Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sza_zso

51 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vicces, milyen fontos lett a vidék. Illetve akár vicces is lehetne.A miniszterek ideje lassan lejár, még pár nap és ugyanúgy le leszünk szarva, mint az elmúlt húsz évben bármikor. Kivétel persze a kampányidőszakok. És még mindig beveszi a tömeg. Az elmúlt három napban…..
Az elmúlt hetekben a városatyák példamutató magatartásáról értesülhetett a tévénéző ember. Az ellenzék a rendkívüli ülésen szeretett volna felszólalni, ám az említett csoport képviselői nem voltak tisztában a működési szabályzatban foglaltakról. Nem baj, különösebb…..
Egy brit tanulmány szerint a csimpánzok is tanulnak a televízióban látott viselkedésmintákból, de az ott tanultakat mereven, rutinszerűen alkalmazzák.A televíziózás okít, de rugalmassá nem tesz - foglalták össze kutatási eredményeiket a Proceedings of the Royal Society B című…..
Szóval, kiszámoltam. Elsőre is könnyen ment és hála istennek, nem estem az adózó kategóriába. Ami mégis elgondolkodtatott, az az adóalapként definiált összeg. Ez ózdi viszonylatban is horribilis összegre jött ki. Már ha ez után kellene fizetni. Mert ha el is lehetne adni…..
„A Facebookon új csoport jelent meg június elején. Tagjai tengerré változtatták Magyarországot, a szomszédos országok helyére pedig strandot, illetve parkolót terveztek.”(http://www.echotv.hu/?akt_menu=73&newsid=123693) Az ötletgazda (szlovák) diáklány nem…..
Jó ideje nem írtam már, de ettől eltekintve nyomon követtem a történéseket. Ma meglepődve tapasztaltam, hogy a mentőknek is nekimentek a tisztelt fórumozók. Bár, nem értem mi volt ezen meglepő. Ez a város csupa-csupa elégedetlenkedővel van tele. Szinte nincs olyan része…..
rezedaszagú kis városom Mi van??? 2009.04.04 09:25:22
„Jön a Gárda - támadástól félnek a romák Ózdon”„A roma vezető azt is elmondta: öt-hatfős csoportokba verődve őrködnek a romák az ózdi cigánytelepeken és felírják a környékén mászkáló autók rendszámát, mert félnek, hogy támadás éri…..
Az elmúlt hétvége a HírTv Célpont műsorától volt zajos a fórumozók körében. Engedtem az unszolásnak, ami egyrészt belülről fakadt, másrészt kíváncsivá tettek a bejegyzések, a már említett fórumon. Várom a kövezést, mert nem fogok rosszat mondani az interjúalanyról, sem…..
sza_zso 2009.03.08 08:43:56
@allemand: Tehét, ha jól gondolom, szerinted a kordon probléma, mert egyáltalán ott volt. Ebből az következik, hogy az is probléma, hogy megállították a sálas, üveges gyülevész népet, akik foglalósdit játszottak. Tehát, ma magyarországon jogos, ha mindenféle futballhuligánok randalíroznak?
Ha te így gondolod, elfogadom. De szerintem akkor is jogos volt a kordon.
sza_zso 2009.03.08 21:26:09
@allemand: Nem vitatkozom. Nem jártam a fővárosban, kb 4 éve. Tudod, itt Ózdon megállt az élet. Nem értek egyet a hatalmon levő kormánnyal, de az ellenzékkel sem. Viszont biztosan a kordon két oldalán állnánk, ha találkoznánk. Én mást látok abban, amit elmondtál, és nem tudsz meggyőzni. Vitázhatunk, akár ítéletnapig is, és vitázhat nyugodtan az egész ország. Megoldás ez valamire?

Ezt kellene észrevenni. De ezt te nem fogod meglátni sosem, mert az indulataid vezérelnek.
Pál Utcai Fiúk: A háború vége  Elvonult egy vesztes hadsereg,A békeévet senki nem éri meg.Tarkón minden kéz és földre néz a szem,A háborúnak vége, azt hiszem. Csendes, minden a háborúnak vége,Minden ugyanúgy történt,Ahogy nagyapám is mesélte.Cigaretta a kézben,…..
 „Országos szinten a jobboldali vezetők már kezdik felemlegetni a felelősségre-vonást, de itt helyben valaki el tudja képzelni, hogy Riz és Vitális előveszi Benedeket a város kiárúsítása miatt?”(dr_horvathne,…..
„Az index fórumon olvasom az ózdiakat de valahogy nem tudok eligazodni, mindeki mondja a magáét de senki nem akarja felválalni a szerepét...tanácsok ..ötletek vannak de, hogy valaki is tenne valamit.... szervezés..... kiállás valamiért az nincs.. Szerintem mint volt Ózdinak az a…..
Továbbra is vállalom a véleményemet a HírTv-vel kapcsolatban, nyugodtan kövezzenek. Feltették azt a kérdést, hogy vajon miért vagyok ilyen kényes ízlésű, egy ilyen országban. Erre akarok most válaszolni.Miért? Mert nem akarok soha olyan lenni, mint ők. Mert elítélem a…..
Legalább is itt, nálam. Baj van a világon, baj van az országban, baj van a városban, és legfőképpen a fejekben. Az indexes fórumon mindenki okos tanácsokat osztogat, sorolja a hibákat, egymás fejéhez vagdossa a nagy és kicsinyes problémákat. Van, aki a jelenlegi vezetést okolja,…..
Legalább is itt, nálam. Tudom, kicsit korán kezdem, de soha sem lehet tudni! Egy késő-kommunista korban nőttem fel, rezedaszagú kis faluban (de még milyen rezedaszagban!), voltam kisdobos, voltam úttörő, minden lehetséges vezetőképzőt elvégeztettek velem, de sose voltam több…..
Úgy látszik életre kelt az ellenzéki szópárbaj az indexes fórumon. Meg kell mondjam, roppant élvezem. Gondolom V. István már kevésbé. Reménykedem benne, hogy olvassa szerény blogomat, és lehiggad. Gondoltam, pár pr tanácsot adok neki, csak így nyilvánosan, ha már kérte (igaz,…..
A gyújtó sarkán, a reuma előtti placcon, a kis padoknál, minden reggel találkozom egy nénikével. Szatyorkái telipakolva, vagy mellette, vagy az egyik közeli padon, mindig szögletes formát fesznek fel. Minden reggel elmegyek mellette, minden reggel ránézek, majd jobbra pillantok, s…..
Nem is elfáradtam, inkább belefáradtam. Az elmúlt hetek történései és nem – történései kicsapták a biztosítékot. Lehet széllel szemben is, legfeljebb nagy része a pofánkban landol. Az a baj, hogy ezt messziről nem látják, csak azt, hogy: jé, áll egy fickó, szemben a…..
Nem is olyan régen, a baráti körben volt egy vitám. A hangzavart az a nézetem váltotta ki, hogy igenis, van félnivalónk. Röviden felvázoltam a múltban lejátszódott eseményeket, majd hozzákapcsoltam a közelmúlt történéseit, és a végén egy lehetséges jövőt festetem a…..
Szóval, az elmúlt héten a tanácstalanságot és persze az időhiányt lehetett tapasztalni rezedaszagú blogomban. Ezért gondolkodtam a bővítetésen, így hamarosan több oldalról és több szerzőtől olvashatnak az érdeklődők véleményeket, kommenteket és elgondolkodtató írásokat,…..
A témával kapcsolatban már írtam egyszer, egészen pontosan január 25.-én. (http://3600.blog.hu/2009/01/26/s_s_s_s_s_s_s) Azóta tudom, a hiba bennem van. Én tényleg nem látom, csak a rosszat. Én tényleg bűnös, ostoba alak vagyok, mert nem segítek.  Ezentúl, minden…..
Ma nem írok. Lenne kedvem hozzá, témát is találtam. De az a fórumokat figyelve nem lenne keresett.Én pedig nem öntök olajat a tűre, túl közel vagyok hozzá. Ezért, javaslok mindenkinek egy kis olvasnivalót, olyat, amiben el lehet mélyedni, tanulmányozni is lehet, sőt…..
„Oly korban éltem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult, hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra, s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg, befonták életét vad kényszerképzetek.”(Radnóti Miklós: Töredék)Minden, ami ma országunkban játszódik, tánc, a…..
Próbáltam kimaradni, próbáltam tolerálni, és sok mindent próbáltam már. A kérdés megosztó, megosztja a várost, az országot, sőt, akár a szűk családi környezetet is. Száz év múlva, majd apró lángocskák fogják jelezni az indulatok fellángolását a történelmi atlaszokon.…..
A fellángoló indulatok helyett (ami kis megyénket érinti) jobban foglalkoztatott a gazdasági válság, és a családomra gyakorolt hatása. Őszinte örömömre a kormányzat foglalkozik velünk, odafigyel az állampolgárokra. A kisemberek megsegítése érdekében létrehoztak egy weboldalt,…..