Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petrow

161 bejegyzést írt és 1008 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig örülünk, ha sikerül olyan vendéget szerveznünk, aki a játékipar üzleti kulisszái mögül érkezik, és sales/marketing oldalról mesél titkokat, mondjuk a magyar piacról. Galó István András ilyen ember: értékesítési vezetőként ott volt a tűzvonalban az Electronic Arts magyarországi indulásánál, és…..
Petrow 2018.12.03 10:27:39
@Palánta: Minimális dolgom volt az EA játékaival az elmúlt 10 évben, de a C&C4 közte volt. Sok más c&c projektet is lelőttek, a Generals2-n át a Red Alert FPS-ig bezárólag vagy fél tucat címet.

"Ha egy rossz játék kerül ki akkor azt közösen készítette a kiadó és a fejlesztő stúdió is."

Ezzel a C&C4 esetében egyet tudok érteni; a Tiberian Twilight a szememben a játékfejlesztés állatorvosi lova. Minden van benne, az elcseszett alapkoncepciótól kezdve a telibe sz**t történeten át a designhibákon keresztül a hülyének nézős marketingig és az idióta másolásvédelemig bezárólag.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Az igazán jó játékok el tudják érni, hogy évekkel, sőt évtizedekkel a megjelenésük után is aktív közösség működik körülöttük. A Heroes of Might & Magic sorozatban pedig elég jó játékok jelenetek meg, mégis kicsit meglepő azért, hogy 2018-ban is mennyire virulens magyar HoM&M-rajongótábor…..
Petrow 2018.09.06 16:07:53
@Alter Egon: Sosem voltam nagy multihuszár a H3-ban, de úgy tudom, a nyakló nélküli skeleton gyűjtés miatt lettek elfektetve - pláne egy Imp hete után nagyon gyorsan lehetett belőlük tápolni a többi L1 egységhez képest. Meg mintha rémlene valami artefact, amivel nem csak csontikat, de Wightokat és Licheket is idézhettél.

H4-et én imádtam. Egyetlen bajom volt vele, hogy a Combat képzettség konkrétan kötelező volt, mert anélkül vért lehetett izzadni még a legkönnyebb nehézségi fokon is.

Disciples 2-t még senki sem említette - pedig az is megérne egy fejezetet az egyik epizódban.
Petrow 2018.09.14 16:36:49
@Alter Egon: Igen, ezért sok savat kapott anno a D2, hogy a csaták közben nem volt mozgás, pl. nem támadhattad meg közelharcban az ellenfél íjászait, amíg azok elől el nem fogytak az ő paladinjai. Meg emlékszem, mekkora szopás volt anno az Undead Hordes seregei ellen menni, amikor egy vérfarkas állt az első sorban, neked csak weapon based támadásaid voltak...

Ugyanakkor pl. a hősöd is cselekvő egység volt (amit csak a HOMM4-ben valósítottak meg), plusz a harcot már az adventure map-en megkezdhetted a különféle spellekkel, támogató és szívató mágiákkal. Lényidézés és varázsolgatás ott is volt, igaz, sokkal körülményesebben, mint a HOMM 3-ban.

A lenyúlásról nem igazán tudok nyilatkozni, anno a SotD-ot akciósan, pár dollárért vettem meg eredeti dobozban, ma meg GOG-on a komplett szériát vágják utánad pár euróért.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Petrow 2018.07.15 08:48:21
@Grath: Ne is mondd, most tettem fel a Dawn of War 2-t - szintén 10 éves...

@Palánta: jaja, Jeremy Soule írta. Külön cdre ki volt írva csak a soundtrack, imádtam.
Petrow 2018.07.16 10:52:36
@Palánta: A DoW1-hez volt egy "Fall of Cyrene" mod, ami a kedvencem. Az is hozta a fluffban lévő űrgárdisták erejét, amikor is 4-en vertek vissza több száz fős kultista rohamot.
A DoW 2-ben az elején aktívan kellett taktikázni (fedezékből fedezékbe, frag, stb), de kb a közepétől (termipáncél, plasma cannon) csak nettó darálás az egész, és hogy a megfelelő pillanatokban aktiváld a Rosariust. Bár a története tényleg jobb, mint a DoW1-nek, különösen a küldetések közötti monológok.
Supreme Commander-t még be kell pótolnom; amikor időm volt, gépem nem volt hozzá - most gépem van, időm nincs :)

@bigwhite: Kiegészítés kiegészítése: az se mindegy, hogy mekkora egységet lősz ki - egy jump gate, vagy Krogoth még a nehéztüzérség után is hagyott maga után roncsot. Bár tény, hogy a Big BErthát nem sok minden élte túl :)
Filmbook Széttörve 2017.01.11 06:00:00
Kevinnek 23 különböző személyisége van... Ön ebből két óra alatt mindössze négyet fog látni.....
Petrow 2018.01.24 11:02:12
Shayalamadingdonggal nekem az a bajom, hogy egyszer csinált egy tényleg nagyon áll-leejtős fordulatot, és azt próbálja majdnem minden filmjében újrázni, akármekkora blődségeken keresztül is vezet az út.
Jelek - az idegenek eljönnek inváziózni védőruha nélkül egy olyan bolygóra, aminek a felszíne 70%-a halálos méreg, plusz az atmoszférája is tele van vele, és még az áldozataik is lehelnek ki belőle?
A falu - igen, gondolom, bármelyik nemzeti park igazgatóságával simán elrendezném, hogy kanyarítsanak ki már vagy 10000 hektárnyi területet, ahol szabadon játszhatok magánszínházat évtizedeken át, és egy fika repülő nem jár arra.
A sebezhetetlen - Elijah mégis mit gondolt, mennyi esélye van random terrorcselekményekkel megtalálni Davidet? Vagy mennyi embert ölhetett volna meg, mielőtt a hatóságok gyanút fognak? Plusz a bolt hátsó irodájában vannak szanaszét teregetve a bizonyítékok, pfff.

Itt viszont most ilyet nem nagyon találtam; pláne hogy nem is nagyon volt akkora csavar a filmben. Talán csak annyi, hogy akkor most Kevin mennyire lesz "beast", mármint küllemében.
Nekem a testi sajátságokkal (cukorbetegség) nem volt bajom, a hosszadalmas beszélgetősdi a pszichiáterrel szerintem jól megágyazott ennek. Ahogy azt sem értem, miért középszerű a film, mert 23 szereplőt ígért, de csak 4-el (amúgy 6-tal, Patricia, Dennis, Kevin, Hedvig, Barry és a Beast) találkozunk részletesen? Ha 7 személyisége lenne, akkor meg az lenne a baj, hogy azt az egyet ennyi játékidőben miért nem bontották ki? Az, hogy a Sebezhetetlen univerzumában játszódik a dolog, nekem se nem adott hozzá, se nem vett el a filmből.

Itt is inkább az idióta döntésekkel van bajom, és most tekintsünk el attól, hogy ki rendezte a filmet. Mert addig nagyon jól ki volt dolgozva a menet, hogy a logikus menekülési lehetőségeket kipróbálták a csajok és elbuktak. Viszont, az utolsó 20 percben Casey leáll videókat nézegetni Kevinről? Ahelyett, hogy felforgatta volna az egész kócerájt a kulcsért? WTF?

Ami viszont abszolút pozitív, az McAvoy játéka. Hogy Gollum hogyan játszotta el a skizót - nos abban legalább annyira benne volt a CGI team és a vágó, mint Serkis. Egyik sem működött volna a másik nélkül. De az biztos, hogy a Barry/Dennis/Kevin beszélgetős résznél frankón felállt a szőr a hátamon a játékát nézve.
  A kooperatív társasjátékok korát éljük, és talán nem túlzó állítás, hogy a műfaj egyik legfontosabb úttörője és egyben legnépszerűbb képviselője Matt Leacock 2008-ban megjelent Pandemic című mesterműve. Az itthoni közönség szerencséjére a játék elérhető magyarul, sőt, nemrégiben hazai kiadást…..
Petrow 2018.01.09 10:34:10
Ezek szerint a készítők tényleg jól lőtték be a szerepeket, mert nekem pl. a kutató önmagában működésképtelen volt, kellett mellé segítség.

Az én listám:

* Orvos - messze a legerősebb, már az ellenszérum kifejlesztése előtt is. Pláne, ha van, aki aládolgozzon (diszpécser, műveleti tiszt). A karantén specialistával ritkán vannak egy helyen, csak ha nagyon akut járvány van valahol.

* Műveleti tiszt - gondolkodtam, hogy a diszpécser kerüljön ide, de ő 2 játékosnál is ugyanolyan hasznos, mint 4-nél. A kártya nélkül építés hatalmas fegyver, és életmentő akciópontokat nyerhet a központok közötti mozgással a játék vége felé 1-1 karakter, akinél ott vannak a kártyák.

* Diszpécser - inkább a 3-4 fős játékokban láttuk hasznát, de ott felbecsülhetetlen. Hányszor volt, hogy csak 1-2 extra mozgásra lett volna szükség, és nyerünk! A diszpécser ezt megoldja. A dokival egyértelműen jó kombót alkot, különösen egy felfedezett ellenszer után.

* Karantén specialista - kétfős játékban nem mindig, 4 fős meccsekben viszont hozta a tőle elvárható védelmet. Nagyon jó az Előrejelzés eseménnyel, illetve a játék kezdetén a járványkártyák felhúzásakor. Hátránya, hogy hajlamosak vagyunk egy helyben parkoltatni, hogy fedezze a hátunkat, és ilyenkor sem a kutatáshoz, sem a kártya-osztáshoz nem nagyon tud hozzájárulni.

* Mikrobiológus - elsőre nagy tápnak tűnik a 4 kártyás ellenszer 5 helyett, de csak akkor, ha van hozzá kiszolgálószemélyzet. Ha nincs mobilitás (diszpécser, műveletis), vagy a kártyákat átadni segítő kutató, akkor sokszor több körbe kerül a 4 kártya összevadászása, mint ha más összegyűjtene 5-öt, és abból kutatna. Viszont egy biológus-kutató kétfős játék sokszor igen nagy fórral indulhat, ha van náluk 4 azonos színű kártya már a játék elején.

* Kutató - mivel leginkább futár szerepkörben lesz majd, nélkülözhetetlen a támogatás (lásd a mikrobiológusnál). Megsüthetjük a bármit átadást, ha 2 körbe kerül, amíg átcsoszogunk a világ túlsó felére - vagy a feléről hozzánk. Megfelelő csapattal koordinálva azonban nagyon megkönnyíti az ellenszer-kártyák begyűjtését.

* Készenléti Elemző - nem lenne rossz (ki ne akarna még egy eseménykártyát?), de nagyon szerencsefüggő. Ha a pakli végén vannak az eseménykártyák, akkor jó eséllyel már nem fog tudni labdába rúgni. A kutatóval együtt szoktuk "kártyabanknak" használni, a +1 kézlimit miatt.
1982 áprilisa. Kirobban a Falkland-szigeteki háború, amely mindössze 2 hónapig tart (egészen pontosan 74 napig), mégis mindkét országban jelentősen befolyásolta a politikai helyzetet...
A Trónok harcát kísérő jelenségek közül nem a spoilereket, a hype-ot, vagy a mindent túlmagyarázó, szüntelenül spekuláló rajongókat utálom a legjobban, hanem az átlag büdös trollparasztot. Aki elé leteszik ezt a paradigmaváltó sorozatot, ami nem pusztán tévétörténelmet ír, hanem megváltoztatja az…..
Petrow 2017.09.14 10:50:07
Jó összefoglaló, +1.
Szerintem ezt a sorozatot majd azok fogják igazán értékelni, akik 4-5+ év múlva látják, akár TV-s ismétlésben, akár streamelt binge watch-ban. Nem fogja őket idegesíteni az évadok közötti 10-12-24 hónap várakozás, a rengeteg fan vs troll vs fantroll vita, mert addigra már régen máson fog pörögni mindenki. Nálam a Breaking bad-nél teljesen bevált ez a recept :)

"Aztán az is lehet, hogy olyan konfliktusok zajlanak a színfalak mögött Martin és a showrunnerek között, amelyekről egyelőre mi nem tudunk semmit, de az biztos, hogy a sorozat színvonala látja mindennek a kárát."

Itt találtad fején a szöget. Valószínűleg B&B sem nézte jó szemmel, hogy elkövetkezik a 2-3-4 évad, a könyv meg még sehol. Martint nem lehetett csak úgy kibaszarintani a készítői gárdából, és valaki random írót hozni a helyébe, de várni se lehetett rá a végtelenségig. Ez pedig elvezet ahhoz, amit írtál: annyira érdekli őket már csak a sorozat, mint bármelyik határidős projekt. Nekik is elmúlt a varázs, tudják, hová akarnak kifutni, és azt mennyi idő alatt szándékoznak/tudják elérni.

Valószínűleg ennek köszönhető, hogy kénytelenek voltak kurtán-furcsán lezárni az összes olyan szálat, amit Martin ugyan erőltet, de a sorozatban egy idő után sehova sem vezetne, vagy nem lehetne értelmesen átültetni:
- Arya braavosi kalandja
- Sam Oldtown-i császkálása
- Brienne kalandozása
- Kisujj történetszála

Veled ellentétben én egyáltalán nem rajongtam a Cersei-nek megírt szálért. Lehet azért, mert a könyvben addig volt nagyszerű stratéga és spíler, amíg küzdött a céljáért, vagy amikor sarokba szorították. Amikor megszerezte a hatalmat, megrészegült tőle, és idióta döntések sorozatát hozta, olyannyira, hogy konkrétan az 5. könyv végére teljesen elfogyott körülötte a levegő, és annyira kívánatos a társasága, mint a bubópestis. Itt meg valahogy mindig kap egy deus-ex machinát, már a 6. évad végétől kezdve...

Euron: bár a filmbeli ábrázolásával is ki vagyok békülve, a könyvben valóban még nagyobb arc, a tizensok tenger legnagyobb kalóza. Van egy dögös sárkánykürtje is, amivel irányítani lehet állítólag a szárnyas dögöket. A gond csak az, hogy aki megfújja, belehal.

A 7. évad nekem a 4. részben érte el a csúcspontját, úgy, hogy ez nem volt más, mint egy baromi látványos feldolgozása a GoT lore-ban megírt Fields of Fire-nek (ami tulajdonképp letette a film korszakának alapjait). És hogy nem körözte le a Fattyak csatáját? Pfff, úgy mosta fel a padlót a BoB-al, hogy az egy egész epizódot kapott, ez meg gyakorlatilag "csak" egy 16 perces jelenet volt. Az 5. rész felesleges időhúzásnak éreztem, a 6. pedig átváltott az általad is említett okok miatt gagyiba. A 7-et szintén feleslegesen húzták így tovább, egy normál játékidejű epizódba simán bele lehetett volna vágni a történéseket.

Egy mentőöve lehet a 6. résznek, és ez itt most nagyon a FANTEÓRIA és

SPOILER

SPOILER
SPOILER

SPOILER

SPOILER

SPOILER

SPOILER (szóltam)
Szóval, hogy az egész zombiszerzéses kaland csak annak ágyazott meg, hogy a Night King sárkányhoz jusson. Aki nem más, mint Bran. Aki ugye a 3szemű Holló, és látnok. Vagyis tudta, hogy előbb-utóbb oda fognak hozzá repülni egy sárkánnyal, amit meg fog szerezni. És ezért cammogtak olyan lassan a hullák, ezért nem ostromolták eddig a falat, ezért vártak a megfelelő alkalomra. Minden baromságot ez sem tüntet el (Jon hogy a rákba kezdi el Dany-zni a királynőt?), de némi magyarázattal szolgálhat.
Petrow 2017.09.14 11:05:59
@scal: Ezt a sorozatban nem teljesen bontják ki, de Petyr "Littlefinger" Baelish
- egy értéktelen szigeten született, ahol gyakorlatilag semmi más nincs, csak birka, fű, meg birkaszar
- felvették a Tully ház udvarába, apródnak. Ott Catelyn friendzone-ba rakta (akkor is, amikor megverekedett érte, és durván lealázták), cserébe ő meg a húgát, Lysát farkalta meg részegen, azt gondolva, hogy a nővére az
- miután el kellett hagynia Zúgót, évekkel később Lysa, amikor már házas volt, beprotezsálta a férjénél, Jon Arryn-nél az egyik kikötő vámügyintézőjének
- itt annyira hatékony volt, hogy megtízszerezte a bevételeket
- Arryn ennek hatására bevitte Robert ksitanácsába, ahol hasonlóképp ügyesen teremtette elő a pénzeket
- Közben kiépítette a saját bordély/kém hálózatát
- Arryn megmérgezésével és két nemesi család egymásnak ugrasztásával kirobbantott egy háborút
- megölte a regnáló királyt
- elvette Lysa-t, majd Lysa életét, és vele a birodalmát
- jelenleg az egyszeri, szegény házból érkezett inas a Völgy fővédnöke, a Trident folyó és Harrenhall ura
Kisujj a legigazibb self made man. Vagy, ha a sorozatot nézzük, self-fucked man, a szó minden értelmében.
Petrow 2017.09.15 12:56:24
@scal: Joffrey-t alapvetően 2 dolog miatt ölte meg:
* Joffrey egy pszichopatkó volt; ezt már Ned lefejezésénél is bebizonyította. Ne feledd, Ned hajlandó lett volna a Falra menni, és az éjjeli őrségben szolgálni. Petyr szerintem itt szembesült vele, hogy Joffrey egy olyan erő, aki fullosan kiszámíthatatlan, és EKKORA kockázatot még ős e volt hajlandó bevállalni.
* A fenti miatt kellett neki egy bűnbak, aki Sansa lett, akibe történetesen szerelmes volt. Így, hogy nem maradt a csajnak alternatíva, tudta bebiztosítani, hogy azt csinálja, amit ő mond.

Plusz azzal, hogy a Völgyet effektíve megszerezte, rátette a kezét az egyetlen olyan területre a Hét Királyságban, ami mindegyik harcoló fél számára off-limit volt, az elhelyezkedése miatt.

Azt viszont én sem értem, mi a halált keresett Winterfellben az egész évadban. A teljes északi sereggel a háta mögött sem remélhette, hogy legyőzheti a Lannistereket. Esetleg megszerezte volna Cersei-nek, de onnantól megint mi lett volna a terv? Ez az egész szál, ahogy van, el lett varrva megint, mert sehova nem vezetett volna a show keretei között.
Az utolsó előtti évad lezárása méltó felütés Westeros történetének legnagyobb háborúja előtt. SPOILERES ÍRÁS!..
Petrow 2017.08.29 16:14:58
Hogy nem voltak igazán sokkoló események? Dany sárkányai megszületnek? Tywin halála? Myrcella halála? Walk of Shame? OK, egyik sem fogható a Sept felrobbantásához, de azért bőven volt bennük b+ faktor.

Ez az évadzáró viszont teljesen feleslegesen lett ilyen hosszú. Pláne Bran narrálása volt nagyon szájbarágós, ahogy családfa történet címen keretbe foglalta Sam elmúlt 3-4 évadnyi csetlését-botlását (azért gondolom, az apja kardja még elő fog kerülni). Az, hogy nem lát MINDENT, szerintem nem véletlen. Valószínűleg csak azokra a részekre képes egyelőre fókuszálni, amit ő is meg akart tudni (pl. Jon születése, vagy hogy mi történt a testvéreivel).
Az egyetlen jó fordulat Kisujj halála volt, de az is kínos erőlködéssel lett felvezetve az évad során. Mindenesetre örömteli, hogy Sansából végre komolyan vehető karaktert sikerült csinálni így a 7. évad végére.
Cersei terve úgy ahogy van, baromság, de az írók biztosan elő fognak húzni valami deus ex machinát, amivel nem hogy sikerülni fog, de jól is kerül majd ki belőle. A végső sárkányos falégetés eléggé ásítozós és előre kiszámítható volt; az meg, hogy se Tormund, se Beric nem harapott fűbe, bizonyítja a készítők gyávaságát a szememben.
Ami tetszett még, az a zombi szabadon eresztése volt; egész hatásosan megcsinált jelenet.

Az én tippjeim a 8. évadra:
- Theon szabadító akciója le fogja buktatni a Golden Company-t csempésző Euront. Valószínűleg Yara és ő is meg fog halni ennek következtében.
- Cersei tudomást szerez a zombi sárkányról, és Quyburn-t ráizzítja, hogy "nekem ilyen KELL!" Szinte biztos, hogy hátba támadja a szövetségeseket, Jaime figyelmeztetése ellenére (ugye senki sem hitte, hogy nem fog Bryenne után rohanni?). Nem lennék meglepve, ha Winterfell-en egy ideig Lannister zászló lobogna
- Emlékeztek Bran látomására a befagyott trónteremről és a King's Landing felett elhúzó sárkányról? Szerintem vagy Dany próbálja majd Cersei-nek mégis csak demonstrálni az erőviszoynokat, vagy a Night King kerül olyan helyzetbe, hogy közvetlenül tudja majd támadni a várost.
- Jon és/vagy Dany nem fogja megélni a sorozat végét. Sokféleképpen hullhatnak el, de valószínűleg Jon halála vinné a legközelebb a sorozatot a Martin által emlegetett keserédes befejezéshez.
Az évad utolsó előtti része mindig a legváratlanabb, legkegyetlenebb fordulatokat hozza, ez most sincsen másképpen. Jon és társai öngyilkos küldetésre indulnak a Falon túlra, az Arya és Sansa közötti feszültség tovább nő. SPOILERES ÍRÁS..
Kérem szépen, minket is elért a podcastláz, szerda este 8-kor Facebook live kibeszelot tartunk a sorozatról SzabóZ kollégával, kommentekben előzetesen is lehet kérdezni, a félórás műsor alatt meg folyamatosan. A live itt lesz majd. Királyvár alatt Aki azt hitte, hogy Jaime csak attól meghal,…..
Petrow 2017.08.15 11:36:33
@Leadfoot: Havas nem tűzálló. Amikor az első évadban hozzávágta a zombihoz a lámpást, összeégette a kezét, és utána hónapokba telt, míg újra kardot tudott forgatni.

Az csak nekem tűnt úgy, hogy Qyburn arról érdeklődött Cersei esetleg szabadon akarja-e engedni a Zombihegyet Bronn/Jaime megrendszabályozására?
A rövidített évad feléhez érkeztünk, miközben a Faltól délre mindenki a Vastrónra pályázik, az igazi fenyegetés továbbra is az emberek birodalma felé tart. SPOILERES ÍRÁS!..
Égivár alatt Távozik a Lannister-sereg, gyönge szekereken zsenge gyökereket visznek Királyvár felé, meg aranyat, perszehogy, az arany és a kaja az, amiért jöttek, így ugye elégedett lesz a vasbanki bankár is, és nem hal éhen a nép (értsd: a királyi család, a sameszeik és a katonaság) ha Dany felkel…..
Petrow 2017.08.08 09:17:09
@Leadfoot: Itt SENKI nem hallott az őrszemekről. Yara sem. Greyworm sem. Jaime-ék sem. Ez így működik. Itt legalább csatarendbe tudtak állni.

A skorpiót meg gondolom, amolyan csodafegyvernek gondolták Qyburn bemutatója után, hogy elég lesz egy is. Na majd a Red Keepet kitömik vele - bár Harren vára is mire ment vele...
Sárkánykő Havas és Ser Davos átalment a tengeren, ladikon de ladikon, mert ott lakik a szőkenő, az üveghegy tetején, és ha nincs obszidián, akkor van nagy baj. Ezt Dany nem tudja, meg egyébként senki sem az északi népeken és Samun túl, de hát még csak a harmadik résznél tartunk. Sárkánykő egyébként…..
Harmadik epizóddal folytatódott hétőn a Trónok harca az HBO-n. A tovább után spoileresen tárgyaljuk a rész legfontosabb eseményeit...
Petrow 2017.08.01 10:40:18
@Hüpna: Ugye? Átkelsz a Keskeny Tengeren, különösebb veszteségek nélkül, majd két flottádat is őrszemek nélkül hagyod meglepni.

Kötözködés plusz: Olenna végig tudta, hogy Casterly Rock bányái kimerültek. Nem Jaime vallomásából jött rá, mert már Tywin alatt tudott róla. Ezt miért nem tartotta fontosnak megemlíteni a szövetségeseinek?
A harmadik részben várva várt pillanat elérkezik, a két fő cselekményszál összeér, Daenerys Targaryen és Jon Snow végre valahára találkoznak. SPOILERES ÍRÁS!..
Petrow 2017.08.01 08:54:06
Jon és Danny találkozásának én is örültem, és szerencsére pont úgy zajlott le, mint vártam. Nyögvenyelős, akadozós, két, stratégiai pozícióban lévő vezér játszmája a boldog egymásba borulás helyett. Bran-t egy kicsit későbbre vártam, Arya-val egyszerre (majd ezen a héten ő is megérkezik), de a beszélgetése Sansával nagyon suta és esetlen lett. Bran "Engem senki sem ért meg" Stark...

Cersei viszont újra elemében van. A mérgezés már a smaci pillanatában egyértelmű volt, de jó látni, hogy újra nyeregben van a bitch queen (minden értelemben). Mondjuk általában ilyenkor szokott iszonyatosan pofára esni 1-2 részen belül. Jaime megint hozta a formáját. Volt valami kis jellemfejlődés, valami kis fény az alagút végén, erre Cersei előhúzza a "free blow job" kártyát, és megint ott van, ahonnan elindult. Szegényt már komolyan sajnálom.

Az epizód többi része nem volt túl emlékezetes. Casterly Rock-ot a könyvek alapján SOKKAL nagyobbnak hittem. Maga a szikla is háromszor akkora, mint a Fal, a vár pedig két mérföld hosszú - gondolom, ez is a CGI budget áldozatául esett.
Ezt biztosan sokan leírték már sok helyen, de az írói "csavarok" is csak egy hatalmas jóindulattal vehetők be...

Euron flottája elsüllyeszti a Makulátlanokét... OK, valószínűleg csak a flotta, maga Euron nincs rajta, de így is csak vakszerencse, hogy ott és akkor futottak bele Grey Worm hajóiba. Komolyan, áthajózták a Keskeny Tengert, és nem tudtak őrszemeket állítani a flottájukhoz? Kétszer, egymás után? A másik nagy csalódás az "ajándék", azt hittem, a könyvben megismert sárkánykürtöt hozza el.

Olenna kilépője nagyon hatásos volt, de azért egy baki ide is beszorult. Jaime megmondja, hogy Casterly Rock már csak a gyerekkori emlékei miatt fontos neki; na ebből Olenna egyből levágta, hogy a bányák kimerültek? Hogy ez még Tywin alatt történt? A jelek szerint erről tudnia kellett, de akkor mi a francért nem mondta ezt meg a szövetségeseinek?
Ráadásul már hónapok óta nyílt háború dúl a korona és Dorne + Highgarden között. Tényleg nem tudtak a dorniak őrszemeket állítani? Elvileg a gerilla harc mesterei, még a Targaryenek sem tudták őket lenyomni. De ha így is lenne; Olenna népe annyira inkompetens, hogy egyetlen felderítő sem volt az egész birodalomban, aki egy 10000-25000 fős sereget előre jelzett volna? Értem én, hogy Cersei-t helyzetbe kell hozni, de ennél azért kifinomultabban is lehetett volna. Remélem, Danny visszaúton megtámadja a sereget, és csinál egy második Field of Fire-t.
Chris Kyle Ki volt Chris Kyle? 2017.07.24 17:46:27
A világ legjobb precíziós mesterlövésze, Chris Kyle - akit katonatársai Legendának hívtak, ellenségei pedig Ramádi Ördögeként emlegettek (és 80 ezer dolláros vérdíjért kerestettek) - a 2003 -ban kezdődő iraki háború egyik legnagyobb hőseként vált híressé. Az iraki háborúban 255 halálos találattal…..
Újabb epizóddal folytatódott az HBO-n a Trónok harca, a tovább után pedig spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
Petrow 2017.07.25 08:31:12
Ömm, ha láttad a következő rész promóját, akkor tudod, hogy a haditerv azért nem dőlt teljesen dugába, legalábbis a Makulátlanok meg fognak majd valamit ostromolni, ami eléggé valószínű, hogy Casterly Rock.

A dorni történetszálat azt hittem, hogy hála a 7 istennek elvarrták, de Elaria még él; tippemre valami kellően méltatlan halál lesz majd a része. Az meg lehet, hogy Euron-ra gonoszként kéne nézni, de egymaga végzett a sorozat 2 legidegesítőbb szereplőjével, szóval kezdem megkedvelni.

Nekem az egész "apád bűnei miatt ne ostromoljunk" egy kicsit a hajánál előrángatott indoklásnak tűnik. Persze, vicces volt látni Cersei migráncsozását, a Kalyshoros által az országba hozott 100000 agresszív erőszakoló tengerentúliról, de azért ne felejtsük el, hogy az anyakirálynő is full dzsihadistába nyomja a kretént. Hovatovább, az egész országban köztudott, hogy ő végzett az uralkodó vallás komplett vezetőségével. Na EZEK után akadnának ki, ha megint ostrom alá kerülne a főváros? Nem az egész várost kellene felperzselni, Királyvárnak aláfűteni, mint Harrenhall-nak, aztán visz'hallás. Sárkányelhárítás terén Qyburn-től is többet vártam egy zombihegy után, mint egy nyomorult ballisztát.

"A mindenkit túlélő Meleg Pite" - van egy olyan érzésem, hogy ő sem fogja megélni az évad végét, pláne ha ilyen "I'm a survivor" mondatok hagyják el a száját.

Jon rábízza Sansára Északot - na ez volt az a jelenet, amikor elkezdtem visszabeszélni a tabletnek, mint öregasszony a Dallasnak. Havas Jon, ezt jól elqrtad...
Petrow 2017.07.25 08:36:09
@Netuddki.: Ugye? Azt hittem, csak én akadok fenn azon, hogy mondjuk hogyan lepi meg őket egy komplett flotta, hogy hol héderezik az a 100000 dothraki, vagy hogy Arya 2 hét alatt, amíg az Ikrekben arcoskodott, egyszer sem hallotta, hogy a féltesója észak királya lett.
Kevésbé lesz egészséges a tej? Keletkeznek benne ártalmas dolgok? Igaz, hogy a homogénezett tej fogyasztása növeli az érelmeszesedés kockázatát? Egyáltalán miért van a homogénezésre szükség?..
Filmbook Bushido (Shundo) 2013 2017.05.03 06:30:00
Amikor 2002-ben a Twilight Samurai (Magyarországon: Az alkonyat harcosa) piacra került, ki gondolta volna, hogy egy új stílusú szamurájfilm irányzat indult az útjára. Pedig ez történt, mert a közönség vevőnek bizonyult a fölösleges teatralitást kerülő, de nagyon is életszagú történetekre. Azóta…..
Egy lépést előre, kettőt hátra. De hát ilyen az, ha táncba visznek. SPOILERES évadkritika Nem szeretek hétről hétre, epizódról epizódra sorozatot nézni. Nehogy már minden héten csak egyetlen óra jusson bármiből is, aztán meg hét napig baszhat az ideg a cliffhangerek miatt. A Maffiózók volt az…..
Július 17-én hajnalban érkezik a Trónok harca hetedik évada az HBO-ra, az előzetes alapján sok csatával és ármánykodással, és egyelőre nem sok zombival, de hát azok majd a nyolcadik évadban is jöhetnek lemeccselni a dolgot azzal a királlyal, aki majd a Vastrónra ül. Tippre Dany lesz az...
Petrow 2017.05.25 08:53:20
@Hizdahr zo Loraq: vagy csak piál és kúr a nagyvilágba, és haláláig élvezi az előző 5 könyvön keresett pénzt, és le se tojja, mi lesz a 6-7. résszel :)