Regisztráció Blogot indítok
Adatok
haaaaaat

0 bejegyzést írt és 274 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hónapokban volt egy rakás pletyka a tízcolos Macintoshról, néha írtam is egy elemzést, amiben megindokoltam, hogy szerintem meg miért nem lesz: a gép túl kicsi lenne, hagyományos kiépítésben nem felelne meg az Apple elvárásainak, valami spéci kivitelben meg horrorisztikus…..
haaaaaat 2009.04.23 14:10:48
@freddy_m: Ha kihozzak ezt a cuccot es fog tudni annyit, amit a Psion 5MX tudott tiz eve (aktualizalva), akkor rohanok megvenni.
Múlt héten már írtam arról, hogy talán jön az új Zune, most előkerült néhány kétes eredetű kép is, majd kiderül, hogy lesz-e egyáltalán ilyen készülék, és ha lesz, így néz-e majd ki. Mindenesetre a vékony fémház tényleg elegáns, a hátlapba beépített kamera előny az…..
Van ez a remek reklámsorozat, amiből kiderül, hogy a windowsos számítógépek olcsóbbak - nem jobbak, nem szebbek vagy megbízhatóbbak, hanem olcsóbbak, aminek a gazdasági világválság közepén persze van némi üzenetértéke. Amióta a Microsoft elindította a kampányt, egyre-másra…..
Bár van már e-könyv olvasó hardvert nem támogató próbálkozás, itthon még nem nagyon kaphatóak e-könyvek. Az elektronikus könyvkiadással kapcsolatos félelmek akárcsak külföldön, hazánkban is jelen vannak. Hogy megtudjuk, merre lenne érdemes megtenni az első lépéseket az…..
Az iSuppli kiszámolta, hogy az új mp3-lejátszó alkatrészei kábé annyiba kerülnek, mint egy doboz gyufa, vagy legalábbis nem sokkal többe. A processzor és a négy gigabájtos memória 6-6 dollárba fáj a cégnek, az akkumulátor 1,2-be, ezen kívül meg szinte már csak az…..
Volt pár napja egy post arról, hogy a MacBook-házak törései és sárgulása mellett a hajszálrepedéseket is garancián túl javítja az Apple, amire meglehetősen sok komment érkezett: rengetegen panaszkodtatok arra, hogy az Almárium hosszú hetek, hónapok alatt cseréli csak a házakat,…..
haaaaaat 2009.04.14 13:06:29
@powerage: Ez az, ami szerintem butasag. Az Apple (vagy barmelyik mas ceg) hibaja, hogy szarnak a fejunkre, nehogy mar mi konyorogjunk. Steve Ballmernek meg vegkepp semmi koze nincs az egeszhez.

@blog.sancho.hu: Hat, ha ugy hozzak ossze, mint a Canon Hungariat, akkor nem lesz benne sok koszonet.
haaaaaat 2009.04.14 13:16:08
Két hete indult a sorozat, azóta egy rakás érdekes kép érkezett mindenféle Magyarországon is kapható iPod-másolatról, a mostani postban azonban egy komplett tesztet olvashattok Malachinak hála, aki nemcsak meglátta, meg is vette a hulladékszámba menő shuffle-utánzatot. Íme a remek…..
haaaaaat 2009.04.13 21:42:59
@The Bear: tudsz nekem adni egy chat-elerhetoseget?
haaaaaat 2009.04.13 22:01:00
haaaaaat 2009.04.14 00:50:22
@The Bear: Kuldtem meg egy mailt.
Áttörést értünk el, áttörést értünk el, végre nem valami HP-s hulladékkal akarja meggyőzni az embereket a Microsoft arról, hogy a pc jobb, mint a Mac. Persze a világ legnagyobb számítógépgyártója is készít jó konfigurációkat, de az első meg a második reklámban olyan…..
haaaaaat 2009.04.11 19:05:34
@macilaci: ezek a reklamok meg eroltetettek, ebbol kifolyolag szarok.
haaaaaat 2009.04.13 23:53:06
@teh k0zi: Szia, kozben elvesztettem a fonalat.:) mire irtad ezt?

"tévedés, ma már ott a cuda meg az ati stream sdk, DirectX 11 beta compute shader (meg a spanyol viasz OpenCL)."
Pedig legutóbb még arról volt szó, hogy a Zune minden idők legnagyobb tévedése a Heterocephalus glaber után, és már maga Ballmer is temette a modellt, a legújabb pletykák szerint viszont nemhogy életben marad, de még szaporodik is a kis hamis. Az Engadget számolt be arról, hogy jön…..
haaaaaat 2009.04.13 21:21:13
@C vitamin: a jatekok/applikaciok meg nem fognak attol futni rajta sajnos.
haaaaaat 2009.04.13 21:29:34
@Dworkyll: ok. Egyben bocs az OFF-ert, igy alakult.
haaaaaat 2009.04.13 21:32:30
@Dworkyll: betettem a kedvencek koze, koszonom, hogy szoltal. Tovabbiakban ott.
Na jó, sok baromságot láttam már a Microsofttól, de ezzel felülmúlták magukat. Az összes csúsztatást és szándékos elhallgatást egyetlen, kézzel írott papírlapba sűrítette a Microsoft Windows blogja.Egy külön erre készített űrlapon beírta a felkészült tanácsadó, hogy…..
haaaaaat 2009.04.13 17:19:21
@macilaci: Egyebkent az egesz Microsoft meg PC-gyarto iparag oltari nagy balfasz (az Apple kivetelevel) evtizedek ota. Ervenyes ez a marketingre, a design-ra, mindenre. Es nemcsak az Apple elleneben, hanem ugy altalaban.
haaaaaat 2009.04.13 20:06:30
@Attila1234: nezd, en elegge objektivnak tartom magam a kerdesben, de az elmult kvazi tizenot evben az "Applementes" PC gyartok marhara nem birtak letenni az asztalra 1-2 kivetellel egy tisztessegesen formtervezett gepet. Bemesz egy szamitastechnikai boltba, van harminc haz es egyik sincs koszonoviszonyban az Apple gepek designbeli kifinomultsagaval (mondom ezt ugy, hogy az iMac pl. kifejezetten egy lanyos gep szamomra, szoval marhara nem jon be). Az Apple kolt a formatervezesre, kol a csendessegre, a szerelhetosegre....sokkal inkabb, mint a tobbi gyarto. Kijottek az atommal szerelt gybeepitett asztali pc-k. Bunrondak es dragak. Az Apple-nek stilusa van legalabb, meg ha a sajat modelljuk nekem nem is jon be (emlekeim szerint Dellben lattam egyszer valahol valami hasonlo koncepciot, ami tetszett). A masik dolog meg az eroforrasok helyes hasznalata....egy Microsoft meretu cegnek kellene kijonnie a legjobb, legtutibb megoldasokkal a rendelkezesre allo forrasok alapjan. Ehelyett folyamatosan balfaszkodnak. Kihozhattak volna egy olyan Zune-t, ami megeszi reggelire az iPodokat. Ehelyett elbenaztak. Ezek a reklamok? Vergagyik. Miert? Mert az arra fekszenek ra. Holott az ar/ertek arany a fontosabb tenyezo. ha en csinalnam a reklamokat, akkor pl. olyan gepet keresnek, amin lehet futtatni egy kvazi modern jatekot emberi parameterekkel es meg anyu-apu is tudna hasznalni szovegszerkesztesre. Mert ilyenje nincs az Apple-nek (csak a Mac Pro). Vagy ramennek arra, hogy Win alatt tobb a valasztasi lehetoseged, mert tobb program van ra. Vagy betennem epitesz-aput, aki otthon tervez. Jo eselyel o sem Mac-et vasarol. Az Apple gepek ar-ertek aranyban a grafikus gyorsitokon/lassitokon vereznek el. De ehelyett ezek a reklamok tenyleg gagyik. ha csak az ar szamit, akkor nyilvan PC. Ha viszont nem akar valaki 3d jatekokat futtatni rajta, akkor nagysagrendekkel komfortosabb az Apple az OSX miatt es a nappaliban is szebben mutat. Ha PC gyarto lennek, akkor elso korben ramennek a design-ra. Nezzen ki jol az a nyomorult gep. Masodjara meg tobbletszolgaltatasokat adnek. Kiterjesztett garanciat (ami az Apple-nel dragabb), kiemelnem a bovitesi lehetosegeket.
haaaaaat 2009.04.13 20:34:05
@Ulkesh: Ulkesh, veled inkabb nem vitazok, mert ertelmetlen. Nem azt olvasod, amit irok, hanem azt, amit az agyad lattad veled.
Appleblog Utazó iPhone: Nápoly 2009.04.11 12:02:00
Jó barátom, és az Appleblog állandó olvasója (és kommentelője), tygger néhány hete Nápolyban járt élete párjával és menyasszonyával, előbbit a szobája erkélyén le is fényképezte:Az előtérben az utazó iPhone, a háttérben a Vezúv látható, amin odaérkezésükkor még…..
Az Apple lényegében elismerte, hogy az eddig nyilvánossá vált hibáknál is több a baj a fehér MacBookok burkolatával. Korábban tudtunk ugye a sárgásodásról, meg arról, hogy a topcase időnként megreped. Most viszont az Apple bejelentette, hogy márciustól térítésmentesen…..
haaaaaat 2009.04.10 00:22:41
@PremiumLager: A sors fintora, hogy en irom ezeket a sorokat, d ez van:)

Szoval en elhiszem neked, hogy a Sony alapvetoen jobban osszerakottnak tunik, viszont egy dolog nem lesz rajta: OSX (legalabbis szaz szazalekosan). Ha ez nem gond, akkor jo valasztas lehet. En ebben a kategoriban tuti nem Sony-vennek, de masok a preferenciaim. Egyebkent designban a Macbook Pro nekem jobban bejon, de ez mar izles kerdese.
Múlt héten volt az a reklám, amiből kiderült, hogy 700 dollárért nem lehet rendes Macintosh-t vásárolni, bezzeg HP-ből vehetsz egy nagy, béna karosszériaelemekből összerakott, nem különösebben hordozható gépet. A Microsoft most megint megpróbálta, ezúttal 1500 dollár volt a…..
haaaaaat 2009.04.06 19:49:25
haaaaaat 2009.04.06 20:05:18
@LiberAll: nekem kene a quad. Meg masnak is szerintem, egy rakas alkalmazas kihasznalja. Aki meg hudekiraly akar lenni, vesz Mac Pro-t.
haaaaaat 2009.04.06 22:22:40
@iMan91: iMan, megmondtad a frankot....koszi. iQ-gazdag hozzaszolas volt, most jatssz inkabb az iMicsodaddal.
Nektek is feltűnt, hogy a címben csak e-betű van? Ennek ellenére utolérte a válság az Apple-t is, fel lehet élni a bankban őrzött 25-30 milliárd dollárt. Persze az is lehet, hogy mostantól kezdve csak lassabban gyarapodik a pénz, vagy hogy teljesen elfogy, miután megválasztottátok…..
haaaaaat 2009.04.05 19:51:12
@Ulkesh:

Hát igen, az, hogy egy adott művelet 5 másodperc, vagy 20 másodperc alatt zajlik le, az valóban csak nekem tűnik gyorsabbnak....

Amig nem arrol beszelunk, ami valoba a proci teljesitmenyet meri, addig elbeszelunk egymas mellett.


"Ahhoz, hogy téged győzködjelek nem fogok natív Windowst telepíteni. Sem Maya-t ami mindkét platformon van. Egyszerűen nem foglalkozom 3D-vel, ha eddig nem tűnt volna fel."

Pedig engem ezzel tudsz meggyozni, ne azzal, hogy te milyennek "erzed". Ami eddig feltunt, hogy egy-ket tapasztalatodbol leszursz tanulsagokat olyasmiben, amihez gozod sincs. En elhiszem neked azt, hogy PS alatt gyorsabb a Mac Pro, csak hat ugye vegyu mar ki az OSX-et a szamitasbol...


"De teljesítményre kipróbálhatsz egy tesztet, ami nem időre működik.
Adva van egy sorozat 25 része, részenként 380 mega körül van és rar-al tömörítve és szeletelve. Indítsd el egy időben a 25 kicsomagolást és váltsál képernyő, majd dolgozz tovább egy közel 600 megás Photoshop-os munkaállományon, közben legyen nyitva Indesign-ban egy 40 oldalas művészeti album amihez a grafikát készíted, szóljon egy MP3 lejátszó, menjen a levelezés, MSN, Skype, Adobe Bridge, az előzőleg kicsomagolt DVD image konverziója Handbreak-ben és a már elkészült videókat éppen kiíró Toast.
Ha ezt úgy megoldod a gépeden, hogy közben nem veszed észre, hogy le van terhelve a rendszered és minden alkalmazás azonnal reagál és akadás nélkül tudsz dolgozni, akkor beszélgessünk erről a témáról."

Remelem, belatod, hogy ez igy ertelmetlen. Megin arrol beszelunk, hogy az OSX hogy kezeli az eroforrasokat. Jobban mint az XP, ez nem volt kerdes. Arrol beszelunk, hogy azonos orajelu xeon vs em xeon eseteben mekkora a sebessegkulonbseg 3ds Max Vray render alatt, szoval ne tereld el a szot. Ahogy teged nem erdekel a 3d, ugy engem meg nem erdekel a PS, a cedeiras, meg a tobbi ezer app, amit eppen egyidejuleg futtatsz. Engem az erdekel, hogy nyujt-e a xeon annyival nagyobb teljesitmenytobbletet, mint amennyivel tobbe kerul. Erre tok egyszeruen lehet valaszolni. Teszem azt ha a xeonos gep feleannyi ido alatt rendereli le a tesztet es csak masfelszer tobbe kerul, akkor megeri. Ha 4x annyiba kerul, akkor nem eri meg. Ilyen egyszeru. Ha a tenyeket nezzuk. Ha azt, hogy a Mac Pro-nak szep a haza, akkor valoban egyet kell ertsek, ilyen szempontbol jobb az a Mac Pro. Ambator annyival -szamomra - megintcsak nem szebb, mint amennyivel tobbe kerul. Mert - lassuk be - mas egy gepet otthonra, reszben berendezesi targynak venni es mas teszem azt renderfarmnak venni.
haaaaaat 2009.04.05 21:04:26
@Ulkesh:

No, latom, nem tudlak rabirni arra, hogy konkretan valaszolj, ugyhogy egy idore zarul Miki mokatara.

Tehat a kerdes az volt, hogy egy adott alkalmazas alatt (3ds max Vray render) mennyivel gyorsabb a Xeon mint a nem Xeon azonos orajelen. Erre nem birtal valaszolni, csak mellebeszeltel es elkezdtel ide nem tartozo dolgokat belekeverni. Ha valamire nem tudsz valaszolni, akkor a celravezeto magatartas egy vitaban az, hogy azt mondod, hogy na, erre tenyleg nem tudom a valaszt, de elkepzelheto, hogy nincs nagy kulonbseg Xeon meg nem Xeon alatti renderidokben. Ettol nem er kevesebbet a Mac Pro-d, nem leszel te sem kevesebb, sot elismerlek, hogy belatod, ha nem tudsz valamit. Az a baj, hogy te ebbol a vitabol gyoztesen akarsz kijonni, marpedig gyozni mindig nem lehet.
Itt senki nem az OSX-et fikazza, senki nem a Mac-et fikazza, mert elismerjuk, hogy jo rendszer, jo gep, meg ha neha ironizalunk is. Mi a "fanboy" hozzaallast, a "nemgondolkodast", meg az Apple arat kritizaljuk, ezt sem minden esetben.

A xeon vs nem xeon vitaba pedig ossz-vissz ennyi tartozik. nem az OSX, nem az XP, hanem annyi, hogy nyers eroben mit egyebkent azonos konfiguraciokban az adott CPU. A Vray tesztben az a jo, hogy nem szintetikus teszt, szamomra a leheto leginformativabb valami, tekintve, hogy pontosan ilyen celra vasarolunk hardvert. Komolyan is irtam, hogy erdekel, mert ha tenyleg annyira baromira gyors a xeon, akkor el lehet gondolkozni rajta. De osszehasonlito teszt hianyaban nem. Addig meg nyilvan en sem adok igazat neked, amig a "mennyire gyors?" kerdesre annyit valaszolsz, hogy huuuuu, nagyon. :) Szoval tovabbi kellemes estet, ha egyszer Mac pro kozelebe jutok, akkor feltetlen megejtem ezt a tesztet sajat magam, aztan leirom ide, igy akarkinek is lesz igaza, ezen mar nem lesz tobb vita.
Múlt csütörtökön indult a legújabb Appleblog-sorozat, és azóta már látom, hogy erős postok lesznek itten. Valamiért azt hittem, hogy főleg csak külföldön lehet megtalálni ezeket a hulladékminőségű koppintásokat, de nem, szerencsére Magyarország is tele van velük, sőt,…..
haaaaaat 2009.04.04 00:48:32
@The Bear: A vezetesi elmeny annak fontos, aki sokat vezet. En nem vezetek sokat, tehat nem erdekel. Nyilvan, ha mittomen ugynok lennek vagy teruleti kepviselo, akkor beletennek naponta 300 km-t az autoba, es akkor mar szamit az ergonomia. Napi fel orara meg nem. Legalabbis nekem.

A lyuk-lyuk temaba meg ne menjunk bele (ex-zenesz), alapvetoen tobbet szamit mar az, hogy legyen agya a csajnak, minthogy csak mellben legyen eros. Ne masok kriteriumainak valasszon az ember tarsat.

En elfogadom - mar irtam itt korabban - ha valaki a design miatt vesz barmilyen Apple termeket. Azt is, ha az OSX miatt. Csak az akaszt ki, hogy folyamatosan jobbnak van beallitva mas termekeknel, raasasul altalaban olyanok szajabol, akiknek fingjuk sincs a szamitogepekrol. Vegyen valaki szamitogepet vagy MP3 lejatszot azert, mert szep nyugodt szivvel. Ez jo dolog, hatha vegre a tobbi gyarto is elkezd epkezlab tervezoket alkalmazni. De ne mondjuk azt semmire, hogy jobb azert, mert dragabb. Es - nem te hasznaltad a szot - allergias vagyok a dzsunkapecezesre. Megint egy olyan kifejezes, amit tipikusan a fanboyok hasznalnak. En tudatos vasarlonak tartom magam es vallom azt, hogy amit birtokolsz, az birtokba vesz. Szoval azt veszem meg, ami ellatja a feladatot es nem azt, ami teszem azt megtetszik. Mert akkor mar kotodnek hozza. Targyhoz kotodni pedig szerintem hulyeseg.
haaaaaat 2009.04.04 00:58:26
@The Bear: En is koszonom. Ugy velem, hogy igy mar erthetobb az en allaspontom is. Meg orulok, hogy normalis hangvetelben beszeltuk meg, neha tenyleg el bir szaladni a lo itt a forumon. Szoval respect.
haaaaaat 2009.04.04 01:04:54
@safety reader: igazabol ez a dzsunkapc dolog nekem nem teljesen tiszta amugy. Az olcso pc-k is siman nyujtjak mar evek ota azt a teljesitmenyt, amire az otthoni fehasznaloknak szukseguk lehet. A baj az operacios rendszer, illetve a felhasznalo hulyesege javareszt (rakattint minden szarra, stb.) En az OSX-et nagyon jo oprendszernek tartom az atlagfelhasznalo szempontjabol.
Appleblog Szemetet enni olcsó 2009.03.31 15:30:00
Talán emlékeztek még arra a zseniális microsoftos reklámra, amiben egy csaj 700 dolcsiért akart laptopot venni. Bement egy Apple-kereskedésbe, de ott még 13 colost se nagyon kapott, míg egy másik boltban 17 colos HP-t tudott venni a pénzből. Ezzel bizonyította a Microsoft, hogy a pc…..
haaaaaat 2009.03.31 17:16:05
Azzal persze kár is lenne ekézni Steve Jobs cégét, hogy termékei ne lennének szebbek, stabilabbak, kényelmesebbek, innovatívabbak, mint microsoftos konkurenseik. Marad az ár. Igen, az új videó arról szól, hogy 700 dollárért nem kapsz Apple-laptopot, ezerért is csak egy 13-ast, bezzeg…..
Az új OS 3.0-ban található új ficsör akkor jön igazán jól, ha a telefonunkat ellopták, és szeretnénk gyorsan nyomára bukkanni. A MobileMe előfizetésünkkel együttműködő Find My iPhone szolgáltatást egyszer kell csak aktiválni, ezután a telefonunk helyzetét bármikor pontosan…..
Na, tegnap kipróbáltam az új Macintoshokat az XMS-ben, aki kíváncsi rájuk, elmehet a boltba, két iMac is ki van állítva. Nem akarom túlbeszélni a dolgot, hiszen az új hardverekről már írtam a bejelentés utáni percekben, nem sokkal később összedobtam egy elemzést is,…..
Geekblog Watchmen - főcím 2009.03.08 15:48:00
Annak, aki még nem kapott kedvet a filmhez, annak, aki már látta, és annak, aki csak belenézne, íme itt a film főcíme, ami (a netes reakciók alapján) még azoknak is tetszett, akiknek a film nem jött be. ..
Sok hasonlót láttam már, de ezek a hölgyek megérdemlik, hogy megemlítsük őket, hiszen az iPhone-nal zenélő bandák közül szerintem kevesen tudnak csinosabb alapanyaggal gazdálkodni. Ezek a rózsaszálak a The Mentalist nevű brit banda tagjai, és elhatározták, hogy iPhone-os…..
haaaaaat 2009.03.07 13:36:57
Hosszú idő után végre sikerült frissíteni az Apple asztali gépparkját, nincs olyan modell, ami ne esett volna át kisebb-nagyobb ráncfelvarráson. Megpróbálom végigvenni, hogy milyen előnyökre számíthattok a régi konfigokkal szemben. A legtöbben talán a Mac mini frissítését…..
haaaaaat 2009.03.03 19:26:34
Na, amire számítani lehetett, az Apple frissítette az asztali gépcsaládot. Mivel csak egy sima Store-bezárásra került sor, és elmaradt a nagy show-val egybekötött bejelentés, azt lehetett sejteni, hogy inkább apró változtatások, mint meghatározó átalakítások lesznek, ehhez…..
Gondolhatnám persze azt is, hogy azért, mert senkinek sem kellenek és leálltak a gyártással, de a 28-as gép még mindig a legmodernebb az egész sorozatban, nem hinném, hogy pont erre nem lenne kereslet. Akárhogy is, a szokásos 1-2 napos várakozási idő 2-4 napra nőtt az amerikai,…..