Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsony

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hete írtam, hogy eladtam a Pandát, és nem sikerült helyette másik, kedvemre való téli autót találnom a pénzért. Igazából arra is rájöttem, hogy városban nem szeretnék kocsival járni, egyáltalán. De munkába azért kell menni, a BKV említésére viszont rosszul leszek. Lehet,…..
Dzsony 2010.11.08 23:35:29
@Csikós Zsolt:
"150-ben fogom kitenni tavasszal. Akkor elmegy ennyiért. "

A mai árakat nézve sajnos azt kell mondanom, hogy teljesen normális ár egy ilyen Specialért. Csak titiokban reménykedtem benne, hogy talán "Pandaáron" juthatok hozzá! :)
Bajban vagyunk. Egy hét múlva indulnunk kell Balatonlellére, az Ágyúgolyófutamra. A benevezett "versenyautó", a Fiat-motoros Tramp azonban jelenleg a garázsban áll, alaposan szétbontva. A motor például az autó elejétől nagyjából egy méterre pihen. Na jó, a motornak…..
Valamikor május környékén kaptam az első e-mailt, melyben meghívtak az augusztusi Nemzetközi Škoda-találkozóra a Pécs melletti Orfűre. Májusban! Válaszoltam is a kedves levélírónak, hogy a nagy nyári pörgésben abban sem vagyok biztos, elérek-e a vécéig, vagy szimplán csak…..
A Vespa. 2006-ban volt hatvan éves és legalább annyira része a II. világháború utáni - de főleg a hatvanas-hetvenes évek - olasz életének és kultúrájának, mint Sophia Loren domborulatai, Gianni Morandi dalai, a Fiat Nuova 500, a Segafredo kávé és még sorolhatnánk a pizzát, a…..
Dzsony 2009.08.10 10:21:17
@Krisi:
A Simson megy hatvanat, a leírásban szereplő kis Vespa meg csak 50-et. Ez azért elég nagy különbség, még ha nem is tűnik annak. Tudom, mert volt jópár Simsonom is meg Vespám is. A Simson jobban is gyorsul. A pizzafutik meg általában tuningolt robogányokkal szaladgálnak. Nem sűrűn látok pizzafutárt 40-50-el poroszkálni.
A bringa az megint más tészta, azt nem veszik járműnek az autósok, természetes, hogy lassan megy, és kerülgetni kell. A robogótól már elvárják, hogy haladjon legalább 50-60-al. Én ezt tapasztalom.
Egyébként a történet jó. Hajrá VESPA!
Dzsony 2009.08.10 17:34:58
@Csikós Zsolt:
Biztos lehetsz benne, hogy ha 72-t megy asszonypajtás 50 Specialja, akkor az tutira nem gyári 50-es, hanem már valami tuning henger van rajta.
Ja és nekem is volt jó kis S50B púpstankos Simson. Csörgött zörgött, nem ugrott úgy mint az újak, de végsebességre mindet leverte!
Nem tudom, hogy olvasta-e valaki a Ford Taunus cikket még tavaly a TC-n. Amikor készült, a fotózás után elég soká' ottmaradtam dumálgatni a kocsi tulajdonosával, Borsi Mikivel. Szó esett akkor egy 170-es Mercedesről is, ami valahol a közelükben, egy garázs mélyén porosodott…..
Dzsony 2009.03.01 23:36:09
Én is hányszor elmerengtem azon, hogy mennyi csodát lehetne találni, ha az ember végigjárhatna minden házat a pincétől a padlásig. Még az sem kizárt, hogy az utcánkban egyik szomszéd hátsó sufnijuában ott porosodik egy alsólámpás Vespa valahol, csak már senki nem emlékszik rá, meg ha igen, akkor le..ja. Mondjuk erre azért kicsi az esély, de legalább egy Pille utánfutó, vagy valami...
Egyébként Katinéni és a Mercedes története tipikus!
Én is hányszor láttam, hallottam hasonló szitut. Emberünk évtizedek óta rohaszt valamit a sufnijában, amivel soha nem fog csinálni semmit, de ha esetleg valaki meglátja a fantáziát a járgányban, akkor rögtön kiderül, hogy az egy nagyon ritka és nagyon értékes veterán jármű, aminek az értéke csillagászati, szinte forintban nem is kifejezhető. Szóval nem akarja elkótyavetyélni, és különbenis ha nem adnak érte annyit, akkor elviszi más, vagy majd ő megcsinálja, és akkor még sokkal többet fog érni!
Aztán a legtöbb esetben ott rohad el a járgány, vagy megörökli valami unokája, aki az első lomtalanításnál kidobja a pi...ba.
Egy ismerősöm nem régen mesélte, hogy a szomszédja meghalt. Nagy gyűjtő volt az öreg, bár használni nem nagyon használt semmit, de el sem adott ingyen sem meg pénzért sem. Az unokái megöröklték a garázsát. Hozattak egy konténert, és oda bele mindent. Volt ott komplett enduro Simson, Pannonia, régi rádió TV, lyukas gumicsizma, bicikli... Amikor meghallottam azt hittem hülyét kapok! A Simsonról annyit tudok, hogy az ismerősom fia még évekkel ezelőtt csak a nyálát csorgatta, hogy had menjen vele egy kanyart. Nem adta oda neki az öreg, mert "A taknyos gyerek csak kifingatja, vegyen neki motort az apja!"
Az örökösök csak annyit nyilatkoztak a motorról, hogy: "Á az már tök rossz volt, lapos volt a gumija is!"...
Hát inkább nem is folytatom, mert még mindig hullik a hajam, ha rágondolok, és még mik kerültek a konténerbe... Népünnep volt a cigányoknál, amikor kiboritották a méhbe!
Szóval visszatérve a Mercire, Katinéni összetehetné a kezét, ha valaki kicsengetne mondjuk nyamvatt egy gurigát azért az autóért, és mindenki jóljár. A Merci talán megmenekül az enyészettől, az öreglánynak meg kiürülne a sufnija, és számolgathatná a pénzt élete végéig. Ennyit zsét úgyse látott még egyben, de ezzel a felfogással nem is fog!
Tudják, a fekvőlámpás Mercedesek egyik legzavaróbb hibája, hogy az üléseik leszakadnak. Főleg az elsők, kiváltképp a vezetőé. Már egy átlagautó szivacsülése is elég pocsék tud lenni, amikor valami benga nagy ember szétüli, de a W123-asban epedás az ülés, mint minden Igazi…..
Autófília Nem időszerű post 2009.02.24 13:00:00
Kissé morbid téma következik, amelybe Polonez-kutatás közben botlottam bele. Valójában november elejére kellene időzíteni, de nem bírtam tovább. Következzen tehát: Az Autófília Nagy Hullaszállító Versenye ! Bizony, van, akinek ez a fétise. Mivel gép, van benne olaj, vas, némi…..
Mint minden rendes autóbuzi, az ember autókat néz, hol vásárlási szándékkal, hol csak nyálcsorgatás céljából. Valakinek a mobile.de a kezőlapja, más a használtautó kínálatán csámcsog a kávé mellé. Ennek kapcsán fedeztem fel egy érdekes jelenséget, gondolom nem vagyok ezzel…..
Köszi Sam. Joe www.matchboxmemories.hu !forrás: blog.cardomain.com/2009/02/04/too-much-pep-boys/ Semmi sem ér fel a az Abszolút GHIA-val, de azért ez a külföldi gyöngyszem is ragyog eléggé. Pep Boys-ról bővebben itt: http://www.pepboys.com/ . Röviden összefoglalva: amerikai…..
Dzsony 2009.02.13 07:13:55
  Apa, megveszed, Apa, megveszed? – kántálta hatéves fiam, fel-alá ugrálva a vén Merci mellett az enyingi éjszaka csikorgó hidegében. Hát persze, Bálint, ha ennyire tetszik neked… Vélemények az azonos című cikkünkről...
Nehéz egy gyár életében szétválasztani a prototípusokat aszerint, melyik gyártmányhoz kötődnek. Az FSO összes "autókezdeményének" bemutatása azonban meglehetősen terjedelmes volna, így mégis kísérletet teszünk arra, hogy csak a Polonez elvetélt testvéreit mutassuk…..
Autófília Porzó meg a ... 2009.01.13 20:30:00
Scheertitől kaptam az alanti videót:Azt mondják a nagyfejűek, hogy az autók okozzák a légszennyezés javát, ezért állítsuk le őket. Már elnézést, de valaki vizsgálta is ezeket az adatokat? Miért ugrik meg a szennyezettség december harmincadikán és január tizedikén? Az előbbi…..
Autófília Micsoda hülye spoiler! 2008.12.29 16:00:00
Remélem, ez nem lesz divat itthon, és nem lepik majd el az utakat az Ikarus csomagtérajtóval dekorált Kalosok, Swiftek, 207-esek... És az a legszebb, hogy nem lett tőle rondább a Ssangyong.Rocko..
Hiába imádom én Pandácskát, rajongok a praktikusságáért, az olaszos ötletességéért, a vászontetőiért, színtiszta nyolcvanas évekes hangulatáért, kiskutyahangon morgó 45 lóerejéért, azért a többség szemében ez mégiscsak egy pici, piros, elaggott, motorizált retikül. Nem…..
Nem tartott sokáig eladni, talán egy bő hetet, ha fenn volt a hirdetési oldalon (amit belcéges ügyek miatt nem illik épp itt reklámoznom). A legfontosabb tanulság: öreg, olcsó autó eladásánál még mindig nem jövedelmező őszintének lenni Magyarországon. Szar a felismerés, de ha a…..
Elég sokan értesültek róla itt a Belsőségben, hogy lyukas, öreg, szürke állólámpásunk, Bazeg, aki két éven át hű társunk volt itthoni és külföldi nyaralásaink során, eladósorba került. Elég sokan kifogásolták, miért nem tartom meg, úgy látszik, nem értették a…..