Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az Időmilliomos Apuka

4 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pontosan meghatározható az okostelefonok újkorának kezdete. 2007-ben az Apple mutatta meg a mobilipar vezetőinek (Nokia, Ericsson, Motorola, Blackberry, Microsoft/HTC, Palm - nyugodjanak mind békében) és a világnak, hogy milyen lesz a jövő. Egy olyan cég vállalta fel a mobil világ újraformálását,…..
Mentegetőzés Sok bűnöm van, meggyónok előre: Egy UX blogon viszonylag idegen műfaj a szótárkritika. Mentségemre szolgál, hogy szögrül-végrül informatikai téma ez is, ráadásul a blog címéhez is illeszkedik a kritika tárgya. Úgy írok egy könyvről, hogy a könyvszakmához közöm nincs. Dolgoztam már…..
Egy-két hete immár annak, hogy különböző internetes felületek (és már nem csak autóval és technológiával foglalkozók) sorra tudósítanak arról, hogy micsoda történelmi időket élünk az autógyártást illetően. Bulvárosan fogalmazva ilyenkor azt szokták mondani, hogy Elon Musk és a most bejelentett Tesla…..
Az Időmilliomos Apuka 2016.04.27 01:41:08
@Ződ2000: szerintem 2300 km-es túrákra nem a Teslával fognak indulni a tulajdonosok, hanem a másik autójukkal...
Nem hinném hogy bárki is kockáztatja az ezer dollárját, a Tesla nem tud olyat lépni, amivel hirtelen nullára redukálnák a cég 34 milliárd dolláros piaci értékét. Musk inkább fizené vissza zsebből az ezer dollárokat mint hogy korunk egyik legnagyobb tech hőséből korunk egyik legnagyobb tech csalójává váljon.
Apple gyűlölők kárörvendjetek, megfontoltan költekező Apple imádók örüljetek, itt van az Apple óra cikk amire vártatok! Azt hogy az óra nemérimeg, ronda, nemkerek, lassú, naponta kell tölteni, nem részletezem, ezeket mindenki tudja. Összegyűjtöttem nektek 25 igazi hibát, olvassátok, osszátok, Apple…..
falhoz vágom A Unix megtagadása 2015.04.20 10:04:00
Mai értekezésünk tárgya: miként viszonyulnak az iOS és az Android mobil operációs rendszerek ahhoz a rendszerhez, amire épülnek, a Unix operációsrendszer-családhoz. Spoiler: megcsúfolják a filozófiáját, plusz kis mozdulattal nagy károkat csinálnak. Nincs filesystem A minap egy…..
Nem emlékszem, 2013 elején pontosan mikor érkeztek az első pletykák arról, hogy az Apple órán dolgozik. De arra pontosan emlékszem, hogy amikor ezután a Samsung nekiállt saját okosórát készíteni, a tech sajtó tele volt a “Samsung beats Apple in smartwatch race” fejlécű…..
Úgy egy éve azt találtam ki, hogy ha már nincs rendes áron normális billentyűzetes telefon, se használt, és főleg nem új, mert a világ az egyre nagyobb tepsik felé halad, akkor külső íven előzök, és veszek egy új 7"-os készüléket, természetesen, mint mindig, 30 eFt…..
Az Időmilliomos Apuka 2015.02.09 16:54:24
Az Időmilliomos Apuka 2015.02.09 20:09:14
Őszinte választ kérek erre a kérdésre: te megvetted volna ezt a MEEP OP0118-12 tabletet $20-ért? Én elámultam, hogy 353 ember megvette.

meh.com/deals/meep-android-4-0-tablet

Nekem ha fizetnének érte $20-t, akkor sem kellene egy ilyen idegesítően szar termék az életembe.
#lifeistooshort
Apple felhasználóként, evangélistaként és részvényesként örömmel olvastam Libretto iPhone melletti tanúságtételét. Ámen! Apple részvényes (illusztráció) Szeretném támogatni a Falhoz Vágom blog szellemiségét az Apple néhány idegtépő húzásának felsorolásával, de a…..
Az Időmilliomos Apuka 2014.04.28 16:36:05
@C4rt3r: vitatkoznék a Google appokkal kapcsolatban, én iBooks helyett is Play Books-t használok, nagyon jól meg van írva.

iTunes kritika Windowsos userektől szokott jönni, Mac-en öröm a használata, az összes zeném, hangoskönyvem, filmem tárhelye.
Az Időmilliomos Apuka 2014.04.28 18:24:52
@ern0: én is mondtam a mágneses dolgot nekik, de azt válaszolták hogy bármilyen módosítás az USB szabvány elvesztését jelentené. Micro-USB-re azért sem akartak a 30 pinről váltani, mert kifutó szabvány volt és nem volt USB 3.0 kompatibilis, szóval meglépték azt a kompromisszumot, hogy csináltak egy jobb csatlakozót. Mondtam nekik, hogy a Lightning nem palindromic, egy csip kell bele ami a perifériától függően dinamikusan osztja ki a a lábakat, és ezt a csipet Apple detraktorok a kábel árnak elemésére szőtt összesküvés-elmélettel fogják magyarázni, de azt válaszolták, hogy leszarják.
Az Időmilliomos Apuka 2014.04.29 22:34:19
@KZsuzsa: Az volt az Apple célja a gémkapocs nélkül kivehetetlen SIM kártyával, hogy letesztelje, hány gyártó fogja még lemásolni ezt a vállalhatatlan és értelmetlen ügyfélkínzást. Az összes Lumia, a HTC One, a Moto X, a Nexus 5, már beugrottak, gondolom a
Samsung is be fog, ha egyszer átállnak a levehető hátlapról a unibody dizájnra.

Én a beépített Mail programot használom Gmailre, semmi bajom vele, hibátlanul működik. Annyi hátránya van, hogy nem tud push-t, 15 percenként jön meg az új email.
2014 januárjában beszóltam twitteren, hogy minek vártam eddig az iPhone tulajdonlással. Elégedettségem a bloggazdát arra késztette, hogy iOS tapasztalatokat elemző vendégposzt írására biztasson. Nem rinyálni akarok (meg különben is szégyenletesen #firstworlproblem), de mit…..
Akkor, mint a kevéssé olvasott retro-faktor egyik elszánt képviselője, ezennel eljutok az egykori NDK kevés tudományos-fantasztikus mozgóképeinek utolsó példányához. A búcsú nem sikerült szépre, ahhoz a korabeli ideológia túlságosan rátelepedett a mozira. (Egyúttal erre az…..
Az Időmilliomos Apuka 2014.03.03 01:37:57
@Oldfan: A hetvenes években kétszer is láttam egy nyári táborban valami fantasztikus filmet, kegyetlen unalmas volt, és semmi másra nem emlékszem már belőle, csak arra, hogy emberek rudak tetején levő fényforrásokat forgatva adtak jeleket, azt hiszem űrhajó leszállásához. Nem ismered fel véletlenül?
Az Időmilliomos Apuka 2014.03.03 19:33:40
@Oldfan: köszi a tippet, de biztos nem a Verne film volt. Valami low budget sci-fi volt, idegen bolygón játszódott, de asszem nem volt benne űrutazás. Mintha lett volna benne űrhajó belseje, amivel egy furcsa bolygóra szálltak le. Nem csodálkoznék ha kiderülne hogy a szocialista táborban készült. Már évek óta töröm rajta a fejemet, hogy hogyan lehetne megkeresni, hogy mi volt az a film úgy, hogy semmire sem emlékszem belőle :) Az érdekelne, hogy ha megnézném, mik jönnének elő a memóriámból...
falhoz vágom Műsorismertetés 2014.01.20 08:02:00
Kedves Naplóm, régen írtam már beléd, pedig annyi érdekes dolog történt! Először is, nem sikerült unlockolni a Motorola Droid2 készüléket, a Verizon nagyon erősen odarakta magát a témában. A munkahelyi Nokia Lumia 520 teszttelefont vettem használatba, és bár két nap múlva…..
Az Időmilliomos Apuka 2014.01.20 21:06:03
Az alsóörsi strandon már 21. század van, egészen a partig elér az ingyenes wifi, így kötelességemnek éreztem nyomni egy Fing-et. Az alábbi adatok tehát nem számítanak reprezentatív mintavátelnek, messzemenő következtetéseket sem lehet leszűrni belőlük - íme, a 2013.…..
Még valamikor a nyár elején/közepén elmentünk öcsémékkel közösen a Balatonra. Kis pancsikálás után kifeküdtünk a partra, ahol ő előhúzott egy könyvet, aminek borítóján egy ismerős matematikus arca hunyorított. Mindketten matematika szakosok voltunk bohémabb korunkban, pár…..
Család, gyerekek szünidőre, ünnepre előreutazás vidékre. Pár nap agglegénykedés nyerés, lábAsból evés tv előtt algában, folyamatos faszverés, sokáig alvás. 1 hétig ugyanaz a pohár használás, lejárt kaja evés, nemvásárlás. Utolsó koszos tányér után pizzásdoboz…..
A ZTE Blade vízbe esett, a HTC Wildfire S-t kiénekelték a kezemből, ezért rövid időre visszatértem a Palm Pré-re, amivel el is lettem volna amíg a világ világ, s még két nap, ha nem kezdett volna egyre sűrűbben vacakolni: hirtelen merült le, nem töltődött rendesen…..
Az Időmilliomos Apuka 2012.11.28 00:07:47
Az Időmilliomos Apuka 2012.11.29 04:49:56
Nem szeretem a dedikált back buttont. Hangos. Az emberek párosával élnek, ami többek közt közös ágyban történő együtt alvást is jelent. Gyakran előfordul, hogy az emberpár nem egyszerre alszik el, ilyenkor a később nyugvó fél a szokásos olvasgatás-settingelés-stb. közben a…..
Egy okostelefonnál, de desktop operációs rendszereknél is az első, amivel a felhasználó találkozik, az a launcher. A launcher feladata egyszerű: elindítani a felinstallált appokat (régies kifejezéssel: programokat), valamint átváltani a már futó programokra.Sokféle launchert…..
A hétvégén egy app kissé zilált állapotba hozta az SD kártyámat (először csak belassult, aztán besztondult a készülék), a végeredmény az lett, amit a mkdir x; chdir x végtelen ciklusban futtatása eredményez. Ennek örömére újra is partícionáltam a kártyát, most 6G / 2G az…..
Tegnap reggel az országban elsőként írtuk meg a pletykát, hogy rövidesen megérkezhet Magyarországra az iTunes Music Store, aztán este újra megnyertük a hírversenyt, amikor arról számoltunk be, hogy elérhetővé vált az online bolt.De nem állunk meg: ma délután fél négy körül…..
Az Apple kiküldte meghívóit az eseményre, amin várhatóan bejelentik az iPhone 5-öt: Ahogy az a fotón is látszik, a show október negyedikén lesz, kaliforniai idő szerint délelőtt tízkor, és ha már mindegyik ikonnak jelentősége van, fogadjuk el, hogy az amúgy változatlan Google…..
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye új helyszínen, a Kossuth Klubban lesz jövő kedden. Előadónk Tőzsér János, az ELTE Filozófiai Intézet tudományos főmunkatársa lesz. Előadásának címe és összefoglalója: Minek filozófia? A filozófia művelésének értelmességével szemben felhozott legerősebb…..
Gratulálunk penész kollégának, sikerült olyan értelmes kommentet írnia, aminek szintén azonnali törlés lett az eredménye. Tényleg nehéz lenne az ennyire közelfogadott tények tagadása:       Hát nem, nem mondta azt sem, hogy baromság. Azért ennyit átlát, hogy…..
Az Időmilliomos Apuka 2011.07.02 20:53:07
@Haibane: Remek találat, köszönöm!

Nem hinném hogy a két személy ugyanaz lenne, mert Braco-ró ezt írja a cikk:"Annak ellenére hogy ezrek rajonganak érte úgy mintha szent lenne, ő tisztességes maradt és megőrizte az alázatosságát."

Vmiki ezzel szemben egy pitiáner kis köcsög akiről teljesen elképzelhető, hogy más fényképét használja.