Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Memento21

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilencvenes évek rulez! De jók is voltak kéthetente azok a csütörtök esték, amikor a Szomszédok után még Sándor is osztotta az észt. Íme a legelső Friderikusz Show adása, amiben Klapka György nem csak beszél  soha meg nem jelent  készülő nagylemezéről, hanem dalra is…..
A Művelt Alkoholista Nemzeti kincs 2011.07.25 07:40:00
"Az ünnep legemelkedettebb pillanatában a degeszre zabált társaság valamely házigazda beosztású tagja kisettenkedik a spájzba, és onnét egy palack tokajit hoz elő, amelyet a népes társaság a legnagyobb áhítattal fogyaszt, a nők még nyelvüket is öltögetik, belenyalunk,…..
Tegnap késő délután hívott föl Németh Ágnes, a magyar Decanter főszerkesztője, és vagy az ősi ellenségnek kijáró tisztelet, vagy a körültekintő előrelátás jegyében közölte velünk, hogy a brit anyalap megvonta a magyar szerkesztőségtől a Decanter név használatának…..
Memento21 2011.07.08 05:55:43
@akov: lehetett sejteni szerintem az idei húzásaik egy részéből. folyamatosan építették picit a dolgot lefelé, alig észrevehetően a VINCE után. gondolok itt a kihelyzett értékesítésr etc etc. apránként. Sok sikert nekik.
Nem gyakran kóstolok chilei bort, de ha már, akkor legalább jót. Karácsonyra kaptam ezt a palackot a WineAge-től, túl sokáig nem bírtam őrizgetni, kíváncsi voltam rá valahogy. Az Arboleda az Errazuriz elnökének saját "kis" projektje, jelenleg 239 hektár szőlőt művelnek…..
Memento21 2011.02.18 15:46:22
@Shyr Kahn: Annyi probléma van, hogy viszonylag új termékről van szó még a WA kinálatában is, így ezért nincs mindenhol fent. Pl. nekem van itt az üzletben, de még nem jutottam el oda, hogy megkóstoljam, mondjuk, most meghozta a kedvem ez a kis leírás. Ahol vannak a Wineagetől borok (ls Errazutiz, Achawal Ferrer, stb) ott tuti van ebből is vagy be tudják szerezni.
Belsőség Winkler Robi megkapja 2010.11.03 13:31:00
A Twitteren találtuk, illetve egy Raymond Bucher nevű Twitter-felhasználó töltötte fel a rejtélyes filmrészletet. Nem tudjuk, mi ez, valami reklám, filmrészlet vagy egy tévéműsor eleme, de a hasonlóság tagadhatatlan.  ..
Memento21 2010.11.03 13:47:32
en.wikipedia.org/wiki/Haggard:_The_Movie

Szerintem ebből a filmből van.
Több sztorink volt már arról, hogy milyen lassan építi a Digi a hálózatát. Hát legalább építi, nem? Viszont van, ahol egyáltalán nem épül, és csak a szutyok-ADSL érhető el. Lacinak  még ez sem lenne baj, ha nem hónapok alatt derítené ki az ügyfélszolgálat,…..
Egy vb-naplóba sok minden belefér, ez most itt például egy olyan csapongó poszt, amiben néhány olyan apróságot szeretnék megosztani, amik magukban nem tennének ki egy posztot. Ezek jobbára a vb kezdete óta gyűlnek, úgyhogy lesz köztük néhány múlt héthez kapcsolódó is. Kicsit…..
Érmet várunk, a feljutás lenne a ráadás, írtuk a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság előtt. A válogatott szokása szerint természetesen simán teljesítette, amit reméltünk tőle, az érmek megvannak, ráadásul minimum ezüstből lesznek. Már csak az a kérdés, hogy meglesz-e a…..
Nehéz egy olyan, alapvetően pozitív hangvételű cikket írni valamiről, amivel kapcsolatban nem sok említésre való, jó dolog történt. Márpedig a Móri Borvidék ilyen… a leginkább elfeledett borvidékünk. Hányatott sorsa, 20 éves múltja nem egy sikertörténet. A Móri…..
Óriási hibát követtünk el, elfelejtettük elindítani nyereményjátékunk harmadik részét, áthágtuk szabályainkat. Ezek után másfél órájuk van kedves olvasóinknak, hogy megírják tippjeiket a válogatott újabb vb-mérkőzése előtt. De: mivel az első tippelők fegyelmezetten…..
Február 20-án, azaz szombaton délután 3-kor kezdődik a Borjour Magnum, a Késői szüret bormagazin eddigi legnagyobb bulija: 55 borász borait kóstolhatja nagyjából 1000 vendég az ELTE Kongresszusi Központjában. A résztvevők teljes listája (és a részletes program) elérhető itt;…..
Memento21 2010.02.17 14:51:07
@Kabócás:

amelyik pincészettel beszéltem, azt mondta leginkább alsó és közép.
Különös dolog történt az Atlanta Thrashers–Florida Panthers NHL-meccsen. Ilja Kovalcsuk, a Thrashers csatára meglódult, Keith Ballard követte, de nem érte utol. Az orosz lőtt, Tomas Vokoun védett, a korong kipattant, a duplázás bement. Majd Ballard hatalmasat vágott a kapus…..
A hvg.hu arról tudósít, hogy Vincze Béla borászatát 30 napra bezáratták, miután a 2007-es Egri Bikavéréről kiderült: hozzáadott glicerint tartalmaz. A glicerin valószínűleg azért került a borba, hogy a gyenge minőségű, vékony anyagnak testet adjon. A laborvizsgálaton…..
Memento21 2009.10.01 17:04:44
@svdkert: nah 500 forintos minőségi bor. csak épp mindegy a logisztika, az hogy egy normális kapszula nem 20 forint, cimketerv, palack, dugó, hordó, ember, a sok tusko aki ingyen iszik. 500 forintért. meg a tesco a terézanya. ilyen gondolatok hol fogannak?

a metroban 550 forintos juhász roséból mennyi jut el a pincéhez? számoljunk áfát, meg hasznot és abból vonjuk le. itt még tényleg van aki elhiszi h. a kiskereskedő meg a borász húz nagyot? ébresztő.
Csütörtökön fotókon mutatta meg a Ferrari új pilótájának első napját az istállónál, az egyiken látszik, az olasz kezeslábasába spanyol zászlót hímeztek. Talán bizonyíték arra, Fernando Alonso is hamarosan érkezik.A képen Giancarlo Fisichella éppen beszáll az…..
Az olcsó Champagne-ban reménykedő fogyasztók jobb, ha egy időre jegelik ezirányú várakozásaikat. A régió pezsgőházai ugyanis elhatározták, hogy világválság ide vagy oda, ők bizony nem adják olcsóbban a buborékost. Inkább hagyják a termés felét a tőkén elrothadni, mintsem…..
A Bors információi szerint a nemrégiben a TV2-höz szerződött Vágó István helyét Fábry Sándor foglalhatja el. A bulvárlap fotóval bizonyítja, hogy az RTL Klub hetekkel ezelőtt leforgatta a kvízmester nélkül maradt Legyen Ön is milliomos! próbafelvételeit. Rényi Ádám, az RTL…..
Hitlert éltette a hétvégén, majd bocsánatot kért “idiótaságáért” Bernie Ecclestone F1-főnök a Német Nagydíj előtt. Félreértelmezték, állította, de azért még egyszer elnézést kért a német Express című lapban. Néhány pilótája kiállt…..
Némi szünet után belecsaptunk a második furmint-körbe, s 2006-os borok kerültek a poharunkba. Komoly termelők komoly tételeit válogattuk össze, sokat vártunk tőlük. Aztán volt több olyan pillanat, amikor legszívesebben berekesztettük volna a kóstolást – elöregedett,…..