Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elnök Úr

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO és a Sky koprodukciójában készült Csernobil című sorozatot a kritikusok és a nagyközönség egyaránt hatalmas dicsérettel illette. Az öt epizód a híres atomerőmű katasztrófát részben hitelesen és tényszerűen mutatja be, de persze a fiktív elemek és a dramatizálás sem hiányozhat a hollywoodi…..
Elnök Úr 2019.06.01 19:31:02
Elnök Úr 2019.06.03 01:04:36
@Szabványok: Nem kételkedni kell, hanem utánanézni.
Másrészt ha figyelmesen olvasnál és nem csak arra használnád a válasz gombot, hogy a saját véleményedet újra és újra hangoztathasd, mégha köze sincs ahhoz, amire reagálni próbálsz, akkor pontosan tudnád, hogy én sehol sem írtam az atomenergia ellen. Sőt, szintén megsúgom hogy a film sem tesz ilyet. De azért örülök, hogy az utolsó mondatodban leírtad azt, amit én is tettem, még ha kicsit vicces is, hogy úgy csinálsz, mintha azzal, hogy elismétled az én véleményem, újat mondanál nekem :D:D:D:
A következő cikket egy vendégszerző írta, aki történetesen a húgom és egy elég aktuális témát feszeget: minden megváltozik egy gyermek születésével. Nem ugyanazok az emberek leszünk mint előtte voltunk, hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre. Íme az írás: A…..
Elnök Úr 2018.10.05 15:14:17
"hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre" - Ez egy súlyos modern kori tévedés. Első helyen a CSALÁD igényei vannak. Őszintén szólva a mindennapoknak egy nagyon kis részében van csupán a gyermek elérendelve minden másnak, függetlenül a gyerek korától. Ha a család érdekei úgy kívánják - márpedig általában úgy kívánják - akkor bizony apuka, anyuka vagy épp apuka és anyuka igényei kerülnek az első helyre, a gyermeké pedig aktuálisan hátrébb. Teljesen természetes dolog, elsődlegesen a gyereknek kell a családba illeszkednie és nem a családnak a gyerekhez. A szülő dönti el a határokat, a szülő neveli a gyereket (még ha ez újabban fordítva is divat), csecsemőnél a szülő formálja a napirendet...stb Nagyon sok szülő (férfi és nő egyaránt), pont azzal erodálja a házasságát, hogy a "gyerek az első".
Az is megérne egy misét, akik a gyerekvállalást áldozathozatalként/önfeladásként élik meg. Nem is igazán értem, hogy az ilyen emberek minek vállalnak gyereket. Persze, jár lemondásokkal a dolog, de mártírt csinálni magamból, azért mert szülő lettem? Nonszensz.
Én nem tudom, hogy a te barátaid milyen élethelyzetben és milyen nőkre mondták, hogy "meghülyültek", én viszont azokra mondanám, akik az anyaság mellett elfelejtettek nők maradni. Ugyanis attól, hogy vki szülő, attól még ugyanúgy férfi/nő, házastárs, munkavállaló/vállalkozó, álmodozó/kertépítő/bélyeggyűjtő/fradidrukker...stb mint előtte volt. Csak VÁLASZTOTT egy másik szerepet IS.
Nem lehetsz elég óvatos, amikor a féltve őrzött ingatlanodat átengeded egy idegennek, hogy a bérleti díj megfizetése fejében lakjon benne. Ebben a cikkben olyan tanácsokat adok, amiknek hála értékes ponttal gazdagíthatod a bérleti szerződésedet...
Elnök Úr 2018.08.22 22:01:06
@Mankel: "Ugyan már ezt a végletekig el túlzod"
Mert amikor te többmilliós károkat vizionálsz az mennyivel életszerűbb? Egyébként mi a túlzó? Az hogy nem kapja vissza a kauciót vagy az hogy jelentős többletköltségei keletkezhetnek azáltal, ha a bérbeadó inkorrekt és távoznia kell korábban mint tervezte? Ebben semmi túlzás nincs, ez egy teljesen hétköznapi forgatókönyv. Sokkal hétköznapibb, minthogy többmilliós károkat okoz egy nemfizető bérlő. Nem arra hoztam példát amikor korrekt módon válnak el a felek, mint ahogy te sem.
Azért hoztam a példát hogy lásd, ha a bérbeadó inkorrektsége, ostobasága, hanyagsága, rosszindulatúsága miatt kell előbb távoznia a bérlőnek (nem, ez nem a 60 napos felmondáskor van, hanem amikor a bérbeadó bejárkál mondjuk a lakásba vagy épp nem javíttat meg olyan dolgot, ami az ő felelőssége...stb), akkor bizony bőven van neki is anyagi kockázata, szóval marhaság, amit írtál, hogy "max keres egy új bérleményt".
Elnök Úr 2018.08.22 22:15:29
@Mankel: Nem a seggfejség a gyakoribb, hanem az okozott kár nagyságrendje. De ezen nem fogunk összeveszni, nem ismételgetem tovább magam, ha ennyiből nem értetted meg, hogy miért a bérlőt kell jobban védeni, akkor nem ma fogod megérteni.
Elnök Úr 2018.08.22 22:38:48
@Mankel: Nem arról van szó, hogy te mit akarsz, hanem hogy azzal az eszközrendszerrel, amit te kívánsz, azzal egy rosszhiszemű, ostoba, bérbeadó milyen károkat okozhat. És ugyebár azt már tisztáztuk, hogy nincs kevesebb faszfej bérbeadó arányaiban mint bérlő.
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
Elnök Úr 2018.07.24 17:18:02
@Never: "mindegyik tudományág kialakította a saját nyelvét"
Angolul. ;)
Elnök Úr 2018.07.24 17:40:11
@Never: "Lehetne az éppen magyarul vagy szuahéliül is, kb. annyi köze van a mindennapi angolhoz. Hozzáteszem, hogy a latin esetében is eléggé kevés köze van az általunk ma ismert írott latinnak az anno a birodalomban beszélt közös latinhoz (még a kiejtés is teljesen más volt valószínűleg)."
Már csak nyilvánvaló következtetést kell akkor levonnod a saját gondolataidból: a latin felesleges, mivel van helyette egy teljesen jól használható és világszerte elterjedt angol.
"A mai angol nyelv csak egy keret"
Minden nyelv csak egy keret, mivel a világ változik és új kifejezések születnek vagy régiek alakulnak át.
Vannak olyan marketingötletek, melyeknek a megszületése is heves fejcsóválásra ad okot. A szolgálólány meséje című sorozat szereplőiről elnevezett borkollekcióé is ilyen, mert hát kinek és ugyan miért juthatott eszébe egy olyan sorozattal eladni a lőréjét, amiben a nőket szülőgépnek tartják,…..
Ahogy azt korábban megírtuk, a jövőre befejeződő Trónok harcát nem fogja csak úgy elengedni az HBO, hülyék is lennének, hiszen a hetedik évadra nemhogy az HBO de a mai sorozatvilág egyik legnézettebb portékája lett. Egy ilyen franchise-t akkor sem szabad elereszteni, ha elképesztően sok pénzbe…..
Elnök Úr 2018.06.09 13:59:28
@Void Bunkoid: "de könyörgöm, 30 évvel ezelőtt még zömében eredeti alkotásokat tartalmazott, sőt"
Ezt csak és kizárólag azért hiszed, mert hiányosak az ismereteid. Kevés franchise? Back to the Future, Godfather, Terminator, Die Hard, Predator, Rocky, Silence of the Lambs, Alien...stb eszméletlen sokáig lehetne folytatni a "na húzzunk le még egy bőrt róla" folytatásos filmeket a 80-90-es évekből és ne legyen rövid az emlékezetünk, emlékezzünk csak meg az igazi alávalóságokról is, mint az un. családi matinék lásd Beethoven, 3 férfi, drágám a gyerekek, meg egy rakat más, millió részt megélt förtelem:D
Kevés volt a remake? Egyáltalán nem, csak nem ismered olyan jól a 60-as évek moziját, mint amennyire emlékszel a 90-esre. Pl a 3 férfi széria pont ilyen (egy francia sorozaté), de a Cape Fear is remake (az eredeti 62-es), The Thing, Dracula, 12 Monkeys (bizony, már a 90-es évekbeli is remake volt), Scent of a woman (egy olasz film remakeje), Scarface (30as évekbeli film újraforgatása)...stb
Amiben igazad lehet, hogy talán színesebb volt a műfaji felhozatal, bár a 80-as évek akciófilmdömpingje és a 2010-es évek szuperhőskavalkádja között nem látok olyan óriási különbséget.
Egy gyermek születése nagy öröm, persze legalább ennyire stresszes is. Nem árt, ha ilyenkor az ember megfelelő segítséget kap – és nem csak anyagilag. A család persze segít (ha tud), de azért az sem mindegy, hogy egy-egy ország miként támogatja a gyermekvállalást. Ma egy kicsit…..
Elnök Úr 2018.03.17 19:32:09
@P.Elliot: "Amilyen orvosi fizetesekrol olvasok odahaza hat az aranykosar nelkul felkopna az alluk"
Soha életemben nem láttam szegény orvost, de még csak olyat se, aki nem legalább a felsőközéposztályhoz tartozott volna. Szóval had ne sajnáljam már a drágalátos nőgyógyászt, amelyik heti 2 napi 4 órás magánrendeléssel összeszed havi legalább szűk 1 milliót a többszázezres állami fizetésén felül és utána még van pofája elvárni az un. "hálapénzt", ami gyakorlatilag közönséges védelmi pénz. Vasszigorral kéne lecsapni az egész rendszerre, több milliós bírságot kiróni az orvosra és a borítékot adni akaróra is, meg mondjuk fél év letöltendő mindkét félnek. Ezt a nagyon mélyen gyökerező magyar korrupciót, csak így lehet kiirtani.
Elnök Úr 2018.03.17 21:37:07
@LepesMez:
"Egyebkent ha nem lehet sunyiba penzt keresni, a maradek orvos nagyresze is elmegy vagy kulfoldre, vagy nyugdijba, vagy szakmat valt"
Hát ha több éves gyakorlat után nem elég nekik az a 700, amit legálisan kapnak, akkor takarodjanak is. Egyáltalán nem az a probléma a magyar egészségüggyel, hogy az orvosok keveset keresnek benne legálisan, hanem az, hogy kevés a kompetens szakember, kevés a nem orvos személyzet (az ő bérük valóban rettentő alacsony) és a forráshiány miatt elavult egy csomó dolog.
A Fidesz lovagkereszttel is kitüntetett kedvenc publicistája, üzenetközvetítője és pártfelvonulás-szervezője egy tavaly novemberi, soroksári fórumon próbált új szavazókat toborozni Orbánnak az egészségügyből...
Bruce Miller, a Szolgálólány meséjének a showrunnere interjút adott a Hollywood Reporternek, amiben beszélt a második évadról, a sorozat készítéséről, illetve az igen távoli tervekről is. Elmondta, hogy a sorozat készítése során milyen sokat jelentett nekik, hogy az eredeti regény írója, Margaret…..
Úgy néz ki akkorára nőtt a Kevin Spacey körüli botrány, hogy a Netflix inkább leállítja a Kártyavár (House of Cards) utolsó évadának a forgatását, legalábbis ezt állítja a Deadline. A stábnak ma reggel küldtek egy közleményt, amiben közölték, hogy meghatározatlan időre felfüggesztik a gyártást. A…..
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Elnök Úr 2017.08.23 00:52:07
@cs¤cs€ssz:
"2: a végjáték inkább fantasy mint politikai játszma(hiszen azt a vonalat már felépítették és ki is pörgették korrektül), ami nyilván a valóságtól jóval inkább elrugaszkodik. Nem hiszem hogy a logikátlanságok nagyítóval való keresése fokozza az élményt"
Én meg nem hiszem, hogy az jelentené a fantasyt és/vagy a hibák nagyítóval keresését, amikor totálisan hülyének van nézve a néző. Nem attól fantasy a fantasy, hogy a szereplői a legostobább Júlia regényt alulmúló motivációkkal és észjárással járnak-kelnek a világban, mint vmi papírmaséfigurák, melyeknek egyetlen céljuk, hogy a történetet abba az irányba mozgassák, ahogy azt vmi félrészeg hbo munkatárs megálmodta Martin főcsapásának nyomán.
Nehogy már nagyítóval való hibakeresés legyen az, hogy a kibaszott sárkányok úgy égetnek fel zombikat TŰZZEL, hogy közben a befagyott tó NEM OLVAD FEL. Nehogy már még én érezzem magam kellemetlenül, amikor méltóztatik feltűnni, hogy a sztori úgy van megírva, hogy a szupercsapat, melynek létezése és egész küldetése nettó faszság (nem, ez sem fantasy elem, ez szarul trash elem) csak úgy tud megmenekülni, ha a kovács bolt kezdősebességét folyamatosan tartva fut le 5 maraton távolságot, majd utána a madarak és a sárkányok, meggörbítve a téridőt egy feketelyukat nyitnak az univerzumban, hogy a megfelelő pillanatban odaérjenek, ahová kell. Máshogy ugyanis NEM lehetséges.
Nehogy már jó szájízzel tapsikolni kelljen, hogy Jont akkora bullshittel mentik ki ezzel a nagybácsis húzással, amilyen írói húzás utoljára a dallasban samantha felébredése volt. Vagy esetleg az lenne a nagyítóval hibakeresés, hogy Ben bácsi azért döglik meg, mert szerinte NINCS IDŐ FELSZÁLLNI A KIBASZOTT LÓRA?
De fel lehetne hozni az északi lányok teljesen légbőlkapott konfliktusát vagy az, hogy az írók semmit sem tudnak kezdeni Baelish-sel, mert elbaszták az egész figura sorsát akkor, amikor Sansával kikosaraztatták, ezzel megszakítva köztük mindenféle érzelmi-bizalmi-érdek viszonyt.
Szóval összegezzünk: nem, ezek nem a fantasy szükséges elemei és nem ezek észrevétele nem kukacoskodás. A felsorolás egyébként pusztán ezen egy rész kapcsán még oldalakon keresztül folytatható lenne...
Nagyjából az látszik, hogy az írók látványosan nem tudnak semmit sem kezdeni az egész sztorival ott, ahol Martinnak még nincs rá teljesen megírt regénye. És ez igazából nem Martin kritikája, hanem az hbo-é, mert nyilvánvaló, hogy pocsék, tehetségtelen írókat sikerült összeverbuválni, akiknek nem Martin és a Trónok Harca, hanem Michael Bay, esetleg a Jóban Rosszban a nívójuk.
Elnök Úr 2017.08.24 00:19:30
@nota19: "nekem aztán nem volt unalmas az első 5 évadban egyik rész sem. Viszont sokan voltak, akik szerint igen."
Ha olyan sokan lettek volna, akkor a sorozatot kaszálják a 2. évad után. Ehelyett kultikus lett, többmillió rajongóval, rekordokat döntögető nézettséggel. Na most akkor tegyük fel a kérdést, mi járult hozzá a sikerhez, az első öt évad vagy az utolsó kettő?:)
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
1. Ha hónapok óta nem volt élő barátnőd Emmán és Marcsán kívül, akkor szállj magadba! Nem azért van, mert kicsi a farkad, (ez az első randi előtt egyébként sem derül ki), hanem mert képtelen vagy ismerkedni. Rossz a kommunikációd, helytelen az önértékelésed, tele vagy…..
Elnök Úr 2017.07.12 10:36:56
Kedves Sándornéni! Kíváncsi lennék, hogy ennyi ostobaságot saját kútfőből vagy vmilyen doppingszerrel és nők lapja/cosmo jellegű segédeszközzel sikerült-e leírni?

1. Tipikus kapcsolatfüggő, önértékelési zavarokkal küszködő vélemény, aki azzal határozza meg saját minőségét, hogy van-e párja vagy nincs. Bizonyos szellemi nívó felett - bármilyen hihetetlen is ez még neked, kedves Sándornéni - az emberek képesek dönteni, hogy akarnak-e párkapcsolatot és még jól is tudják érezni magukat egyedül, ha épp azt tartják kívánatos állapotnak.

2. Hisz az ápolatlanság ugyebár általános. Ez is inkább Sándornéni életéről mondd el dolgokat.

3. Nem viszek. Nem fogom elhullott virágok nemiszerveit ajándékozgatni. Ennél jobban tisztelem az életet.

4. Ady leírhatta azt, hogy "nagyosan", mert teremtett vele vmit, ami nem a suttyóság volt. Mellesleg újabb önértékelési zavarról tesz tanúbizonyságot a tiszteletre nem méltó szerző, hisz azt feltételezi, hogy a randi egyetlen célja a nő szórakoztatása.

5. Az első randi helyszínét fejlettebb egyedek közösen válasszák. Tudod, egyenjogúság vica versa.

6. Meg tudom hívni a hölgyet kávézni, csak nem feltétlen akarom, pont az előzőben említett alapvetés miatt. Mellesleg ha téged csak megvenni lehet, akkor nem nő vagy, hanem prosti.

7. Arról mesélek amiről szeretnék, nem szükséges hozzá az engedélyed.

8. Udvarolok, ha érdemes rá, nem pedig azért, hogy elkerüljek egy kínos pillanatot, mivel ha ez felmerül, akkor pont nem érdemes rá.

9. A hozzád hasonló nők sokkal jobban járnának, ha "jelek" helyett megtanulnának valóban kommunikálni.

10. Nem, az azért van mert egy suttyó paraszt, ha pedig előzőleg még tette is a szépet, akkor még lehúzós tolvaj is.
Amikor elkezdődött a nagyon régóta várt harmadik évada Mark Frost és David Lynch kultsorozatának, akkor azt is írtuk, hogy ez már nem az a Twin Peaks, amire emlékezhetünk a kilencvenes évekből. Ez hét részen keresztül igaz is volt, de az amerikai idő szerint vasárnap leadott nyolcadik semmihez sem…..
Elnök Úr 2017.06.28 14:30:09
@exterminador: Lebecsülöd a sznobizmus belemagyarázásának hatalmát:)
Elnök Úr 2017.06.28 20:53:08
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: Egyetértünk, pont erről szólt a mondandóm. Ed Wood szart csinált, ugyanakkor ha ugyanúgy az lsd korszak után debütál mint Lynch, biztos hogy lett volna egy réteg, aki kitalálja, hogy mekkora dadaista művész:) Mert a sznobizmus már csak így működik, ha vmibe bele akar vmit magyarázni, akkor bele fog, akkor is, ha valójában egy rakás trágyáról beszél (mint jelen esetben a twin peaks újabb bőrlehúzásáról).
És nem, nem kell jönni az éjjel-nappal budapest, transformers, meg standard amerikai narratíva mantrával. Mint mondtam, attól hogy vmi elüt a mainstreamtől, még nem lesz szükségszerűen jó, és ugyanígy ha vki vmi "unortodox" dolgot nem kedvel, még nem lesz sem hülye, sem egysíkú ízléssel rendelkező. Ez a 3. évad pedig számomra pont ugyanolyan öncélú, bugyuta és nevetséges, mint pl Lars Von Trier Nimfomániása.
Elnök Úr 2017.06.29 00:37:17
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: Sem Russ Meyer sem a Karate Kid akármennyi nem tudott olyan mélyre menni mint Ed Wood:) De csak hogy a jelenből hozzak egy gyakorlati példát, amikor a trasht művészi magasságnak képzelik a sznobok: Ben Stiller.
Egyébként Ed Woodot a belemagyarázás miatt hoztam fel, de hozhattam volna horror példákat is (talán még jobban is menne Lynch-hez), amikor nyilvánvaló semmibe tényleg megpróbáltak a sznobok belemagyarázni s vmit pl az It follows esetében. De megint teljesen más területről akár Ridley Scott fél munkásságát is bele lehetne emelni ebbe a körbe, mert ott is tetten érhető az, ami Lynchnél. Az életmű kiemelkedő darabjai okán az életmű pocsék felébe is hajlamosak az emberek belelátni vmit, ami rohadtul nincs ott.
Disztópia = az utópia ellentéte, egy negatívnak beállított jövő ábrázolása, mely többnyire valamiféle világvége esemény után (posztapokaliptikus történetben) állandó nyomor és harc keretei közt jeleníti meg a jövő társadalmát. A filmkedvelőket - miként az egész filmvilágot, vagyis írókat,…..
Mélyhangon megszólaló halk dübörgés, majd felharsanó trombiták a főtémával és velőtrázó üstdobütések óriás buzogánnyal: Stanley Kubrickot úgy kaptuk ajándékba, akár egy sokkoló, fekete obeliszket, ami evolúcióba hajszol minket. Kubrick a filmtörténelem utánozhatatlan, egyedi,…..
Elnök Úr 2016.07.06 15:48:20
@jürgen baromartz: Kubrick jobb rendező volt, mint Nolan, viszont eszméletlenül gyenge forgatókönyvíró, aminek a mélypontja egyértelműen a Shining.
Elnök Úr 2016.07.06 20:11:35
@flobeer: Vagy csak képes önálló véleményformálásra:) Egyébként akkor gondolom Stephen King sincs magánál :D Én nem tudok egy olyan filmet A kategóriásnak tekinteni, amiben a baljós életérzés megágyazását a szereplők narratívaként szolgáló párbeszédeivel próbálják megalapozni (a feleség elmeséli, hogy a korábban eltörte a gyerek karját vagy épp a hoteligazgató interjúja), mert önmagában nem sikerül rendesen felépíteni a hangulatot a történet bevezetésében. Azzal sem tudok A kategóriára venni egy filmet, ha a feszültségfokozása kimerül abban, hogy irritáló háttérzajt tol folyamatosan a néző fülébe, miközben a történet felépítéséből teljesen hiányzik a feszültség. Az sem A kategóriás vonás, hogy a főszereplő az egyik pillanatban még viszonylag normális alkoholista, a következő pillanatban pedig eszelősen mereng az ablak előtt. Ez nem karakterépítés, ez egy rossz ponyva kelléke. Vagy akár beszélhetnénk arról is, hogy többszöri újravágás, újraírás után is hatalmas ellentmondásokat sikerült benne hagynia Kubricknak, még az időbeliség következetességére is képtelen volt figyelni. De akár említhetnénk a Wendyt játszó színésznő borzalmas játékát is (jó, ebben Kubricknak "csak" a casting miatt van szerepe, bár az azért nem elhanyagolható) és még nagyon hosszan lehetne sorolni, hogy mitől gyenge film a Shining.
Elnök Úr 2016.07.06 23:21:00
@WiteNoir: A fentiekben nem kifejezetten műfaji hibákat soroltam, sokkal inkább történetvezetési/forgatókönyvi hibákat. A Shining számomra egy műfajfüggetlenül gyenge film, a filmtörténelem egyik leginkább túlértékelt darabja. Persze van benne egy csomó kísérletezés, határfeszegetés, ami mindig is jellemző volt Kubrickra, de ezek nem oltják ki azokat a sokkal jelentősebb hibákat, amik közül fentebb is felsoroltam párat.
Persze vannak érdekes részei, sőt még olyan jelenetei is, amik beleégnek a retinába, de mint egész nekem egyáltalán nem működik.
Vajon helyes dolog-e medencében szoptatni egy kisbabát, esetleg azoknak van igaza, akik szerint ez veszélyes, elsősorban a babára nézve? A kérdés messze nem elméleti, olyannyira nem, hogy per is zajlik miatta. Abbie Stocker (Fotó: Facebook)..
Elnök Úr 2016.05.04 21:14:50
"Gyerektelenek" - Gigantikus sz*rba fejelés.:)))))

"Az újszülöttet is viszik" - Sztem célszerűbb lenne, ha előbb a szövegértelmezéssel kezdenél, s csak utána próbálnál meg reagálni. Kezdjük az alapoknál:
újszülött: 8 (esetleg 10) napos korig
forgalmasabb helyre vinni: teljesen egyértelmű az egész témából, hogy nem arról van szó, amikor teszem azt kórházba viszed, hanem arról amikor tartósan egy olyan helyre viszed, ahol jóformán lehetetlen elvonultan megszoptatni a babát és forgalmas, értsd sok ember van az adott helyen. Egy újszülöttet épelméjű ember nem visz el teszem azt a tescoba bevásárolni, sem a piacra, sem pedig a játszótérre.

"Van olyan gyerek, aki nagy ívben köpi ki a cumit, cumisüveget, és magasról tesz a szoktatásra." - Jaja, sőt olyan is van aki nagyívben kerüli a bilit, meg olyan is, aki dacosan eszi a fikáját. Az persze megint más amikor anyuka nem akarja rászoktatni vmire és két próbálkozás után úgymond feladja.

"Mellesleg minek szoktassam őket műanyagra, ha ott az igazi?" - Fals érvelés, ennyi erővel a pelenkára se szoktasd rá.

" A te kedvedért?" - Ugyanazért amiért felöltözöl mielőtt kimész az utcára vagy épp amiért keresel egy mosdót, ha rád jön a szükség, nem pedig a pláza közepére pisilsz. A kifejezés amit keresel az a társadalmi együttélés szaabályai. Örülök, hogy már a kifejezést sikerült megtanítanom neked, remélem hasznodra válik:)

"hozzád hasonlóaknak köszönhetően nem mer kimenni otthonról a gyerekkel" - s egy újabb olyan állítás, amit vmikor megálmodtál és azt hiszed, hogy ettől tény lesz. A valóság pedig az, hogy a nyilvános szoptatás annyira nem természetes, hogy rengeteg anyának még a hozzá nagyon közel állók előtt is rettentő kínos a szoptatás, nem a környezet hozzáállása, hanem az intimitás zavarása miatt.

"A magyar társadalomnak tudomásul kellene vennie, hogy az anyamell steril és megfelelő hőfokú anyatejet termel" - Szövegértelmezés, harmadik lecke: az égvilágon senki sem mondta, hogy az anyatej káros lenne a környezetre (bár csak hogy ismét tanítsak neked vmi hasznosat, s meggátoljuk, hogy máskor ne állíts ordas nagy butaságot, az anyatej természetesen nem steril), a nyilvános szoptatás kínos voltáról volt szó.

"a csecsemő közvetlenül az anyamellből el is tudja fogyasztani" - szövegértelmezés negyedik lecke: ezzel ellentéteset sem állított senki.

"és ez nem csak otthon, négy fal között tud előfordulni" - szövegértelmezés ötödik lecke: ezzel ellentéteset sem állított senki.

"Te se eszel vécében, az én gyerekem sem fog." - szövegértelmezés hatodik lecke: A mellgyulladásról volt szó, nem pedig arról, hogy a gyermek hol eszik. Gyerek ehet cumisüvegből akárhol, anyuka viszont a melleit nyilvánosan ne vegye elő. S ismét: nem, attól nem lesz mellgyulladásod, hogy a gyerek cumisüvegből eszik, te meg nem nyilvánosan lefejed magad félórával később, ha kezd kellemetlenül kezd feszülni.

"A fejőre nem indul be a tejleadó reflexem" - Mivel azt az esetet ecselted amikor már kellemetlen a feszítés vagy épp már magától is elindul, így ez egészen konkrétan az említett esetre vonatkozóan sima hazugság.

"Egyébként meg azért iktassak be" - Akkor most gyakorold szépen a legutóbb tanult új kifejezést: társadalmi együttélés szabályai.

"Nem büdös, nem szagos, nem undorító, nem kell hozzá nemi szervet közszemlére tenni" - Ez tökéletesen igaz tud lenni a nyilvános szexre vagy épp a monokinire is.
Elnök Úr 2016.05.05 14:01:52
"Újszülöttnek a csecsemő 6 hetes koráig számít." - Tudod attól, hogy folyamatosan butaságokat állítasz, azok még nem lesznek igazságok, csupán te tűnsz butábbnak:) Nem, egy csecsemő általában 8 napos koráig számít biológiai értelemben újszülöttnek. Az a baj, hogy ha esetleg pszichológiai megközelítésből akartad volna meghatározni az újszülött fogalmát, akkor 2-3 hónapot kellett volna mondanod, így kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy az eddigieknek megfelelően vmi női magazinban két horoszkóp között olvasott árufeltöltőből életmódtanácsadóvá átvedlett szakember dallamos írásából sikerült ezt bebifláznod s te ezt hiszed ténynek, ez pedig elég nevetséges:)

"Csak úgy mondom" - ennyi erővel legközelebb írok neked egy paprikáskrumpli receptet, pont ugyanannyira számít bárminemű érvelésnek:)

"Szóval egy csecsemő igen sokáig számít szoptatottnak" - n+1-edik szövegértelmezés lecke: ezzel ellentéteset nem állított senki. Időszerű lenne egyébként, ha befejeznéd a szalmabábérvelést (ami egyébként egyenértékű a hazudozással), mert egy idő után már nem csak kínos, hanem kifejezetten unalmas.

"De te előveheted, mert férfi vagy, " - hol vehetem elő? A strandon, ahol egyébként csomószor a nők is monokiniznek, egy étteremből pl páros lábbal vágnának ki, ha félmeztelen mennék be. Tényleg befejezhetnéd a hazudozást...

"Amikor a melléből nem is látszik semmi" - Újabb szalmabáb (hazugság) és/vagy súlyos szövegértelmezési hiányosságok. Javaslom fuss neki még egyszer, hogy egyáltalán mit is írtam, miért is marhaság a nyilvános szoptatás.

"Honnan veszed, hogy félórával később én otthon leszek, vagy egyáltalán zárt helyen?" - Úristen:D:D:D Ez már tényleg mindennek a legalja.:D:D Ugyanúgy ahogy pisilésnél is mindenki meg tudja oldani,hogy fél órán belül megfelelő helyen legyen, ezt te is véghez tudod vinni a feszítő melleiddel.

"Te vagy a felnőtt, te alkalmazkodj. " - Ezen már csak röhögni lehet:D Rettentő vicces, amikor a terhes nő vagy a kismama azt képzeli hogy ő (esetleg a gyermeke mögé bújva) mindenkin felül álló, akinek pozitív diszkrimináció jár. Nem jár. A terhesség, a kismamaság egy állapot, nem jár érte másoktól - kapaszkodj meg - semmivel sem több, mint bárki másnak.

"Hazugsággal mersz vádolni?" - Mi az, hogy "merlek"? Bér tökéletesen bizonyítod ezzel az előző bekezdésemet:) Egyébként nem, nem vádollak hazugsággal, a vád ugyanis egy be nem bizonyított dolgot jelöl. Én nem vádollak, én simán kijelentem hogy hazudozol, ugyanis ez egy tény, amit a hozzászólásaid alátámasztanak.

"Itt voltál..." - Kettővel ezelőtti bekezdés.

"TŰRNÖD KELL..." - Látod, ebből látszik, hogy semmit sem értesz a társadalmi együttélésből. Mi mást csinálna bárki is, mint tűrne? Nyilván nem megy oda senki se egy szoptató anyukához és tépi le a fejét, ugyanúgy mint ahogy egy nyilvánosan vizelővel sem csinálja ezt meg senki. Ennyi butaságot összehordanod, mint amit ebben a bekezdésben sikerült komolyan már-már emberfeletti teljesítmény. Senki sem beszélt jogról, egyáltalán nem kapcsolódnak a témához sem a melegek, sem a nyilvános csókolózás (utóbbi max annyiban, hogy bizony volt idő, amikor az is kínos volt). Egy dolgot kéne igazából megjegyezned: ha olyan dolgot csinálsz, amit a környezet nem tart oda illőnek, akkor bizony el kell viselned az ő kimondott vagy érzékeltetett véleményüket, mert nem körülötted forog a világ, hanem a túlsúlyban levő vélemény számít.

"Amilyen hevesek az internetes reakciók" - Valójában egyetlen egy vkinek hevesek itt a reakciói, annak a személynek aki folyamatosan olyan dolgokat hazudozik a beszélgetőpartnerei szájába, amik sosem lettek leírva, ez a vki pedig te vagy:)
Mivel nyilvánvalóan óriási intellektuális szakadék tátong köztünk, így ezzel a hozzászólásommal végérvényesen el is búcsúzom tőled, van egy szint, amit ha vki képes alulmúlni, akkor nem vagyok hajlandó rá több szót pazarolni. Te ezt bőven elérted, szóval jobbulást, s esetleg térjünk erre az egészre vissza 10-20 év múlva, mikorra tényleg felnősz.:)
Chance néven készít a Hulu kétévados sorozatot, amiben Hugh Laurie ismét orvosnak áll. Most viszont nem Dr. House lesz, hanem Eldon Chance bűnügyi pszichiáter, aki pár rossz döntésnek köszönhetően belekeveredik a San Franciscó-i alvilágba. A sorozat Kem Nunn regénye alapján készül és a Roomot…..
A USA Network akkorát robbantott az újonc Mr. Robottal, hogy már a pilot tévés bemutatója előtt le kellett adni a rendelést a második évadra, és az utóbbi hetekben Amerikában kisebb jelenség lett a sorozat, miközben a nézők vadul szőtték az elméleteket, hogy éppen mi az isten…..
A HírTV tegnapi esti híradójában telefonon kapcsolták Eva Maria Barki nemzetközi jogászt, akit főleg arról kérdezett Maráczi Tamás műsorvezető, hogy mit gondol Ausztria most Magyarországról, mi hazánk megítélése és úgy általában az utca embere hogyan vélekedik az egész…..
Laikus, hétköznapi emberként nagyon nehéz lehet eligazodni a pénzpiacon, hiszen mindenki a saját álláspontját / termékét próbálja becsomagolni neked. Ahány pénzügyi blog, fórum vagy újság, megannyi tuti megoldás a pénzednek. Az biztos, hogy érdemes megtakarítani, aminek egyik…..
Elnök Úr 2015.07.08 16:59:53
@Szarvas Norbert: Persze, és ha vki csalni akarna, akkor nyilván Szarvas Norbertnek elmondaná, mert olyan aranyos fiúka:D
Még egyszer mondom, ezt az "érveléstechnikát", hogy egy ferdítésből és/vagy saját szubjektív élményekből akarsz levezetni egy nagy objektív igazságot felejtsd el. Ez egy érvelési hiba, amit a magadfajták, akik egy sz*r terméket akarnak elsózni a balekoknak, előszeretettel alkalmaznak, hogy megvezessék a fogyasztókat. Értem én, hogy ezt tanultad a pár napod értékesítőképzésen, talán még hiszel is benne, de a számokat és a törvényeket nem fogod ezzel megmásítani.
Elnök Úr 2015.07.08 17:34:23
@Szarvas Norbert:
AIG? Oké, amerikai, de az egyik legnagyobb szereplő, visszaélések, sikkasztások, a csődtől csak az állami beavatkozás mentette meg.
Esetleg említsem meg az Astrát? Vagy az AIM-ot?
Röszkén és környékén járt a TV2 és hanghibás mikrofonja, annak a végén meg Váczi Gergő, a Vujity Trvtko-díj Frei Tamás-szalagos nagykeresztjét érdemlő riporter, a téma persze az ördögi migránsok, akik egy éjszaka alatt ösvényt taposnak ki maguknak a határon, elhajigálják…..
Elnök Úr 2015.06.20 05:51:33
" Az meg egy vallási szervezet, semmi valós dolgot nem hoz létre, csak bullshitet terjeszt." - Ez igaz a nacionalizmusra is.
"Egy kurvakeményen védett külső határ nélkül nincs létjogosultsága a belső határok eltörlésének." - Ez csak akkor működhetne, ha évtizedekig nem bővítenék az eu-t.
"mocskos mód undorító dolognak tartom a párhuzamot 56-tal 45-tel " - Persze hogy annak tartod, mert kognitív disszonanciát okoz számodra.:)
"Aki háború elől menekül annak miért nem jó Franciaország" - Aki 56-ban menekült, annak miért nem volt jó Ausztria? Miért kellett az USA, meg Anglia, meg Nyugat-Németország?
"Ha most nem oldjuk meg azt a dolgot amíg még nem késő és nem lesz egy stabil kialakult rendszer a kezelésre, elképesztő nagy szarban leszünk, nem mint Magyarország, hanem mint Európa" - Teljesen igazad van. Ebből következik, hogy ezt a kérdést nem Magyarország fogja megoldani egy kerítéssel, hanem Európa közösségi szinten. Épp ezért értelmetlen felhúzni egy kerítést összehangolt európai terv nélkül. (Csak néhány dolog, ami értelmetlenné teheti: Szerbia belépése az EU-ba, megkerülhető, megfelelő kiegészítő határvédelem nélkül átjárható, mivel határon belül lesz, így a menekültek státuszát nem érinti...stb) Ezerszer több értelme lenne a közösségi döntésig a kerítésre szánt pénzből megerősíteni a határőrséget, mivel ennyi menekülttel szemben erőforráshiány van már jóideje. 22 milliárdból fel lehet venni 1 évre kb 5000 embert.