Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boolood

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már eléggé unjuk a szerdai meccs minden olyan mozzanatát, ami a bíróval vagy a színészkedéssel foglalkozik, de amit most találtunk, az kihagyhatatlan.   Igen, a 60. percben járunk, jön nyújtott lábbal Pepe, Alves elterül. És a következő pillanatban a Barcelona játékosai…..
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
A következő fényképek méltán érdemelték ki a világ leghíresebb képei címet. Közülük nem egy kitörölhetetlenül beleégett a retinánkba. Lássuk, vajon hányat ismersz fel segítség nélkül! (A képekről szóló információkat direkt a fotók alá írtam, hogy nyugodtan tudj…..
boolood 2009.09.11 15:36:00
@ehunevazze: Saját téveszméid börtönében élsz. Sajnállak. Magyarul bloggolsz magyargyűlölő magyarokkal - nem semmi!
Az, hogy a blog miről szól, már nem is tudod.
Bocs a többiektől.
Amióta a Népszavába látogatott két gárdista, valami végleg megváltozott. Hamuszürke lett az ég, barna eső szitál és a gyűlölet szagát hordja a szél. Nem elég, hogy valami történelmi újságot kínálgattak a főszerkesztőnek, de még fényképeztek is. Jogellenesen. Mire föl a…..
boolood 2009.09.04 08:50:12
@kyncza: Megpróbálom még egyszer példákkal:
Fogok egy vörös zászlót, felveszek egy pufjkát, fejemre egy usankát, rajta egy ötágú csillag - nem vörös, csak a széle. Lenin idézeteket ordibálok, de hangsúlyozom, hogy ezt nem én mondtam, csak idéztem. Majd nov 4.-én felvonulok a szegény munkásemberek érdekeire hivatkozva, vörös zászló tenger alatt. Törvénytelen? Ti ezt csináljátok.

A MAgyar bíróságot ne hozzátok már összefüggésbe a rákosi-félével, vagy ha igen én is nyugodtan fasiztáshassak. Ma magyarországon nincs diktatúra, ellenben ti azt akartok, ettől félek - illetve nem, mert úgy eltűntök, mint csurka.
A diktatúráról egy kép: molnár egészéges jános nem tudott a miniszteri kocsiból kiszállni szobrot lkoszorúzni Pesten. Inkább elhajtott. Ha itt diktatúra lenne, azok az emberek már rég hübösön lennének.

Válaszolok az állítólagos rettegés oka a nyilas egyenruhád, és hogy gyáván a törvény kiskapui mögé bújtok, közben a törvényes rend őreit fikázod. Fasiszta mentalitás.
Kérlek válaszolj már te is egyszer:
Egyenruhátok jelképrendszeretek hasonlít-e a nyilas jelképekre?
boolood 2009.09.04 08:56:32
@Hurkabácsi: Köszönöm, hogy megerősítettél abban a hitben, hogy 90 után már más a helyzet. Én is ezt állítom: a bíróság független (persze vannak hibái - végtére is emberek). Azért érzed a logikai bukfencet: azt mosndod a mostaniak is a politikai elitet szolgálják ki, és olyanok, mint 48-ban, majd azt mondod, most már engedi a bíróság azt, amit 48-ban betiltott.....
boolood 2009.09.04 09:27:41
@Viktus: Igazad van. Az újágíró tásadalom sem teljesít valami fényesen, de a politika mindkét oldala kész csőd.
És igen, több mindent is másképp kellett volna megoldani:
Leülök két fekete ruhás suttyóval kávézni, és nem csinálok nekik reklámot. Tiszta sor.
A szocik helyébe én is felvettem volna a kokárdát, másnap már nem is lett volna téma.
Feco lemond ahogy kipattan öszöd. Most viktor szívná a fogát a válság miatt nem lettek volna utcai tüntetések, és azt sem tudnánk ki az a morva. Talán még ő sem tudná, h jobbikos, és gőzerővel hajtana a fidesz parlameni havi 500ezeréért.

Magyar testvéreim nagy baj van, nincs egy épkézláb politikai erő, akire jó szívvel lehetne szavazni, a civil társadalom pedig gyenge.
Miközben szerte Nyugaton új paradigmában kezdenek gondolkodni a kapitalizmus működtetői és ideológusai, idehaza fölerősödött a neolib nyomulás. Ennek számos aggasztó és mulatságos jelét láthatjuk. Aggasztó jel például, hogy a gazdasági elit egyes prominensei már nem…..
boolood 2009.03.24 13:50:41
Kedves FAM, sajnos mélyen egyetértek Fedorral és lehetmáskapitalizmussal. Remélem, hogy nem vagy az LMP arculatformáló személye.....
Először is, amit írsz egy nagy katyvaz, ami sehova sem vezet. Azért keresek én is Valami Mást, mert csak a másik bírálatát találom mindenhol. Cikkedben valóban semmi kostruktív nincs csak bírálat, bírálat és bírálat, valamint indulatosság, bár ez az intellektualizmus álcájával ügyesen el van palástolva. Ezt megkapom a fideszben is, legfeljebb egyel kevesebb valakit bírálhatok. Lehet, hogy Argentínával, rendkívül trendi blogos fogalmazásmódoddal, szófordulataiddal tinik tízeit tudod elkápráztatni, arról már nem is beszélve, hogy zseniálisan tudsz Teddytől két mondat alatt Titoig eljutni, de ezek nem vezetnek sehová.
És igen, az ilyen stílusú írások adnak alapot arra, hogy egy lapon említsék a Jobbikot az LMP-vel (mellékesen amit olvastam, elég távol áll attól amit én egy humanistától várnék...), csak ők azt mondják Gyurcsány takarodj, Te pedig hogy az elit tűnjön el. Még stílusbeli különbség is alig van...
Későbbi hozzászólásodban megemlítetted, hogy az elit verseny nélkül került hatalomra. Egyrészt ez veszélyes (legitimáció) és szintén összemosható, ha nem is a Jobbikkal, de az erzsébet-hídiakkal. Másrészt egyszerűen nem igaz. A jelenlegi versenyszabályok alapján kerültek hatalomra, melyben megengedett a sógorság-komaság felhasználása. Ez épp olyan, mint amikor a hetvenes években az angolok szinte csak beívelésekből szereztek gólokat. Az igaz, hogy nem volt szép, de azért belefért a szabályokba. Ma már más focit játszanak.... Kikényszerítette az angol szurkolói akarat. Nem változtatták meg a szabályokat, alkalmazkodtak. „Nagyon” radikális és ezért népszerű, azt mondani: az elit tűnjön el! És? Eltűnik? Nem! És egyáltalán ki az az elit? Ki az őket kiszolgáló művészvilág? Majd Te megmondod, mi alapján válogassunk? Az ilyen általánosítások szerintem sem különbek a Jobbik retorikájától.
Én azt gondolom, hogy a mostani politikai erőket a jelenlegi szabályrendszerben le kell győzni, és nem is biztos, hogy meg kell változtatni a szabályokat ehhez. Persze a győztes (Mi), később ezt is megteheti.... Ez persze kicsit nehezebb feladat (és időbe telik), mint kiabálni, hogy tűnjenek el. Ehhez kitartó munka, példamutatás, türelem kell, és radikalizmus. A radikalizmust pedig nem feltétlenül az idő, mármint a gyorsaság, hanem a változás mélysége határozza meg. Választásokon részt venni, alternatívát nyújtani, más hangot megütni, az emberek valós gondjaival foglalkozni ez az, amit én szeretnék ezeken az oldalakon hallani. Pl: érdekel, hogy a Heti Hetes kádár-kori csökevény? NEM! Érdekel, hogy miért nincs megoldva a középületek akadálymentessége? IGEN! Érdekel, hogy Bokros egy neolib Dávid Ibolya-féle Pinochet-Hruscsov alteregó (vagy tudomisén milyen értelmetlen szövegre élveznek a blog-snob tinik? NEM! Érdekel, hogy miért nincs Mo-n parlamenti képviselete a kisebbségeknek, vagy hogy miért nincs 20 év elteltével sem távoltartási törvény? IGEN! És úgy általánosságban a leírt handabandát nem érti meg Juli néni és Feri bá', olyan programpontokon kellene vitatkoznunk - remélem majd Fedorral is - amiket mindenki megért, és a JÓZAN ÉSZ ALAPJÁN támogat.
Megütközöm azon, hogy valaki volt, aki közénk jött, és azt mondta: nem ezt szeretném hallani az LMP-től, mire Te Kedves FAM azt mondod: akkor pá! Lefordítom mit jelent ez nekem: Ha nem értesz egyet akkor nincs köztünk helyed. Nem vagyok kíváncsi a véleményedre, az én igazságom az EGY IGAZSÁG. Nincs olyanra szükség, aki másként látja……. Nem vitatkozom. Nem akarlak meggyőzni. Mint párt, nincs szükség a szavazatodra.
Én - és remélem mások is az LMP-ben - nem elküldeni akarom az elitet, hanem egyrészt, míg hatalmon vannak belátásra bírni, akaratomat békés eszközökkel kikényszeríteni, majd tisztességes küzdelemben legyőzni Őket és megmutatni mit, hogyan gondolok én a politizálásról.... Azokat akik pedig ugyanúgy mint én éppen egy olyan keretet keresnek, ahol gondolataikat a hasonlóképp (nem ugyanúgy) gondolkodókkal megoszthatják végképp nem akarom elküldeni.
Érvek, vita, konkrét ügyekben konkrét tettek az állandó elemezgetés és az öntelt duma helyett. „Kicsit több szerénységet elvtársak!”
Kilenc borsodi település, Szerencs, Erdőhorváti, Abaújszántó, Tállya, Legyesbénye, Szegi, Erdőhorváti, Mezőzombor és Bodrogkisfalud is szeretne lemondani a világörökségi címről, amelyet az UNESCO adományozott a tokaj-hegyaljai borvidéknek - írja a…..
boolood 2008.12.04 14:55:00
Kedves műútannin, olyanról írjál, amihez vagy egy kis lövésed. Menjél le Tállyára, és láthatod (láthadnád, ha lettél volna ott 10 éve)a fejlődést. Pestről 90%-ban 4sávoson jutsz le oda, megújult utcák, közterek, felújított műemlék épületekben nyílt vendéglők fogadnak, vagy olyan szuper-pincészetek, amikben feszített víztükrös medence is van, felújították a vincellér házat is(a vincellér szőlész-borászt jelent, gondolom nem tudtad)stb. Tokaj a '80-as évek elején egy csúnyácska falu volt inkább, nézd meg a mostani városközpontot csórikám.
A baj az, hogy néhányan meggazdagodnak a borból (meg is érdemlik, legyenek még többen), de a 20% munkanélküléségen ez keveset segít. A felelős polgármesterek pedig olyan akármit (jelesül erőművet) akarnak megtaelepíteni, ahol TÖMEGEK dolgozhatnak, különben a felújított szép utca csak arra jó, hogy a segélyért sorban állók szép környezetben szidhassák az UNESCO-t.
Cak játsszunk el a gondolattal: Mit választanál, ha mint Tállya polgármestere a között kellene döntened, hogy vagy 300 millióból restaurálod a ref. temlomot, országos mediában reklámozod településed borát, rehabilitálod a kőbánya ütötte sebeket, vagy szélerőművet telepíttetsz és munkát adsz a település mind az 50 munkanélkülijének?
Én nem állítom, hogy az utóbbi a jó megoldás, de annyi érzelmi intelligenciád Neked is lehetne (köcsög), hogy tudd a döntés nem könnyű, ezért nem nagyon kéne az ott élőket lehülyézni.
Egyszer menjél le, tudok címet adni, ahol még egy ilyen antipatikus barom is jól érezheti magát, nem fogsz unatkozni, és jelenléteddel nem csak fikázol másokat, hanem részese lehetsz kulturális kincsünk megmentésének.