Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eaglewing

13 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Merry Xmas! ...with this video first:     I integrated some Shellies for IoT control in last weeks. Shellys are small, wifi iOT devices based on ESP8266, which can help you to control the lights behind traditional switches, outlets, etc. Very similar to the Sonoff variants, bit it comes from EU…..
that is what I call stability and reliability:)   Further ideas to develop/consider - garage door control- postbox check and notification- fence perimeter control and event triggering- doorbell ring detection and push notification- water pressure monitoring (garden irrigation checkup)-…..
Alapjában véve gazdasági-pénzügyi kérdésről lesz szó, az már csak véletlen, hogy érintjük a nácikat és a francia kémeket, afrikai diktátorokat, gazdasági szabadságharcot, pénzügyi magánéletet, Obama elnök köreit, a magyar vez és persze Da Vinci-kód vagy a Moszad sem…..
Eaglewing 2015.03.05 09:02:21
Eaglewing 2015.03.12 09:13:56
@tucano: Irjad a sztorikat. Anélkül, hogy viszont a blog témája, iránya változna, arról is ejthetnél pár szót, hogy akkor most merre megy a világ. Mert hogy ez a változás sok embert lépéskényszerre visz, az is biztos, nem fognak ölbe tett kézzel várni. Na de merre... Szingapúrba? Ott hogy mennek a dolgok? :O
Eaglewing 2018.07.25 15:14:47
Arduino has an internal timing rollover, which can cause bad things...if you are not aware of, read this: https://playground.arduino.cc/Code/TimingRollover The internal milli() function rolls over at every ~54 days. Even better article: learn to live with and how to handle it well.   Well,…..
The best things are always the most simple things. I added a UPS solution (as we have quite ofther power outages) to the smart home. Well, connect a simple USB power bank to the unit (between the USB charger and the arduino unit), and you are done. Simple? Yes it is. Works? Yes, it does.  I added…..
I found some nice WiFi outlets on the market a while ago - produced by Kankun.  Only disadvantage was that they come with US sockets - so EU adapter was needed.  See more details here: http://www.anites.com/2015/01/hacking-kankun-smart-wifi-plug.html Unit runs a simple stripped down linux. Here…..
  ...and it still works, and stable.  I had one big issue which caused headache and big trouble, and instability in the past: the ethernet cable was broken...I changed power supply, ethernet, base unit...eh, but finally discovered...don't use cheap ethernet cable :(    ..
...so how to have a combined, yet efficient webpage response to a request, which has static and dynamic content as well.  So, the server webpages are created with the same logic as a PHP server would work. It is based on the Arduino webserver, just modified the Webserver Example A webserver…..
I made some brainstorming in the morning....what about moving the web service part of my smart home to the cloud?   The arduino has a webserver, but it is very-very limited. Can handle only 4 network sockets, and the has no real multitasking capability (I overcomed these limitations, but Arduino…..
(draft article) We have a nice thermal management system already at home. It was produced by Wavin.  It controls every room separately, opening/closing all of the heating pipe valves (and can control the cooling in the summer too, which is really nice thing, believe me).  Has a nice internet…..
The netscanner interface of the smart home is generic but important part. It would not be useful alone, but its support for the the other modules is very valuable (guess how do I know that all my IP Cams are online?). What it is? To answer it very briefly: a service, which continuously pings (so…..
The idea of the whole smart home was popped in my head thankfully to my wife. Well, not directly, but on an interesting way :). I realized several times that the recuperator was switched off (which control was designed and produced by myself too) by my wife. I asked her the simplest question: why?…..
Dear All,   about one year ago, I started to automate our home. Well, this was quite a challenge. When we moved to our current house, a lot of good things were already here - like a solar collector, or a good thermosystem - but they were not interacting with each other. And that would give a real…..
Mókás akcióval készült a Wizz Air pünkösdre. Azon a két napon, amikor a legkevesebben ülnek a net előtt, s vélhetően a foglalások száma is csatornaszinten van, nyilván kell valamit csinálni, de mégse a jegyárakhoz nyúltak hozzá. Sehol egy 20 százalékos akció, viszont 33…..
A Volksbank végtörleszteni óhajtó ügyfelei kezdhetnek reménykedni, hogy az eurózóna/világméretű piramisjáték beborulása hamarabb helyére teszi bankjukat, mint ahogy az Alkotmánybíróság megállapítja a végtörlesztés alkotmányellenességét. A formanyomtatványon ugyanis…..
 Tegnap olvastam a hirt, hogy egy nőt átvertek hamis iPaddel, ami feketére mázolt fadarab volt, ráragasztott ikonokkal és márkajellel.Ime két "hihetőbb" termék, mindkettő konyhai vágódeszkaként funkcionál...
Festés után jöhetett végre a szerelvényezés, a réges-régen elkészített alap villanyszerelés befejezéseképpen. Kicsit (nagyon) át kellett alakitani menet közben a korábban kialakitott kapcsoló és dugalj kiállásokat, hogy megfeleljenek az igényeinknek.Ebből következően Pista…..
Pénzt szedni nem őrzött parkolásért pofátlanság, ha pedig még adót is csalnak vele, akkor duplán. Zoz a Velencei-tónál futott bele egy kis okosságba:A hétvégén volt szerencsém egy napot a Velencei-tó partján eltölteni. Kocsival érkeztem, és egészen konkrétan itt tettem le az…..
Eaglewing 2011.06.07 14:35:48
@cemeteryman: A Balatonon, a siófoki szabadstrandsnál egy fiatals srác szintén le akart húzni minket anno... lehet, hogy ugyanaz a srác :)
Amikor megálltunk a szemben lévő utcába (ami már ingyenes, és nem tartozik hozzájuk) és sétáltunk befelé, beszólt, hogy "el fogja vitetni az autónkat". Annyiban maradtunk vele, hogy vitesse...

BTW, Velencén tavaly mi átszoktunk arra hogy két utcával feljeebb ingyen parkolunk, mert amúgy eléggé lehúzásjellegű a dolog :(
Idősebbek is elkezdhetik: az MHSZ volt a cucilista rendszerben az a szervezet, amelyik felkészítette a fiatalokat a katonaság előtt. Már amennyire. Általában akkor került vele a fiatalember kapcsolatba, amikor jogsit akart szerezi. Választhatott, hogy vagy k*rva drágán az ATI-nál, vagy…..
 Másfél éve kezdtünk épitkezni, mint azt már sokszor elregéltem, tavaly augusztusban költöztünk be. A fűtési szezon nagyon hamar beköszöntött, szeptember 10.-én már fűtöttünk. Saját készitésű padló- és falfűtésünk van, nagyon elégedettek voltunk vele egész télen, 35…..
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
Eaglewing 2011.02.10 23:00:32
@Scaramella va alla guerra:

Alapvetően egyetértek azzal amit írsz - de aki nem élt külföldön, és nem élte meg azt, hogy más szemszögből is lássa a dolgokat, az nem fog megérteni. Hogy magyaráznád el egy süket embernek a zene szépségét? (nem a sértegetés a célom). Amikor lehetőségem volt külföldre menni, mentem, és az bizony megváltoztatott. Igenám, de a lehetőségnek elébe kellett menni. Elsőre ösztöndíj egy nyugati ország egyetemen, amit azért nem vállalt be senki, mert rizikós volt - bejött. Második ösztöndíj egy mediterrán országba, amit csak azért kaphattam meg (az első után nehezebb kapni), mert TDk-ztam, szociális munkám volt, és kitűnő egyetemi eredményeim. Ezekután multinál kapásból kiküldtek első munkahelyemen külföldre. Igen ám, de ottani szemmel nagyon kevés fizuval. Egy év szivás után, kapcsolatok építése, ja közben állandó barátnő nuku (kb mint a stewardessek...bejárják a világot, de családi élet 0 ám) EUs jogrend tanulámányozása után sikerült átalakítanom a szerződésemet. Havi sokszámjegy lett belőle. Tökjó, mondhatnánk, itt van Hawaii, gondtalan élet, stb.
Hopp erre befuccsolt a dolog, 3 hónap múlva vége lett, munka over, haza.
Ugrás.
Két évre rá megint kinti projekt, több tapasztalattal. Közben két cégem volt, felfutattam. Egyedül, vacak de olcsó szállás knt (kb egy garázs,de olcsó...), nagy szívás (pl a kinti rendőrök kivágták a kocsim alját drogot keresve a pályán...nem vicc, hosszú sztori), de összejött a lakás önrészének az ára. A szorgalom meghozta az árát, állást kináltak kint. Nem maradtam, honvágy erős.
Ma már itthon vagyok, és ennek ellenére most jött egy svájci ajánlat, amit végre visszautasíthattam mert nem érné meg igazán. De lehet hogy mégis belevágunk, mert a feleségem nem élt még máshol, és szeretném ha látná hogy máshol másképp müködik.
De miért fontos ez?
Azért, mert ha máshol élsz, úgy változtik a gondolkodásmódod, hogy itthon is másképp kezeled a dolgokat.
Igaz, ami igaz: egy kád melegvíz is tényleg luxus világ jó részén. A vezetékes telefon is. Persze ennek ellenére nem azt mondom hogy itt minden jó, mert messze nem az...
Más: Tessék kimenni külföldre aki sipitozik, hogy havi 100e-et keres.
Nyelvtudás? Majd megtanulod! Nem azért fognak elküldeni, mert nem beszélsz jól. Segitőkészek az emberek...szobalánynak ment ki ismerősöm. Mosogatni is. Recepciósnak is. Diplomával is. na és? Munka és kész.
Család itt van? Igen, bevállalósnak kell lenni, sok embert ismerek aki órákat utazik naponta országon belül is. Később lehet őket is vinni. Gyerekeket is.

Fontos hogy felismerd, hogy csak teljesítményből lesz pénz és nyugis megélhetés. Külföldön is!

Pro: Ha kint élsz (más ország, nem releváns igazán hol, nyugati), könnyebben kereshetsz többet mint ami itt van - de csak ha ügyes vagy (értsd úgy hogy félre tudjál tenni, ne csak kényelmesen megélj).
Iszonyat rugalmas leszel, és az itthon is segíteni fog.
Contra: mozgalmas életed lesz, az utazás, és az idegen környezet nagyon kimerítő ám. Helyiekkel szemben hátrányból indulsz. Viszont ez megerősít.

Az adójóváírásnak meg örülök, mert sok szabadúszó embert látok minimálbéren (saját cég pl), aki igy lehet hogy elmegy főállásba. Ha nem lenne, maradna minimálbéren, és nem is hibáztatnám érte. Nem veszek igénybe itthon extra szociális szolgáltatásokat, de sokkal több adót fizetek. És miért is van itthon 800e rokkantnyugdíjas? mivaaaan? :O

Stb..hidakat tessék építeni, ne falakat. Ne irigykedj, hanem kérj tanácsot a másiktól. Lehetőségeket építeni, és előre.
Gyorsabban jutsz előre...ez azért fontos, mert nem mindenkinek van meg a lehetősége pl nyelveket tanulni, egyetemre járni. Ellenben ha normálisan állsz másokhoz, baromi sokat fognak segíteni...

Jóéjt
 Az alábbbi szakértői vélemény -amelyet Szagértő néven posztoló olvasónk küldött be -  azt taglalja, hogyan élhetnek vissza a mobiltelefon szolgáltatók a számlázással. Egy próbapert nagyon megérne a dolog. A blog jogvégzett olvasói bizonyára találkoztak már…..
Eaglewing 2010.11.19 09:21:20
Pár évig egy külföldi mobilszolgáltató rendszerét programoztam. Általánosságokat osztanék meg veletek.
a) ezek zárt rendszerek, és alapvetően egy generikus kódra épülnek. Azaz egy cég készített a hálózati elemekkel müködő alapszoftvert és a szolgáltatók ezt szabják folyamatosan saját magukra.
b) ezek a rendszerek sokszor igen idősek, 15 - 20 év. Ezalatt úgy kell őket karbantartani, hogy bármelyik változatás ne befolyásolja az eddigi müködést. Na most mivel az emberek az évek alatt folyamatosan cserélődnek, ez nem egyszerű feladat. Ebből adódhatnak pl hibák - nincs ember aki átlássa egy ilyen redszer egészének a működését.
c) komoly tesztelés előz meg minden új változtatás átadását, több szinten, több emberrel, akik még csak nem is ismerik egymást. Ezek a tesztelések jegyzőkönyvezve vannak.
d) A törvény alapján 99.9997%-ban kell jó számlát kiállítani, különben auditnál nagy bünti ( a százalékra nem emlékszem pontosan, de nagyon kevés esetben lehet 'hibázni'.
e) szofterszinten több lépcsőben utóellenőrzés van. HIbás, kétséges CDR (hívásadat) azonnal félredobásra kerül, mint amikor kiveszik a bőröndödet a sorból és külön megvizsgálják, amíg nincs rendben, nem megy tovább - emiatt lehet hogy pl későbbi számlában jelenik meg!)
e) a hozzáférések igen erősen korlátozottak, ez igy van ahogy többen leírják fent. Az, aki igazán tudna változtatni és ért hozzá (pl programozó)
ritkán fér hozzá az élő rendszerhez - pl soha.

A szigorúságról annyit, hogy anno az újságban is volt, hogy az egyik hazai mobilszolgáltatónál letiltották a prepaid kártyák aktiválását az egész országban kb. egy napra. Az oka annyi volt, hogy egy tucatnyi prepaid (még csak nem is 'élő' vagy élesített - azaz nem használható feltöltőkód eltünt valahol..mert ez se úgy megy hogy ha ellopod használod...először aktiválják a kereskedőhöz való kiszállitás után, stb)...

Konkluzió: nem csak a cégeket védendő, de sokszor inkább akaratlan emberi hiba fordul ilyeneknél elő a dolgok nagy komplexitása miatt.
Végre valahára elérkeztünk a befejező munkák egyikéhez, a gletteléshez. Nem lesz könnyű a vakolatot simára varázsolni, de legalább a gipszkartonozás jól sikerült. Pista végre megmutathatta mitől volt ő valaha sikeres szakember. Reggel hozta is magával a szerszámos böröndjét,…..
Eaglewing 2010.10.09 21:55:03