Regisztráció Blogot indítok
Adatok
citrix

0 bejegyzést írt és 3019 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Méltányosság Az Orbán-recept 2022.05.23 09:55:53
2016-ban, amikor az ellenzéki előválasztás mellett érveltem, a politikai innováció egy lehetséges eszközeként, azzal a címmel tettem, hogy “Felejtsék el Orbán Viktort!”. Azaz az előválasztást ne Orbán legyőzésének eszközeként tekintsék, hanem lehetőségként arra, hogy saját véleményt alakítsanak ki a…..
Ismeretlen szerzőtől: „Tizenkét évet kellett várnia Orbán Viktornak arra, hogy meggyengítse Pintér Sándort, akire fideszes körökben mindig is gyanakvással tekintettek. Igaz, a fideszesek körében ma már legalább annyira gyanakodva tekintenek a háttérbe vonult, de befolyásossá vált Rogán Antalra, mint…..
citrix 2022.05.18 10:24:35
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A te barátod. A Mi barátunk nem lehet az aki kommunista/Leninista/szovjet álmokat dédelget. Nem lehet az aki két forradalmunkat is leverte majd 40 évig vasfüggöny mögött tartott minket. Nem a barátunk aki minden szomszédját harckocsikkal lerohanja vagy jó esetben bábkormányt ültet a nyakára. Maradj csak bulgáriában és recskázz nagyokat Putyin és a többi komcsi arcképére, az nagyon menő lehet.
Orbán Viktor pragmatizmusa sodorhatja erkölcsi válságba a Fideszt. Az ötödik kormányzati ciklusát kezdő miniszterelnök ugyanis olyan erkölcsi normákat lép át a gazdasági és politikai haszonszerzés indokával, melyeket a nemzetközi színtéren egyre kevesebben tolerálnak. Hiába mondja Orbán Viktor, hogy…..
The Milkman 160 2022.05.04 13:33:15
Hír: A magyar települések 43 százalékán 160 ezer forint alatt volt a nettó átlagfizetés 2020-ban, ezek közül 12 százalékban a 120 ezer forintot sem érte el – számolt a GKI Gazdaságkutató Zrt. Hmm. 160. Vérnyomásnak sok, fizetésnek kevés. Nagyon kevés. Bár előfordulhat, hogy valakinek azért megy fel…..
A parlamenti választás ismét sokakban előhozta a külföldre költözés vágyát (ez már nem az első alkalom, hogy aztán némi idő elteltével visszaálljon az alapállapot). Legalább ilyen érdekes, milyennek látják a Magyarországhoz fűződő viszonyukat a már hosszabb ideje külföldön élők. Közéjük tartozik…..
Jelen posztban szeretném folytatni az áprilisban megkezdett sorozatom. 1994 tavaszán kerül sor a második szabad választásra hazánkban a köztársaság 1989 őszi kikiáltása után. Az 1990-es választások erősebben élnek a történelmi emlékezetben - hiszen valami új kezdődött akkor - ezért az akkori…..
wagmg Mi a baj az orosz tankokkal? 2022.04.28 14:44:09
Előrevetíteném, hogy nem vagyok szakértő, még csak messziről, ködben sem vagyok szakértőnek látszó tárgy. Összeszedtem viszont pár dolgot, ami segíthet megérteni, hogy miért van ilyen sok kilőtt tank ukrajnában. Minden harckocsinak, minden fegyvernek vannak erősebb és gyengébb pontjai, minden…..
citrix 2022.04.29 09:43:13
AZ orosz harckocsikkal az a legnagyobb baj hogy hol vannak. Ott vannak ahol semmi keresni valójuk sincs, Ukrajnában ahová a kutya se hívta őket. Ahogyan semmi keresni valójuk se volt Magyarországon 1956-ban és Csehszlovákiában 1968-ban. A helyük otthon lenne a tajgában, ott a rendeltetésszeű helyük. Ha mégis elindultak útjukon idegen földre, akkor bizony számoljanak azzal ami történik: kilövik őket, minél töbebet annál jobb. Az "M" zárolt harckocsik szerencsére nincsenek hadrafogható állapotban, zömében ócskavasak valahol messze. A harcoklban részt vevők elavultak, fentről sebezhetőek (megsütik saját magukat), gyengén kiképzett személyzettel akik a legkevésbé se motiváltak józanon. Ezért (is) itatják őket, akkor úgymond bátrabbak. A tankok nem az utcai harcok "bajnokai", könnyen csapdába esnek és végük. Nyílt terepen szeretnek mozogni, ott gyenge pontjuk az infrastruktúra hiánya (épített utak, hidak), hajlamosak a mocsaras területen megfenekleni. Ezzel szintén harcképtelenné válnak. Nem utolsó sorban az utánpótlás (lőszer, üzemanyag, szervíz) és gyalogsági/légi támogatás hiánya. Azt hitte Putyin hogy olyan sétagalopp lesz Kijev elfoglalása mint a Krím annaktálása. Ebben (is) nagyot tévedett ahogya bban is hogy Ukrajnát mint ütközőzónát nem hagyták magára az Atlanti szövetség országai (kiv. Magyarország). Senki se akar Oroszország közvetlen szomszédja lenni mert a történelem azt igazolja hogy minden szomszédot vagy megtámad, vagy bábkormányt ültetve gyarmatává tesz. Egyikaet se akarja errefelé senki.
Határonkívül Hogy van Putyin? 2022.04.24 12:19:35
           /Copyright: Reuters/              Egy biztos, az ördög nem alszik           Putyin egyáltalán nem tűnik egy makkegészséges,kicsattanó formában lévő 69 éves férfinak.       Arca felpuffadt, egyes plasztikai szakértők szerint  arca "túl" sima, ránctalan korához képest. Feltételezhető…..
Vicc, de igaz, ráadásul nem is én találtam ki. Azt hittük, hogy az orosz hadsereg a világon a második legerősebb hadsereg, kiderült azonban, hogy csak ukrajnában a második legerősebb. Igaz... vicces, mert igaz.   Nem csak én mondom, ők is mondják... Szóval sok baj van az orosz hadsereggel,…..
A NER rendszere továbbra is unikumnak számít Európában, hiszen ezen a hétvégén sem sikerült a nagy jobboldali populista áttörés a kontinensen. Orbán Viktor szlovéniai szövetségese súlyos, francia partnere pedig újabb vereséget szenvedett az aktuális választásokon. Az sem tett jót a magyar kormányfő…..
wagmg Lerohannak minket az oroszok? 2022.04.19 09:58:22
Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik? Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz?…..
citrix 2022.04.20 11:02:17
40 évig szovjetek csatlósai, lojális kiszolgálói voltunk történelmi okokból. Beleálltunk Hitler oldalán egy teljesen értelmetlen, a legkevésbé se honvédő háborúba, 200 ezer embert a Don-kanyarba küldve golyófogónak és dombelhárítónak. Annak reményében hogy a németek ennek fejében újabb területeket cstolnak majd vissza országunkhoz. Nem így történt, cserébe a sztálini szovjetunió megszállt országa lettünk annak minden következményével. Nagyon nem kellene hogy ez még egyszer bekövetkezzen. Nagyon szorítok az ukránoknak, nehogy szomszédosak legyünk az oroszokkal mert az semmi jót nem jelentene a távolabbi jövőt tekintve. Putyin nem rejti véka alá a szándékait, orosz érdekszférában "kívánja" tudni a volt szovjet szövetséges országokat. Putyinnál a "kívánja" azt jelenti hogy vagy jössz önként, vagy lerohanunk és egy bábkormány lesz a nyakadon (mint Rákosiék anno). Lehet választani. NATO tagság ide vagy oda, kétségem sincs arról hogy adott esetben magyar honvédség egyetlen puskalövés nélkül "kapitulálna" (felsőbb parancsra) az oroszok előtt. Mert mint tudjuk ez a háború nem a mi háborúnk és ki fogunk maradni belőle. Így minenképpen. Na de hiszek és bízok Ukrajna méretében és hősiességében, még véletlenül se jussanak el az orosz csapatok a magyar határig. Soha többet. Két forradalmunkat verték le és 40 évig megszálltak, pont elég volt a társaságukból.
citrix 2022.04.20 12:56:14
@konrada: Nincs benne ellentmondás. Hitler (tengelyhatalmak) oldalán beszállni a Barbarossa terv végrehajtásába egy orbitális hiba volt. Több mint hiba. Miért? Mert egy idegen ország megtámadása volt és nem honvédő háború. Tudható volt hogy a németek a "végtelen" és elképesztően rossz infrastruktúrával, szélsőséges időjárással de cserébe korlátlan számú harcossal rendelkező szovjetoroszországgal szemben garantáltan elvesztik a háborút. Mellettük beszállni a trianoni határok revíziójának reményében, nos ez nem jött be. Ami bejött az a szovjet vörös hadsereg és a ránk erőltetett bábkormány(ok) 40 évig. Úgymond felszabadítottak és itt maradtak "segíteni" a szocializmus építésében. Ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatoknak öröklakásokat adtak át... De térjünk át napjaink eseményeihez. Szerencsére közöttünk van Ukrajna, nem vagyunk határosak már az oroszokkal. Az ellenállás nélküli kapituláción azt értem hogy adott (fogalmazzunk úgy, legrosszabb) esetben a magyar honvédség érdemi harc nélkül megadná magát felsőbb utasításra. A felsőbb utasítás alatt azt hiszem mindenki érti miről beszélek. Tehát semmiféle harc itt nem lenne ám a legnagyobb szégyenre ismét "baráti" és szorító ölelésre találnánk újdonsült orosz megszállóink részéről. Ne legyen így.
Orbán Viktor vasárnapra virradóra hétmérföldes csizmáját kisuvickolta és úgy rálépett azzal a gyurcsányféle moslékkoalíció szesztől vöröslő nyakára, hogy azok menten kipurcantak a nehéz lábbeli pressziója alatt és csak annyira tellett utolsó szusszantásuk kileheléséből, hogy még egyszer utoljára…..
Magyarország nagy ipari vállalatai közül a legnagyobb, a Csepel Vas és Fémművek volt az, amelyik már a rendszerváltást sem érte meg. Évekkel korábban szétesett. A gyáróriás a magyar gazdaság díszéből a terhévé vált, ahogy elszálltak fölötte az évek, és a parancsgazdálkodás lehetőségei kimerültek.…..
Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék   Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen… Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember,…..