Regisztráció Blogot indítok
Adatok
modav

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 5x07: Stormregion 2019.04.21 21:42:23
A Checkpoint szívügye régi magyar játékfejlesztő stúdiók sztorijainak előásása. Volt már itt a Digital Reality egykori vezetője, de beszéltünk a Philos egyik volt igazgatójával, volt Black Hole-osokkal vagy legutóbb a Zen Studios két tagjával, és akkor még régi novotrade-eseket nem is említettünk. A…..
Sziasztok! Megelőzvén a kérdést; nem, sajnos nincs Jocó és rossz hír az, hogy nem is lesz. A Jocó sztorit, nem fogom befejezni, mert az élet egy kegyetlen döféssel elvette tőlem a lehetőséget rá.  A dolog kevésbé prózaibb mint gondolnátok. A helyzet az, hogy Jocót lesittelték augusztus közepén,…..
Gasztrofesztivált tartani menő dolog volt valaha, sőt szégyenkeznünk sem kell, hiszen olyan színvonalas eseményeket is találni itthon, mint például a Miskolci Kocsonyafesztivál, a Bajai Halfőző fesztivál és az újvonalas Gourmet Fesztivál. Ezeket jellemzően egy adott város(rész) csinálja, ami sok…..
Sokan fel sem fogják, hogy milyen undorítóan nehéz terhet rónak legjobb barátaikra, egy-egy habos-babos, selyemszalaggal áttekert esküvői meghívó átadásával együtt.  Alig indult el a március, s a tavaszt bár még nem hozta el nekünk, de a turbékoló gerlepárok már most osztogatják a bézsszínű…..
modav 2018.03.07 11:24:48
@Szerda Úr: hajjaj. Sosem értettem, hogy az ilyen esküvős szakmai fórumokban miért nem tagok a felszolgálók, mert ahoz képest amit a környékünkön a régi motoros, és a munkáját megbecsülő fiatal felszolgálók tudnak a lakodalmakról az fityfasz ahhoz képest amit szajkóznak a fórumokban a kollégák :-)

Nem is a párok gerjesztik ezt a "hercegnő vagyok életem legeslegeslegeslegszebb napján" hülyeséget hanem maga a szolgáltatói kör egy része. Hány olyan szervező van a fórumokban akik Mrs Srheck-nek is azt mondja, hogy "királyjány vagy" csak legyen munkája amit "wedding tájm"-ként posztolhat a faszbúkra...

Nekem nem is volt legénybúcsúm :D Pedig akartak szervezni de aztán letettem róla. Ne én legyek az indok arra, hogy levarrhatnak végre egy prostit. Imádok férje lenni a nejemnek, akar a fasz megint 'legény' lenni basszus. :D

Egyébként sokáig azt hittem, hogy az egyik ceremóniamester ismerősőm maga Szerda úr :D

Ha érdekel milyen belülről egy 'szakmai' fórum, csak keress meg private, még nem indult be a szezon van időm mesélni ;) Bár sok újat nem tudnék szerintem hozzá tenni, a lényegét leírtad már korábban is.
Fotó: Kevin Winter / Getty Images Hungary Amint lemegy a Trónok harca legutolsó epizódja, a sorozat két alkotója, David Benioff és D.B. Weiss (a képen is ebben a sorrendben) máris elkezd egy új sorozaton dolgozni, amelyre máris rábólintott az HBO - írja a Variety. A Confederate (szövetség vagy…..
modav 2017.07.20 15:55:07
Innen az ihlet gondolom: www.agavekonyvek.hu/konyvek/foldalatti-legitarsasag

Ha igen, akkor ebben nyoma sem lesz a szemét fehér - jó fekete alaptézisnek ;-)
E-könyv olvasók Fontoskodások 2017.06.06 22:28:49
Kedves Barátaim az Úrban,  lassul a blog, mert lassul a fejlődés, és ez igazából nem olyan nagy baj. Nagyjából minden elérhető, ami a komfortos elektronikus olvasáshoz kell, középkategóriás telefon áráért parádés dedikált olvasót lehet venni, és annak a bizonyos középkategóriás telefonnak is van…..
modav 2017.06.14 14:23:16
Lassan két éve lesz, hogy egy kindle paperwhite "nemtudomhányas" 300 ppi-t használok. Csak azért tűnt fel, hogy ennyi idő eltelt mert elolvastam a posztot. Ugyanis mióta kivettem a dobozából azóta mást se csinálok vele mint olvasok, néha frissítek, és azt a legnagyobb megelégedettséggel :-) Hozzáteszem, az akksi még mindig pöpecül bírja: havonta töltöm, és akkor sem merül le teljesen.

És itt megakadt a szemem ezen mondatodon Dworkyll: "Nagyjából minden elérhető, ami a komfortos elektronikus olvasáshoz kell"

Elgondolkoztam, mivel lehetne még jobb az élmény. Olvasnivalóim 90%-t e formátumban szerzem be. Papíron valamiért még mindig szerzek be olyan könyveket amiknek a tartalmához számomra papír kell. Tolkient valahogy mindig is papíron akarok forgatni. (Apropó e-könyv beszerzés: mindent legálisan. A dibook.hu lett a kedvenc beszerző oldalam. Elsősorban a "küldés kindle-re" opció miatt.)

Szóval mitől lehetne jobb? Biztos van olyan technikai megoldás a kijelzők terén ami még csak fejlesztő asztalon van és úgy változtatja majd meg az e-könyvek olvasási élményét ahogy most nem tudjuk elképzelni, de nem hiszem, hogy ez a felbontás növelés lenne. Esetleg a háttér világításnál elintézni egy melegebb fényt? Mindenképpen. Tartósabb akkumulátor kapacitás? Most is bitang. Nagyobb képernyő? Lehet. Nem próbáltam még 6' col felett olvasni e-inken, de simán jöhet ha nem megy a kompaktság rovására.

Inkább a szolgáltatásokon lehetne még dobni egy pár lapáttal. Most szigorúan a hazai helyzetet nézve. Ugye a kindle-n, az amazonról két tappintással megvan az új könyv. Nem kell hozzá számítógép, sem telefon, vagy bármi egyéb készülék. Ott az olvasódon kiválasztod és töltöd is lefele. Na egy ilyen megoldás itthon isteni lenne. Ha kijön egy új javított változata egy kiadványnak, arról jó lenne értesítést kapni.

Szerintem a kínálat is kezd stabilan felnőni akkorára, hogy a havi díjas szolgáltatást bevezessék itthon.
modav 2017.06.14 14:48:25
@Dworkyll: Én nagyon optimista pali vagyok, és már azért tapsikolni fogok ha a moly-t a mobilbarát felülethez hasonlóan, e-olvasó baráttá teszik. Ott sem lenne utolsó az olvasómon böngészni. Egy kiszemelt könyv adatlapjáról pedig pedig egy kattintás az adott netbótba. Egyszer már vásároltam a dibook-on a kindle böngészőjén keresztül. Bár ez csak a simple pay bevezetése óta megy.

Na jó. Ez is futurisztikus egy kicsit. Kezdetnek legyen "küldés kindle eszközre" opció MINDEN magyar webáruházban ahol e-könyvet kapni. Akkor már megbontom a pincémben lapuló székely körte páleszt :-D
Itt a JJRC ultimét király játéka. Egyáltalán nem kis darab, viszont tud mindent, amit egy drónnak tudnia kell, és még vízálló is. Mindezt 6800 forintért. Hát nem állati?..
Keves Barátaim az Úrban,  az Amazon új olvasót jelentett be a héten (április 27-től már szállítják is az USÁban), és bevallom, nem értem. Első meglepetés, tavasszal tették mindezt, pedig majdnem tíz éve, hogy mindig ősszel frissítik a modellpalettát. Az új vas neve Oasis, lássuk messziről, hogy mi…..
modav 2016.05.05 13:04:18
@Dworkyll: Akkor nem én vagyok a gyenge láncszem a gépezetben, van amikor nagyon retye-rutya a szöveg amit olvasok... pedig legális könyvekről beszélünk.

Ha jól sejtem, akkor a publiba épített font lényegében az ami a publisher font ra tappintva választható a kindle-n ha a szöveg beállításokra bökök. És ez a jelek szerint csak akkor vala, ha a kiadó beépítette a könyvbe.

Saját fontot nem hekkelnék fel, lévén nekem a bookerly nagyon tetszik :-)

Tehát ha a dibook.on megveszek egy könyvet és a küldés a kindle-re opciót választom, és úgy on-air töltöm fel, akkor az is sideloading? Kindle esetében minden az ami nem az amazonon keresztül jön?
modav 2016.05.05 13:43:39
@Dworkyll: A gyenge láncszem. Mindenek előtt nagyon de nagyon nagy hála az alexandrának amiért elkezdték a King köteteket e-könyv formában is kiadni, hatalmas pacsi nekik :-)

Első ami feltűnt az a tördelés. Most próbaképp megnyitottam egy Scalzi-t és egy Ben H. Winters könyvet (Agave mind a kettő) és egy-egy Fumax kiadványt (Madarak a dobozban, és egy kötet a térség sorozatból). Mindegyiket megnéztem a bookerlyvel és ahol volt, ott a publisher fonttal is. Ami feltűnik, hogy amíg a két kiadónak a kiadványaiban a sorok nagyjából kiérnek jobb szélig, tehát mintha sorkizártra raknánk a szöveget. Persze ahol az adott sor utolsó szavát nem választja el az olvasó, ott persze nem, de a szöveg többi részénél egységes kinézetet kap a teljes könyv. Nem akad meg a tekintetem, nem esek ki az olvasásból. Hülye hasonlat de úgy tud haladni a szemem a sorok között, hogy nem akad meg.

Az alexandrás kiadványoknál mintha egy kicsit összevissza lenne minden sor. Persze ez adódhat pusztán az adott sorok utolsó szavainak leosztásából, vagyis nem tudja elválasztani a kütyü a szöveget... Megjegyzés: A king kötetekben nincs publisher font.

Ez most így visszaolvasva nem nagy was ist das, de ugye én egy átlagbéla vagyok, mindennemű szerkesztő gyakorlat nélkül (A helyesírásomat meg hagyjuk inkább :-)).

A másik ami fura volt, az leginkább a Remény rabjainál jelent meg. Anno megvettem még a hagyományos papír kiadást is. Ha pedig az e változatot olvasom, olyan mintha a papír formátum sortöréseit, elválasztásait egy az egyben ráhúzták volna a 6' colos kijelzőre. Tehát lényegében olyan mintha egy copy past-et olvasnék csak ami papíron jól mutatott, az nem igazodik a kijelzőhöz.

Apropó szó elválasztás. Tudnak maguktól helyesen elválasztani a kindle olvasók? Vagy csak úgy ahogy azt a kiadó beállította? Érzésem szerint eme kérdésemre lesz egy egyszerű és egy bonyolult válasz is :-D
Lauren Blog Mi is az a NATO-szíj? 2015.08.25 13:32:47
Hirtelen lett népszerű az eredetileg puszta funkcionalitásáért kitalált óraszíj típus, amit pár éve még inkább Rolex-eken láthattunk, manapság pedig már neves svájci gyártók hoznak ki erre épülő kollekciót. De mi is az a NATO szíj? Akár tudod a választ, akár nem,…..
modav 2016.02.12 14:54:59
@k_dave: ebay-en a megbízható eladóktól még egy hét sem kell a megérkezéshez, kedd-szerda magasságában érkezik egy fekete-szürke/ezüst mint a legutóbbi JB filmben. Az pont passzentolni fog a a legendás katonai karórák sorozatának első darabjához (A többit kihagytam, de az első db a maga fekete alapon nagy fehér számaival ideális lesz nekem). A tavalyi rendelésem egy natúr khaki-brown szín volt a fossil DRT-hez. Legközelebb meg jön egy fekete a 62-es bulovámhoz (Már ha addigra megcsináltatom).
Ez most személyesebb lesz a szokottnál. Az a nagy helyzet, hogy van egy fiam, aki alig három és fél évvel idősebb a blognál. Mint olvasás (és a könyvek) iránt elkötelezett szülő, nagyon kíváncsi voltam, hogy hogyan és miképpen lesz belőle is olvasó ember. Erről szól ez a bejegyzés.  (Nem, másfél…..
modav 2016.02.04 17:19:07
@Dworkyll: Vínemberek :-D Egyébként nem mindig a tanáron múlik. Az középiskolai irodalomtanárnőm, Ági néni iszonyat lelkesen tudta magyarázni, hogy az ifjaknak unalmas részek között egy iszonyatosan jó történet bújik meg. És ennek ellenére igen kevesekben fogant meg a gondolat, hogy el is olvassa... Vagy odafigyeljen. Kedvesemmel egy-két napja pont earról beszélgettünk, hogy most mi lehet a ktelező olvasmány, és hogy szerintünk mik lehetnének. Nem könnyű.
Kedves barátaim az Úrban,  csak meg tud néha lepni az Amazon. A Voyage-ot még mindig nem szállítják hivatalosan Magyarországra, utoljára Kindle 2-vel csinálták ezt meg 2010 őszéig, ellenben jön a Paperwhite harmadik inkarnációja (autósnyelven faceliftje), sőt, nem is kell az…..
modav 2015.06.29 12:04:03
@Dworkyll: Na akkor ez még sem olyan mint win alatt betolni az új fontot :)

Egyébként egy wayteq xbook 60HD-m van, hiba nélkül működik, nincs gond a fent lévő, gyári betű készletekkel sem, csak a bookerly betűi nagyon bejönnek. Viszont utána nyálazva nem is találok semmi információt font ágyazásra... úgyhogy marad a spórolás és majd egyszer egy kindle. Vagy ami akkor jó ajánlat lesz ;-)
modav 2015.12.22 16:10:27
@Komavary: A tok később érkezett az olvasónál (1 héttel). Egyébként nem írtam, hogy zavart a reklám. Két ok miatt éltem a lehetőséggel. Először is, mert kíváncsi voltam, hogy tényleg olyan ügyfélbarát az ügyfélszolgálatuk (olyan), és nemes egyszerűséggel, a tok-mentes időszakban élvezni akartam a szép képeket amelyek megjelennek a benyomom a pihenj-t a kütyün.
E-könyv olvasók Résjátékosok 2014.11.22 23:48:57
Intro Közeledik a karácsony, és ilyenkor kicsit jobban nyílnak a pénztárcák. Kedvenc forgalmazóink pedig próbálkoznak, hogy valami újdonságot villantsanak ezen nyugodt kis piacon. Mert azt látni kell, hogy ha valakinek van már egy jól bevált olvasója, akkor azért olyan nagyon nem…..
A cikket Penna Magazin 47. számába írta Krystohans olvtárs. Eredeti változata itt olvasható, ez itt egy engedélyezett utánközlés. Nem minden felvetésével értek egyet, de vitaindítónak ideális :) Valamikor 2011 nyarán útnak indítottam egy Facebook-csoportot, Hungarian…..
A Google Wallet szolgáltatása eddig csak NFC képes mobileszközzel volt elérhető, de immár fizikai bankkártya formátumú fizetőeszközként is megtestesült. A kártyával olyan helyeken is lehetséges a fizetés, ahol nem rendelkeznek Google Wallet terminállal, valamint akkor is…..
Papírzsepi vendégposztja, fogadjátok szeretettel. "A Psionic Games egyszemélyes fejlesztőgárdája ismét kitett magáért. A remek Killer Escape után most itt a folytatás, a meglepő módon Killer Escape 2 néven futó eszképrúm játék. Ezúttal a fogászatot látogatjuk meg, ahol egy…..
Ez, feleim, mármint a Dexter nyolcadik évadát és egyben a sorozatot is lezáró epizód egy kalap szar volt. Biztos lehetne ezt szebben is írni, meg eufemizálni, hogy nem volt olyan jó, esetleg lehetett volna jobb is, de minek, ez így úgy volt elbaszva, ahogy azt a közmondásos…..
Watters A Tipton a világszerte sikeres, ám szűk réteg számára ismert magyar cégek egyike. A honlapjuk .hu-végződésű, de a vállalatot 1998-ban Seattle-ben alapította Zachary Tipton. A Tipton emlékeim szerint azzal vált híressé, hogy régi bakelitlemezekből készítettek magas…..
Teri néni szépen előszedte az ABC sorrendbe rendezett csekkeket: áram, fűtés, közüzem, tányéros TV és Lacika internetje. Etelka az ügyintéző unott mozdulatokkal nyomta rá őket a lézeres scanerre  és várta, hogy megtörténjen Teri néni szokásos performance, amint közli…..
A két héttel ezelőtti pénteki, guberáló vénasszonyos posztot küldő olvasónk eleget tett kérésünknek és elküldte a másik, társasházi életüket szintén keserítő lakó sztoriját. A történetben az a legszebb, hogy olvasónknak sikerült megszabadítani a…..
Zebulon álnéven egy roppant kényes témában írt rendkívül tapintatos és tisztességes levelet mai posztolónk. Sokunkat érint a téma. Egy szellemileg egyre inkább leépülő szomszéd, aki nyilván minderről nem tehet. Nem is okolja senki. A szomszédság életét mégis megkeseríti. Mi…..
„Engem nem is zavart, mert nem volt ijesztő, mint például valami anafilaxiás sokk. Elmondta, hogy gyerekkorában sem volt ennél súlyosabb” - a lány tudomásul veszi, hogy valamiért vonzza a handicapes pasikat. Nem lázadozik ellene: elfogadja. Még azt is, hogy a…..