Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Statisztika Blog

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyula (RJB) ismét megörvendezteti a blog értő közönségét:Először is szeretném legmélyebb tiszteletemet és elismerésemet kifejezni a Vészhelyzet fordítóinak, szerintem ennek a sorozatnak van a legszínvonalasabb szinkronja, már vagy 12 éve. Pörgős, életszerű a magyar szöveg,…..
Statisztika Blog 2008.12.20 01:14:34
Eszter gyűjtésének két darabja következik:1) Új sorozat indult 'Miért ne Emily' címmel. A főhősnő panaszkodott, hogy kétarcú a barátnője. Ez angolul valóban two-faced, de magyarul kétszínű. Kérném a fordítót, hogy középfokú vizsgára ne jelentkezzen, még nem áll készen.…..
Félrefordítások Right as rain 2008.12.18 19:00:00
A következő email viszonylag friss, de én egyrészt nagyot nevettem rajta, másrészt seth_grevennek, a kedves beküldőnek, egy másik beküldésével már régóta adós vagyok. Szóval következzen a levele, téma a Börtön fék A szökés. Az első évad vége felé valamelyik epizódban,…..
Statisztika Blog 2008.12.19 00:54:12
Szegénység blog Bódottá 2008.12.17 10:00:00
Nagy az öröm nálunk.Irgalmatlan mennyiségű hirdetés áttanulmányozása után sikerült megtalálni a lakást, ahová együtt köldözünk jövőre. Nem olcsó, de új építésű, alacsony rezsivel, így mindent összevetve még kicsit kevesebből fogunk lakni, mint az otthon bérelt,…..
Statisztika Blog 2008.12.17 14:48:09
Egy hiper sokmindenben különbözik egy átlagos városi piactól, egy fontos dologban azonban hasonlít: olcsón vesz, s drágábban elad. Most a hiper vásárlásaival fogunk foglalkozni, ezen belül is azzal, hogy kitől vásárol, s milyen feltételek mellett.A hiper vásárlásai abban…..
e-Vita Vér, veríték, könnyek 2008.12.14 22:58:00
Kedves Olvasóm! Lehet, hogy kicsit szakmai leszek, de hátha megérted Te is, aki az IT mélyebb bugyraiban nem vagy járatos, hiszen elsősorban érted töröm magam, hogy az én blogomban minél könnyebben el tudj igazodni, minél könnyebben tudj velem párbeszédezni. Igyexem úgy fogalmazni,…..
Statisztika Blog 2008.12.15 00:51:31
Caracalla blogja Szar érzés 2008.12.14 18:02:00
ha megy ki az ember alól a platform.Eddig a blog.hu nagyjából olyasmiról szólt, hogy az egyik legkevésbé kötött szolgáltató, a legjobb kezelőfelülettel, amely viszonylag ritkán hal le, stb.Ehhez képes a következőt látom.A varázsindák annál jobban befognak, minél jobban…..
Otthon igen sok időt eltöltöttem ügyfeleket kiszolgálva egy karfás irodaiszékben, ahol a betelefonáló ügyfelek problémáit kellett megoldanom. Ezért is igen kedves számomra a téma és szeretek a másik oldalon lenni, hogy teszteljem az ügyfélszolgálatot, illetve annak…..
Szégyenpad rovatunk stábja abban bízik, hogy bunkó autóstársaink némelyike egyben Homár-olvasó is, és ha szembesülnek a saját sötét oldalukkal, legalább magukban kicsit elpirulnak. Első versenyzőnkről ennyit írt -Zs-: Ezt a képet a póluscenter parkolójában lőttem,…..
"Biedermeier komód - 90 ezer Ft - özv. Gasparevics Gyuláné lakásából lopva." Nem tudom mennyire számítana enyhítő körülménynek, ha forrásmegjelöléssel kínálnánk a betöréssel szerzett cuccot egy antikvitás kirakatában. Mi mégis ezzel áltatjuk magunkat, mikor…..
Statisztika Blog 2008.12.10 14:06:25
Ezzel a Szent Jánossal csak a baj van, én mondom. Először rovar alajkában tűnik fel a blogon, most pedig ez. Kilfenora levele következik, én meg csak ennyit szeretnék hozzáfűzni: "I would like to see John the Baptist's impersonation of Graham Hill." (Aki szintén szeretné…..
Statisztika Blog 2008.12.09 00:39:03
Sárgák a taxik, ott lakik John McLaine és Woody Allen. A rendőrök fánkot és hot dogot esznek, éjjel is járnak a metrók, és nyitva vannak a kocsmák hajnalig. A Travellingband new yorki tudósítója évek óta az óriás városban él. Most elmondja, milyen is az. "Amikor először…..
Nem mindenki lakik ám a Rákóczi tér és a Baross utca közé eső területen. Mi sem. Ráadásul nekünk az is történelem, amit az Action énekelt még régen, hogy "tele van velük a József utca" kurvákkal mármint. El is mentünk hát megnézni, mi is lapul az oly sokszor…..
Ha végignézünk a blog eddigi bejegyzésein, feltűnően nagy arányban fordulnak elő azok a fajta hibák, amikor a rossz fordítás oka a pragmatikai kompetencia hiánya. Ez annyit tesz, hogy a fordító nem azt ülteti át magyarra, amit egy párbeszéd a szavakon túl, a beszélő szándéka…..