Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csubakka Mrozsek

12 bejegyzést írt és 341 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
Csubakka Mrozsek 2021.02.25 08:44:10
Örülünk, Vincent? buék Vincent 2019.03.04 11:39:20
Az történt, hogy nálam az évek, a jó kis 2/3-os évek alatt megtelt a puffer. Az egyre keserűbb szájíz, egyre távolabb taszította azt a valamit, amit közéletnek hívnak. Maradt a privát élet, a család, barátok, mostanában már csak magamban vagy nekik morgok. Médiát alig fogyasztok, szinte csak a tilos…..
Csubakka Mrozsek 2019.03.05 07:51:36
@christvhu: nem tudom mit kellett volna tenni 2010-ben, hogy ne ez legyen. az a baj, hogy szreintem nagyon kevesen vagyunk "így" gondolkodók, az ország zömének jó ezt a horthyretro érzés amit a mostani bácsik sugároznak. egy pár százalékos liberális kissebbséghez érzem magam tartozónak (kitert mondat mode on) egyszerüen kevesen vagyunk, hogy hatással legyünk a nagy dolgokra. ez a történelem igen csak ritka pillanataiban történik csak meg (talán utoljára a rendszerváltáskor volt ez és nem tudom mikor lesz legközelebb mivel akkor elég ferde irányba mentek a dolgok)
Csubakka Mrozsek 2019.03.05 07:52:24
@kemény keleti kommentelő: leginkább csak olvasom őket és valóban az ottani röhögcsélés sokat dob a közérzetemen : )
Itt a Seaboard rövid, kétoktávos verziója, a Seaboard Block, amely, mint neve is mutatja, a cég Blocks nevű kontrollerrendszerébe is illeszkedik. 300 dollárba kerül, júniustól szállítják. További érdekességek itt...
Csubakka Mrozsek 2017.11.08 19:56:40
Arcokkal, most már. Idősödő arcokkal. Premier május 22-én hajnalban az HBO-n. ..
Csubakka Mrozsek 2017.05.04 21:03:06
Május 22-én, duplerészes premierrel indul a hazai HBO-n a Twin Peaks folytatása, ami az eredeti sorozat vége után 26 évvel kerül képernyőre. Az új részek előtt az HBO-n és az HBO GO-n az első két évadot is meg lehet majd nézni, ha valakinek esetleg igénye lenne felfrissítené az emlékeit. Az új…..
Csubakka Mrozsek 2017.04.10 11:14:34
Az Entertainment Weekly közölte a Twin Peaks stábjának tagjairól készült legújabb stúdiófotókat. David Lynch kultuszsorozata az eredeti társszerzővel, Mark Frosttal készül, nemsokára folytatódik. A szereplők 25 év után térnek vissza, ez látszik is rajtuk. Sheryll Fenn egy kulisszavideóban azt…..
Csubakka Mrozsek 2017.03.23 22:23:11
Time Goes By The Big Lebowski 1998 2016.05.31 13:38:43
Coen-testvérek 1998-as neo-noir krimi paródiája nem volt hatalmas siker megjelenése időpontjában, azonban az évek során olyan erős kult státuszt ért el, hogy a főszereplője életfilozófiája nyomán - ami nem egyéb, mint a naplopás - Dudeism néven még egy egyház is alakult követőiből. A film kult…..
Holnap jön az új Doom, ami persze leginkább a régiek miatt érdekes. A Doom (és a Doom II) a játéktörténelem egy fontos mérföldköve, megállója, hovatovább világítótornya, fárosza. Szinte mindent megírtak már erről a játékról, magyarul is megjelent a Masters of Doom című könyv, itt a blogban is volt…..
Mihálydeák Rita Szokásom dicsérni a franciákat, mert valljuk be: elég sok területen jeleskednek, így nemcsak a gasztronómiájukkal, hanem filmjeikkel is képesek elkápráztatni a világot. Rengeteg tehetséges és ismert francia színész van, akiket volt szerencsénk a magyar csatornák képernyőin…..
Csubakka Mrozsek 2016.05.04 15:22:57
Új előzetes érkezett a Függetlenség Napja: Feltámadás filmhez. Zúzós, látványos és akciódús! Ne hagyjátok ki!..
Csubakka Mrozsek 2016.04.23 23:34:55
Hogy őszinte legyek, már vártam ezt. Ha az ember sok jó filmet lát egy színésztől – márpedig Peggtől zsinórban hat jó filmet láttam, és most ne számítsuk ide a két Star Treket, a három Mission Impossiblet, meg a Grindhouse előzetest –, elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb belefusson egy lényegesen…..
Tudom, ezeket 100x, 100 helyen 100 ember leírta már (tündérünk is minden prímszámmal osztható posztjában), de a minap filozofálgattunk erről a legjobb barátommal.. szóval para lesz, kb 1 generáció múlva mindenképpen (meg már van is persze most is, de az parább para lesz). Arra a…..
Csubakka Mrozsek 2015.12.17 20:54:37
köszi mindenkinek az érdekes és értékes véleményét, hozzászólását.

először is természetesen minden generáció másmilyen, még mindig komoly harcot folytatok, hogy itthon elfogadtassam, hogy a kölkeim kezéből nem érdemes kiütni a tabletet laptopot, mert azok a jővő generáció alap tool-jai, nem lehet ezeket az eszközöket eltiltani, jó esetben valamennyire talán szabályozni lehet max. másrészt én is azt érzem, hogy következő generáció sokkal apolitikusabb mint amilyen mi voltunk amikor fiatalok voltunk a 80as évek végén, a rendszerválltáskor. nyilvánvalóan nem lehet elvárni tőlük, hogy ugyanúgy lássák a dolgokat, mint ahogy mi láttuk amikor hihetetlen módon szétesett a szocializmus. szóval hiába van minden fiatal kezében ott a hardware, akár csak egy mobil is, szelfizgetnek, lájkolgatják egymást a fácsén, komi-kat küldözgetnek egymásnak, de a töredéke olvas utána a dolgoknak. de ez persze minden generáció esetében így volt.

gono : máshogy látjuk a dolgokat, nekem pl a népi urbánus ellentétből volt elegem már csurkacica idejében is, különösen amikor jöttek a harmadik utas kertmagyarországgal, nem is beszélve szabódezsőről, aki már akkor olvashatatlanabb volt (akkor még sokkal több energiám volt ilyen üresjáratokra) mint akár Jászai vagy Bibó (talán mivel inkább az urbánus íven mozogtam mindig is). a mostani bal jobb vagy akárhogy címkézett politikai oldlaknak pedig végképp semmi közük nincs már a népi urbánus gézához.
Csubakka Mrozsek 2015.12.17 21:51:55
@Érvsebész: kb ezt tapasztalom én is : ))) illetve jobb estben talán a humor az, amivel még el lehet érni valamit. pl. a csávó (13) amikor meg kell etetnie a macskát kijelenti, hogy ő elköltözik innen, azonnal venni kell a bőröndöt és segíteni neki bepakolni, vigyél fiam több alsó gatyát, mert egy idő után mindegyik oladala csíkos lesz, tegyünk be normál fogkefét is, mert az elemest nem fogod tudni tölteni a híd alatt stb..
"Zaphodhoz fűződő kapcsolata során Trillian számára az egyik legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy megtanulja, hogyan különböztesse meg, mikor teszi magát Zaphod ostobának csak azért, hogy az embereket meghökkentse; mikor teszi magát ostobának azért, mert lusta gondolkodni, és azt akarja, hogy…..
Új generáció jött ki a Korg pici billentyűiből, mindjárt két elágazással. A microKey hagyományos minibillentyű, 25, 37, 49 és 61 gombbal, míg a microKey Air bluetoothon, vezeték nélkül is csatlakozik a táblához vagy a telefonhoz. A cucc elég olcsó, itt a többi részlet.   ..
Csubakka Mrozsek 2015.11.08 16:14:26
A Mentőexpedíció egy kiváló, a szó klasszikus értelmében vett sci-fi regényt dolgoz fel, egy a könyvnél sokkal könnyebben emészthető, de a maga nemében ugyanolyan kiváló sci-fi mozivá. Mert amíg az átlag ember számára a könyv kőkemény részletességgel számolt be minden Watneyt érintő problémáról és…..
Csubakka Mrozsek 2015.10.14 14:19:49
Nyikolaj Csenkov remek szintit épített webmidi és webaudió alapokra - természetesen ingyenesen. Kössük rá a billentyűzetet, és hajrá! Ja, Viktor NV-1-nek hívják...
A nyári uborkaszezon nagyszerűen alkalmas arra, hogy felidézzünk néhány régi, ám szívünknek kedves történetet. A Queen, akkortájt a világ egyik legfelkapottabb zenekara, 1986 hasonlóan forró nyarán Budapesten koncertezett. Az esemény nemcsak rockzene-történeti jelentőségű…..
Naponta több száz ember érkezik kis hazánkba. Fáradtan, elgyötörten, kétségbe esetten, gyászolva, űzötten, kisemmizve. Gyerekkel, feleséggel, nagypapával. Menekülnek valami elől és mennének egy jobb, békésebb, normális országba. Nem véletlen, hogy nem mi vagyunk a…..
Csubakka Mrozsek 2015.07.31 20:34:18
Örülünk, Vincent? Provokáció? 2015.07.27 19:09:35
Mostanában elég sok helyen olvasom ezt a véleményt/kommentet, hogy megérdemelte hogy pofán baszták, minek provokálta a jóérzésű embereket. Bizonyára láttátok az utóbbi idők videóit a kézenfogva sétáló srácokról Budapest, Moszkva, Kiev utcáin.. A filmeken jöttek a várható…..
Csubakka Mrozsek 2015.07.28 20:13:58
@aritus: simán, persze hogy el a kordonokkal, kicsit cinikusan hangzik, de most elég nekik a migráns basztatíren, ezzel akár a következő ciklusig is ki tudják húzni.

az egy nappal előre tudott "semmi balhé" valóban mókás : )))
Velőtanya Heti piac 2015.04.27 09:23:57
Szeretünk utazni. Szeretünk enni. Talán innen indult, hogy utazásaink során igyekszünk a helyi piacokat felkeresni, így a legfrissebb, helyi termékekből készíthetjük el a helyszínen a vacsoránkat. Mert ha lehet olyan szállást választunk ahol tudunk főzni, mert hát szeretünk…..
Az mp3-as zenehallgatás állandó problémája, amióta csak itt van velünk, a házi műélvezet. Útközbenre millió megoldás született közben az elmúlt húsz évben, a zsebben is elférő, egyre nagyobb kapacitású lejátszókkal, az iPod-revolúcióval, majd a telefonba költözéssel, de…..
Bár az Oscar-díjról lecsúszott, mégis vitathatatlan, hogy a Birdman főszerepében nemcsak élete alakítását, hanem a 2014-es év egyik legerősebb színészi teljesítményét is nyújtotta Michael Keaton. Ennek örömére összekanalaztunk róla néhány érdekességet.  #1 Michael…..
Csubakka Mrozsek 2015.03.13 14:08:51
        Nem szoktam filmkritikát írni, de egy ilyen mű esetében kivételt teszek.          Orbán Viktor és a jobboldali értelmiségi elit története már nagyon régen kívánkozott filmvászonra. Nem nagyon széles filmvászonra, inkább kisebb, otthonosabb vetítőtermek…..
Csubakka Mrozsek 2015.02.11 22:59:50
"Bayer Zsolt egy geci... Orbán Viktor is egy geci." (Simicska Lajos)   ..
Csubakka Mrozsek 2015.02.06 15:52:10
@jotunder: a semmi alatt (ami nem fog történni) azt értem, hogy nem lesz előrehozott vállasztás, nem lesz világvége stb.. oké, lehet nem lesz meg a 2/3 18-ban, még az is lehet, hogy az álvonát nem a 2/3 miatt kell majd bevenni az üzletbe, hanem az absz. többség miatt. érdekes lesz végig nézni, hogy viktor majd leszalámizza a jobbikot, gyakorlata végülis van ebben : )))