Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ez vagyok

0 bejegyzést írt és 1170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zord idők Hír, név 2021.01.06 11:20:01
Látószögek. A Nagy Nagykovácsi Névháború általános háttere. Anonymus inkognitóban, avagy a hírforrás kérdése, és a szerkesztők dilemmája. (szétszedtem a posztot, miután az olvasóim egy része finoman, egy másik része kicsit keményebben lebaszott, hogy egyben felrakva, ahogy elkövettem, túl tömény.…..
Napok óta ül rajtunk a köd. És most nem csak képletesen. "Őszi reggel járok a szabadban,De hiába nézek szerteszét;Sűrü ködnek fátyolában a táj,A toronynak látni csak hegyét."- írta Petőfi az Őszi reggel járok című versében. A november sokszor ilyen, nincs mit csodálkozni rajta. Valahogy most mégis…..
♦ Mottó 1.: O Tempora! O Mores! (Cicero) Mottó 2.: Sic transit gloria mundi.  ♦ Kenyerem javát már megettem, és tegnap jöttem rá, hogy életem egy jelentős részét hazugságban éltem le, mert az önmagamról alkotott képem egy ponton biztosan hamis, a személyiségem egy meghatározónak vélt eleme…..
Az indonéz konyha is olyasmi, amit könnyebb otthon elkészíteni, mint a városban elindulni és találni. A fővárosban még valószínűleg akad, de kisebb településeken nem sok rá az esély. Ennek ellenére nem kell hozzá túl sok különleges alapanyag, így otthon is könnyen elkészíthető és feldobható az…..
Zord idők Mesés csapda 2020.09.28 13:06:39
♦ Mottó: Aki velem kikezd, az a családommal is kikezd!!! (a mélynövésű, köpcös és pocakos Danny DeVito az Ikrek című vígjátékban, miután ikertestvére, az izomkolosszus Arnold Schwarzenegger lepofozta a rosszfiúkat) ♦ Van egy jó hírem: ez egy rövid poszt lesz, vagy minden esetre jelentősen…..
Ez vagyok 2020.09.29 15:47:33
Zord idők Rugalmas elszakadás 2020.09.22 14:29:46
A vadászidény egész évben tart, és a célpontok száma növekszik. Körbejárom a házunk táját: a szövegben szereplő linkek 99%-a is a házon belül marad (Index, blogok, blogbejegyzések), avagy majdnem minden, amit tudni sem akartál a Blog.hu-ról, a szerkesztőkről és a bloggerekről...
Kompromisszió Bizalmi alapon 2020.09.02 10:23:00
Van egy mondás, miszerint a bizalom olyan, mint egy tükör: ha összetörik, össze lehet újra ragasztani, de már soha nem lesz olyan, mint volt. De mint semmiben, ebben sem vagyunk egyformák. Van, aki sok mindent el tud nézni másoknak, van, aki egyetlen csalódás miatt soha többé nem hisz a másiknak.…..
Coach-Co Segítség!! 2020.05.07 12:45:17
Ha segíthetnél valakin, te kin segítenél most? Nekem rengeteg ötletem lenne! Hogyan és kinek segítsünk? A közeli és távoli ismerőseim között is jópáran vannak, akiket szívesen megsegítenék most néhány ezer, netán millió forinttal (álmatlan éjszakákat elűzve és az egzisztenciális bizonytalanságot…..
Ez vagyok 2020.05.08 12:56:40
Coach-Co A legveszélyesebb vírus 2020.02.03 20:19:19
Nem, ez nem a korona! Annál sokkal alattomosabb és mélyebb rétegekbe is behatoló, generációkon átörökíthető: ez a gyűlölet vírusa!..
Coach-Co Jól látod, nagyi? 2020.01.07 17:27:00
Előrebocsátom, hogy semmiképp sem szeretnék korosztályi ellentéteket szítani! Az elfogulatlanság, tájékozottság  nem korosztályi kérdés!..
Coach-Co Kampány után szabadon! 2019.10.15 09:43:50
Végre túl vagyunk a választásokon, vissza lehet térni a régi kerékvágásba. Igaz, az nem teljesen olyan, mint előtte volt. Mindig volt ’viszonyom’ a politikához. Nem, ne gondoljatok pártokra és hithű elkötelezettségre! Inkább arra, hogy érdekelt, mi zajlik a közéletben, hogy mennek a döntések, mit…..
Coach-Co Amikor szakad a cérna 2019.09.25 17:21:13
Talán senkinek nem kell sokat gondolkodnia, ha fel akar idézni egy konfliktusos helyzetet az életéből. Érdekes lehet, sokat elmond, hogy elsőre kinek mi jut eszébe ilyenkor? Egy aktuális, épp megoldatlan probléma, egy régebbi saját történet, vagy valaki, hozzá közel álló személy esete, esetleg egy…..
Zord idők Konok ikon 2019.02.10 13:01:06
Mottó 1.: "Csak növeli, ki elfödi a bajt." (Illyés Gyula) Mottó 2. : "Évikeee, fogadjál szót a fidesznek!" (egy igazán európai, szabad, független, polgári eszményben nevelkedett ember, egy szabadságharcos nép gyermekének szavai) ♦ Tegnap este, Tétényi Éva, egykori esztergomi polgármester volt…..
4 hetes paradicsom palántáim szép lassan kinőtték az apró magnevelő földdarabkájukat, így már átültetésre szorultak, valami nagyobbacska pohárba. Szerencsére az évek során vásárolgatott virág- és zöldségpalánták után mindig eltettem a műanyag cserepeket, de a korábbi neveléseink után is maradt még…..
Március 31-én véget ért a Pálmaolaj böjt. Nem mondjuk, hogy egyszerű volt, de sok pozitív hozománya volt annak, hogy odafigyeltünk  arra, hogy ne vásároljunk olyan terméket, ami pálmaolajat tartalmaz. A Facebookon alakult Mondj nemet a pálmaolajra! csoport résztvevőivel összeszedtük, nekünk milyen…..
Káoszkert Két fagy között 2018.03.28 02:01:48
Szóval az úgy volt, hogy március elején egy hétig beköszöntött a tavasz. Persze kezdetben semmi sem egyszerű. Első felvonásként hatodikán a kőkeményre fagyott földbe bevertem négy vaspálcát. Kalapáccsal, azzal is nehezen.  A pálcákra ívben meghajlított, alig fél méter magas műanyagcsövek jöttek,…..
Ez vagyok 2018.03.29 18:22:59
Az elejét olvasva még arra gondoltam, hogy történésenként fűzök hozzá valamibármit. De akkora infóhalmaz van a blogodban, hogy feladtam :) Óriási, amit csinálsz!
Én bent csak március közepe óta csíráztatok magocskákat. Az uborka, paradicsom, káposztafélék héten belül kikeltek, a paprikák picit később. Sajnos a csilikkel gond van. Itt nálunk a tegnapelőtti éjszakán először nem volt fagy, tegnap elvetettem a sárgarépát és mellé a dughagymát. Őszről még maradt a bimbóskel , tegnap kivágtam és még volt rajtuk vagy 30 bogyó, amit nem értem el korábban, mert kétméter feletti magasságúak voltak, a kivágáskor a földszintre kerültek. Van még áttelelő/zöldellő saláta, rukola, zeller, sárgarépa, levélpetrezselyem., ami szedhető. A metélőhagyma és -fokhagyma szépen hajt. Ma akartam elvetni a zöldborsót, de esett az eső. Két napig tartott, míg szétszedtem a komposztálókat. Még ősszel vagy tíz talicskával toltam a virágoskertbe és most kibányásztam ugyanennyit, ez megy a zöldségfélékre, melyeket 50 négyzetméteren termelgetem zöldmulcsosan. Ami nincs, ilyenkor már volt, hogy nyírni kellet a füvet, ez még pár hétig nálunk várat magára :(
Palántadőlés: veszek bioföldet, az edénykékbe erre teszem a magokat, ráteszek 2-3 evőkanál homokot , megspriccelem vízzel és letakarom Sigma genothermmel. Addig nem is adok nekik vizet, míg ki nem kelnek, pontosabban, míg a fólia párás. De végig párás. Egy edénybe egy magot teszek, 98 %-os a kikelés.
Tudom, hogy a ’Kanária’ szó magyarul nem létezik, ez itt most a próbája.  Az alábbi poszt a korábban már bemutatott hajóúthoz jól-rosszul kiválasztott kirándulásainkról szól. Célunk az volt, hogy a rendelkezésre álló néhány óra alatt a lehető legtöbbet tudjuk meg a szigetekről – ami nem mindig…..
Mottó 1.: Minden költözés: kaland. (Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták) Mottó 2.: Ez a világ legjobb helye, mindenki költözzön ide! (részlet egy helyi fesztivál videójából) Új otthont keresel? Talán éppen az előkelő helyezésű Nagykovácsiba költöznél, de szeretnél minél többet tudni a…..
Ezt tuti, hogy szándékosan csinálták. Megvárták, míg megírom a Nagykovácsi madarai című posztot, ami a téli etetőnk madárvendégeit mutatja be, fótóhegyekkel, és csak aztán bukkantak fel. Nem vegyülnek az aljanéppel a publicitás index címlapján. Nekik külön poszt jár. Egy saját. Akinek nincs külön…..
Ez vagyok 2018.03.06 14:03:28
...megállás nélkül. A fotókrónika korábbi fejezetei:  Víg End 3. - Sufnia krónikái  Víg End 4. - Sufnia krónikái ..
Zord idők Nagykovácsi madarai 2018.02.08 10:39:30
Szent meggyőződéssel hiszem -tudom-, hogy a madarak nagyon gyorsan megtanulják ki az az ember, akitől nem kell tartaniuk. Felismerik. Az pedig még kérdésként sem merül fel, hogy megjegyzik azokat a helyeket, ahol téli eleség várja őket: nem véletlenül ismétlik el a madarászok ezerszer, hogy aki…..
Mottó 1. : "Nicht beszáren!" (családi hagyaték) Mottó 2. : "A demokrácia akkor hal meg, amikor megszűnik a hitünk benne." ( Padme Amidala szenátor, Star Wars, Baljós árnyak) ♦..
Ez vagyok 2018.03.03 17:38:24
Dísznövények a kertben Kósa Géza előadása az Öregiskolában, 2013. február 25.-én Újraszerkesztett, frissített beszámoló Mottó 1.: “Minden kert legfontosabb alapnövénye a pázsit mellett, a fa és a cserje, mert ezek – a fák és a cserjék – adják meg a kert szerkezetét, ez a legfontosabb…..