Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TPZ

113 bejegyzést írt és 413 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jazz Kocsma a Facebookon Bizonyára észrevettétek, hogy a blog jó ideje nem frissül, ennek több oka is van, de praktikussági megfontolásból egyelőre teljesen átköltöztünk Zuckerberg birtokára. Ha lesz új, menő oldalunk, azonnal szólunk, addig is minden információt…..
Philip K. Dick zsenialitása eddig sem volt kétséges - olyan kisregényeket, novellákat és regényeket írt, amik üvöltenek a megfilmesítés után. A The Man in the High Castle (Az ember a fellegvárban) című disztópiáját 1962-ben írta egy olyan világról, amiben a II. világháborút…..
TPZ 2015.01.27 18:12:11
"a lóláb nekem sehol nem lógott ki."

Ott sem, hogy a japánok és a németek is angolul beszélgetnek egymás közt? Hogy a nácik annyira utálják a franciákat, hogy elvették tőlük az összes Citroënt és áthajózták Amerikába? Hogy ha egy tekercs filmet sokszor fűzöl be egymás után, mindig más lesz rajta? (Azt most hagyjuk is, hogy a gonosz, elnyomó diktatúrában természetes, hogy mindenkinek akad otthon egy 16mm-es vetítő.)

Nem volna ez olyan rossz, de amíg ott van a Wolfenstein: The New Order, ahol megmutatják, hogy milyen is az, amikor a nácik nyernek, ez néhol bántóan bugyuta világképileg és hangulatilag is. A patrióta pátoszra meg nincs más szó, mint a kínos.

Illusztrálom, hogy például mire gondolok:

“Well, my father told me what it was like, before the war.
- Your father, huh?
- He said every man was free.”

vs.:

“- You don’t get it, do you? Before all this, before the Germans, before the war, back home man, you were the nazis.”

Aki szerint meg jók a trükkök, az nyilván átaludta a Times Square-es részt, ahol nekem konkrétan kifolyt a szemem. Ha nincs pénz CGI-re, meg kell nézni a Fatherlandet, hogy hogyan is kell ezt számítógépek nélkül megcsinálni.

És akkor a főszereplő csaj motivációjáról nem is beszéltünk, aki konkrétan végigrohan a piloton, pillanatok alatt túlteszi magát a húga halálán (amiről az anyjának elfelejt szólni), magától értetődően elindul egy ismeretlen helyre, a zsidó barátjának véletlenül sem szól, konkrétan aláírva ezzel a halálos ítéletét, majd az út végén rögtön flörtölni kezd egy idegennel. Hát, kurva szimpatikus arc, akkor tényleg inkább a nácik.
TPZ 2015.01.30 21:45:33
@sixx: Ez miért "meh"? Ez pont az a fajta slendriánság, amiről én is beszéltem. Olyan háttér, amit semeddig nem tartana ilyesmi hibák nélkül, jól megcsinálni. Ha erre sem fordítanak energiát (pedig a látványra építenek), akkor az nem túl sok jót ígér a többire nézve.
TPZ 2015.01.31 03:33:15
@sixx: Izé, azért szólnék, hogy nem én írtam, nekem ez fel sem tűnt, nem értek a náci egyenruhákhoz. De mondjuk ha én csinálok ilyen, a téma miatt várhatóan tömegeket érdeklő pilotot a 21. században, pont arra számítok, hogy a nördök ilyen faszságok miatt fognak belekötni, ezért előtte felhívok három történészt, és megkérdem őket. Öt perc, szerintem a költségvetésbe is belefér.

Kicsit följebb kifejtettem, hogy engem mik zavartak benne, vannak az egyenruhánál nagyobb bajok is szerintem. A hájpot érzem kicsit túlzottnak.

Vonatkozó jelenet:
youtu.be/Wg0NO5E1p1I?t=16m22s
Ismerjék meg Chen urat, ő az. Chent az Apple News Hong Kong fedezte fel és a zerotohundred tette hírhedté, akik rátaláltak az Apple News HK hírére és lefordították. Chen úr vállalkozó, kisiparos. Nem csak műhellyel, hanem bemutatóteremmel és raktárral is rendelkezik és…..
TPZ 2014.08.15 20:30:12
@Grifter: Akkor ugye fizethetek Chen úrnak a merő tiszteletből lemásolt Jüanommal?
Jazz Kocsma Márciusi programok 2014.03.11 18:21:02
7. péntek: Jam Session Kötetlen jam session, random muzsikálás. Ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Mikrofont, erősítőt, dobcuccot adunk, a zenei tudást te hozod. Műfaji és hangszeres megkötés nincs, de a…..
Csinálni egy szuper klassz animációt Párizsról, ahol apró részletességgel megjelenik a város minden ikonikus épülete? Ez remek dolog! Aztán egy kicsit lerombolni csak úgy öncélúan? Megint csak remek móka, hiszen itt mutathatja meg igazán egy alkotó, mennyire ismeri a szakma…..
TPZ 2014.03.08 21:08:42
Egy tanártól kaptuk ezt az emailt. HÁLAADÁS avagy miért vagyok én hálás a jelenlegi oktatásirányításnak Mindig, mindenhol csak azt olvasom, hogy a különböző iskoláknak miért nem tetszik a KLIK működése. Senki nem ír semmi konkrét információt, ezért én vállalkoztam rá,…..
TPZ 2014.02.13 18:10:46
Jazz Kocsma Februári programok 2014.02.01 18:22:00
Február 11. kedd: Undorgrund Klub Az UNDorgrUND-csapat (főleg gitáros) indie/alter zenékkel segíti elő a fogyasztást, dumálgatást, kikapcsolódást a szegedi Jazz Kocsmában minden hónap 2. keddjén, este 8-tól, ingyenesen. A Joy Divisiontől a Vaccines-ig, a Wire-től a dEUSig,…..
Neonácik terrorizáltak hónapok óta egy nyitrai diákkocsmát, a tulajdonosnak eltörték a lábát, két másik fiatalt eszméletvesztésig rugdostak. A három hónappal korábbi támadást rögzítette egy ipari kamera. Skinheadek támadtak Nyitrán tavaly októberben és szilveszterkor…..
TPZ 2014.01.30 14:39:21
A japán biciklis e-mailben köszönte meg a Kerékagy blog közreműködését az ellopott bringa ügyében. A kellemetlenségek viszonylag gyorsan és simán megoldódtak, miután civil segítséggel a rendőrség szombaton egy piacon megtalálta a Kertész utcai hostelból elvitt összecsukható…..
TPZ 2014.01.27 14:25:59
@wowerman: amennyire én tudom, a rendőrség bejelentésre ment ki, nem ők találták meg.
Nagyon fájt a Hír TV-nek, hogy vannak helyek Budapesten, amelyek úr isten, szerintük nem tartják be egészen pontosan amit be kellene, ezért oknyomozó újságírósdit játszva úgy döntöttek, jól kicsinálják ezeket, hadd tanuljon belőle mindenki. Mert vendéglátó helyiségben ugye…..
TPZ 2014.01.16 16:46:40
@Muad\\\'Dib: Kapaszkodj meg: lehet. Menj ki, nézd meg.
TPZ 2014.01.16 16:58:45
@Muad\\\'Dib: Igen, túl hamar reagáltam, bocs.
Jazz Kocsma Januári programok 2014.01.08 17:58:22
Január 10. péntek: The Fiction Stop A The Fiction Stop zenekar "Félév KUSS" turné szegedi állomása. A pop-négyes rehabilitációs szünetre vonul fél évre, de előtte egy nagyszabású koncerttel búcsúzik azoktól, akik eljönnek a Jazz Kocsmába. Facebook esemény. Január 14.…..
Az Amerikában jelenleg futó, hazánkba pedig szenteste érkező South Park legújabb, 17. évadának szinkronizálásán jártunk, a sorozatnak otthont adó Comedy Central jóvoltából. A profi és jól ismert hangok valamint a sorozat alapos ismerete miatt simán mondhatjuk, hogy amíg ilyen…..
Jazz Kocsma Decemberi programok 2013.12.01 14:12:00
December 6. péntek: Vacsora Zsuzsival A Vacsora Zsuzsival zenekar december 6-án este szeretettel vár benneteket a Jazz Kocsmába, ahol igyekszik felkészíteni titeket hamarosan megjelenő EP-jük befogadására. Nem túlzás azt állítani, hogy ezen a helyen ringott a zenekar bölcsője,…..
Batman sötét tónusú városát állítólag még a Bush-kormányzat kezdte el kiépíteni. A metropolisz leendő arculatát 1929-ben még Hugh Ferriss építész mutatta be. "A holnap metropolisza" - Hugh Ferriss látomása a jövőről. A képen Fritz Lang "Metropolisz" című filmjének egy kockája látható..
Senki nem tudja pontosan, kik állnak a magukat Tax The Rich (adóztasd meg - vagy büntesd - a gazdagot) - csoport mögött. Az interjú-felkéréseket elutasítják, a minimálisnál kevesebb infót csepegtetnek magukról, annyi biztos csak, hogy van egy-két drága/ritka autójuk (vagy remek…..
Jazz Kocsma Novemberi programok 2013.11.01 13:59:00
November 8. péntek: Jam Session Kötetlen jam session, random muzsikálás. Ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Mikrofont, erősítőt, dobcuccot adunk, a zenei tudást te hozod. Műfaji és hangszeres megkötés…..
A Belmondo új nagylemezt készít Kooperatív címmel, amelyre a hazai könnyűzenei élet előadóit, más stílusok képviselőit hívta meg az együttműködés jegyében. Az album előfutára a Szívjuk el című dal és annak klipje, amelyben Czutor Zoltán, a Belmondo dalszerzője és Kovács…..
TPZ 2013.10.31 00:04:50
Jazz Kocsma Októberi programok 2013.10.14 16:40:13
Október 10. csütörtök: Wargasound Francia-balkán utcazenekar gerillakoncertje, merő véletlenségből a Jazz ötödik születésnapján. Zsófi sajtos rúdjával, Gabi töményeivel, TPZ távolmaradásával. Szerintünk gyertek, nem kerül semmibe.…..
13 éves bicikliző gyermek ütközött teherautónak a Kálvária sugárúton a nagykörút kereszteződésénél. Igen, ott, ahol minden létező hibát elkövettek a bicikliút kialakításánál. Utáljuk, hogy folyton igazunk van. Melyik lámpára induljanak a biciklisek? Miért nincs…..
TPZ 2013.10.03 17:00:28
@R01: A konkrét esetet majd a rendőrök eldöntik. Az általam vázolt esetben (biciklis lemegy az úttestre) mindenképp a biciklis a szabályos.

Az más kérdés, hogy mi van, ha a járdán marad, és a zebrán teker át. Mert, egyrészt ugye a kerékpárosnak, bár haladhat a zebrán, nincs elsőbbsége, ha nem tolja. Ellenben, kanyarodó járművel egyenesen haladónak meg kell adni az elsőbbséget. Ez már necces dilemma, ember legyen a talpán, aki eldönti. Ezért én ott mindig lehúzok az útra, azt' kezicsókolom.
TPZ 2013.10.03 18:12:59
@szakáll:

"jobbra bekanyarodó járművel a kerékpársávon vagy az úttest mellett levő, attól jobbra eső kerékpárúton, gyalog- és kerékpárúton érkező jármű és gyalogos részére"

Na most, ha szó szerint vesszük, a kerékpáros itt egészen a tábláig gyalog- és kerékpárúton érkezik. Kérdés persze, hogy a KRESZ szempontjából mi számít érkezésnek, és az érkezés meddig tart (szemben mondjuk a haladással), de hát nem ez az egyetlen gyenge pont a történetben.

Mindegy, szerintem itt alapvetően egy hibás van, a barom, aki ezt a szart megtervezte. Meg persze aki engedélyezte és aki átvette.
TPZ 2013.10.03 19:17:39
@szakáll: Kifogytam volna? Nocsak. Nekem nem tűnt fel.

Definiáld már nekem az érkezés szót. Köszönöm.
Ünnepélyes pillanat az egész magyar kerékpáros társadalom számára: egy nagy közlekedési vállalat hivatalos levélben kért elnézést egy egyszerű utcai kerékpárostól azért, mert az egyik sofőrjük direkt ráfeküdt a dudára, hogy lekergesse az útról. A Szegedbicaj blogon…..
TPZ 2013.09.04 20:24:42
@Ne érdekeljen!: Általában véve a KRESZ nem engedi meg a járdán biciklizést, ha az úttest kerékpározásra alkalmas. Sőt, mi több, a rendőr bünteti is.

Tájékozódni okoskodás előtt érdemes.
TPZ 2013.09.04 20:26:36
@TPZ: Hopsz, benéztem, bocs, nem neked ment, @01234567-nak szántam.
Tessék elképzelni a következőt: egy kissé ideges bullmasztiff terrorizálja egy utca lakóit, mire kihívják rá a rendőrséget. Megjön az első kocsi, a kutya nekitámad a jobb első keréknek és széjjelharapja. A rendőr káromkodik, és nekilát kicserélni a kereket. Bruno türelmesen…..
Habár virsli és sör nem volt, a beszámolók és felvételek alapján az állami párválasztó első hétvégéje inkább hasonlított egy minimajálishoz, mintsem funkcióját betöltő párkereső programhoz - bármilyen is legyen az. Amellett, hogy a részvétel nagyon alacsony volt mind…..
Jazz Kocsma Nyári programok 2013.05.14 16:47:00
A Jazz, a gyakorlathoz híven, nyáron takaréklángon üzemel. Ez természetesen csak a programokra vonatkozik, a kiszolgálás teljes gőzzel folyik, finom italokat fogyasztani odabent és a kertben is lehet. Június 8. szombat: Cosmotics Ágoston Béla - szaxofon, steel drum, duda, fuvola,…..
Jazz Kocsma Májusi programok 2013.05.03 20:56:16
9. csütörtök 17.00: A Sound okán - EMG hangszedő bemutató turné. 20.30: BOGGIE - lemezbemutató Csemer Bogi, Sebestyén Áronnal karöltve, 2012-ben kezd el dolgozni saját szerzeményeit összegyűjtő első lemezén. A dalszerzés folyamatában születik meg a döntés a zenekar…..