Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Midbár

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvashatatlan feliratok, egyik héten 20 centi hó, a másikon plusz 20 fok, reptéri csicskáztatás, használhatatlan elektronikus bankkártyák, péntek délután bezáró, szombat este kinyitó élelmiszerbolt. Egy izraeli úton sokkal több meglepetés éri az embert, mint amikor a szokott…..
Háborús kvázi-sorozatunkban (amely során korábban megismerkedtünk a falklandi és a paraguayi háborúk történetével) meglátogatjuk a Föld talán legnagyobb puskaporos hordóját, a Közel-Keletet, hogy felidézzük Izrael történetének egyik legvéresebb összecsapását - a függetlenségi háborút leszámítva sem…..
Ahhoz képest, hogy jókora szoborról van szó, teljesen elkerülte a figyelmemet a tavaszi nagy bejelentéshullám, szóval csak akkor szembesültem a hírrel, amikor Sadia átküldte a projekthonlap linkjét. Hogy hogyan áll az építése nem tudom, de képek tanulsága szerint javában zajlik…..
Midbár 2013.10.21 21:45:15
A Heti Hetes állandó tagja csatornát vált - tudta meg a Blikk. Hajós András Az ének iskolája című tehetségkutató műsor ének tanára lesz. A TV2 ezzel 2:0-s győzelmet aratott az RTL2 felett, hiszen a héten derült ki, hogy Friderikusz Sándor is ezért a műsorért hagyja ott a Legyen…..
Kasza Tamás szcientológus tréner, a jedi képzés szellemi atyja, ezúttal az "egyházon" belül tart szemináriumot. A meghívóról nem maradhatott le Yoda mester sem (kíváncsi vagyok, hogy a Lucasfilm mit szól ezekhez, mert az "egyház" külföldi szervezetei is erőszeretettel…..
Befejező részéhez ért karácsonyi világkörüli utunk, amely Ausztráliában, Brazíliában és Franciaországban kezdődött (SMG, hyppia és Barbi segítségével), aztán tegnap Hollandiával (Kacce) és Chilével (Ági) folytatódott, ma pedig Indiába, Izraelbe és Japánba látogatunk el.…..
Jó lenne, ha a mai poszt nem vihart kavarna, hanem elgondolkodtatna mindenkit a háború és egymás öldöklésének hiábavalóságáról. A történet csupán az egyik fél oldaláról mutatja be az izraeli-palesztin konfliktus mindennapi, emberi oldalát. Természetesen amennyiben a másik…..
Előzmények: http://objektivszcn.blog.hu/2012/09/20/majdnem_5_perc_szuretlen_ingyenreklam_a_kozszolgalati_tv-n_a_narcononnak Újra itt van Új klipje van a Narconont (és most már az Út a boldogsághoz könyvet is) népszerűsítő Aljas Kúszóbabnak. Íme: A kommunikáció mesterei…..
Elérkezett 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 ősze! Újabb vízválasztóhoz/mérföldkőhöz/fordulóponthoz érkezett a magyar szcientológia, már csak 1-2 hónapot kell várni! Volt egy titkos megbeszélés egy rejtélyes személy között, aki minden…..
  Lassan egy hónapja, hogy megalakult Izrael történetének egyik legszélesebb koalíciója. Egészen május 8-ig úgy tűnt, hogy a kormánykoalíciót alkotó kicsi, de annál erősebb érdekérvényesítő képességgel rendelkező jobboldali nacionalista és ultraortodox pártok…..
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
Midbár 2012.03.27 09:43:51
@b̶̸͜͠à͜͡c̷̸͟͠h̴̢͠͏t̨͘͢͠e̶̕͞r̵̷̛ḿ̵̛͟͏a̵̸͞ń̸̶:
A lévi névnek semmi köze a némethez. Héber név, a lévi törzséből származók közül viselik sokan. Bibliát láttál már közelről?
„Visszatartásban csapnivaló vagyok, korgó-morgó hasüreg, tekeredő belek, eseményjelző apró pukkanások. Ilyenkor nincs mese, kakilni kell!” A tavasz beköszöntével nincs is jobb hétvégi program, mint stresszes rohanás és különféle munkahelyi elvárások mellőzésével reggel…..
Kedves Modor Tibi! A blog egyik eddig passzív olvasója vagyok, de most "személyes indíttatásból" egy jelenséget én is megírtam: "az örökifjú lolita-rajongó". Bővebben nem jellemezném ezt a típust, szerintem mindenki találkozott már vele: mind a megjelenése, mind a…..
Szervusztok, Drága Kedves Olvasók!Soha meg nem unható picsatémánk folytatásaként ezúttal a gyengébb nem képviselője küldött egy kiváló dolgozatot. Az évszakhoz passzoló színek, árnyalatok, körömlakkok, szemfestékek és kiegészítők mellékzöngéjeként megjegyeznénk, hogy…..
Szóval mint írtuk, az iráni határon Judit bizony szépen átöltözött hosszú ruhába, kendőt a fejire stb., nehogy véletlenül megfázzon, aztán irány Irán. Az átkelés nem tartott sokáig, max egy óra volt az egész. Közben váltottunk sok pénzt, mert Irán egy pénzügyileg zárt…..
  Ezek sose voltak normálisak: a Dolce&Gabbanánál az elmebaj mintha az üzleti modell része lenne. Konzervatívabban fogalmazó szerzők ezt úgy fejezik ki, hogy a Dolce&Gabbana úgy általában extravagáns, de azt is mondhatjuk, hogy a 2012-es napszemüveg-kollekciójuk…..
December elérkeztével nincs is jobb vasárnap esti program, mint betakarózni, megnézni egy jó filmet és közben egy finom teát kortyolgatni. Ennek örömére kerestük meg a Bambuszcsipesz blog szerzőjét, hogy meséljen Nekünk a teák világáról, mit érdemes kipróbálni, rendszeresen…..
  Hogyan gondozd a pasidat? - Atergó Annamari férfikezelői rovata   Sziasztok Csajok! Egy újabb - lassan évszázados - tabut döntögetünk a mai cikkben, ez pedig nem más, mint a prostítúció; még közelebbről a bordélyház és a lányok. A prostitúció lealacsonyító, a…..
Midbár 2011.10.11 08:57:48
Modorosblog A beilleszkedő 2011.07.18 06:00:00
- Ez az örökös marakodás nem vezet sehova, öregem. Itt vagyunk együtt, együtt kéne boldogulnunk - nem csak keresni, hogy miért eshetünk egymás torkának. Én útálom az ilyen embereket, akik a más szemében a szálkát is, érted. Amúgy meg nem lenne itt semmi gond, békében…..
Midbár 2011.07.18 08:53:57
@T-5: Lehet, neked nehéz elfogadni, de tényleg magyarok voltak. A "németek" kifejezés nem zavar? Nyilván nem azt értem ezalatt, hogy minden magyar gyilkos. Ez egy bevett fogalmazási forma. Amikor azt mondják, hogy a magyarok 3-2-re verték Kenyát jégkorongban, akkor is felkapod a vizet? Gondolom nem, pedig gyaníthatóan nem vagy a magyar jégkorongválogatott tagja.

Anyáddal jó volt tegnap, holnap utalom a pénzt.
Midbár 2011.07.18 09:32:04
@Hány Éves: Már írtam, nem általánosítás volt a célom. De ne mond nekem, hogy sosem mondják/írják le, hogy pl. "A németek lerohanták Lengyelországot."
Vagy úgy kellene fogalmazni, hogy "A német hadsereg, melynek katonái között éppúgy előfordultak hithű nácik, mint meggyőződéses, de besorozott antifasiszták, illetve szép számmal akadtak teljesen apolitikus hadkötelesek is, lerohanta Lengyelországot. Kivéve Hans Sommer őrnagyott, aki nagylábújtörése miatt otthon maradhatott."?
Na jól hallom, hogy megkötött a gipsz? Gratulálok. Kisfiú vagy kislány? És mikorra van Kingus kiírva? Na akkor még van idő. És néven gondolkodtatok-e már? Olyanok vannak, hallod... ne legyetek hülye szülők! Mezey Virág, Réthy Gyopárka, Erdei Őzike, Farkas Piroska, Tüskés…..
Modorosblog Az önjelölt zsidó 2011.05.22 16:46:00
Ha már olyan szépen megemlékeztünk államalkotó nemzetségeinkről (különös tekintettel a magukat németnek tartókra), bűn lenne pont Őket kihagyni a felsorolásból. És persze tudjuk, hogy a több évtizedes belharcokat is szító vita - miszerint most akkor nemzetiségről,…..
Midbár 2011.05.24 11:57:46
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Az Eszter (אסתר) perzsa eredetű, Asztarte istennő nevéből ered. A bibliai Eszter is a perzsiai kultúra hatására vette fel ezt a nevet, eredetileg Hádászának hívták (lásd: Eszter Könyve). Az ő sztorija miatt lett kedvelt az Eszter név a zsidók között.
Midbár 2011.05.25 07:30:18
@Erzsebet: Magyarországon ma egy (1) család beszél otthon (főleg) jiddisül, ők is Amerikából érkeztek 20 éve.
Ettől függetlenül én magamat zsidó nemzetitségűnek és vallásúnak tartom, mindezt (most kapaszkodj meg!) magyar anyanyelvű, magyar állampogárként.
Midbár 2011.05.25 13:20:22
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Az Anna név héber kiejtése: Cháná - az elején kemény, torok h-val. (חנה) Jelentése: szépség, báj - a chen szóból.
Modorosblog A lánybúcsú 2011.03.08 06:00:00
Sziasztok Csajok!Pénteken találkoztunk néhányan és megbeszéltünk nagy vonalakban (sőt elég részletesen) Kinga leánybúcsúját. Akik nem tudtak eljönni azokat most tájékoztatom néhány dologról.Március 12-én lesz 16.00-tól Vonhinten Helgusnál (Párisi u. 12. Ferenciek tere),…..
Modorosblog Disznó férfiak 2010.10.04 07:00:00
-Most nézz oda, Ildici: erről beszélek. Itt áll a zsákban a halom vasalatlan ruha már egy hónapja, és nem veszi rá magát. Azt mondja, majd ha a vasaltak elfogynak a szekrényéből, majd akkor. Én meg meg nem csinálom helyette, az hétszentség. Utálok vasalni. Mondjuk a…..