiológiai és epidemológiai kutatóközpont (Irmes) tanulmánya szerint. Ami  a magasságot illeti, 1896 és 1996 között a nők 8 centiméterrel lettek átlagosan magasabbak, a férfiak közel 9 cm-rel.…..
Gergice 2018.02.16 13:35:22
@CyberPunK: A 10-ből 2-3 gyerek túlélése nem kőkorszaki adat. Még a XIX. század végén is teljesen normális volt. Ha elmész egy temetőbe, egy nagyobb család kriptájához, a huszadik század elejéről tömegesen találhatod az 1-5 évet élt gyermekek sírfeliratait. Anekdotikus érvelés a részemről, de az ük és szépszüleim gyermekei között is olyan arányok voltak, hogy hét gyerekből kettő, kilencből három érte meg a felnőttkort.
  Az Úttörő Sajnos sokaknak a fejében egy általánosíthatónak mondható az a mentalitás, hogy „Megdöglött a lovam, dögljön a szomszédé is”. Nem tudunk túl látni a saját generációnk szenvedésein, a felmenőink, szüleink esetleges hibáján. Elvakulva éltünk, amire a rendszerváltás nem adott választ, nem…..
Gergice 2018.02.10 21:35:39
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem röhög a pofámba és nem rúg belém. Persze ilyen diákok is akadnak, de azért legfeljebb a legdurvább szegregátumokban alkotnak többséget. A mi sulink is az ország egyik legszakadottabb részén van, de azért olyan, hogy a diák megüssön vagy leköpjön egy tanárt, évek óta nem fordult elő. Más kérdés, hogy persze abban igazad van, hogy megtehetné. Erre írtam, hogy a tanár a személyiségével nevel, úgyhogy nem jutunk el idáig. Ebben sokat segít, hogy nem gondolok úgy a problémás diákokra sem, mint te, azaz: "más iskolák szemete".
Gergice 2018.02.10 23:33:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem hittem volna, hogy valaha is polkorrektnek neveznek, de mindig van egy első alkalom :D
Pályám kezdeti szakaszában, mikor nem boldogultam egy-egy ilyen problémás csapattal, nekem is voltak róluk ilyen vicsorgó gondolataim. Ma már inkább sajnálom az ilyen kölyköket, hiszen tudom, hogy honnan jöttek, és sejtem merre tartanak. Amúgy nem gondolom, hogy az ember eredendően jó lenne, az ember olyan amilyenné nevelik. Ha elolvasod a sok frusztrált kommentet, amelyekben mindenki ütni akar, azt is megsejtheted miért válik a gyerekek egyre nagyobb része kezelhetetlenné, egyszerűen követik a neandervölgyi szüleik mintáit, akik szerint amit nem lehet megoldani erővel, azt oldjuk meg több erővel. A mértékkel adagolt fizikai fenyítés működhet is egy rendezett társadalomban (mint mondjuk az én generációmnál működött az átkosban), de a maiaknál nem megy. Semmi sem lenne jobb, ha az iskola pincéjében naponta kétszer megkorbácsolnánk a büdös kölköket.

Szemétként gondolni rájuk más okból sem szerencsés. Ne felejtsük el, hogy egyre kevesebb a gyerek, iszonyatos pazarlás 16 évesen kirugdosni őket a közmunkába. Figyelembe véve, hogy ők fogják fizetni a nyugdíjamat, elemi érdekem, hogy minél magasabban képzett, jól kereső, tudatosan szavazó, sokat adózó polgárokat engedjek útjára. Ha a szülő nem neveli meg, akkor csak én maradok sajna. Ma már nem lehet azt megcsinálni, hogy elküldjük krumplit kapálni, mert arra jó lesz, ugyanis a végzettséget nem igénylő munkák egyre nagyobb részét lehet gépesíteni. Muszáj őket képezni, hogy ne egy szalag mellett kelljen leélni az életüket, hiszen ez se nekik, se nekem nem jó.

Mit értesz az alatt, hogy a "liberális oktatás jegyében " elvették a fegyelmezési eszközöket? Buktathatunk, fegyelmi tárgyalásra küldhetünk, eltanácsolhatunk. Régen se lehetett ennél többet. Vagy a fülcibálásra gondolsz, netán a félreértett makarenkói pofonra?

"Az iskola célja a tudás átadása" Egyetemen igen. Ezért vannak ott oktatók (és nem tanárok, nagy részük nem is tud tanítani), akik megmutatják, hogy mi a szint, amit vagy megugranak a hallgatók, vagy nem, de ez már a hallgató problémája. Oktattam pár évet egyetemen is, tudom milyen ez. Közép és általános iskolában viszont oktatás és nevelés van. A mai korosztályok egyre később nőnek fel, még a korai huszonévesek is éretlenek, szükségük van a nevelésre.

Utolsó kérdésedre válaszolva 15-19 éves lázadó kamaszokat tanítok, teljesen normális, hogy hormonzavaros életkori sajátosságaiknak megfelelően időnként zabolátlanok. Nem is szeretem, ha néma csend van órán, az ezen a környéken már azt mutatja, hogy ezeket a gyerekeket már betörték és csak üres szemek merednek rám, ezek szegények már csak magolásra alkalmasak. Egy elitgimiben nyilván mást jelent, de ez nem az. Szerencsére nem olyan könnyű betörni őket :) Ha olyan probléma merül fel, hogy jó szóval már nem tudok hatni az ifjoncra, akkor jöhet a figyelmeztető, amit lehet hogy tényleg kiröhög. Véges számú intő után viszont a fegyelmi tárgyalás következik, és ha a fegyelmi bizottság úgy dönt, hogy nem menthető, akkor megválunk tőle. A sokat ide-oda dobált diákok sem ragadnak a nyakunkon, mert általában úgyis elmennek magántanulónak. Ha elmúlt 16 éves, akkor a pályája véget is ért a közoktatásban. Ha ezt nem is érzi esetleg fenyegetőnek, akkor hathat azért a renitensre az, hogy ugrott a családi pótlék, a diákigazolvány, ha hiányszakmában volt, akkor az ösztöndíj is, és persze az iskolai haveri körnek is búcsút inthet. Öt éve adtam az utolsó figyelmeztetőt, előtte is inkább csak azért adtam, mert akkor még szakmailag nem tartottam ott, hogy kezelni tudjak ilyen helyzeteket. Sajnos ezt nem tanítják az egyetemen, de őszintén szólva nem is tudom, hogyan lehetne tanítani. Már megint az a fránya személyiség :) Ma már nem szorulok ilyen büntetőintézkedésekre. Amikor már nem találom meg a diákokkal a hangot, akkor fogom tudni, hogy beléptem a kiégett pedagógusok népes táborába, de remélem ez még messze van :)
Gergice 2018.02.11 00:34:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett :) De legyen, a kioktató hangsúly ellenére igyekszek válaszolni.
A jó és rossz fogalmak nehezen körülírhatóak, de senki sem születik úgy, hogy arra van predesztinálva, hogy a társadalom söpredéke váljon belőle. E tekintetben a nevelés szerepe nagyságrendekkel nagyobb befolyással bír, mint a genetika. A csecsemő, ha nem is tabula rasa, de társadalmi szempontból jó közelítéssel az. A te terminológiád szerinti "szemetek", nem azért szemetek, mert a génjeikben hordozzák a "szemétséget", hanem mert olyan szocio-kulturális közegben nőnek fel, ami azzá teszi őket.

"van az az eset, amikor ütni kell. Nem azért, mert az a legjobb, hanem azért, mert nincs más módszer a tanár kezében. " A tanári erőszakra gyerekként sem gondoltam másként, mint a tehetetlenség beismerésére. Ez nem eszköz, hanem önvallomás. Én nem láttam még olyat, hogy a viselkedészavaros gyerekek meggyógyultak volna a veréstől.

"Vagy a te gyerekeid fogják fizetni az ő segélyüket és a farkukből élők mindenféle családi támogatását. " A munkanélküli segélyt csak három hónapig adják, a felett csak a RÁT van (kb. 20k/hó). A nagycsaládosok támogatása ma már jövedelemadó jóváírásként működik. Aki nem dolgozik, annak nincs miből levonni a támogatást, így a megélhetési gyerekcsinálás már egy ideje nem pálya. Valamennyi családi pótlék ugyan jár, de az nem túl jelentős összeg. Ezek jelentéktelen összegek a nyugdíj kifizetésekkel összehasonlítva. De ha úgy is lenne ahogy írtad, az mennyiben befolyásolná az állításom igazságtartalmát?

"Próbáld meg általánosban. A középiskolába már a valamennyire motiváltak mennek. " Egy újabb állítás, amiben csak a kötekedést vélem felfedezni. Ha azt mondom, hogy tanítottam általánosban is, akkor gondolom továbbküldesz óvodába, mert ott van az igazság. Amúgy tanítottam általánosban is, és az ottani tapasztalataim nincsenek kontrasztban a középiskolában tapasztaltakkal.

"Értsd meg, hogy a személyiség nem tanulható a tanárszakon sem" Megértem, főleg mivel én is ezt írtam...

"többség személyisége nem ilyen. Azok mit tegyenek?" Rövid távon azt amit leírtam: Szaktanári intőkkel is el lehet jutni egy hónap alatt az első beírástól a fegyelmi tárgyalásig. Hosszú távon a pályamódosítást javasolnám. Kedvező kormányzati hozzáállással, idővel el lehet jutni odáig, hogy csak a pálya iránt motiváltak jelentkezzenek tanárnak, de ez nagyon sok idő. A finneknek is kellett vagy ötven évnyi következetesen végigvitt oktatáspolitika míg idáig eljutottak.
Az "új megőrzési elvek" szerint fel kéne adjuk a törekvéseinket a bolygónk megmentésére. Vagy ahogyan azt Erle Ellis környezetvédelmi tudós mondta, "A természetnek vége. Már az antropocénban élünk." (Az antropocén egy javasolt új földtörténeti kor, melynek kezdetét az emberi tevékenység…..
    Csak a halott bogár a jó bogár! Amerikában 1997. novemberében mutatták be, a Paul Verhoeven rendezte ,mára klasszikussá vált Csillagközi Inváziót. A rendezőnek olyan mozikat köszönhetünk, mint a Robotzsaru, Total Recall - Az emlékmás vagy az Elemi Ösztön. A kerek évforduló alkalmából…..
Nem elég kifizetni a pénzt a befektetési céllal vett lakásra. Profi ingatlankezelőt is kell keresni, különben elveszünk a rengeteg teendőben. Az elmúlt másfél-két évben milliárdok vándoroltak a bankbetétekből és az állampapírok eladásából a lakáspiacra. Konzervatív becslések szerint az új építésű…..
Gergice 2017.10.24 19:31:04
Gumikesztyű csomagoló. Álláshirdetés. Ülőmunka, kétműszak, betanítás. Nettó 150 ezer, évi 300ezer cafeteria. Bolti eladó. Álláshirdetés. Juttatások: kávé, tea, zöldség, gyümölcs munkaidőben, modern, csendes konyhában. (Állítólag, a hirdetés szerint.) Egészségmegőrzés, sportrendezvények, kedvezmények…..
Gergice 2017.08.21 14:19:41
@gyongyi70: "Másrészt tanár ismerősöm mondta, hogy három érve van a tanári pálya mellett: a június, a július és az augusztus. :-)" Júniusban végig bent vagyunk, szóval az ugrott. Most augusztus 21 van és már bent vagyunk :) A nyári szabadságunk optimális esetben 7 hét, ha nem kötik le felügyelettel, nyári gyakorlattal, továbbképzéssel, stb. Ami nem kevés félreértés ne essék, de nem három hónap :)

A gumikesztyű gyárral amúgy nehéz összehasonlítani a munkánkat. A magyar dolgozók 85%-a utálja a munkáját és ez baj. Én speciel szeretem, ezért nekem megéri, hogy túl nagy fizetést sem kapok. A gumigyári szalag melletti rakodás szerintem az a fajta meló, amit nem nagyon lehet szeretni. Az csak egy manuális tevékenység, beáldozol napi 8 órát az életedből, cserébe pénzt kapsz, és munkán kívül igyekszel nem rágondolni. A tanárkodás, az nem az életemből elvett idő, hanem az életem maga. És ez az a különbség, ami nem pénzben kifejezhető :)
A szülés, születésszabályozás kérdése nagyon sok szempontból még mindig tabutémának számít a magánéletben és a tudományos világban is. Ez valamennyire érthető, hiszen ez az egyik legszemélyesebb, legintimebb, legemocionálisabb területe az életünknek. Ezt az érzékeny kérdést is feszegeti a Lundi…..
Sajnos az a helyzet, hogy a fűtőelem kiégése nem jelenti a sugárzás végét. Optimista becslések szerint egy kiégett fűtőelem többszázezer évig veszélyt jelent az emberre és a természetre. A kevésbé optimisták egymillióval számolnak. Amikor a fűtőelem kiégett, az atomerőmű üzemanyagaként szolgáló…..
Gergice 2017.05.01 09:56:31
@fda: Tehát az elképzelésed szerint a hulladékot egy nagy betonmedencében szeretnék tartani és ezt nyilván 100000 évig fegyveres őrökkel is körbe kell venni. Bájos gondolat, de szerencsére ezt azért már meghaladtuk. Kis hazánk nukleáris hulladéklerakója Bátaapátiban van. Azért itt, mert itt van egy szép nagy jó néhány kilométeres gránittömb, amibe negyed kilométer mélyen fúrtak bele, hogy kialakítsák a lerakót. Ez kibírt 350 millió évet repedés nélkül, szerintem további százezer évet már észre sem vesz :) Ja, és ez nem terv, ez már készen van és 2012 óta ide rakják a kis és közepes aktivitású hulladékot.

Bár alig húsz kilométerre lakok tőle, de vegyészként tanultam annyi radiokémiát, hogy tudjam mekkora kockázatot jelent. Semekkorát.
Gergice 2017.05.01 11:10:51
@fda: A lerakó költségeire és Paks majdani bontására már folyamatosan évente tízmilliárdokat rakott és rak is félre a cég. Ez bele van építve az általuk eladott áram árába, ami mondjuk így is az egyik legolcsóbb. Az üzemeltetésnek addig van költsége, amíg raknak bele anyagot. Ha az erőművet majd egyszer lebontják, az anyagát eltemetik Bátán vagy máshol, akkor a tározót szépen le lehet zárni pár száz méter betonnal és nincs több gond vele. Ezt ugyan nem mondják ki, de csodálkoznék, ha nem ez lenne a vége. Nyilván egy darabig még fenntartanak ott valami monitorozást, de annak már nincsenek horribilis költségei és a téveszméddel ellentétben nem kell százezer évig körbeugrálni. Ha egyszer odalent van minden anyag, ugyan milyen veszélyt jelentene? Valaki kiássa negyed kilométer mélyről? Több száz méter tömör grániton a talajvíz sem megy át.

Amúgy is ide olyan sugárzó anyagok kerülnek, amiknek a felezési ideje 30 év alatt van.

"De jó tudni, hogy van, aki örül annak, ha ilyesmit telepítettek a közelébe." A helyi lakosok 90%-a támogatta a döntést, és nem volt okuk megbánni.

A nagy aktivitású hulladék lerakóját szintén a Mecsekbe tervezik Bodára. Amíg ez nincs kész, addig értelemszerűen az oroszokhoz visszük az árut megőrzésre.