Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benikuty

0 bejegyzést írt és 10647 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Alapvetően egy vidám történettel jönnék, elvégre nyár van, semminek nincs súlya. Tinglitangli kis szösszenet arról, hogy az új MOL székház árnyékában kialakított strandon, sőt beachen milyen élményben volt részem. Monumentális ez a kábé 28+ emeletes épület, amihez egy dinoszauruszi oldaltest is…..
Benikuty 2022.08.12 13:07:50
Mindenkivel előfordulhat, hogy egy adott pillanatban, még az égboltra sem kell felnéznie, csak halad előre a forróságtól olvadozó aszfalton, és hirtelen maga sem tudja miért, porszemnek érzi magát. És ez a felfedezés nem, hogy elszomorítaná, miközben megcsapja a saját hónaljának szúrós szaga, hanem…..
Benikuty 2022.07.29 19:56:01
Pierre Kóstolgat Picitmás 2022.07.22 10:30:00
  Nagy felháborodást keltett a „Vakítják a rolexes parasztot” címadásom, leginkább azért, mert totálisan félreértették. A „parasztvakítás” kifejezés azt jelenti, hogy a szolgáltató, legyen az bármilyen műfajú, ügyfeleit buta, becsapható „parasztnak” nézi, és gyenge minőségű szolgáltatással…..
Benikuty 2022.07.22 11:09:05
Pierre Kóstolgat Jó a rizsa 2022.06.17 12:00:00
Amúgy tényleg. Ideális lokáció: a Bécsi kapu előtt, a várfal tövében, tágas parkolóval, letisztult modernista épületben, többszintes kerttel, terasszal, buja növényzet takarásában rejtőzik a Riso étterem. Barátságos, csalogató helyszín. Egy nyári estén kevés jobb célpontot van Budán. Nagyon menő…..
Benikuty 2022.06.18 20:50:47
@VPierre: Ezzel a konyhatechnikai tudással? Elég szomorú, pont mint @funfun: által felvázolt lehetőség...
Az olasz sziget varázslatos hely, nem csak a táj szépsége, hanem a kultúra miatt is. Ugyan nekünk még nem volt szerencsénk eljutni oda, ám Steve-éknek szerencsére nemrégiben igen, most következzen az ő beszámolója...
Benikuty 2022.05.21 20:03:56
@taga20: nem lehetsz ennyire kommer!
www.youtube.com/watch?v=aH5eUhuFZ8g
Az egyenes háttal ülés jó tesz a gerincnek, meg az emésztésnek is. Wafu.Vannak utcái a városnak, ahol, ha tucatszor is sétálgatok, lehet, hogy csak sokadszorra veszem észre, hogy nyílt valamilyen új hely, persze nem borbélyról van szó, esetemben, azt soha nem venném észre, azt gondolhatjátok,…..
Az umo jelenthet pelyhet, lehet pihe, toll, de mozaikszóként is számtalan jelentése van, nem sorolom. Állítólag „örökséget” is jelenthet. Ha mindezeket veszem alapul, és megpróbálom a japán verziót azonosítani a Ponty utcai üvegkalitkában működő étteremmel, akkor nem lehetetlen némi összefüggést…..
  Piros-fehér-zöld kenyér Ott, ahol,- és ne feledjük, vidéken vagyunk,- állítólag a magyar ősvirtus lengedezik lobogó gatyában, ahol az őserő, az eredetiség, a nemzet jobb lelkiismerete virul, ott nem lehet ilyen igénytelen, pékiparilag értelmezhetetlen kenyeret a kosárba tenni, amit az sem…..
Benikuty 2022.02.05 09:08:59
@plokmi: Megkérnélek, írd ki, melyik az éttermed. Csak hogy nagy ívben elkerüljem.
Pierre Kóstolgat Napfényes jövő 2022.01.28 10:30:00
  Semmiképpen nem szeretnék a vegán étkezésről, mint küldetésről, vagy ne adj’ isten, mint vallásról értekezni. Mindazonáltal tisztában vagyok az össztársadalmi jelentőségével, és azzal is, hogy progresszív, előremutató jelenségről van szó. Terjedését számtalan tényező motiválja. De a végén mindig…..
Benikuty 2022.01.28 17:33:50
@A fickó: Maradva az első mondatra adandó válasznál, nem képes! No, és itt a gond, nem pedig ott, hogy vegán, vagy vega, esetleg hagyományos.
Erről szól egy a szöveg, érti mindenki, kivéve az, akinek 2D-s az agya, és a fröcsögés a lényeg.
  Ősszel, megérkezés után, az első napokban, Lódzban, a fűtetlen kollégiumi szobában, amikor még kicsomagolni sem volt kedvem, jobb híján bámultam az üres falakat, mert az ablakon kinézve csak alacsonyan gomolygó felhők, és sűrű esőfüggöny volt látható, azt pedig nézze, akinek hét anyja van.…..
Benikuty 2022.01.22 16:20:32
@Victoorius: sajnos ez az oldal csak nyálcsorgatásra jó, rendelni a cég olaszországi kezétől kell. Igyekszem megtudni részleteket.
Benikuty 2022.01.25 17:01:58
@Victoorius: Bocs a linkért, sajnos ott csak minősített viszonteladókat és nagykereskedőket szolgálnak ki. Most tudtam meg a hazai forgalmazótól. Ha gondolod, vele vedd fel a kapcsolatot.
Pierre Kóstolgat Krúdy maszkban 2022.01.08 15:10:00
  Én is olyan vagyok, mint Privát úr, aki, ha leül egy vendéglői asztalhoz, egy kicsinyt átrendezi az előtte lévő asztali tereptárgyakat. Csak éppen pár centit arrébb tolom baloldalt a villát, jobb oldalt megemelem a kanalat, belenézek, hogy vajon megfelelően tükrözi-e az ábrázatomat. A…..
"De hol is van ez a Dabas? Van - e jó levegője, s jó vize?" (Kossuth levele a börtönből édesanyjának, 1838 - ból, részlet) Dabas – Deli Bisztró A minap az aranyló őszben nekiindultunk páran, hogy megnézzük az ócsai pincéket. Valószínűtlenül a múltba vesző látvány tárult a szemünk elé az Öreg -…..
A pogácsa egyike a nagy magyar kedvenceknek (én legalábbis nagyon szeretem), és őszintén szólva fel nem merült volna bennem, hogy egy régiós országban nem ismerjék. A helyzet ráadásul (mint Karel posztjából kiderül) még ennél is furcsább...
Benikuty 2021.12.06 19:02:42
@Hobbiszakács: A beigli mákos, és kész! :D
Pierre Kóstolgat REBÉD 2021.11.26 10:30:00
Azt mondják, hogy a brunch: breakfast – lunch, vagyis a rebéd, ugye, reggeli és ebéd határán étkezni, eredete angol, hát mi más is lenne, és állítólag amolyan vadászreggeliként kezdődött, amikor a hajnali hajtásból visszatérő vadászok éhesen rávetették magukat bármire, ami adódott. Persze az a…..
Benikuty 2021.12.03 16:44:13
@motoroskonyhaja: Szerintem déli 12 előtt sört inni kevéssé elegáns, de talán egy kellemes száraz francia pezsgő már meglehetősen az.
Vagyis a betáplált energia, erőfeszítés mértékében várható el, hogy értékelhető teljesítmény szülessen. Valami ilyesmi. A konyhában ez fokozottan érvényes szabály: minőségi nyersanyag, szaktudás, adekvát technológia, ízlés, koncepció, és, hogy az üzlet se menjen tönkre, ár/érték arány, meg…..
Benikuty 2021.12.03 16:40:40
@littke: Utolsó mondatodhoz csatlakoznék, a műintézetnek sok-sok üzleti sikert!

Az oldalashoz: ezt az édesburgonya dogot azért kevéssé értékelném, főleg nem cserélném fel egy sieglinde nevű csodával, ha már krumpli. A káposzta pedig remélhetően párja nincs autumn queenn. Esteleg lehetne tányérba? Mert ez a doboz alja elég gáz!
Mazel Tov Nehéz bevallani, hogy szelíd ellenérzést táplálok a romkocsmák iránt. Ugyanakkor érteni vélem a kényszerből, pénzhiányból születő divatossá tett épületekhez, belső terekhez vonzódó mulatni vágyó ifjakat. Amíg arról van szó, hogy elfoglalunk egy helyet, amit a sajátunknak érzünk, és romos,…..
Benikuty 2021.11.25 21:32:41
@VPierre: Szerintem @Nincs még nicked: túltolja, és attól tartok a fürdővízzel a gyerek is ki lesz öntve. Persze a te homokozód, de most legalább van arca.
Benikuty 2021.11.27 11:44:20
@Nincs még nicked: Olyan ez, mint a vicc poénja, amit a mesélő megmagyaráz. Ha nem érted, megette a fene.
Benikuty 2021.11.29 20:32:04
@Nincs még nicked: ...annak, akinek nincs füle hozzá;)
Pierre Kóstolgat Kiskakukk gyalog 2021.11.20 10:30:00
Talán azért lettem ilyen megátalkodott étterembejáró, mert kora kamasz koromban, amikor már felértem a kilincset, bemehettem az otthonomtól nem messze eső, Pozsonyi úti Kiskakukk étterembe. Elcsörömpölt a tizenötös villamos, én pedig óvatosan lépdelve a sárga keramitköveken benyitottam a sötét…..
Benikuty 2021.11.25 18:20:14
Benikuty 2021.11.25 21:27:13
@Vén motoros: Értem a párhuzamot, de inkább a hazai állapotok izgatnak. Említett embert szimplán ripacsnak tartom.
Benikuty 2021.11.26 09:53:14
@Vén motoros: Ne vedd sértésnek, de én ilyen csatornákat nem nézek, mivel semmilyen értelemben nem építenek. Egyébként pedig eltértünk a gasztronómiától, így én ezt a témát nem folytatom.
Közkedvelt étel, menzák gyöngyszeme lehetne akárhol. Márcsak azért is, mert hát ami a Közel-Keleten lencsével kezdődik, az általában valami hétköznapi, úgy is mondhatnánk közönséges étel. De nem, minden negatívum nélkül. A hétköznapok gyönyszeme, mert egyszerűsége, laktatósága, és olcsósága mellett…..
Benikuty 2021.11.21 16:43:06
@Gyalogrépa: Nálunk Sieglinde. Rohamosan fogy...
Benikuty 2021.11.21 16:43:46
@A fickó: Majd megkapod, hogy sznob vagy! Haha!
Az önirónia életmentő, és nincs olyan területe az életnek, ahol ez nélkülözhető lenne, még a gasztronómia sem kivétel. Ha egy éttermet Marischkának hívnak a Vérmező szomszédságában, így „sch” – val, akkor gondolhatjuk, hogy az egykori magyaroschkodást gúnyolja, vagy éppen, hogy elismeréssel adózik…..
Benikuty 2021.11.06 07:15:51
@VPierre: Tele volt a sajtó ezzel a furcsa hellyel...
Mellesleg a "címer"-en Maris hajviselete nyilván azért olyan, hogy legalább az egyik szemét ne lássuk.
Kerestem a neten az étterem étlapját, nem találtam, így csak az általad kóstolt sor alapján mondhatok véleményt. Ebből a koncepció teljes hiánya jön át. Több szót nem is vesztegetnék...
Benikuty 2021.11.06 08:12:48
@VPierre: Én sem tartom fontosnak a tulajdonos kilétét, itt sem, sem máshol. Ettől függetlenül az összecsengések, mint Vérmező, Damoklész kardja. és ez a heraldikai katyvasz, több mint ironikus. Amit pedig írsz, itt és máshol, hidd el, maximálisan átjön.
A sorból kiragadva, - a sárgaborsó max. menüztetésben jelenhetne meg, de tényleg hagyom a témát, inkább avart seprek. :)
Attilának régi vágya volt egy svéd szabványok alapján épült könnyűszerkezetes ház, lehetőleg a szülőfalujában. Nos, ház (ha minden jól megy) lesz, igaz, nem egészen a szülőfaluban… Így néz majd ki..
Benikuty 2021.10.30 12:00:27
@Hobbiszakács: Figyelemmel kísértem az eseményeket, és meg kell mondanom, nekem tetszik a végeredmény.
Gondolom, a szakik azért kellenek, hogy betanítsák a változást nehezen befogadó korosztályt a nyílászárók kezelésére.
Kísértet járja be Európát – a zöldborsó hajtás kísértete. Nem vicc, tényleg, és félreértés ne essék, nem üldözöm a borsóhajtást, eszemben sincs, ha indokolt a használata, legyen, de az, hogy minden létező tányéron, bárhova is megyek, bármit is eszem, legyen az steak, vagy lecsó, vagy töltött…..
Benikuty 2021.10.29 19:51:04
@VPierre: rillettes. Kettő darab l, már elnézést, de legyünk pontosak!
Adva van egy igen csak szelíd fiatalember, aki vette a bátorságot és különösebb előtanulmányok nélkül éttermet nyitott a belvárosban, annak is a kellős közepén az Október 6 utcában. Szerencséjére rátalált egy becsvágyó, és nem mellesleg tapasztalt séfre, aki díjazva a bele vetett bizalmat…..
Napközben betévedtem a Klauzál tér környékére, valahol a Dob és a tér sarkán bóklásztam, mert úgy emlékeztem, hogy van ott egy mexikói büfé. Mondhatom, nem túl vonzó a környék éles napsütésben. Ebben a kíméletlen megvilágításban minden trehányság könyörtelenül szembeötlő, ráadásul a mexikóit sem…..
A bejegyzésben szereplő étterem és ételleírások kitaláltak, a valósággal való bárminemű hasonlóságuk csak a véletlen műve. Megtörtént a legrosszabb, ami egy a függetlenségére kényes étterem kritikussal történhetett: az étkezés után, amikor fizetésre került a sor, a tulajdonos azt üzente, hogy a…..
Benikuty 2021.10.15 20:34:50
@Vittore.: Elnézést, hogy én is válaszolok! Az Olasagasti minősége mindent visz. Ha érdekel, privátban megírom a hazai beszerzési forrást.
Benikuty 2021.10.15 21:06:20
@Vittore.: Elment...
Csabi Konyhája Házi túrós bukta 2021.10.13 11:56:51
A túrós bukta nagy gyerekkori kedvenc nálam, így aztán nem véletlen, hogy már egy ideje kacérkodtam a gondolattal, hogy elkészítem én magam is. Az idei év elején eléggé beleástam magam a kelt tészták és a cukrászat világába és már azért bátrabban bele merek vágni bármibe is, így aztán egy gyors…..
Benikuty 2021.10.13 16:12:27