Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cruncher

48 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki egy kicsit is követte a híreket, az biztosan hallott Dubaj két héttel ezelőtti bejelentéséről, miszerint fizetési nehézségek miatt az állam számos kötvény törlesztését elcsúsztatná, legalább fél évvel. A hír derült égből a villámcsapásként jött, hiszen december…..
A postjainkban már többször is előkerült Brazília, mint potenciális befektetési célpont, többek között elég csak a nyersanyagok exportban betöltött szerepére vagy a közelgő labdarúgó világbajnokságra és nyári olimpiára gondolnunk, azonban a kormány most egy nem túl…..
Nem hittem a szememnek, amikor napokkal ezelőtt rápillantottam az orosz tőzsdeindexre, akik nem ismernék a tényeket, tavaly október óta 100 százalékos pluszban van a vezető tőzsdeindex, az RTS, míg a februári mélypontokhoz képest (500 pont alá is benéztünk) közel 200 százalékos…..
Ezen a héten megint szeretnénk a kötvénypiacok felé kacsingató olvasóknak kedveskedni, hiszen számos hír látott napvilágot az utóbbi napokban, a bizonytalanság pedig kézzel fogható nem csak hazánkban, hanem a nemzetközi tőkepiacokon. A legérdekesebb bejelentés a Morgan…..
Rövid időn belül két egetverő botrányra került fény, ezek közül az egyik a fedezeti alapszektorhoz kötődött. Az alapok azért lehetnek érdekesek számunkra, mivel korábban csak vagyonosabb magánügyfeleket, meg zsíros intézményi befektetőket szolgáltak ki, iszonyatos…..
Az elmúlt hónapokban nagyon sokat cikkeztek arról, hogy ezért meg azért már nagyon itt lenne az ideje a korrekciónak a részvénypiacokon, azonban láss csodát a sok mogorva és pesszimista kommentár közepette szépen emelkedtek újabb csúcsok felé a tőzsdeindexek. Amerikában fontos…..
Két héttel ezelőtt izomláz lett úrrá azoknak az országoknak a vezetőin, akik még potenciálisan versenyben voltak 2016-os olimpia rendezési jogáért, de hát nem lehet csodálkozni, zsíros dollármilliárdok forogtak kockán. A sportfogadó irodák is felismerték az esemény…..
A közelmúlt legnagyobb csinnadrattával várt eseménye a G-20-as csúcstalálkozó volt, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a vezető kormányok megerősítették, hogy túl gyenge lábakon áll a gazdaság, a pénzpumpa pedig nem áll el, legalábbis egyelőre. Ezzel nem is lenne…..
Mondani sem kell, hogy milyen komoly várakozások előzik meg a G-20-as csúcstalálkozót, ami éppen a mai nappal kezdődött meg. Emlékezzünk csak vissza a tavaszi londoni csúcstalálkozóra, amikor korábban szinte lehetetlennek vélt összefogással a vezető fejlett és fejlődő országok…..
A kötvénypiacon érdeklődőknek szeretnék kedveskedni a soron következő bloggal, az előző héten ugyanis már étvágyfokozóként beharangoztam, hogy nagy lehetőség van a magyar kötvénypiacon. Két dolgot már az elején le szeretnék szögezni, egyrészt teljes részletességgel úgy…..
Az elmúlt hónapokban volt alkalmam többször is a hazai befektetési alapokra rápillantani, a korábbi blogjaimban pedig már többször is kifakadtam, mivel egyszerűen nem értettem, hogy miért vagyunk ilyen kishitűek (tisztelet a kivételnek). Szinte senki előtt nem lehet titok, hogy…..
Jártamban keltemben mindig valami érdekes dologba sikerül belefutnom, ilyen volt a minap a világ legnagyobb kötvényalap kezelőjének, a Pimco-nak egy elemzése. Nem tudom miért, de szívesen olvasgatom az elemzéseiket, mégiscsak 842 milliárd dollárt kezelnek, ami sokszorosa a magyar…..
A héten sem hazudtolom meg önmagam, és mivel úgy érzem megint háttérbe szorultak a kötvények a részvényekkel szemben a korábbi szócséplések során, így most a világbéke visszaállítása érdekében a kötvénypiacot nézzük meg, és hogy miért volt akkora sztori itt is. Lehet,…..
A régi jó hagyományokkal szakítva most nem vállalkozok arra, hogy a nagy guru, Mark Möbius észosztogatását tolmácsoljam, pedig zsákszámra lehetett találni az utóbbi hetekben a megszólalásaiból, kárpótlásul viszont a világ legnagyobb kötvényalapkezelő vezetőjének a…..
A közelmúltban olvastam egy eléggé felkavaró, és kiborító cikket a nyugdíjpénztárakról, amiben szokott módon azt ecsetelte a szerző, hogy milyen módon „lophatták el” a befektetők pénzét az intézmények. Az őskori levezetés szerint túl gyenge teljesítményt hoztak…..
Egyszer már megpedzegettem az új influenzát, mint potenciális veszélyforrást, azonban eddig nem is tulajdonítottam neki nagyobb gondot, mert hát kit érdekel egy enyhe kis járvány, ha az emberek 99.5 százaléka úgyis nagyobb para nélkül felgyógyul. Aztán egy hétvégi cikk teljesen…..
Már egy ideje nem rágódtam a kötvényeken, pedig fogadalmat tettem, hogy legalább alkalmanként erre a területre is felhívom a figyelmet, hiszen pl Magyarországon a kötvényalapokat nem igen csipázzák a befektetők. Pedig ha azt nézzük, hogy értelmesen akarom befektetni a pénzemet,…..
Az uborkaszezon kellős közepén - mikor mindenki a nyaralásra, a bulikra, meg a vízpartra vágyik - van lehetőségünk arra, hogy egy kicsit megpihenve visszatekintsünk az elmúlt időszak eseményeire, főképp a befektetési alapok piacára. Azt már az elején leszögezhetjük, hogy ilyen…..
Egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne osszak meg a kedves olvasó közönséggel egy nem mindennapi befektetési formát, hiszen én amikor a hétvégén erről olvastam, gyakorlatilag leesett az állam. Fiatal gyakorló megtakarító révén azért ismerek egyet s mást a világból, azonban azt…..
Már lesül az arcomról a bőr, de egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne megint a celebkirály Mark Möbiusról értekezzek. Az utóbbi hetekben nem tudtam úgy nyugodtan szörfözni az interneten, hogy ne akadjak a feltörekvő piaci guru igazmondásaiba. Egyszerűen mindenki rá van kattanva,…..
Sokszor írtuk már, de nem lehet elégszer elmondani, hogy – nem csak - a mostani zavaros környezetben érdemes lehet nyitott szemmel járni a világban, vagy legalább az interneten, hiszen mikor ne szedjük meg magunkat, mint egy majdnem összeomlás után. Jártamban-keltemben éppen egy…..
Nem semmi, hogy már három hónapja csak totyogunk a részvénypiaci szárnyalásban, és minden vészjósló károgás ellenére nem akar működni a vészfék. Korábban mindenki azt hitte, hogy nem lehet csak úgy büntetlenül emelkedni, és úgyis egyszer jön az a bizonyos korrekció, mert…..
Egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni az utóbbi napok egyik legfelkapottabb témája mellett, miszerint Amerikára is az a veszély leselkedik, hogy elveszti évszázados renoméját, és szégyen szemre őt is leminősítik, pedig az 1900-as évek elejétől fogva a legtutibb befektetésnek…..
Egy érdekes infóval lettem gazdagabb a múlt héten, ami ha nem is jelenti a megváltást, de legalább gondolkodtatóba ejtheti a magam fajta konzervatívabb befektető palántát. Talán a legegyszerűbben úgy lehet felvázolni a helyzetet, hogy a világ legnagyobb gazdaságában, Amerikában…..
Indokolatlanul kevés szó esik a kötvényekről, pedig az elmúlt egy évben talán nem is volt olyan pillanat, amikor ennyire jól álltak volna össze a csillagok, mint most, és azért a jegybanki alapkamat környékén tanyázó hozamok is csábítóak lehetnek. A múlt évben - amikor nem…..