Regisztráció Blogot indítok
Adatok
conmorientes

0 bejegyzést írt és 940 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kate McKinnon, a Saturday Night Live című vicces műsor egyik szereplője jelenleg az egyik legfelkapottabb humorista azt USA-ban. Joggal, a nő elképesztően vicces, (ezeket a videókat érdemes megnézni) és ezt már filmekben is bizonyította, szerepelt a Ghostbusters remake-ben, legutóbb pedig Budapesten…..
Sokan sok fórumon "riogattuk" az embereket azzal, hogy az új polgári eljárásjogi törvénynek az lesz a hatása, hogy az átlagpolgár egyszerűen nem tud majd pereskedni. Ennek oka egyrészt az, hogy egy magánszemély saját maga nem tud olyan keresetet beadni, amit elfogad a bíróság, mivel a 20-30…..
A „Gazdag kölykök”-sorozatban sok mindent láttunk már (az Instagramon előszeretettel mutogatják a család vagyonát), de azért a szaúdi aranyifjak gazdagsága más kategória. Lássuk, hogyan maxolják ők ki a rongyrázást!..
Meghökkenve olvastam egy ügyvédnő blogján az Őszinte ingatlanos blogunkat ért kritikát. Íme a felütése: Régóta figyelemmel kísérem az "Őszinte ingatlanos" blogját, és a legutóbbi bejegyzés hatására úgy döntöttem, hogy egy összefoglaló cikkben válaszolok azon bejegyzésekre, melyek az…..
conmorientes 2017.05.05 15:49:33
Kritikára adott kritika a magyarázkodás magyarázata, még akkor is ha a kritika tényleg igénytelen ordenáré, és a stílussal jóérzésű ember egyáltalán nem tud egyetérteni.
Ellenben a tartalma sajnos merőben igaz.
Naponta szükséges megküzdenem olyan ingatlanosnak nevezett emberpótlékokkal akiknek semmilyen fogalma sincs arról hogy rendkívül sok pénzért milyen árú átruházásában segédkeznek. Tisztelet a kivételnek de az ingatlan közvetítők nagy részének tevékenysége a "felrakom a netre" és semmi más.
De nem ez a hozzászólásom célja, hanem csak és kizárólag egyetlen ebben a posztban is érintőlegesen megjelölt aspektus megvilágítása amivel nem az a célom hogy pálcát törjek az ingatlanosok vagy az ügyvédek feje felett hanem hogy a valóságos helyzetekhez közelítsem ezt a kutya-macska kapcsolatot.
Ami ugyanis az Őszinte Ingatlanos, illetve minden ingatlanos eszköztárából hiányzik az a FELELŐSSÉG !
A mai valós helyzet ugyanis az hogy a tizedannyit (kb. 5% kontra 0.5%) elkérő ügyvédnek megfogható és korlátokkal ugyan de számonkérhető felelőssége van a munkájáért, amelyet szélsőséges esetben a felelősség biztosítójával lehet rendezni, természetesen hosszas vita, pereskedés után. Ez a felelősség pont a munkája megfelelőségére azaz az esetleges "műhibára" vonatkozik. Ezzel szemben az ingatlanközvetítőnek semmilyen, ismétlem semmilyen felelőssége nem merül fel az általa adott tájékoztatás tekintetében, mert ha a lakás hibában szenved, az eladó a felelős, ha a szerződés alkalmatlan akkor pedig az ügyvéd.
Mindez azért is felháborító, mert manapság a keresleti piacon az ingatlan közvetítők a vevőktől kérnek szándékuk komolyságát bizonyítandó előleget, ami számomra egyszerűen a vicc kategória, és annak jogalapja és indokoltsága teljesen nonszensz, sőt még akkor sem osztanak meg lényeges információkat az ingatlanról, illetve az eladóról a vevőnek akinek a tájékozottsága az alapja az ügyletnek, mintha az valami szigorúan védett államtitok volna.
Példát számtalant lehet látni amikor az ingatlanos tudatlanságból, hozzáértés hiányából vagy csak saját érdekből rábeszél vevőkre ingatlant és elhallgat jogilag vagy ténybelileg fontos olyan kérdéseket amelyek miatt a vevők azt biztosan nem vásárolnák meg, mégsem felel semmilyen módon az eljárásáért. Kérem nyugodtan írja meg bárki aki látott már olyat hogy a tájékoztatása, vagy az eljárása hibájáért az ingatlan közvetítőt kötelezett volna helytállásra a Bíróság a vevő kérelmére, mert magam ilyenről nem tudok.
Amennyiben ezeket a tényeket vesszük figyelembe nem hogy eltúlzott hanem értelmezhetetlen bármilyen díj amit kikötnek.
Arról nem is beszélve hogy "ingatlanosnak lenni" bármilyen szakképzettség hiányában is lehet, tehát aki tegnap még fekete mosogató volt, holnap nyugodtan árulhat százmilliós ingatlanokat, holott ma már juhászt is felsőfokú képzéssel kellene ellátni. A felhorkanás előtt kéretik rendesen elolvasni a 23/2013. (VI. 28.) NGM rendelet 2.§ bb) pontját mert abban benne van hogy az ingatlan közvetítést végző gazdálkodó szervezetnek legalább egy olyan személyesen közreműködő taggal, alkalmazottal vagy - egyéni vállalkozó esetén, ha a tevékenységet nem maga látja el, legalább egy olyan - foglalkoztatottal kell rendelkeznie, aki a hatóság által vezetett, általa nyújtani kívánt szolgáltatásra vonatkozó, a rendelet szerinti nyilvántartásban szerepel. Tehát ha ingatlan közvetítésre alapítok egy kft-t, és van egy OKJ-s végzettséggel rendelkező és ezért a nyilvántartásba felvett alkalmazottam aki takarít vagy kávét főz, de vele szemben van kettőszáz olyan alkalmazottam akik ingatlant közvetítenek mindenféle képzés nélkül, akkor jogszerűen és megfelelően járok el, azaz foghatatlan vagyok. Teszem hozzá az ingatlan közvetítők túlnyomó része pontosan így üzemel, nyugodtan rá lehet kérdezni ha véletlenül bárki ingatlan közvetítővel találkozik. Ezzel a felelősségre is egyben visszatérve, aki esetleg engedély nélkül ügyvédi tevékenységet folytat, az legalább egy bűncselekményt a zugírászatot bizonyosan elköveti.

u.i:
Az Őszinte ingatlanos ferdít akkor amikor 2005-ös példákra hivatkozva azt állítja, máshol sem magasabbak az ügyvédi díjak. Ez nem felel meg a valóságnak. Európában ugyanis kivételes helyzet a finanszírozás nélküli ingatlan vásárlás, ezért a rendszer értelmesen úgy áll össze, hogy a finanszírozó, a közvetítő, az ügyvéd egy érdekkörbe esik és ezért nem mutogathatnak egymásra amikor felelősségről esik szó, mivel az kialakult és rendezett. Az összes ügyletkötéssel felmerülő díj pedig átlagosan 10-15% amelyből közel azonos arányban részesül a közvetítő és az ügyvéd is.
A mai nap a magyar költészet napja, ennek apropóján adjuk közre Kicsi Sándor András nyelvész írását a tíz legszebb magyar szóról. Kommentben várjuk kedves olvasóink véleményét: szerintetek melyek a legszebb magyar szavak? Korszerűtlen elmélkedésnek számíthat a tíz legszebb magyar szón töprengeni,…..
conmorientes 2017.04.11 23:56:23
@kvadrillio:

Teljesen igazad van !
Sokan állítják hogy az utána következő második legszebb magyar szó az: "ingyé "
:)))
napszemüveg Bulgari 2016-17 tél 2017.01.16 12:20:30
  8184-B A Bulgari sem hozhat ki minden modellfrissítésre egy millást, bár ez inkább csak afféle szomorú ténymegállapítás. Igazából tudjuk, hogy a Luxotticának maximálisan beleférne, hogy szezonról szezonra megmutassa, miként lehet irtózatosan drága alapanyagokból feltűnésmentes eleganciát…..
52 évesen meghalt Grespik László ügyvéd, MIÉP-es politikus, volt közigazgatási hivatalnok, az ezredforduló ismert médiaszereplője. Egyelőre nem tudni a halál okát...
conmorientes 2016.12.28 10:54:30
@háromperhármas:

Nekem volt szerencsétlenségem látni hallani is, ezért elhunytával egy ügyben annak befejeződése is kétséges marad, de ezzel együtt és minden élet tisztelete mellett is több mint ambivalensek az érzéseim. Van olyan személy ugyanis akinek az élete nem szolgál túl sok szép emlék felidézésére, inkább azt mondanám hogy szégyenteljes.
Ha márkás órát vásárolsz, egy olyan időmérő szerkezetet fogsz birtokolni, mely hosszú évekig, évtizedekig hű társad lehet. Nagyon sok közös vonást lehet felfedezni az óra és a gépkocsi vásárlásában, gyorsan fel is sorolnék néhányat a teljesség igénye nélkül: Értéket tekintve egy új,…..
conmorientes 2016.11.17 10:35:57
@Tomi from Space:

Valahogy úgy képzellek el amilyen a valóságban lehetsz, és jelzőkkel direkt nem terhelnélek, az írásminőséged pontosan elég a megítéléshez.

Csak próbaként tennék eléd mondjuk csak három különböző órát, két jó replikát meg egy olyat ami többet ér mint amennyi pénzt te eddig valaha is láttál, és nagyon kíváncsi lennék arra hogy melyiket gondolnád drágának.

Tudom én hogy a "szakértelem egy kommunista trükk" de ez - hogy általad is érthető hasonlattal éljek - nem olyan mint a testépítés amit bárki elkezdhet és csinálhat, itt komoly szaktudású évtizedekig különlegesen képzett mesteremberek napi hat-nyolc órán át egy asztalba harapva készítenek évszázadokig megmaradó remekműveket.

Az pedig hogy ezek a tárgyak éppen az idő tovatűnésének megjelölésére alkalmasak, pont az a szépség amit sajnos nem értesz.
"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!” /A kétezredik év felé, szerzette Nagy Ferenc 1988-ban/ Eltelt életünkből 28 esztendő, és pont ott tartunk, ahol a kommunista rendszer utolsó, vergődő időszakában. Köszönjük Orbán Viktor! Csak a Fidesz! Szóval Tóni,…..
conmorientes 2016.11.15 09:58:34
@dunántúli gyerek:

Olvastam amit írsz.
Abból annyi látható, hogy a saját érzékeléseden kívül más világ nem létezik számodra, sem mikro, sem makro szinten, tehát észérvekre nálad nincs semmi szükség, mert azok kizárólag észleléseden kívüliek lehetnek.

Ellenben engem tényleg csak az érdekelne hogy van-e korábban kapott, és erősebb hited mint a vezérbe vetett hit ?
"Több együttérzés kellene" címmel vetített a hajléktalanságról szóló riportot az RTL Klub kedd este, azaz egy nappal azután, hogy a TV2 gusztustalan, a hajléktalanokat tiszta erőből lejáratni kívánó műsort sugárzott...
conmorientes 2016.11.08 23:29:33
@Nem Penny hajója:

Szívemből szólsz, ismertem én is pont ilyet, remélem még él, még akkor is ha nyolc számjegyű veszteséget voltam kénytelen leírni miatta. DE !

Rá kelett jönnöm én hibáztam, ugyanis az ilyen sorsú embereknél mindig van egy olyan általában rejtett személyiségjegy amely minden máshoz képesti feülkerekedése okozza a beleprogramozott önsorsrontást.

Ezzel nem azt akarom mondani hogy a hajléktalanok eleve elrendeltetettek, hanem pusztán azt hogy ha az egyes sorsokat részletesen vizsgálhatnánk mindig megtalálnánk azt a jegyet ami ide vezette. Ettől még mindegyikük rászorul az együttérzésre és a segítségre, de sajnos sokszor azért nem sikerülhet mert ezt a gátat maguk nem képesek túllépni.

Az én esetemben és minden károm ellenére amikor a volt barátom napi háromezerért járt culágerkedni, és gyakorlatilag hajléktalan volt, minden ismerőse és a családja otthagyta szívességet kértem és szereztem neki egy olyan munkát amivel nem megszakadva egy fél éven belül teljesen rendezhette volna az életét. Kitalálod ugye ? Három hétig bírta, azóta én sem tudok felőle semmit.
Amerikai Plán Emlékezz! 2016.10.17 16:10:38
Kevés olyan filmes téma van manapság, mely elcsépeltebb a Holokausztnál. Alain Resnais Sötétség és köd című lírai dokumentumfilmjétől kezdve Spielberg (Schindler listája), Polanski (A zongorista) egy-egy művén keresztül egészen Nemes László legutóbbi világsikeréig (Saul fia) terjed a szinte már…..
2016. október 3.-án, a kvótanépszavazás végeredményének megismerése után a médiát elborítják a politikai pártok elnökeinek, frakcióvezetőinek, sulykolórobotjainak nyilatkozatai, valamint a politikai elemzők okos értékelései. Az események láncolata és hangneme előre borítékolható, és mindössze két…..
conmorientes 2016.09.22 17:42:04
@ne tudd ki:

Azt hiszem kétszer is olvastam tőled "a 90 napig ellenőrizhetőség" kijelentést. Ezzel együtt nem értem mire gondolsz, megköszönném amennyiben kifejtenéd és mondjuk megjelölnéd pontosan a jogszabályt is amire gondolsz.
conmorientes 2016.09.22 17:51:31
@zord íjász:

Rendben, ebben az esetben elnézést kérek és megkövetlek.
Itt és most én estem bele a válaszból fakadó tartalom szűk keresztmetszetéből eredő felületesség csapdájába. Hiába no gyarló és esendő vagyok, ráadásul még az önkritika fogalmát is ismerem, sőt mi több használom :)

Viszont ebben az álláspontunkban teljesen egyező esetben meg kell értened, hogy igenis meg kell tudni valósítani egy olyan önkéntes alapú, de nyílt és háboríthatatlan, illetve befolyásolhatatlan rendező csatornát amely képes lehet majd egyszer és persze nem holnap, az általánostól az egyediig terjedő véleménynyilvánítás tömeges felszívására és annak összesítő rendezésére.
Ennek alapján lehetne kibillenteni a ma demokráciának nevezett, de megromlott képviseleti alapú diktatúrát a helyéről.
conmorientes 2016.09.22 17:55:22
@Hajdú Peter:

Igazad van ! Úgy kell ! Kérhetlek ugye hogy tégy te is feltétlenül így. Tudod nem x, meg kereszt a szavazólapon, hanem írjál rá egy "kurva nagy NEM-et"
Hálás köszönet.
A jó Kliment Vorosilov marsallról jegyeztek fel egy érdekes történetet. Ez a derék komcsi vezette a háború után Budapesten a Szövetséges Ellenőrző Bizottságot, melyben bár formailag részt vettek az amcsik, angolok, valójában a ruszki ukázok végrehajtására szolgált. A mi Klimentünk a megszállók…..
conmorientes 2016.09.16 17:04:19
@DocBulywood:

Ha valamit nem viselnék el az pont az lenne ha ugyanazok és hasonló indíttatásból kezdenének tömegzavargást mint 2006-ban. Részben az juttatta olyan mélyre ezt a társadalmat ahol most van.

Sajnos az értelmes emberek túlnyomó többsége az ilyenre alkalmatlan, ez a viselkedésmód az 1.0 embertípus sajátossága, pedig ha valamikor, akkor most igazán szükség volna a józan tudatúak racionális indíttatású és tudatos tettleges felháborodására.

De mi kérem ehhez is kevesek vagyunk.

Ha pedig szerveződne egy ilyen akkor begyűjtene valamelyik állami terrorszervezet és jó esetben kényszergyógykezelés alá helyezne, rosszabb esetben legalább alkotmányos rend elleni szervezkedés okán vonna felelősségre, egy olyan államban amelynek már nincs is alkotmánya......
conmorientes 2016.09.18 17:46:24
@DocBulywood:

De örülnék ha csak egyetlen ilyen szervezet volna azokkal a csodakommandósokkal akik lábonlövik saját magukat a "felszab téren"

A helyzet azonban az hogy jelenleg legalább négy olyan különleges jogosítványokkal bíró, de tevékenységét ellenőrzés nélkül végző államvédelmi hatóság létezik, aki a TEK mint kirakatszervezet részére szolgáltatja az adatokat.

Egyébként meg igazad van, birkanép képtelen saját érdekeit képviselni, vagy azt kinyilvánítani.

Vezetni kéne...
Mi, kissé cinikus szabadelvű polgáriak különös anyagból vagyunk gyúrva. Különcségünk okán - miközben átlátunk rajtuk - értetlenül, hüledezve figyeljük a ballibeket, jobbosokat, a hol nemzethyieskedő, hol baloskodó közpénztolvajokat. Most a Bayert kitüntetése miatt támadó ballib idiótákat nem értjük.…..
Tegnap éjszaka érkezett a hír: Meghalt Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer. Bevallom, egy fél percig azon tűnődtem, ki az a farok, aki már megint ezzel a hülyeséggel eteti a népet. Az öreg halálhírét az elmúlt öt évben négyszer lebegtették be, a legdurvább három éve volt, amikor KÉT teljes napig…..
Játékoskeretek értéke és csapatok helyezése az NB1 idei szezonjában...
conmorientes 2016.05.02 17:11:55
@dr. mesterseges szinezek:

Nagyon mélyen egyet tudok érteni veled, főleg a Baumgartner üggyel kapcsolatos analógiáddal. Ott végül is apu szórta bele a komoly pénzt a tehetségtelen csemetéjébe, aki aztán bizonyította, hiába volt apunak pénze bejuttatni, karrierhez már a nem létező tehetség kellene.
Annyit kiegészítésként hozzátennék, a nagyságrend a két ügy közt saccra 1/100, és míg Baumgartner Öcsi a családi cihát próbálta a befektetéssel megpörgetni, a "Karikalábú Királyunk" sajnos a mi általunk befizetett adóforintokkal nagyvonalúskodik és éri el ezt a magas eredményt.
Igaz szeptembertől mehet a szomszédba NB II.-t nézni....
sixx: Hamarosan elkezdődik a Viasat3 pucéremberes realityje, aminek beharangozó posztjára 1 117 000 alkalommal kattintottak a kedves olvasók a comment:comon, ezzel abszolút blog.hu- és valószínűleg magyar internetes rekordot is felállítva, mármint egy posztra lebontva értve. Köszönjük szépen,…..
Pár hónapja a párizsi Retromobile kiállítást úgy jellemeztem, hogy az az oldtimer-rendezvények királynője. A Retromobile a sokadik autókiállítás után is látványosnak hatott és tudott újat mutatni. Sőt példátlan módon emelte a tétet. A világrekorder-aspiráns Ferrari mellett 10 látványos gyári stand…..
Jack Johnson első feketeként tudott felülni a bokszvilág trónjára 1908-ban nehézsúlyú világbajnokként és ha már egyszer ott volt, hét évig le sem lehetett innen taszítani. Nem lehet azonban azt mondani, hogy minden energiáját lekötötte volna az ökölvívás. Mai szemmel nézve a kor igazi celebje volt.…..
Egyre szürreálisabb fordulatokat vesz a Juhász Péter Bekussoltatása-hadművelet, a tegnapi napon éppen a tragikomikum volt soron. Kezdődött ugye minden azzal, hogy A Tények riportere, Kunfalvi Nóra igyekezett kicsit tendenciózusra vágott riportjában Juhászra rábizonyítani, hogy lopcsalhazudik -…..
conmorientes 2016.03.21 14:33:49
@Ballib Cenzúrázók Réme 6:

Megírod te, csak magad sem érted, hol van a logikai bukfenc abban amit gondolsz és itt is szórsz ezerrel.
Ez pedig a "vélt igazság"
Nem hiszem hogy az egyszerű dolgokban az igazság osztható volna, te pedig azt véleménnyé ferdíted, ahogy az általad védettek is teszik. Ennél azonban Ők egy lépéssel előtted járnak, - bár ahogy látom ha tehetnéd te is megtennéd - ez az egy lépés pedig a szabályok lejtőre tételével való meghatározása.

Hogy értsd, nézzünk néhány egyszerű példát az általad felhozottakból.
1)
Nem az a kérdés hogy Orbán apuka megengedhet-e magának valamit, hanem az hogy fiacskájának hatalomgyakorlása mennyire átlátható az istenadta nép számára akinek segedelmével ebbe a magasságba emelkedett.
Ha ugyanis ennek a birtokocskának a tulajdonjoga, megszerzése, felújítása nem bűzlene legalább annyira, mint a kilencvenes évek végének bányakoncessziói, vagy a Tokaj hegyalja ügyek, vagy még jó néhány példát fel lehet hozni, akkor ez lehetne átlátható és nyilvános, a 300 hektár meg van akkora hogy ott nyugodtan lehessen pihenni a nép szolgálatának fáradtságát. Azt is be lehetne jelenteni, hogy időszakonként hétvégén szívességi lakáshasználatból ott héderel a családdal együtt. Ehhez képest semmi köze sincs hozzá, mert azt valaki aki véletlenül ugyancsak állami megbízással van kibélelve aputól bérli.

2) A fentiekkel egy megítélés alá esik a reflektorfényben vagyonnyilatkozatot tevők sora, amely szabályok pont arra alkalmasak mint a WC papír. Nem tudom te hogy vagy vele, de én nem tudtam volna valamiért kihagyni a jövedelem felsorolásomból nyomorult 970 milliócskát, igaz nem vagyok egy gázszerelő kvalitás. Stróman pedig az aki azért létezik hogy valakinek valamihez való közvetlen kapcsolatát elfedje, a hollywoodi rendezők még nem tudnak abból a sokkból kilépni, hogy ilyet egyszerűen nem lehet megcsinálni és lenyomni egy ország torkán, úgyhogy még ne várj a megfilmesítésre, a szatíra és tragikomédia keveréke mostanság annyira ugyanis nem piacképes.

Itt és most olyan nyilvánvalósággal néznek ezekben a kérdésben hülyének minket, hogy az vérlázító, és engem az mértéktelenül zavar ha ezt bármely értelmesen gondolkodó ember, és tekinthesselek téged annak, érthetetlen gát okán nem képes reálisan, azaz a valóságnak megfelelően megítélni.
conmorientes 2016.03.21 14:48:09
@dr. mesterseges szinezek:

Egyik szemem sír, a másik meg üveg....

Mert teljesen igazad van abban, hogy nekünk a rendszerváltáskor már felnőtt lakosságnak van egyéni és mérhetetlen felelősségünk a rendszer ilyetén való átalakulásában, holott az nagyon nem volt célunk, de a vértelen szabadság békés apátiájában egyszerűen elsiklottunk a lényeges kérdések felett, és ezekben nem fejtettünk ki megfelelő határozottságot. Azonban minden egyes eufemizmus amit a gyermekeink nevelésében megteszünk, ezt a felelősségünket relativizálja el, és hagyományozza egyben az azonos viselkedés modellt bennük. Ráadásul pont azt fogja mindez erősíteni egyszer, hogy itt ebben a medencében az iskola, képesség, munka, tisztesség tényleg lóf...t sem ér, és ezt az Ősök sem tárták fel számukra.
Nem hagyhatnánk rájuk esetleg ezzel ellentétes üzenetet ?
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az elmúlt két hétben az Ön kormánya még a leghűségesebb Fidesz hívek számára is visszatetsző, borzalmas tetteket hajtott végre. Eljött az idő, hogy szembenézzen eddigi teljesítményével és eljött az idő, hogy a magyarok újragondolják viszonyukat a hatalommal, és az…..
conmorientes 2016.03.04 13:44:11
@Rhonin:

Ezzel a gondolattal teljes mértékben egyetértek.
Kiegészítésként hozzá kívánnám azt is tenni, hogy:
1) Aki a továbbiakban bármilyen állami vezető (ide tartozik minden túlnyomó többségben állami tulajdonban álló, vagy más módon az állam által befolyásolt bármely szervezet) tisztséget szeretne viselni, annak a személyes felelősség vállalásának módját és mértékét, annak egyértelmű szankcióit csak minősített népszavazással megváltoztatható jogszabályban szükséges rögzíteni.
2) Mindannak aki tisztséget kíván viselni, szűkebb és tágabb körű családi környezetével együtt tételes vagyonvizsgálat alá kell vetnie magát, amelyet a tisztség megszűntével meg kell ismételni. Vállalnia kell hogy a vagyonvizsgálattal érintett kör tisztsége alatt a munkabéren kívül központi költségvetésből közvetlenül, vagy közvetve származó jövedelmet nem szerez, valamint hogy amennyiben ilyen mégis felmerül, azt a jogalap nélküli gazdagodás szabályai szerint visszafizeti, részesedését végrehajtás útján értékesíti.
conmorientes 2016.03.04 16:45:54
@Rhonin:

Nem szívesen értek veled egyet a formát illetően, mert a fejek gurulását követően olyan fejek is szoktak elgurulni akiknek semmi köze sincs ahhoz az okhoz amiért elválasztják a testüktől. Azonban be kell lássam, ebben a társadalomban és ebben a helyzetben már lehetetlen az az értelmes és jól felfogott érdekeket vér nélkül kísérő változást hozó társadalmi paktum amely mondjuk 1973-ban Spanyolországban, vagy 1989-ben itthon volt példa. Ráadásul azt is be kell látnom hogy ennek oka kizárólag az a pszichikai árokásás, hitépítés, gőg és értelmetlen harácsolás amivel csak ez a rezsim büszkélkedhet.
Mert épelméjű ember nem gondolja az elmúlt majd 6 év tapasztalataiból komolyan hogy ezek a fiúkák képesek és alkalmasak az önkorlátozás, az önkritika, a visszafogottság megvalósítására a társadalom széles rétege elégedettsége érdekében. Ugyanígy azt sem tudom elképzelni, hogy a rekvirálás útján kialakított gazdasági pozícióikról bármely mértékben is képesek lennének lemondani.
A legförtelmesebb indoka megszüntetésüknek és ezt még kimondani is szörnyű, hogy velük érdemben teljes képtelenség tárgyalni.
A Kettős Mérce mutat rá, hogy a sztálinista-rákosista módszereket csak nem lehet kiirtani a Nemzeti Hírtévéből (amit egy jogerős ítélet alapján akár Állami Nemi Szervnek ís hívhatunk, csak mondom). Pedig párszor már megütötte a bokáját a közmédia a hamisítások miatt: Lomnici Zotán kiretusálása után…..
conmorientes 2016.03.04 11:20:43
@Laetus:

Teljes mértékben igazad van !
Az Index főcímei gyakran engem is megzavarnak, van olyan is amikor kifejezetten idegesít hogy a feltupírozott cím aztán a tartalmat egyáltalán nem tükrözi.

De sajnos az életünket meghatározó lényeges kérdésekben a valóságot adja, mint az általad is felhozott címben. Ezzel szemben a lakájmédia amely milliárdjainkban fürdőzik pontosan olyan mélységekbe süllyed mint akiket kiszolgál.

Jó lenne ha az a majd egy-másfélmillió is megértené akik értelem helyett a hitüket használják információs pajzsnak, és ebben lehet hogy te is beleértendő vagy.