Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ködlámpa

9 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hittem, hogy eljön ez is, vettem egy cserép snidlinget. De hogyan tovább, az a dilemma.Mit csinálok a fűszerkerttel?            Az addig világos, hogy az ablakba rakom. Mennyit kell öntözni? (kell egyáltalán?) És meg kell…..
ködlámpa 2010.05.03 20:45:19
ködlámpa 2010.04.23 11:55:20
:)
Annyi ötlet felmerült itt az irodában. Mi ezeket tartjuk a legvalószínűbbnek: Click Here for PollOnline SurveyEnterprise Feedback Management | Polls | Email Marketing | Crowdsourcing SoftwareView MicroPoll..
Hintaszék Retrosítva 2010.04.12 06:10:00
Jellemző rám, hogy sokszor a korommal foglalkozom (pedig nem vagyok kéményseprő, hehe). Én, aki mindig utáltam az ilyen fajta hiúságot. Na, sose tagadtam le az éveim számát, ez is biztos, de nem esik jól leírni. Negyven fölött erről beszélni már egyáltalán nem esik jól egy…..
Lokális klímaváltozás 7,44 2010.04.12 13:15:00
Megtörtént a csoda, országosan 7,44 %-ot kapott az LMP. Öt mandátumot szereztünk a területi listákról. Budapesten harmadik pártként végeztünk, és 13 jelöltünk maradt állva a második fordulóra. Addig is, amíg összeszedjük magunkat a nagy ünneplés után, nézzétek meg Schiffer…..
ÁSÉS lelkületűeknek szavazás feldobás: kézenfekvő interneten ajánlott lehetőségek kiegészítése, úgy mint szavazólapra faszt rajzolás, vagy mindegy, kire szavazás, csak lilában menés, nehogy bárki rájövés, hogy te kire szavazás! A csajjal vásárlás topciban már hosszan…..
Nagypénteket Bach nélkül nem lehetett volna kibírni. Azt hiszem, nélküle nagyon sok mindent nehezebben tűrnék. Délután a Máté-passiót hallgattam. Úgy tűnik, nekem Nagypéntek sosem csak Jézus halálát fogja jelenteni. Mégis szép nap, mert hit nélkül nem ünnepli senki. Nem…..
Ezeket a hirdetéseket a neten találtam. Szerintem még Örkénynek is tetszenének:12 éves lány vagyok és örökbe fogadnék bármijen nemű,fajtájú lovat :) Apukámnak volt sok, csak eltüntek.Elcserélném kiscsikóra 120 éves Bécsi pánchéltőkés feketeszínű …..
ködlámpa 2010.04.02 12:39:15
A kedvesem, Emánuel szombaton lépett krisztusi korba. Egy kollégája szerint ha az ember túl van azon a koron, hogy keresztre feszítsék, ideje megnősülni. Ő egyelőre leginkább nagy bulit akart, meghívott egy csomó embert (kicsit aggódtam, hogy fogják ezek a nagyon különböző…..
Döbbenten láttam, hogy kevésszámú blogolvasói táborom március 18-án váratlanul 150 fölé ugrott. Fogalmam sem volt, hogy lehet ez, se előtte, se azóta nem történt még csak hasonló sem. A kedvesem, Benedek szerint valami biztos megjelent rólam aznap, de nem tudtam, mi lehetett.…..
ködlámpa 2010.03.22 19:20:41
ködlámpa 2010.03.23 15:32:06
@kjá: dehát oda volt írva főhelyen az oldalon!... :O (ld. még: ezen bejegyzésedben megadott elérési útvonalon odatalálva)
Eddig csak azt tudtam, hogy ebben az országban mindenki ír. Vagy prózát, vagy verset, de ír. Örömmel állapítom meg, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére mindenki olvas is. ..
ködlámpa 2010.03.19 12:53:32
Kiss Judit Ágnes naplova premier 2010.03.12 11:51:56
Egy kedves barátom, aki szintén az amatőr színházban nyomul,  valahogy így hirdette az előadásukat: "a darab és a rendezés közepes, a játszók lelkesek, lehet még ebből jó előadás." Azt hiszem, nekem is így kéne a mienket hirdetni.Ma lesz a premier, és nagyon…..
Magyar Opera Szégyenfal 2009.01.26 10:06:00
Itt gyűjtenénk össze azokat az oldalakat, ahol nem látnak minket szívesen: vagy egyenesen kitiltják az Operát, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak vele, és emiatt nem megy valami, esetleg a rossz ellenőrzés miatt csak az azonosító átállítása után lehet működésre bírni az…..
ködlámpa 2009.06.04 10:58:29
A következő oldal működni ugyan működik, viszont rendszeresen szétcsúszik a képe.
moly.hu/
A hibát már jeleztem az üzemeltetőknek, akik visszajeleztek, hogy tudnak róla, az FF-ben is jelentkezik, és dolgoznak rajta. Azt mondják, az egyes júzerek Facebook-ból áthozott profilfotói a ludasok.
ködlámpa 2010.03.06 00:32:17
@penge™: megváltoztattam a beállítást... továbbra sem megy a FB. :(
Geekblog Filmszemle - 6. nap 2010.02.08 11:00:00
Hiába vasárnap, a stáb ma sem pihent - bónusz elmélkedés a lehetséges győztesekről. Fogadjátok szeretettel videón: ..
Geekblog Filmszemle - 3. nap 2010.02.05 11:00:00
Most már beindulnak a dolgok - ezúttal a tévéfilmek mellett felfedezzük a Filmszemle eddig meg nem énekelt hőseit: a nézőket. Videó és szöveg a tovább után. /wurlitzer/ Eljött a nap, amikor az egész Geekz-stáb áttette a székhelyét a MOM Parkba. Jó volt végre valódi tömeget…..
A dokumentum- és a játékfilmek után itt az ideje, hogy egy animációs filmről is szóljunk. Az Egon és Dönci című filmet egy Magyar Dániel és Magyar Ádám készítette a saját, otthoni stúdiójukban. A forgatókönyvíró Magyar Elemérrel a családi stáb elkészítette az első…..
ködlámpa 2010.01.26 15:10:54
Egyrészt: riszpekt a magyar alkotóknak ezért a filmért, amely valóban magántőkéből, és - pl. a botrányos Kis Vuk-hoz képest - fillérekből készült, és mégsem kell szégyenkeznie egy pillanatig sem a látvány miatt. Másrészt: ez a film roppant ergya volt. Rég nem unatkoztam ennyire animációs(!) sci-fi(!) filmen! Ezen sikerült. Többször is bealudtam. Stb. Nálam - ha tíz pontos skálán osztályoznék - maximum 3 pontot kaphatna (de inkább csak 2-t)!
Harmadrészt: jó pár írásodat elolvasva most jön a konklúzió: úgy nevezett kritikáid maximum tartalomismertető álrecenziók, amelyek még a recenzió véleményfaktorát is csak kapargatják, alulról közelítgetik. Viszont minden egyes esetben rá akarsz erőszakolni valami olyat ezekre a munkákra, ami nem sajátjuk, amely kategória valószínűleg nincs is egyáltalán!
Negyedrészt: konkrétan jelen írás utolsó mondata teljes mértékben magyartalan, széteső és (ezáltal/ebből adódóan) értelmetlen:

"mégiscsak az ritka holló a magyar piacon egy olyan film, amely a fikció eszközeivel próbálja felhívni a filmet a globális klímakatasztrófára."

Végül (de nem utolsó sorban): vagy neked nem ártana még sok-sok kritikát, blogot, szépirodalmat, stb. olvasni és ezáltal stilisztikailag és mindenféle egyéb szempontból fejlődni; vagy a cikkek írását kiadni valamely hozzáértő személynek; esetleg a cikkek megírása után egy állandó lektorral ellenőriztatni a szöveget, és csak miután a rostán átment, azután publikálni!
Zöld Film Ökohorror: Az esemény 2010.01.07 07:14:00
Míg a Holnapután című filmben a természet feladja a küzdelmet az ember által okozott környezeti pusztítással szemben, és így következik be az ökológiai katasztrófa, addig Az eseményben Gaia agresszívan visszatámad. M. Night Shyamalan azzal írta be magát a történelembe, hogy…..
Előremutató és hiánypótló blog indult nemrég: mindennapi betevő napi szar vers éljen a fikaizmus minden további értesítés helyett vagyis klassz   (enyim szarversek itt)  p.s.: ennyire…..
Legyél a szmájlisztom Nekem a divat mondja meg, hogy kivagyok..
Geekblog 2009 legjobb filmjei 2010.01.01 00:00:00
            TOP10 - Olorin: Pocsék egy év volt. Tavaly ilyenkor csak meglehetős nehézséggel tudtam volna leszűkíteni 10-re a legjobbak listáját, most viszont alaposan megizzadtam, mire összekapartam ezt a mennyiséget. Még úgy is, hogy kicsit csaltam,…..
Geekblog A Boy and His Dog 2010.01.06 12:00:00
POSZT-APOKALIPSZIS MOST! - SOROZAT, 3. Harmadik világháború? Már rég unalmas! Negyedik világháború? Na, az már valami! A műveivel egy egész rakás sci-fi díjat besöpört Harlan Ellison (többek közt az ő munkája minden idők egyik leghíresebb Star Trek epizódja, a The City on…..
ködlámpa 2010.01.21 11:30:11
@martinriggs: pedig azon a bizonyos ATV-n, sőt mi több, az Alfa47 nevű tévén is(!) olyan örökbecsű mávek is mentek, mint pl. a Delicatessen...
Geekblog Waterworld 2010.01.15 08:00:00
POSZT-APOKALIPSZIS MOST! - SOROZAT, 8. A globális felmelegedés kellemetlen következményeivel az erre szakosodott aktivisták idestova két évtizede riogatnak bennünket. A téma mindenesetre kézenfekvő táptalaja a poszt-apokalipszisben utazó filmeseknek. A Riddick-et jegyző…..
Ültem. A zsombékos rőtje fejemre nőtt végül. Opálos égen kék múlt, a régen azúr. Ártatlanként egykor rajzoltam szivárványt. Mit bántam, hogy piroskék csupán irónom! Üveggolyóm ráztam, bennem kavargott a vér: havamba holt a tél, sosemvolt Havanna! Nőm álmában hozzám…..
ködlámpa 2009.12.18 17:42:22