Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomitami2

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Pozsony villamosai 2014.05.19 16:00:00
Az Új híd kapcsán már említettem, hogy nemrég Pozsonyban jártam, de persze a programnak csak egy kis részét töltötte ki a kilátózás, mert villamosoztunk is. Jazzcool már évek óta erőltette, hogy nézzük meg a pozsonyi Tatrákat, én meg mindig kitértem, mert nem vagyok túl…..
tomitami2 2014.05.21 10:06:28
@milliliteratura: köszi az infot, egyszer kipróbálom, milyen a szlovák parlamentet és a várat "alulról" megnézni.
HamPLÓ A pozsonyi Új híd 2014.04.22 07:00:00
Korábban már említettem, hogy imádom a hidakat. Budapesten igazán jó dolga van az ilyen érdeklődésűeknek: van ívhíd, lánchíd, kábelhíd, gerendahíd, Gerber-tartós. Ferdekábeles viszont sokáig nem volt (ma már van), akkoriban Pozsonyig kellett mennünk, hogy végre ilyet is…..
tomitami2 2014.04.23 00:02:20
@Bambulka: parlamenti képviselő vagy?
tomitami2 2014.04.23 17:56:14
@Bambulka: üdv az Óvárosból:)és én se a parlamentben ülök...hanem a már lebontott Öreg hídnál
A mozgásszegény életmód és az ülőmunka egyaránt káros hatással lehet a mozgásszervrendszerünkre. Az ízületek kóros elváltozásai több terheléssel kapcsolatos tényezőkre vezethetőek vissza. A fizikai megterheléssel kapcsolatos panaszokat az alábbi szempontok alapján csoportosíthatjuk: kóros…..
tomitami2 2014.04.07 22:54:02
@Gerinces Magazin: alsó gerincszakaszon porckorongsérvem van, gyógytorna, hát- és hasizomerősítés hatása semmi...viszont sok vezetéssel és stresszel nagyot lehet rontani az állaptomon. mtb és országúti kerékpározás a hobbym, na ettől még nem zsibbadt a lábam viszont soha!
Európa Pont A nagy @-térkép 2014.04.02 08:44:25
Hiánypótló térképet szeretnénk megosztani veletek: utánanéztünk, melyik európai uniós országban hogyan mondják az e-mail címeknél használatos @-jelet. A legtöbb országban ezt az angolban „at”-nek nevezett karaktert állatról, vagy egy-egy állat jellegzetesen kunkorodó…..
Pangea Ország születik 2014.03.19 14:10:22
A geográfusok kedvüket lelik a föld felszínén keletkező bármely új földrajzi képződmény - legyen az folyóból kibukkanó zátony, tengerből előbújó hegy vagy akár egy új ország születése - megfigyelésében, leírásában. Mert történelmi pillanatnak voltunk szemtanúi a…..
tomitami2 2014.03.20 15:08:50
@drkovax: azt tanulhatjuk belőle, hogy a szabad világ szerint az a magatartás, hogy Ukrajnát előbb felveszik az EU-ba,majd a Nato-ba, majd az ukrán orosz határra telepítik a rakéta-rendszereiket az a nemzetközi biztonságot szolgálja és teljesen összhangban van a nemzetközi szerződésesek, s ezt ölbe tett kézzel nézze végig Oroszország, mert ez így természetes. Ha a jobb, szabad világ csinálja ugyanezt Koszovóban az a demokrácia győzelme, ha Oroszország az a nemzetközi jog sárba tiprása. Kettős mérce.
Miért nagyon brutális és félelmetes, hogy az oroszok megszegik a Budapesti Memorandumot? Luboš Palata kommentárjában elmagyarázza. Ukrajna területi egységét az 1994-ben a világ nagyhatalmai által aláírt Budapesti Memorandum garantálja. Az aláírók között van Oroszország is.…..
Tudjátok minden stílusos férfi életében eljön az a pillanat, amikor szüksége lesz komolyabb karórára/karórákra. Akárhogy is ellenkeztek, nem, egy telefonon megnézni az időt nem ugyanaz. A férfinek mindössze 3 (ami valójában 4 darab) ékszere lehet: a karórája, a jegygyűrűje…..
tomitami2 2014.03.13 08:33:30
@Stílusos Férfi: Az ETA a kínálatát alapvetően csak a 2824, 2892 és 7750-es családra építi, 95%-ban azonos minőségűek voltak (a múltban?) a szerkezetek attól függetlenül, hogy egy 100.000 ft-os ETA Group Hamiltonba vagy egy 2 milliós Breitlingbe szerelték. Utóbbi esetben jobban beszabályozták és chronometer minősítéssel látták el azokat el.
Szerintem legolcsóbban a legjobb szerkezeteket a Seiko kínálja a piacon.
A nagyobb, 44 mm-es átmérőjű Seikok Hirsch liberty szíjakkal nagyon férfiasak és egyben elegánsak. Nyáron meg vissza a brészlet.
Október 6. Magyar nemzeti gyásznap, amelyre a cseh és szlovák köznyelv is megemlékezik: Világoš. • Magyarországon nem ismert, hogy a szlovák és a cseh nyelvben bevett szó • Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi…..
tomitami2 2013.10.07 22:39:34
@Csehszlovák Kém: Hungáriában az Árpád házovcik milyen nyelven beszéltek hungul vagy magyarul?
Majd a Habsburg királyok természetesen megtanultak szlovákul is a kora XVIII. században?
tomitami2 2013.10.09 16:18:46
@Csehszlovák Kém: Tehát, úgy gondolod, hogy a hung király, sväty Stefan latin anyanyelvű volt... A fellelhető, talán hamisított magyar (és nem hung) történelemírás szerint a latin volt a törvénykezés, a történelemírás és irodalom nyelve is a XI. sz. elejétől, ebben egyetértünk. De már a magánjogi dokumentumokban (adósságlevelek) is a latin mellett magyar és héber magyarázó szavak szerepelnek (bár teljes mondatokról nem beszélhetünk). Sväty Stefan hung király születéskori latin? neve Vajk kellett hogy legyen, ami hangzástanilag sem kifejezetten tűnik latinnak. Vajk édesapja Géza (hungul azaz latinul Gézusz) is már latinul anyanyelvű lehetett, így visszafejtve 3 nemzedéket a Vereckei-hágón Árpád is latinul beszélhetett már lovával, a kettős honfoglalás elméletét elfogadva pedig már az avarok is azok lehettek. Azt hogy az ősmagyar nyelv latin eredetű, vagy éppen latin Bíborbanszületett Konstantin művei nem említik. Szóval, ha Vajk és a többi Arpadovci latin anyanyelvű volt, azzal Vadim Tudor dákó román elmélete kismiska hozzád képest.
Rácsodálkoztunk Zigmund Pálffy elképesztő mutatóira: a 36 éves támadó a szlovák Extraliga középmezőnyéhez tartozó HK Skalicában – ez ugye Sille Tamás excsapata – 29 meccsen 25 gólt lőtt, 27 gólpasszt adott, plusz/mínusz mutatója +41. Ziggy Pálffy 1972. május…..