Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morpho

1 bejegyzést írt és 9027 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„hol ismertelek téged egykor hol játszottunk galaxis-fényben nevettünk táncoltunk alkottunk minden éjjel kijelöltük az utat s kalandra indultunk a szerelem Te az űr és én félelemtől kétségtől szabadon hol ismertelek téged egykor   hol szerettelek téged egykor talán tegnap volt vagy egy…..
A #lifeshot élesszemű megfigyelői szúrták ki, hogy Alekszej Navalnij jogilag meglehetősen kétes meghallgatásán Moszkvában egy rendőrirodában a faliújságon Jagoda, a hirhedt sztálini titkosrendőrség egyik vezetőjének a fotója látható...
Kedves Mindenki! A hvg.hu kegyelméből és az én döntésem alapján a blogom -- miután az index.hu szerkesztőségváltásával egy időben már korábban megszüntettem a NER reklámainak befogadását -- elköltözik a blog.hu-ról és a hvg bloguniverzumának részeként folytatja. Remélem, minél többen oda is…..
morpho 2020.12.18 20:56:33
@Rodney_2: Nem gondolnám, hogy ennek az egésznek bármi köze van a HVG-hez. Ennek a nertől való meneküléshez van köze és a "mindenki által látogatott platform" hamarosan az origo szintű propaganda kiadvánnyá silányul. A legolvasottabb blogok mind el fognak húzni innen és tökmindegy hova. De te maradj nyugodtan, engem például egyáltalán nem érdekel. @HaFr írásait pedig nem azért olvasom, mert a blog.hu-n lehet olvasni, hanem mert sokszor olyan gondolatokat, megközelítéseket tartalmaznak, amelyek nekem nem jutnak eszembe és ennek semmi köze a te viszonyodnak a HVG-hez. Ezt ugye te is tudod?
A kérdés nem retorikai -- van baj vele, nem is kevés. Mindjárt például, hogy a liberalizmus mint gyakorlat/életmód nem létezik, ez egy ideológiai klisé, amit a bölcsészkarokon és a releváns konferenciákon meg lehet vitatni, a 18945. bőrt le lehet nyúzni a témáról, de végső soron mindig is csak…..
morpho 2020.12.01 20:42:00
@HaFr: A Szájer akkor most libsi(libernyák, stb) volt, vagy nem? Te hogy látod?
morpho 2020.12.02 01:59:51
@HaFr: "Sajnos" csak angolul van meg...
www.youtube.com/watch?v=6tFJQ-LIAkI
Itt van ez a Demeter nevű ember, a legújabb határátlépő. Nincs azonban egyedül a silányságában, gondoljunk csak a legutóbb bevetett -- ismertebb -- harcosok közül Parraghra, Káslerre, Vidnyánszkyra, Palkovicsra, Vargára, Deutschra, Kövérre. A silányság alapvetően erkölcsi kategória, de van szabad…..
morpho 2020.11.29 05:26:08
@HaFr: Tévedsz! Ez csak vegytiszta politika. Ezek a zemberek, melyek szerinted a silányságukról szólnak, tökéletesen végiggondolt logika mentén vannak ott ahol vannak és csinálják azt, amit csinálnak. Írtam már, hogy a fidesz ugyanaz, mint az ellenzék, csak náluk egy zászló alá van terelve az összes politikai irányzat, a balszéltől(igen), a jobbszélig(naná)! Ezekre mindre ki van jelölve egy ember, aki tartja a "kapcsolatot" az adott szavazóréteg és a "párt" között. Kövér, Bayer dolga a széljobber réteg kapcsolattartása, Pokorny, Navracsics, Deutsch a liberális vonulat benntartásáért felel, Demeter pedig a kultúrkampf élharcosa. Gulyás a centrum ember, Németh Sziszi meg a hülyék szószólója! Van még néhány , de kábé ez a firma. Te tévedsz, amikor azt írod, hogy ezek elszabadultak. Ez egy pontosan és logikusan végig gondolt terv. Mondhatni "Soros terv"...
morpho 2020.11.29 14:07:06
@HaFr: Én imádom őket, igen :)

@Moin Moin: Ezzel szerintem te nem cáfoltál engem.
Szokásomtól eltérően nem az ellenzéki pártok iránti szkepszisemnek akarok hangot adni. Ezt a kérdést már többször körbejártam kezdve az objektív tényezőktől (a magyar nép történelmi múltból örökölt közösségi inkompetenciáitól -- nem elválaszthatóan a függetlenségi etnicizmus nemzetromboló politikai…..
A választói értelemszerűen jobbnak tartják Orbánt az ellenzékénél. Ez a súlyos rövidlátás a magyar nemzet mai rettenetes állapotának politikai kulcsa, ami nem egy Nobel-díjra méltó felfedezés. Sokkal elgondolkodtatóbb, hogy mi lesz ennek a vége. Orbán bármit -- aminek még csak egy részét…..
morpho 2020.11.24 14:42:41
@HaFr: Szerinted létezik olyan, hogy az egész országot maga mögött tudja valaki? Ilyen még tán sose volt és nem is hiszem, hogy egészséges.
morpho 2020.11.24 14:47:11
@alöksz róz: Nagy nehezen találtam egy blogot, ahol értelmes posztok vannak és nem nyüzsögnek a kommentsávban a narancskullancsok. Erre gyorsan átszivárogsz ide a B1-ről az ócska propaganda vakeroddal. A többi idiótát remélem nem hozod magaddal!
A budapesti Városháza természetesen. Az előzmény? Kézenfekvő értelmezések szerint a Fidesz közös listára akarja kényszeríteni az ellenzéket a választójogi törvény néhány nappal ezelőtti módosításával. A célja a lista összegyurcsányozása és MSZP-általi korrumpálása. A próbaüzem már zajlik a…..
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
morpho 2020.10.24 16:02:18
@velőtanya: A Gulyás nevű létforma szerint zi tegnap a kormány ellen tüntettetek. Csak szólok. Nem egy békemenet volt ez tulajdonképpen?
morpho 2020.10.24 16:56:09
@kemény keleti kommentelő: Miért, amúgy nem?
Mindjárt mondok szerintem releváns érveket, de előtte az írás apropója. Olvasom a Pálinkás József új pártjával és az ő ambícióival kapcsolatos (a baloldalhoz sorolt szerzőktől származó), többnyire lesújtó véleményeket. Megkülönböztetve egymástól a Szerencsen náci jelöltet indító balos pártokat és…..
morpho 2020.10.17 20:51:16
@cvsvrs: "költözzél új zélandra. ez ennyire egyszerű"

Szerinted Új-Zélandra költözni egyszerű? Még az ország nevét sem tudod leírni! Cinikus, ócska válaszokat írogatni, az egyszerű.
morpho 2020.10.19 20:23:56
@ricardo: "Még az is megtörténhetne, hogy Orbán Viktornak konkrét szakpolitikai kérdésekben kellene védenie az álláspontját, és nem lenne elég Soros Györgyről valamit halandzsáznia. És akkor viták elkezdenének hasonlítani a politikára"

:)) Remélem te is röhögsz, miközben ilyen mókás mondatokat írsz! Amúgy szórakoztató! :)
morpho 2020.10.19 20:25:13
@ricardo: Ez is zseniális! ;))
" Mi lenne, ha az ellenzéki pártok imponáló tudással és felkészültséggel elkezdenének szakpolitikai kérdésekkel foglalkozni, ezáltal lerángatva Orbánt is a szakpolitikai kérdések világába?"

Igazi kis Móka Miki vagy! :))
Az emberek jelentősen nagy csoportja nem kedveli az öntudatos, színes, dobpergős, nyílt homoszexualitást (köztük jelentős részben olyanok, akik maguk is homoszexuálisok, de 1. nem stílusuk a magamutogatás, 2. valami okból nem akarnak előjönni a homoszexualitásukkal, pl. mert félnek a…..
morpho 2020.10.11 13:02:21
@pátyi: A homoszexualitást bűnként kezelni a XXI.században erősen megmosolyogtató.
morpho 2020.10.11 13:06:42
@pátyi: Egyénként szerintem összeaszott emberi testrészek nyilvános körűlcipelése egy városban sokkal inkább zavarja a gyermekek jellemfejlődését, mint a másság elfogadására, a toleranciára való buzdítás.
      Mintha kínos lenne Bíró László képviselőjelölt úrról írni. Igen, ő az egyesített ellenzék jelöltje Tiszaújvárosban és hát szegény éppen antiszemita. Lehetne ő antikvitás, akkor a kvitások panaszkodnának, vagy antilop és akkor a Mészáros Lőrinc, de épp antiszemita ez a derék ember, úgyhogy…..
       Ascher és Zsámbéki megy, Zalán János jön.  Az egyik oldalon Ragályi, Cserhalmi és Csákányi, a másikon Dózsa László, Novák Emil és Gregor Bernadett.  Neumann, Szilárd, Teller, Wigner és Gábor Dénes sem kellett, itt Takaró Mihály Imre Kertészezhet, a Nyugat meg csak zsidó lapocska. Kultúrharc…..
morpho 2020.10.08 02:00:47
@jotunder: Te kitörölted, én meg lemaradtam a mókáról :(
morpho 2020.10.08 11:01:36
@aritus: Azt hittem, hogy a szarkazmus nyilvánvaló.
         Tudomásom szerint a European Research Council pályázatain összesen 38-szor nyertek magyar egyetemek. Ebből 17-szer nyert a CEU, kétszer a csúcskategóriás Synergy Grantben voltak nyertes pályázók (egyszer a St.Andrews egyetemmel, egyszer a Károly Egyetemmel és az MTA-tól elrabolt Rényi…..
morpho 2020.10.06 22:00:21
@rokakutya pri: A Juci majd bizonyítja. Nem gond.
morpho 2020.10.07 01:42:02
@Uncsilibssik: Na ne mondja Ibolyka! Magas lóról? Hát ez hallatlan! Magácskának a lovak mióta számítanak? Tessék őket levágni, mint rendesen, oszt jónapot.
morpho 2020.10.07 22:45:49
@HaKohen: Ady csak egy példa volt. Lehet Mikszáth vagy Móricz, vagy írhatnék még egy csomót.
Mit csinálnak azzal a rengeteg pénzzel az ún tech cégek, amit felhalmoznak, azon túl, hogy valamennyit visszaadnak a részvényeseiknek? Mi a céljuk tehát a tudásukkal (a jövőbeni bevételüket is garantálandó, de nemcsak ezt)? Szokás mondani, hogy ezek a cégek adatokat vesznek és adnak el, azaz a…..
morpho 2020.09.17 17:21:05
@HaFr: Nagy vonalakban egyetértek. Kérdést viszont nem fogalmaztál meg. Nem egyértelmű, hogy ez most jó nekünk(emberiségnek) vagy nem? És ha igen, akkor miért nem? :)

@kazsiafigyelo: Kínával én nem számolnék igazán. A kínai társadalom nem alkalmas arra, hogy szabadon hozzáférhető tudást halmozzon fel. Ahhoz egyéni szabadságjogok kellenének(HaFr nemrég írt erről), Kínában meg olyanok nincsenek, sosem voltak, nem is lesznek.
morpho 2020.09.17 21:45:20
@pátyi: Reding Roli leírta helyettem a választ a felvetésedre. Vagy olvasd el ezt: hafr.blog.hu/2020/09/10/be_kene_mar_fejezni_haza_es_szabadsag_osszekevereset
„Mi, ezt sokszor kijelentettük már, de a nemzeti oldal – ha tetszik – ellenzékben van”  -- mondja a fideszes jogász, ifj. Lomnici Zoltán tíz évnyi kormányzati erőszak után. Bár 2010-ben rendszerváltás történt, „ahhoz évtizedeknek kell eltennie, hogy valamiféle elitcsere legyen”, jelezte ifj.…..
morpho 2020.09.14 17:12:30
@HaFr: Azt is hallottam már, hogy a budapestiek gőgösek és van bennük egy vidékkel szembeni kultúrfölény, ami egyébként elgondolkodtató. Én mondjuk sosem éreztem ilyet, de ezt budapestiként mondom. A helyzet meg az, hogy minden kultúrális alkotó a fővárosba vágyik, mert a fontos dolgok ott történnek, még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. Főleg azoknak nem, akiknek nem sikerül fővárosi ismertséget szereznie. ettől még persze rengeteg sértődött alkotó, esztéta, vagy színész lehet, aki saját tehetségtelenségét kuklturális elnyomásként éli meg. Vidnyánszky például leginkább azért haragszik most a fővárosi színházakra, meg az egyetemre, mert nem nagyon hagyták őt Budapesten rendezni. Szerinte legalább is. Az mindenesetre szintén elgondolkodtató, hogy Vidnyánszky fiának rendezéseit a Vígszinházban többen nézik, mint az apjáét a félházzal vánszorgó Nemzetiben...
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
morpho 2020.09.07 14:40:35
morpho 2020.09.07 15:14:17
@Watchdog:
1, Aki bemegy a Bayerhez, az legitimálja azt a sok trágyát, amit az a tetű szétspriccel magakörül.
2, Gulyás miért nem a kormányinfón mondja el ezt? Ja mert ott visszakérdeznek?
3, A fidesz kommunikáció egyik alapja a kifordítás logikája. Ha valaki elítéli a gyermekmunkát, akkor ők azt kérdezik, hogy miért akarják elvenni a gyerekek munkához való jogát? Ezeréves trükk, a Gizi néni meg bólogat: Bizony ám! Hogy úgy van!
Ez aljas cinizmus, csak ők politikának hívják.
morpho 2020.09.08 07:20:29
Orbánnak könnyebb dolga volt, amikor a 2002-es veresége után (amikor már mindenki a lemondásáig visszalévő perceket számolta) ki kellett találnia, hogyan szervezi újjá a szavazóbázisát egyszerre a személye és a legrosszabb magyar hagyományok -- az enticizmus, a polgárosulatlan-jobbágyias…..
morpho 2020.09.02 00:32:12
@Rodney_2: Akkor inkább népszavaztatni kellett volna nem? Takarékoskodjunk, vagy fizessük ki a hiányt? Melyiket akarjátok? De ők inkább zsaroltak... Csak hogy legyen benne egy kis játékosság is :) Sőt, még a reálhozamot is kifizették, miközben azt harsogták, hogy az nem is a te pénzed..
Huncut kis móka volt ez!
A kormánypropaganda szerint a magyar történelem két definitív mozzanata (1.) a keleti eredetünk és (2.) Trianon. 1. A keleti eredet minden indoeurópai nyelvet beszélő nép(csoport) sajátja. Európa benépesítése kb. a Kr. e. VI-V. évezredben kezdődött (Afrikán keresztül) Palesztína felől déli, az…..
morpho 2020.08.25 21:47:37
@DrGehaeuse: István rárontott a saját nemzetére. (gyanús névváltoztatás után:)
A liberalizmus nem tankönyvi, normatív példák megfogadásával alakult ki a civilizált világban ( = észak-atlanti térség), hanem évszázadok bevett társadalmi gyakorlatának teoretizálásával. Előbb volt a gyakorlat és a felhajtó ereje, utána a teória és a (többnyire sikertelen) expanziója. Az egyenlő…..
morpho 2020.08.16 21:34:38
@Moin Moin: "teljesen átlátható szervezeteket kell működtetni és az állampolgárok által működtetett ellenzőrző mechanizmusokat"

Namost ehhez képest a magyarok leszavazzák a legális vizitdíjat/kórházi napidíjat és helyette hálapénzt dugdosnak az orvos zsebébe. Ez hogy van? Te érted? Én nem.
morpho 2020.08.16 21:39:48
@Reding Roli: Ebbe nem tudok belekötni, pedig próbáltam :)
morpho 2020.08.16 22:44:18
@Moin Moin: Én értem miről írtál, de itt nem az volt a lényeg, hogy miként jött létre a népszavazás, hanem az, hogy a magyarok jobban szeretik a feketegazdaságot, mint a transzparens rendszereket. Egyszerűen nem hiszik el, hogy jobban élnének, ha nem lenne ilyen kurva nagy korrupció.
A kérdésen persze rögvest felháborodik a progresszív olvasó, amin nem kell csodálkozni. Ugyanez az olvasó tegnapelőtt nagy eséllyel üdvrivalgással fogadta Kozák Márton és Magyar Bálint elemzését, benne a következő (elvszerű) mondatokkal:  "A rendszerváltásra szövetkező egyesült ellenzéknek a siker…..
morpho 2020.08.15 18:06:22
@HaFr: Érdekes vízió. De ha a fidesz kisebbségbe kerül, az azt jelenti, hogy az összes többi párt képviselői együttesen többen lesznek mint a fideszesek. De akkor a fideszt akár ki is lehet hagyni az egészből. Innen meg már csak politikai akarat kérdése az egész.
morpho 2020.08.15 20:43:57
@Moin Moin: Birodalmi márkában? :)
Miért kell egyetlennek, nagyon erősnek és vezérnek lennie annak, aki le akarja győzni Orbánt? Röviden: mert Magyarország nem polgári demokrácia. Kicsit bővebben: mert sosem volt az, tehát nem adott a kultúrájában az az erkölcsi, bizalmi, együttműködési képesség, amit finom úriemberek(nek látszó…..
morpho 2020.08.13 18:31:20
@Főnix Oszlár Gazdag: Nem a pénzért kell lelépni. Magyarországon megfulladunk. Már nincs oxigén. A ner elszívott mindent. Lenyúlták a hazánkat, kisajátították a jelképeinket, elvették az európaiságunk lehetőségét. Nem maradt semmink. Max az önbecsülésünk, de az külföldön is működik. Milyen jövőképet mutassak Magyarországon a gyerekeimnek? De most tényleg!
morpho 2020.08.13 19:16:42
@Főnix Oszlár Gazdag: Eltelt 10 év ner. Itt már nincsenek csapatok, meg szurkolók se nagyon. Csak nihil van. A kultúránkat épp most nullázzák le végleg. Elvették a progresszivitás lehetőségét is. Átideologizálják a színházakat, egyetemeket a tudományt, az iskolákat. Ide járassam a gyerekem? Hogy megtanulja, hogy a finnugor nyelvrokonság csak egy elmélet? Hogy Nyírő Józsefet olvastassanak vele egy végtelenségig lebutított oktatási rendszerben? Tanulja meg, hogy isten a történelem ura? Mindeközben nyugat Európában gazdasági ismereteket tanítanak, informatikát, robotikát, nem ideológiát, hanem egyénre szabott versenyképes tudást. Meg persze nyelveket. Nem saját párt kell, meg ideológia, hanem versenyképes európai tudás! Ez Magyarországon esélytelen. Csak a narancserdő termeli újra és újra önmagát. Ennek a népnek nem kell Európa. Sose kellett, fél is tőle. Ismeretlen terep. Nem mondja meg senki a frankót...
morpho 2020.08.13 20:29:55
@Főnix Oszlár Gazdag: Én nem akarlak a hitedben megingatni. Ha te látsz kiutat ebből a trágyából, akkor legyen igazad. Ezt kívánom. Őszintén.
A rövid válasz: lehet, de nem holnap. Akarom-e ezt? Nem. Azt akarom, hogy megálljunk a lejtőn, mielőtt erőszakra kerülne a sor. Van emény erre? Fogyóban. Az Orbán-rendszer sikeresen telepedett rá a magyar politikai kultúra antimodernizációs, etnicista fősodorvonalára, de ez a vonal és a vele járó…..
Politikai szabadságon az állampolgárok egyforma terjedelmű társadalmi elismerését és cselekvési szabadságát értjük. Nagyon röviden, a címbeli kijelentést azzal indoklom, hogy ami határolatlan, az védhetetlen, mert nincsen olyan közös alapja, ahonnan a védelem kiindulhatna (nincsenek konszenzusos…..
morpho 2020.08.09 17:02:23
@Khonsu: "A probléma gyökere pedig szerintem az, hogy egyik oldal sem tudja hitelt érdemlően meghatározni, hogy a különféle társadalmi berendezkedések/állapotok, "civilizációs keretek", politikai szabadság koncepciók közül ténylegesen melyik a fejlettebb"

Hát meghatározni én sem tudom, de hogy a nyitott társadalmak világszerte sikeresebbek, az biztos.
morpho 2020.08.09 23:21:11
@DrGehaeuse: Szerintem tévedsz. A magyar etnicizmus a magyar néplélek része. Milliók észre sem veszik, hogy bennük van. De bennük van és erre kitűnő populista politikát lehet felhúzni. A fiatalokkal kapcsolatban viszont egyetértünk, de a választók tömegéhez képest kevesen vannak. Ráadásul egy részükben az etnicista öntudat újratermelődik,ahogy idősödnek. Nézd meg, hogy például Ady 100 évvel ezelőtt ugyanezekről a problémákról írt. Azóta sem változott semmi.
morpho 2020.08.10 16:49:47
@Főnix Oszlár Gazdag: Úgy tűnik igen. Egyébként évszázadok óta ezt rágcsáljuk, néhány röpke felvillanástól eltekintve.
Két cikket olvastam a hétvégén -- Bruck Gáborét és a Kozák-Magyar szerzőpárosét -- arról, hogy mit kellene tennie az ellenzéknek. Mintha 2013-ba léptem volna vissza. Annyi haszna biztosan volt, hogy hét évvel fiatalabbnak érezhettem magam egy rövid időre. Előrelépés talán annyiban van a szerzők…..
morpho 2020.08.09 20:41:14
@Khonsu: Nem kell várni ezzel '22-ig, ez már megtörtént. Ez már rég a NER csodálatos világa az idők végezetéig. Ne álmodozz!