Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NemAnonim

0 bejegyzést írt és 692 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rejtélyes célközönsége van a Lágymányosi híd alá állított kör alakú padnak. Persze lehet, hogy volt itt valami megállója valaminek, bár nem tudok róla. Mindenesetre most mindentől távol esik, viszont egy forgalmas útkereszteződésben van, ahol nem csak az orrunk előtt…..
Az XDA-n és már fórumokon keringenek ezek a gyűjtemények a rootolt élet örömeiről. Összegyűjtöttem egy maroknyit - Ti hozzá tudtok még tenni valamit? Tudod, hogy rootolva vagy, ha... ...a csajod gyanakodni kezd rád, mert sosem ér el telefonon, pedig te csak új romokat…..
Igaz, hogy ma Quimby-születésnap van, de Tom Waits is éppen nagyon aktuális az új lemeze révén, és hát ha valamelyik magyar zenekarról, akkor a Quimbyről többször eszünkbe juthat a borzasztóan berekedt amerikai énekes. Waits legismertebb dalait sokszor mások tették még…..
A mai poszt kapcsán nehéz eldönteni, vajon a lehúzás volt-e a közterület-felügyelet szándéka vagy szimplán rosszul értelmezik a KRESZ-t. Esetleg a kettő együtt. Sokan talán nem is tudják, hogy jogtalanul büntették meg őket, így pénzüket szépen benyeli a hatóság. Zsolt…..
NemAnonim 2011.06.17 11:06:44
Király. Engem egészen pontosan itt büntettek meg:

maps.google.com/maps?q=47.54929,19.074795&num=1&sll=47.498406,19.040758&sspn=0.371331,0.635554&ie=UTF8&ll=47.549305,19.074798&spn=0.001617,0.003959&z=19

a legendás XIII. kerületi közterületesek (hosszú börtönbüntetést kívánok nekik innen is), korrupt aljas banda.
Mivel közel van a központ bementem vitatkozni, torkolat, nem akadályozza, stb. Lehülyéztek, hogy nem jól tudom. Ezen kívül ott még volt egy olyan büntetésem, amikor tábla engedélyezte a járdán parkolást, diszburkolattal ki volt építve a parkolási szakasz egy része, felfestés volt a járdán, de lelógtam a díszburkolatról. Kérdeztem, itt ugyan miért? Válasz: mert csak a díszburkolaton lehet parkolni. Kérdeztem hol van ez a KRESZ-ben? Elhajtottak, nem vállatam be a 6000-ért a hivatali szopást.

Ugyanezek szépen kerestek a Róbert Károlyon, váci úton rendszeresen járdán parkoló audikból, X5-ökből.
Remélem, előbb utóbb a börtönben megtanítják nekik a lakótársak a rugalmas jogértelmezés buktatóit, néhány szemérem elleni tétel szabadabb értelmezésén keresztül...
  Hatalmas vitát és több, mint hatszáz kommentet váltott ki előző posztom, amely a mandineres srácok, a dualista magyarosítást erősen bagatelizáló vitaindító posztjára született. Válasz-posztunk fő állításaira nem érkezett cáfolat, de a történelmi Magyarország…..
Nincsen azzal elvileg semmi baj, hogy egy alkotmány patetikus. Sok alkotmány az. Van, aki szerint patetikus szövegekre egyáltalán nincs szükség. Van, aki szerint elmennek azok, de jobb mondjuk a himnuszba tenni őket, mint egy törvény szövegébe - legyen az akár olyan magasztos, mint az…..
Szoftverfejlesztő mérnök, kontra olajfúró munkás. Az amerikaiak már megint listáztak, ezúttal azt, hogy melyek a legjobb, és legrosszabb munkahelyek. Eszerint az olajfúró munkásoknak van a legrosszabb dolguk. El is hiszem, láttam a Discoveryn. Veszélyes, mocskos, fizikailag, lelkileg…..
NemAnonim 2011.05.09 14:02:05
ösztöndíj: nem állami, vagy egyetem által elbírált ösztöndíjak kellenek, hanem független ösztöndíjak. összeáll pl a vegyipar, olajipar, gógyszeripar néhány szarul kereső cége, csinál egy alapítványt, és az évente meghirdet 300 vegyész/fizikus/kémikus stb. ösztöndíjat. Nem röghözkötéssel, előre leszerződéssel, hanem futják a kockázatot, és tudják, hogy töb helentkezőből töb végzős lesz, abból meg több potenciális utánpótlás lesz. Ráadásul, elbírálják, melyik iskola, melyik tanszékei érnek annyit, hogy az oda menőknek érdemes legyen ösztöndíjat adni. Azok között válogatnak, akiket már felvettek (felvételi és beiratkozás között), aki megérdemelné, de nem fér a keretbe, azt átsorolják jövő évre, a jelentkező pedig dönthet úgy, hogy a megítélt ösztöndíj tudatában az első évet bevállalja.

Sok probléma egycsapásra meg lenne oldva. A tandíj is, a kamu iskolák és ittfelejtettt csotrogány tanárok kiszűrése is és a tehetségek védelme is. És az ösztöndíj függetlenedhetne a szánalmas egyetemi muytitól. Ugyanezt minden iparágban meg lehetne tenni, és akkor mindenki eldönthetné, hogy 300 ösztöndíjas jogász mellett kockáztat-e, hogy saját zsebből elvégzi az egyetemet, és lehet, hogy nem lesz munkája, vagy bebizonyítja, hogy a kuratórium tévedett és mutat nekik egy fityiszt.

Az egészségügyben pedig, mivel mindenhol többé-kevésbé költségvetési terület, Európában is, 2 év alapozó után kellene kötött ösztöndíj=tandíj konstrukcióval továbbengedni az embereket. És ha UK-nak kell a magyar orvos, száljon be a képzésébe. Vagy fizesse vissza a képzés költségeit.

Azért az nonszensz, hogy a 4 orvosi egyetemből egy évfolyamnyi sem marad itthon. Olcsóbb lenne - nekünk, adófizetőknek - hármat bezárni, a negyedikbe pedig csak azokat engedni, akik itthon akarnak maradni.
NemAnonim 2011.05.09 14:10:45
@lopossumussa:
ezek a szaki munkák tipikusan, történelmileg is kisvállalkozó területek.
Nem konkrétan a lakatossághoz kellene kedvet csinálni, hanem a vállalkozáshoz.
Amíg a vállalkozó az állam első számú közellensége, és amíg csak az lesz vállalkozó, akinek extrém kockázatválallási adottságai, és ennek megfelelően extrém szemét munkáltatói készségei vannak, addig a szülő a lakatos kapcsán csak egy MÁSIK vállalkozó által totálisan kizszgerelt és szétszívatott (be sem jelentett) szakiként tudja a definíció szerint rendes gyerekét elképzelni.
Ez pedig nem perspektíva.

És tudomásul kell venni, attól, mert valaki makkos cípőben jelenik meg, még érthet a hegesztőhöz. Erre kellene szabni pl. az adózási szabályokat is: egy olyan szakmával, amivel valaki magát tudja tisztességesen eltartani, ne kelljen még egy fél könyvelőt, egy negyed ügyvédet és másfél korrupt köztisztviselőt is jól tartani.

Hát ezért nem akarja a szülő, hogy a gyereke szaki legyen.
NemAnonim 2011.05.09 14:23:47
@szerjóska:
de mindig lesznek gazdagabb országok. Amíg a magyar gazdaságnak nincsenek olyan extern befektetései, mint a németnek, angolnak, addig sosem lesz képes annyit költeni az egészségügyre!
Mert ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy a német munkavállaló belföldi munkájával (40 nap szabadság, nyugdíj, minimálbér, stb.) áll elő az az értéktöbblet, amit a németek magukra tudnak költeni!? Nem, az a hozzánk hasonló gyarmatokon létrehozott extraprofitból áll elő!
Ha az ember gyermeke Bécsbe, Prágába, vagy Csíkszeredába menne, összevetni az összes égtáj felé igaz regionális elmaradottságunkat, vagy éppen a nálunk ritka regionális kíváncsiság vezeti az ismeretlen szomszédságba, logikus választás, hogy a magyar tulajdonú, de európai…..
NemAnonim 2011.04.05 16:02:40
@napon tamás:
Történetesen elég alacsony árral nyertek volna, vagy úgy sem lehet? Előbb-utóbb el kell dönteni, hogy akkor legyen-e vállalkozó az országban, vagy legyen-e közbeszerzés, ha minden automatikusan mutyi.
Mindenesetre, a BKV szakeszervezeteknek nem tetszett, hogy majd a sofőrök egy piaci alapon működő cégnél, horribile dictu lelakatolt tanksapkás busszal kell járniuk.

Azért minden milliárdokat lopó takony fideszes családjában van egy rendes, baloldali, állami cégnél megőszült rokon, aki csak a csavart/villamoskocsit/gázolajat/budiajtót vitte haza. Ezek a srácok a mi kutyánk kölykei, ha teszik, ha nem. És az ország jelentős részét téglánként, sokmillióan lopják haza.
Schmitt Pál köztársasági elnök nem tud helyesen írni (ahogy a poszt szerzője sem), L.Simon László anno trágár verseket írt, Deutsch meg káromkodik a neten. De tényleg ezek a legfontosabb problémák? Lehet azt mondani ezek a szavak, kifejezések jól reprezentálják a Fidesz…..
NemAnonim 2011.03.31 13:08:12
@f10: úgy érted azt, hogy a múzemok ismét megkapják azokat a feltárásokért járó bevételeket, amiket Fletóék ideján elevettek tőlük, odaadták egy mutyi szervezetneik (KÖSZ), aki krumpliszsákokba gyűjtötte a leleteket milliárdokért?
Mesélj még, kérlek.

www.magyarhirlap.hu/kultura/darabokra_hullo_leletek.html
NemAnonim 2011.03.31 13:09:02
@f10: és az a kötet minden, csak nem erotikus. Hja, ahhoz el is kéne olvasni.
NemAnonim 2011.03.31 13:43:42
@f10: kár, mert ha jól tudom, rajta kívül SENKI nem vette a fáradságot arra, hogy egy-két könyvnyi adatot összegyűjtsön az elkúrtuk kultúrpolitikájáról és kultúrafinanszírozásáról. Pech, hogy ő meg pont nem ért hozzá, aki meg ért hozzá, csak a száját tépi cigizés közben, az udvaron. Mindegy, nekünk nyilván petőiván kell, ő aztán marha sokat tett bizottsági elnökként.
Subba A hét mondata: Kennedy 2011.03.30 10:27:00
"I have a dream - ezt Kennedy mondta... többek között..." Gundel Takács Gábor a tegnapi holland-magyar alatt. A mondat helyesen: "I have a dream: Ich bine ein Berliner."..
NemAnonim 2011.03.30 16:37:33
  „A magyar jobboldalon, a részeges fasisztáktól a késsel-villával publikáló polgári undergroundig, megvan valami totál félreértett vonzódás a Kelethez...” (Tóta W. Árpád) „The west is the best. Get here and we'll do the rest” (Jim Morrison) Turner:…..
NemAnonim 2011.03.09 16:48:00
@NemAnonim: a "monthy pythoni" értelmezése (ha nem lenne egyértelmű):

" Brian (az áldást kérő tömegnek): Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!
A tömeg: Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!
Brian: Ti mind különbözőek vagytok!
A tömeg: Igen, mi mind különbözőek vagyunk!
Egy ember a tömegből (Terry Gilliam): Én nem!
A tömeg lesziszegi.
Brian: Mindent magatoknak kell megoldanotok.
A tömeg: Igen, magunknak kell megoldanunk mindent.
Brian: Pontosan.
A tömeg: Folytasd! Folytasd!
Brian: Nem! Épp ez a lényeg: ne hagyjátok, hogy bárki megmondja, mit csináljatok! " hu.wikipedia.org/wiki/Brian_%C3%A9lete
NemAnonim 2011.03.09 17:05:58
@A Hannibal Lektűr-attitűd: a probléma éppen ez a petit összemosás, amit te is finoman elkövetsz:

"autoriter, spirituális(nak vélt), és kétségtelenül tradicionálisabb államszervezéséhez, életmódjához"

eredeti értelmezésében szerintem az USA államszervezésére igaz leginkább az autoriter, spirituális, tradícionális ezzel együtt tud nyugati lenni - de a képviselők a bibliára esküsznek, az egész működést áthatja egy emelkedett, tradicionalista, szimbólumokra igencsak érzékeny megközelítés. Ha az autoritert (=tekintélyelvű) nem az emberrel, a rendszer által definiált pozíciókkal értelmezzük, akkor azt is mondhatjuk, autoriter - az egyéni felelősség és az egyéni mozgástért mindenképpen nagyobb, mint a maszatolós parlamenti rendszerekben. Azt nem értem mi köze ennek az iszlámhoz vagy Kínához.

Nem tudom, melyik konzervatív publicistától olvastál KELETI (Közel- Távol-) autoriter rendszereket éltető cikkeket (mármint az itteniek között, mert nyilván, bayerek és más ámokfutók írogantak ilyenekt, csak tóta meg nem rájuk célozgatott - egyébként persze a tőle "megszokott" rendkívül karakán és egyenes módon - na jó, ez csak vicc volt)
NemAnonim 2011.03.09 17:10:08
@iqsamp: Nem, ez csak a megszokott módszer: ballib vagyok, állítok valamit, ami nyilván igaz is, mert én mondom, aki ballib vagyok. Mondjuk ha Hillary Clinton Kínába megy, senki nem kezdi el valami ázsiai perverziókkal vádolni.

"A kétoldalú tárgyalásokra annak kapcsán került sor, hogy Szőcs Géza képviselte Magyarországot az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) toleranciát elősegítő és diszkriminációellenes konferenciáján, amelyet június 28. és 30. között tartottak Asztanában, Kazahsztán fővárosában."

mondjuk államtitkárnál alacsonyabb szinten képviselni egy országot már illetlenség lett volna, de nyilván, igazatok van. mint mindig.

"A június 28. és 30. között Asztanában, Kazahsztán fővárosában tartott konferencián az amerikai küldöttség kezdeményezésére Szőcs Géza megbeszélést folytatott Hannah Rosenthallal, az amerikai külügyminisztérium antiszemitizmusellenes különleges megbízottjával is."

Akkor most WTF?
Bayer Zsolti az európai hagyomány végét vizionálja abból, hogy az Európa naptárból kifelejtették a keresztény-keresztyén ünnepeket, ellentétben a muszlim, zsidó stb. vallási ünnepekkel. Ez valóban hiba. Az Európai Bizottság elnézést is kért érte, és azt ígéri megteszi…..
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
NemAnonim 2011.01.05 15:54:58
@Panther_V: úgy érted, Londonban?

itt egyébként autóval járok. és belefuthatok ilyen helyzetbe, autós oldalon is. tisztában vagyok vele.
NemAnonim 2011.01.05 16:21:26
@streetsta: régen túl vagyunk azon, hogy Bende akarta-e mentegetni a sofőrt. Nem akarta. De - már ne haragudj - annyira életszerűtlen és irreális a fejtegetés arról, hogy mit kellett volna tennie a gyalogosnak ahhoz, hogy ne üssék el padlógázzal, hogy az már fáj. Csak annyit irtam, a szándék szép, ez a példa teljesen rossz.
Bocs hogy élek és generálomn nektek a pageview-t. Azt hiszem, fel is veszem hosts fájlba a belsoseget meg a totalcart, hogy nehogy véletlenül megzavarjam FUNKCIONÁLIS analfabétaságommal a magasröptű érveléstechnikai tobzódásotokat legközelebb.
NemAnonim 2011.01.05 16:23:12
@Panther_V:
:-)
A hétvégén végre sikerült befejeznem egy írást, amely az újabb választáskutatási kötetben jelenne meg, s amelyben a pártok 2010-es stratégiáit próbálom meg leírni és elemezni. Miközben ezzel foglalkoztam, olvasgattam a parlamenti választás előtti anyagokat, nézegettem az…..
NemAnonim 2011.01.04 17:08:03
nem
A frissen hatályba lépett, új médiatörvény elleni tiltakozásul hírek helyett a "Magyarországon megszűnt a sajtószabadság" mondat virít a hétfői Népszabadság címlapján magyarul, és kisebb betűkkel az összes EU-tagország nyelvén is. A Népszava mai címlapján pedig…..
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
Nagy a csend a tervezett, majd többször, többek által megfúrt úgynevezett budai fonódó villamoshálózat körül. Gyanúsan nagy... Egyébként már eleve elég blaszfémikusra sikeredett a hivatalos elnevezés "budai fonódó villamoshálózat-fejlesztés". Hiszen mindössze…..
„…a farkas szőrét szokta változtatni, nem erkölcsét.” (Alvinci Péter: Magyarország Panasza, 1620)   Létre kell hoznunk a Progresszió Múzeumát, hogy a progresszió nálunk meghonosodott utópikus műfaja, a holt dolgok és az idegen szellemek ne torlaszolják el…..
NemAnonim 2010.12.02 11:53:22
@Orbán égés Moszkvában is, "itt az idő" húzz el!: Például úgy, hogy a BA privatizálva lett, na kik? na kiknek? és most a felhizlalt In-Kalt el kellene tartani cseppet.