Regisztráció Blogot indítok
Adatok
King of Shadows

96 bejegyzést írt és 5231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy az Indexet azért ejtette foglyul az Orbán-rezsim, mert a saját kommunikációs gépezete csődöt mondott. Ha ugyanis a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket, nem kellett volna elfoglalnia a kormánynak azt az…..
   A címben szereplő szakkifejezés a nárcizmus, a pszichopátia, és a machiavellizmus összefoglaló neve a pszichológiában. (Az utóbbi kettőnek több közös tulajdonsága van egymással, mint az elsővel.) A fogalmat Delroy Paulhus és Kevin M. Williams alkotta '02-ben, és általában olyan személyekre…..
   Ha már néhányan annyira kíváncsiak arra, hogy mit csinálok a mindennapjaimban: Sorozatokat nézek (többet is) IMDB-t szerkesztek, az előbbiekkel kapcsolatban Sokat, és sokfélét olvasok Blogot írok, most már kettőt is (ezen kívül egy másikat is) Volsung pankrációt néz Ház körüli dolgokat…..
   Komolyan kérdezem! Miért? Itt van például egy Portugál napi jelentés (az ott egészen pontosan a július 23-as) ez meg a hivatalos tájékoztató oldaluk. Azokból ítélve az alábbiakra következtethet az olvasó: Náluk nemekre és (tízévenkénti) korcsoportokra bontva lehet látni, hogy mennyi…..
Disszociatív identitás Szavazás 2020.07.25 00:00:00
Ma (25) délelőtt lesz új poszt! Aztán tervezek még egyet, de annak egyelőre csak a témaválasztása van meg. Még le kell fordítanom, fogalmaznom és gépelnem a teljes (hosszú) szövegét, tehát az utóbbi majd csak valamikor fog megjelenni. Ez főleg attól függ, hogy mikor, mennyi időm lesz rá...
   A Kanadán (azon belül is British Columbia) ANTSZ/CDC (amelyik tetszik) iránymutatásokat adott ki a biztonságos szexre járvány idején. Ennek egyik leg ... érdekesebb(?) pontja egy ajánlás, miszerint az emberek használjanak Glory Hole-okat. (Szerintünk az inkább "Gory Hole", de mi csak annyira…..
Rutinszerűen tettem volna el a kenyeret egy nylonzacskóba, amidőn rám tört a felismerés: nincs nylonzacskónk! Pedig szokott lenni, de mióta mindenhol a vacak papír staniclit kínálgatják, azóta a tartalékokat használtuk. Eddig. A jövőben semmi sem lesz, mert fokozatosan megdrágítják, visszaszorítják,…..
Nagyon úgy tűnik, hogy Orbán Viktor újabb bűvészmutatvánnyal szeretné elkápráztatni a világot és saját választóit, ám a siker kulcsa most nem az ő kezében van. Ha azonban meg tudja őrizni azt a látszatot, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány messze nem okozott olyan gazdasági problémákat, mint…..
King of Shadows 2020.07.21 18:57:01
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Olyat viszont tudok, hogy Average Joe az FB elnöke lett, amivel komolyabb tényező, mint a fél világ vezetése. És aztán nem hagyja, hogy feldarabolják a cégét. És vannak ott még más jellegűek is (például az ULA és a gyanús űripari megrendelései)
King of Shadows 2020.07.21 19:06:07
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Gondolom abból gazdagodott meg, és (véletlenül?) meg is nyert Trumpnak egy választást. Többek között...
King of Shadows 2020.07.23 07:58:24
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Inkább csak arról van szó, hogy az ellenzék rögtön politikai leszámolásnak venné, ha a kormány bevádolná korrupcióval. Aztán üvöltene az EU, hogy sérül a jogállam.
Persze vannak olyan államok amiknél tényleg ez történik, szóval az óvatosság egyáltalán nem lenne alaptalan...
   Egy új tanulmány az úgynevezett "Dark Triad" személyiségjegyekhez (pszichopátia, nárcizmus, és machiavellizmus) köti az SJW-k viselkedését, beleértve ebbe az úgynevezett "virtue signallingot" (Erényfitogtatás?) és a "hivatásos áldozatszerepet" is. Ezek a személyiségjegyek tipikusan olyan…..
   SJW-k lemondatták a San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA, San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeuma) egyik kurátorát - Gary Garrelst - reverz diszkrimináció miatt. (Egyébként a szóban forgó SJW-k az SFMOMA alkalmazottai, tehát Garrels - korábbi - beosztottai.) A hibbant sértődött…..
DID on MRI    Sithis mindig azt mondta, hogy csak egy multiképest lehet multivá alakítani, és most olvastam, hogy a jelek szerint nem is téved. A British Journal of Psychiatry szerint Mágnesesrezonancia-képalkotás (Magnetic Resonance Imaging, MRI) segítségével körülbelül 70 százalékos…..
   Az injekciósok egyik kedvenc témája, hogy a technológiai cégek "felülről" akarják progresszívizálni (Progresszíválni?) a webes felületeiket. Szerintem viszont ez nem egészen így van, mert az SJW-k "alulról" kényszerítik a szóban forgó cégeket a "haladásra". Ott van például - az egyébként balos -…..
   Nagyon úgy néz ki, hogy igen. Mondjuk ez várható is volt azután, hogy a spanyoloknál és az olaszoknál is hasonló super seeder események indították be az egészet. (New Orleansról már nem is beszélve.) Persze ment volna az nélkülük is, de abból kiindulva hogy olyankor simán a radar alatt tud…..
   Mint arról már írtam korábban, az amcsiknál mindenből (de szó szerint mindenből) politikai ügy lesz és ez alól a járvány sem kivétel. A Kékek gyorsan el is helyezkedtek a Covidimádók mellé míg a Vörösök a Covidióták mellett foglaltak helyet, aztán promptly egymásnak is feszültek a létező összes…..
   Gondoltam írok egy posztot Volsung egyik nagyszerű elméletéről marhaságáról. (Lehet, hogy ilyenekből lesz még több is, majd meglátom.) Kezdjük ott, hogy ő a klasszikus értelemben nem tesz különbséget az emberek és az állatok között. Szerinte az ember is egy faj, ami alkalmazkodott - illetve…..
King of Shadows 2020.07.17 02:23:18
@Serial Slut: Volsung mindig úgy gondolkozik mint egy állat, és a "túlélési stratégia" kifejezés is tőle van. De szerinte minden annak számít amit valaki csinál, vagy épp nem csinál. Az is ha Seri eszik valamit mert éhes. :)

Szerintem a személyiség alapján allokálódik a feladat, és nem fordítva. Csak jó esetben a feladatok megfelelően vannak leosztva. (Már ha egyáltalán le vannak.) :)

Azért sokáig nálunk se volt ennyire ... összekapcsolt minden. Szerintem ott nagyrészt az időtényező a lényeg. :)
   A Zusában a régóta fennálló kétpártrendszer egyre inkább két, egymással élesen szemben álló törzset alakít ki maga körül. (Pontosabban különböző, egymást valamilyen szinten elviselő törzsek konföderációját.) Most erről lesz szó, kicsit részletesebben. Fun fact: ha valaki azt feltételezi, hogy…..
   Vannak bizonyos tevékenységek amiket az ember rendszeresen végez és különösebben fel sem tűnik neki, hogy odafigyelés nélkül is megfelelően működtethetőek. Ez azért lehetséges, mert az agy minden olyasmit igyekszik automatizálni és "kiszervezni" aminél ez megoldható. Tehát részben kiveszi őket a…..
   Már régóta éreztem, hogy a multi nők és férfiak között alapvető különbségek figyelhetők meg, de ez csak most tűnt fel igazán. Itt nő és férfi alatt természetesen a testet értjük, és nem az egyes altereket. Persze a DID sokkal gyakoribb a nőknél - legalábbis náluk gyakrabban diagnosztizálják -…..
   Gondoltam írok egy másik posztot is a bántalmazás következményeiről eredményeiről. Ezek a következők lehetnek:    Hiperérzékenység: Ez főleg akkor szokott megjelenni, ha a bántalmazó nem mindig negatív személy. Ebben az esetben fontos tudni, hogy mikor kell vigyázni vele. Ezt gyakran egészen…..
   Mostanában szoktam beszélgetni egy másik multival (Serivel), és feltűnt nekem, hogy mennyi hasonlóság van köztünk, ami számomra azért volt meglepő, mert a hátterünk sok mindenben különbözik. De úgy látszik ennek ellenére is a DID hasonló dolgokhoz vezetett mindkettőnknél. Most ezekről fogok írni…..
Peti túlgesztikulált bevezetője után Vivire ugrunk, aki rózsaszín, unikornisos köpenykében tájékoztatja Csokit, „mint fiú barátot” a pillanatnyi taktikai helyzetről. Aggódik, hogy a paranoiájával, valamint verbális nőbántalmazásával Mulder ügynök és Radics jellemvonásait a lehető legelőnytelenebbül…..
King of Shadows 2018.12.10 21:53:51
King of Shadows 2018.12.10 22:27:41
@Brigante: Kerested már az itteni hozzászólások között is? XD XD XD
Előzetesben annyit, hogy nem lesz hosszú a mai összefoglaló, röviden két téma volt amiről nem tudtunk leszakadni, arról viszont kurva sokáig nem, úgyhogy sajnálom kedves elégedetlenkedők, de ebben szerintem ennyi van. Anikó a mai konferansziénk, meg kell jegyeznem hogy egyre jobban belejön a…..
King of Shadows 2018.12.02 12:14:18
@Gonoszmostoha: Bocs, hogy beleszólok de mindenki admin, aki írhat posztot az oldalra. Elvileg legalábbis.
King of Shadows 2018.12.02 12:16:40
@Androido: Mit? Hozzászólást? Nem. Törölheted, vagy nem törölheted, de nem írhatod át.
King of Shadows 2018.12.02 12:32:12
@KapitányG: Úgy emlékszem a posztírók is moderálhattak, de az régen volt. Vagy csak elfelejtettem bevenni a Cavintont?

@hektor_: Bocsánat! Most, hogy itt vagy: fentebb valaki moderációt kért saját magára. Nem tudom, hogy posztolóként van-e moderációs jogköröd?
A Fideszt lehetetlen választásokon leváltani Végül is nem meglepő, hogy az általuk kitalált, saját magukra szabott rendszerben ők a nyerők. A stabil szavazóbázisukkal szemben, kétpártrendszerre szabott lebonyolításban a széttagolt ellenzéknek nulla esélye van. Arra se látok esélyt, hogy ez a…..
King of Shadows 2018.04.24 12:12:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja! Mindkettő gyanúba keveredett szexuális típusú bűncselekménnyel, és mindkettő lehetne állampolgár Israhellben.

@BMWpower: Érdekes, hogy ismerek briteket, Canadánokat, és Jenkiket, és mindegyik ugyanazokra szokott panaszkodni, mint az itteni ellenzékiek. Helyi problémáik persze vannak nekik is, de az alap dolgok ugyanazok. A bankok miért kérnek pénzt azért, hogy egyáltalán szóba álljanak veled, kevés a fizetés, magasak az adók, "ne a zén adómból már", a főnökük egy idióta, stb. Ja, és a közlekedés "hellish", bűnözők vannak, és jobboldalról (politika) jönnek a zombik. És gyakran még az időjárás is szar! :(
King of Shadows 2018.04.24 23:58:55
@BMWpower: "Bulgáriával lettünk egy szinten."

Mióta? Az IMF, a Világbank, és az ENSZ szerint sem vagyunk egy szinten velük. Általában mi vagyunk az 58, Bulgária meg a 80.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Ott van a három link is az oldalaikra.
King of Shadows 2018.04.25 20:31:48
@BMWpower: Angolának komoly ásványkincsei vannak (gyémánt, arany, réz, meg olaj) és az ezredfordulótól '10-ig világelső volt gazdasági növekedésben (hoppá).

Kazahsztánnak is van olaja, és ott van a Baikonour, amit a ruszkik egy rakás pénzért bérelnek tőlük.

Szudánnak is van olaja.

Ukrajna potenciálisan Németország riválisa lehetne, ha nem qrnák el (nem kicsit, nagyon). Ugye most is épp polgárháborúznak, és még úgy se maradtak le nagyon Közép-Európától.

Románia szintén sokkal többet tud, mint amennyit eddig kihozott magából. Az Uniós csatlakozásuk óta viszonylag kevésbé qrják el a dolgaikat, de még így is előfordult, hogy az államfő és a parlament harcolt egymással, meg voltak valami tüntetéseik is... Egyébként Romániának is van olaja. Csak saját felhasználásra elég, de úgy legalább nem kell importálni. Meg náluk csak 40 százalék az államadósság.

Azok a lengyelek, akiket az Unió jobban utál, mint minket? Mellesleg sokkal nagyobbak nálunk.
Reflektor „Miért hiszik el?” 2018.04.23 14:12:33
  A magyarországi országgyűlési választások eredménye sokakat meglepett, ezen belül az is, hogy a vártnál jobban működhetett a kormány bevándorlás-ellenességre épülő kampánya. Széles körben elterjedt nézet, hogy ez a kampány azért lehetett olyan hatásos, mert sok ember nem jut hozzá a kormánytól…..
King of Shadows 2018.04.23 22:13:11
@GNDL: "Az Alkotmány megváltoztatásához, valamint az Alkotmányban meghatározott egyes döntések meghozatalához az országgyűlési képviselők kétharmadának a szavazata szükséges."

Ez a '09-esből van, és ezt vette át a Fidesz. Akkor mi az illegitim?
King of Shadows 2018.04.23 22:54:57
@GNDL: Ha erre gondolsz

"Az új alkotmány előkészítésének részletes szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges."

ezt tudtam, hogy ott volt. Ha ezzel kezded, rögtön meg is mondtam volna, hogy ezt el lehetett törölni a kétharmaddal. A Fidesz el is törölte, és egyik ellenzéki párt se akadt ki miatta. Csak akkor morogtak, amikor már ténylegesen készült az új alkotmány.
King of Shadows 2018.04.24 10:47:48
@GNDL: Akkor az "alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására"? Mert ha nem arra, akkor fogalmam sincs, hogy mire.

Végig azt feltételeztem, hogy erről volt szó:
"védi az alkotmányos rendet, védi és biztosítja a természetes személyek, a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek jogait;"

de azt nem akartam felhozni, mert azt nem sértette egyik kormány sem. L'Qró sem '06-ban.

Sosem szavaztam senkire - most sem - szóval szavazó biztos nem vagyok. (Gondolom most figyelmeztetni fogsz, hogy az e miatti megtorlash nem lesz civilizált, és Lord Zorbán elégtételt fog venni. Erkölcsi, jogi és fizikai értelemben is.) :D
Két igen figyelemreméltó cikk jelent meg az Indexen a hitelezés kockázatairól. Természetesen mint minden figyelemreméltó gondolat, ezek sem érdekeltek senkit. A népek inkább Kim Kardashian hányatott életéről szóló híreket lesik. Pedig kim Kardashian? Senkim. A cikkek viszont jók. Az első egy…..