Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öntelt radírpók

0 bejegyzést írt és 311 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a teljesen elszállt londoni lakáspiacon sem hétköznapi dolog esett meg a minap, amikor a nem a brit fővárosban élők, vagy az ottani viszonyokat nem ismerők számra ép ésszel fel nem fogható körülmények között és áron adtak ki egy lakást. (fotó: EJ Harris) Adott London…..
"A Várkert Bazár átépítése során a felszínre került egy középkori épületegyüttes, falai jó állapotban maradtak fenn. Mivel nem számítottak rá, és a terveken sem szerepel, elrendelték az elbontását." - írta egy neve elhallgatását kérő Urbanista-olvasó. Kérdésemre csak…..
Most lép hatályba az a jogszabályváltozás, amely újabb pofon lesz a rokkantnyugdíjasoknak. A szabályváltozás szerint az özvegyi nyugdíj szempontjából a rokkantnyugdíj egyenrangú lesz az öregségi nyugdíjakkal, így nagyon sok rokkantnyugdíjas még inkább a tönk szélére kerül.…..
öntelt radírpók 2012.08.30 00:05:25
@bernuschka: minden tiszteletem édesanyádé, és ne vedd személyeskedésnek, de azt neked is be kellene látnod, hogy a rokkantnyugdíj nem arra való, hogy biztosítsa, hogy valaki egyedül élhessen egy családi házban. Egyébként pedig biztos vagyok benne, hogy a szüleid nem egy nyamvadt házért dolgoztak egész életükben. Az egy kicsit kevés lenne életcélnak.
öntelt radírpók 2012.08.30 00:58:00
@Josselin Beaumont: remek, így már csak 8x annyi rokkantnyugdíjas van, mint a fele ekkora lakosságú Szlovákiában. Egyébként a térd alatti amputáció miért zár ki valakit végleg a munkaerőpiacról? Nem csak nehéz fizikai munkák léteznek. Van térd alatt amputált munkatársam, soha eszébe sem jutott, hogy a balesete után inaktív rokkantnyugdíjasként élje le az életét. Megtanult egy új szakmát, vidáman dolgozik azóta is.
Zajlik a Kossuth tér átalakítása, olvashatjuk a cikkben, nézegethetjük a galériát, és bár persze 1944-ben nem így nézett ki a tér, a különbségek éppenséggel jó kezdeményezéseknek tűnnek (füvesített villamospálya, elzárás a forgalom elől). Nem tekinthetünk el azonban a…..
A kormány ismét becsukni készül egy spekulációs kiskaput, és leszámol a magyar mezőgazdaságot tudatosan tönkretevő, Tescóba járó nyugdíjas és kisgyermekes tej- és trappistaspekulánsokkal!Olvasom a hírekben, hogy a nagy áruházláncok állítólag - pontosabban a…..
(tipp Dr. Doktorovics Doktor Plg, kösz!) ..
öntelt radírpók 2012.03.30 20:12:19
Amit mindenki sejtett, most bebizonyította a Figyelő, az Aon Hewitt és az AIESEC Magyarország Munkáltatói Márka Kutatása. Az 1992 után születettek azaz a Z-generációhoz tartozók többsége egyáltalán nem tájékozódik print vagy online forrásokból. Ők a közösségi oldalakat,…..
Örülünk, Vincent? Kemény hideg 2012.02.09 17:40:00
A rendőrség adatai szerint január elsejétől az országban 55 ember halálát okozta kihűlés. Ukrajnában 135 ember halt meg. Lengyelországban 50, Oroszországban 64, Romániában 39, Szerbiában 6 a CNN szerint.Semmi feltűnő, mi? 2011 kemény telén, amikor Orbán Viktor…..
A The Big Bang Theory az egyik legjövedelmezőbb sorozata a Warnernek, a reklámozók imádják, a nézettsége kiváló, a szereplői pedig csak mostanában kezdtek el igazán nagy lóvét keresni, de mivel sikerült jó pénzért értékesíteni az utósugárzását (500 000 dollár…..
öntelt radírpók 2011.09.22 15:06:01
@betonfelhő: nagyon rossz kép

Penny akkor nézett ki a legjobban, amikor felszedett pár kilót (talán a 2. évadban)

az ilyen szétfotosoppolt unreal fotóktól nekem is hányingerem van
A dunai teherhajózás nem is olyan régen a közép-európai áruszállítás egyik meghatározó szegmense volt. Ma is az – de ma már a magyarok nélkül. Miért csak mi vagyunk olyan ostobák, hogy nem aknázzuk ki a Dunában és a Tiszában rejlő lehetőségeket? Teherhajók a…..
Az élet valóban a legjobb forgatókönyvíró, és megteremtette a legfaszább sorozat-crossovert evör: egy kaliforniai egyetemi tanárt azzal vádolnak, hogy motoros zsivány haverjaival együtt közös bandában főztek és terjesztettek metamfetamint. A sztori egyes elemei (bűnöző…..
  MEGSZŰNT A REGIONÁLIS TELEVÍZIÓZÁS HAZÁNKBAN   A nézők csak a műsorújságokból értesülhettek   Mától sem regionális híradót, sem magazint nem gyártanak Magyarországon. Mindez azért megdöbbentő, mert a nyilvánosság olyan szintje tűnik el, amely a vidéket…..
A közterületépítés első és második főtétele szerint: 1. Plázaépítés nélkül nem újul meg közlekedési csomópont. 2. A megújulás nagysága egyenes arányban áll a pláza nagyságával.  A Köki például nagyon megújul, így oda nagyon nagy bevásárlóközpont épül. Ahol…..
öntelt radírpók 2011.09.04 12:56:20
@Whistler anyja: az alagút az új főutca (Kecskeméti-Károlyi Mihály-Petőfi S.-Október 6) egymástól elvágott szakaszait köti össze. Ott pedig nem éppen turkálók nyíltak az utóbbi időben.
öntelt radírpók 2011.09.04 13:06:30
@Whistler anyja: bizony, hiányzott, és nagyon jó lett. Sorra nyitnak a vendéglátóhelyek. Miért baj ez?

@Lazacc: te nagyon rossz helyen laksz. A te preferenciáidnak a Váci út vagy a Szentendrei út felelne meg. Egy nyugat-európai nagyvárosban egy olyan helyre, mint a Régiposta u., be sem hajthatnál autóval.
 A "Kossúth utca" ügye valóságos táblahibacunamit indított el az Urbanistán: küldtetek mókás ajtófeliratot és félrefordított múzeumi ismertetőt is. Persze a legizgalmasabbak a közterületi értelmetlenségek: az Astoria és az Örs aluljárója után itt a Nyugatié…..
B-oldal 4 hónap, 3 hét, 2 nap 2011.08.31 12:00:00
Három napja nem tudom kiverni a fejemből ezt a filmet.Már a poszt címén is sokat gondolkodtam, hiszen sokaknál kiverhette volna a biztosítékot és bevallom, én is úgy gondoltam, hogy furán festene, ha mondjuk ezt írtam volna: "Egy abortusz története". Hát, pedig ez…..
Ronald McDonald, a MacDonald's éttermek kabalafigurája az évek során sok változáson ment keresztül, ami meglepő módon az előnyére vált. Na nem azért, mert a bohóc annyira jól nézne most ki, hanem mert az első változattal gyakorlatilag csak ijesztgetni lehetett a gyerekeket. A…..
öntelt radírpók 2011.08.30 09:58:18
@szita szita péntek: hát igen, most, hogy a Steve Jobs visszavonult, nem tudom mi lesz a Mekivel

a bohócok pedig ijesztőek és baljósak, mint a legtöbb klasszikus cirkuszi/varieté jelenség (porondmester, állatidomár, hasbeszélő bábbal stb.) - érdekes lenne utánajárni, hogy a mai embernek miért olyan creepy az összes
Erre igazán nem kellett sokat várni: A RIM tegnap az előzetes várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy zenemegosztó szolgáltatással bővíti saját közösségi platformját, a BlackBerry Messengert. A szolgáltatás neve BBM Music lesz, a lényege pedig nagyjából annyiból áll,…..
  Augusztus 20-án debütál az Országház új díszkivilágítása, ami olyan lesz, mint a fenti képen látható. Emlékeztetőül: korábban csak a kupolát, valamint a fontosabb oszlopsorokat emelték ki fémhalogén-lámpás fehér fénnyel. így nézett ki:     "Minden homlokzat…..
A Budapesti Közlekedési Központ szerdán váratlanul bejelentette, 2011. július 15-étől újonnan kialakított kerékpáros nyomon közlekedhetnek a kerékpárosok a Margit híd északi és déli szélső forgalmi sávjában. A kerékpáros piktogramokat 14-én éjszaka festik fel az úttestre.…..
Valakinek nincs ötlete, mi alapján működnek a szökőkutak az újdonsült Károly "sugárúton"? Csak mert hol mennek, hol meg nem. A minap arrafelé mentem haza, meglesni, esti kivilágításban hogy néznek ki, erre nem működtek, csak a kockafák voltak LED-fénnyel halványan meghintve. Amikor meg napközben…..