Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter Bócsi

93 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdhetnénk úgy, ahogy gyerekkorunkban a Pom-pom kezdődött, kicsit elferdítve a szöveget: „Hogy kicsoda Biffy Clyro? Hogy nem ismeritek? Óóóó, igazán senki sem ismeri! Mert hol ilyen, hol olyan, bámulatosan tudja változtatni az alakját!”Nos, annyit azért tegyünk gyorsan hozzá,…..
Azt hiszem, mifelénk nincs nagy kultusza az apák napjának. Addig rendben vagyunk, hogy – abszolút jogosan – megünnepeljük az édesanyákat, de azért megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam rá a figyelmet: sok országban június 3. vasárnapján, vagyis ma az apákat ünneplik!Nos, aki…..
B-oldal Alice Cooper - School's out 2012.06.15 07:28:00
Emlékeztek még erre? ...ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ-VAKÁCIÓ? Színes krétával, öles betűkkel a táblára, óriási műgonddal, megtiszteltetésként megélve, ha az egyik betűt te írhattad fel, és kényesen ügyelve rá, hogy az évfolyam másik osztályánál sokkal jobb legyen a művünk?…..
Miért éppen ez? Kábé ezer év után David Lee Roth-tal a mikrofonnál hamarosan megkapjuk a vadiúj Van Halen lemezt! Ez pedig épp elég indok! Elemezgethetném ugyan, hogy Eddie mekkora gitáros és mit tettek le eddig az asztalra az örökifjú és általam a fahangja ellenére rettenetesen…..
1966. november 17-én született egy srác Californiában, akinek összesen 30 év és egyetlen lemez adatott meg, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy maradandót alkosson. Karizmatikus énekes, gitáros és ihletett dalszerző volt, úgy hívták, Jeff Buckley. Ma ünnepelhetnénk a 45.…..
Drága Mama! Ez a dal mindent kifejez, ezek a mondatok mindent elmondanak arról, hogy mit érzek Veled kapcsolatban, amióta nem vagy velünk.  Emlékszem a szeretettel simogató pillantásodra, az örömre a hangodban, amikor köszöntöttél, az érintésedre, ahogy megszorítottad a…..
Nem bírom ki, hogy a mai nap - Mindenszentek, azaz Halloween - apropóján ki ne tegyem ezt a dalt. A nóta egy fiatal, de abszolút csúcson lévő Kiskével és még  Kai Hansennel készült, és hogy úgy mondjam, kellően „tökös”, hogy ma megemlékezzünk róla. Az egy dolog,…..
Nagy örömmel vettem kezembe a Cartaphilus kiadó egyik új zenei kiadványát, a Phil Sutcliffe, londoni újságíró által írt „High Voltage Rock’n’Roll” című könyvet, amely az univerzum talán legnagyobb rock’n’roll bandáját, az AC/DC-t ünnepli. Rob…..
Nehogy megtévedj, a film nem a narancsbőrös szinglik kegyetlen sorsát bemutatva facsar könnyeket! Akad néhány olyan filmrendező, akit elmeorvosként nem feltétlenül tudnánk nyugodt szívvel szabadjára engedni egy egészséges társadalomban (van ilyen?), de a filmjeik miatt akár…..
1986….de rég is volt, te jó Isten! Fura érzés visszagondolni arra az időszakra. Nagyon távolinak tűnik, ugyanakkor néhány esemény pedig olyan, mintha csak tegnap történt volna. Ahogy az már lenni szokott, ebben az évben is szembejött velük néhány olyan dolog, amit soha nem…..
Miért pont ez? Kedvenc Richie-nk hamarosan új albummal jelentkezik, egész pontosan november 11-ére van kiírva legújabb gyermekével, ennek pedig tessék örülni!A csávó ujjai továbbra is lazábbak, mint a térdem keresztszalag szakadás után, a tempó és a dallamérzék is elképesztő,…..
Neeem, nem ikertestvérek...Mi sem mutatja jobban, hogy öregszünk, mintsem a tény, hogy gyerekkori kedvenceink, akik vagy halhatatlannak, vagy örökké fiatalnak véltünk, szép lassan itt hagynak minket - némileg jobb esetben szépen lassan megöregszenek.Hála Istennek, most nincs okunk…..
Aranytorkú énekesek, gitár-, hegedű-, xiliofon-  és doromb művészek, kifakult és leendő sztárok! Itt a lehetőség, hogy megmutassátok magatokat a Corvin Sétány közönségének!Ha kellő önbizalommal rendelkezel, hogy elindulj egy akusztikus zenei versenyen, csipkedd magad, mert…..
Miért pont ez? Igazad van, szinte bármelyik dalt választhattam volna Black Stone-ék nemrégiben megjelent, harmadik albumáról, de ehhez készítettek egy nagyon pöpec klip-et is. Ja, hogy miért pont a Black Stone Cherry? Mert a banda az Alter Bridge támogatását élvezve ősszel…..
Július 4. valami olyasmi lehet az USA-ban, mint nekünk egy március 15 és egy augusztus 20 keveréke megbolondítva némi falunapi dínomdánommal. Az Angliától való elszakadást és az Amerikai Egyesült Államok megalapítását megtestesítő Függetlenségi Nyilatkozat aláírásának…..
Ahogy  a viharvadászok figyelik a közelgő hurrikán útját, úgy követtem a Black Label Society turné állomásait. Kaptunk aggasztó híreket, Zakk hangszálai nemrég begyulladtak, koncerteket mondott le emiatt, az egészségi állapota amúgy sem tökéletes, úgyhogy volt egy kis…..
B-oldal Chip Chip Chokas klip 2011.06.16 08:08:00
Ez a formáció így elég erős: Vécsi Tibor (Korai Öröm), Még5 és Titusz (Belga). Vizuálisan is. Kék-zöld-lila, képhiba, tigris- és halálfej (aka Skeleton/HeMan) álarc, eszkimólány, luxuscicik. És a "lamborDZSini" kifejezésért külön hálás vagyok, hiszen a lassan 30…..
B-oldal TOP10 csúnya rocker 2011.06.09 08:18:00
Bár nem leszek jelen a Twisted Sister ma esti fellépésén, azért biztos vagyok benne, hogy óriási hangulatú, felejthetetlen bulit csapnak ma. Amellett, hogy kissrácként természetesen imádtam a TS dalait, klipjeit, a banda sick-motherfucker énekese, Dee Snider mindig is kedves volt…..
Miért pont ez? A válasz igencsak személyes. Igaz, sok friss, jó zene lát napvilágot mostanság, de számomra nagy öröm, hogy köztük van a Lake of Tears nevű svéd banda, amelyet egy időben (Az A Crimson Cosmos és a Forever Autumn albumok idején) nagyon szerettem. Az új lemez a szépen…..
Miért pont ez? A kérdés több, mint helyénvaló, hiszen lehetne a Pokolgép - Hol van a szó ? című dala is... Igen, kérem, itt pont az történik, mint az Omega Gyöngyhajú lányával, csak hát a Hammerfall, bármely népszerű true-metal berkekben, azért nem a Scorpions szintje. De ez…..
Miért pont ez? Ha rövid válaszra vágysz, akkor leginkább azért, mert április 12-én jön a friss Foo Fighters album, a Wasting Light!Persze, tudom kicsit hosszabban is méltatni Dave Grohl, ex-Nirvana dobost, mert nekem ez a banda mégiscsak róla szól. Szóval a csávó, mindamellett, hogy…..
Furcsa helyzet, ha egy ember annyira közel érez magához egy zenekart, hogy egyszerűen nem tud róla posztot írni évek óta. Mert Alice Cooperről én napi blogot is tudnék vezetni. Volt is egy rajongói oldalunk az www.alicecooper.hu, ami ma már nincs, de innen is üdvözlöm Gábort,…..
B-oldal TOP10 festegető zenész 2011.03.08 07:24:00
Mindig különös tisztelettel figyeltem azokat a művészeket, akik nem csak egy művészeti ágban jeleskednek, hanem több területen is bizonyítják különleges képességeiket. Nos, ismert és kevésbé ismert kedvenc zenészeink között is akad olyan, aki a muzsikálás mellett kellően…..
Kérem tisztelettel, ez is eljött. Hobo, talán a számmisztika bűvöletében (vasárnap tölti be a 66. életévét, a bandát pedig 33 évesnek mondják) úgy döntött, hogy az utóbbi években sok-sok tagcserével, nyűglődéssel működő Hobo Blues Band-et likvidálja. Nem látok a…..
A világnak ezen a tájékán valahogy nem igazán terjedtek el olyan reklámok, amelyekben híres rock zenészek csábítanak a vásárlásra, de máshol nagyon jópofa filmek készülnek kedvenc előadóink főszereplésével. Naná, hogy elsősorban az USA-ról és amerikai zenészekről van…..