Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aehrenthal

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A portálunkhoz közel álló filmes csapat, a Tarr Béla Gregorián Dance Group legújabb alkotását nem véletlenül időzítették a nyári moziszezonra. A méltán ismeretlen Korcs-sorozat új epizódját közösségi finanszírozással sikerült tető alá hozni, a rajongók több mint…..
aehrenthal 2015.06.29 18:09:47
Május 31-én osztják ki az amerikai kritikusi díjakat, ezúttal nem a TCA, hanem Critics’ Choice néven, de ki érdekel, hogy hívják, ugye. A legtöbb jelölést az HBO kapta, 27-et, az FX 16-al a második. A CW-t a Jane the Virginnek köszönhetően szórták meg. Ha a sorozatokat nézzük,…..
Elegáns, öltönyös-nyakkendős úriemberek jelentek meg a kapuban és megindultak az udvar végében lévő lakás felé. A kis lakásban „gyönyörű porcelánszervízben” szolgálták fel a teát. Marosvásárhelyen emlékezik így a rokonok látogatására gyerekkorából Haller Béla, a…..
Hiába élveztem nagyon a negyedik évadot, egy évvel ezelőtt arról írtam, hogy félek, a Shamelesst is utoléri a Showtime-átok, vagyis feleslegesen hosszúra nyújtanak egy olyan sorozatot, aminek alapvetően nincs konkrét története, pontosabban a történetnek nincs egy konkrét…..
Meg még ketten a sorozat szereplői közül, írja egy angol tévés oldal, mi meg elhisszük, mert hinni akarunk ugye. David Duchovny és Gillian Anderson mellé Robert Patrick, Annabeth Gish és Mitch Pileggi is visszajön, akik közül Pileggi az első évadtól kezdve a sorozat…..
comment:com Hírek kávé mellé 2015.02.18 09:30:00
Conan O'Brien az első amerikai talkshow-műsorvezető, aki Kubában forgatott szegmenseket műsorához. Négy napot töltöttek el a szigetországban, ebben a videóban mesél a kalandról. Szereposztás: Whoopi Goldberg az ABC-nek forgó  Delores & Jermaine című pilotban alakít majd…..
Lady Sif, azaz Jaimie Alexander, A Nő Aki Reménytelenül Szerelmes Thorba, az idei pilotszezon legkeresettebb színésznője volt, kapott vagy húsz ajánlatot, és végül egy olyan forgatókönyv mellett döntött, amit Martin Gero írt, és Greg Berlanti lesz az alkotója. Az NBC-nél bekért…..
aehrenthal 2015.02.18 12:51:48
Március 1-jén mutatkozik be az AXN műsorán a Ryan Phillippe és Juliette Lewis főszereplésével készült Secrets & Lies, amiben egy Ben Crawford (Ryan Phillippe) nevű fickó a reggeli futás közben rábukkan a szomszéd kisfiú holtestére. Aztén persze ő lesz az első számú…..
aehrenthal 2015.02.05 15:07:55
Az előző részt ott hagytuk abba, hogy a csapatok a Szávánál álltak, várva a benyomulási parancsot, amely nem sokat váratott magára. Az általános megszállási terv szerint a XIII. hadtest nagy erőkkel a Bosna völgyén át Szarajevóba nyomul, a 7. gyalogos hadosztálynak Banja Lukán át Travnikban tűzték…..
aehrenthal 2014.07.30 21:14:04
@Titus Pullo Urbino: Szívesen elküldöm, bár lehet, hogy félreérthető voltam, ugyanis én az 1878-1918 közötti közjogi helyzetről írtam.
Ha ezek után is érdekel, akkor írd meg légy szíves, milyen e-mail címre küldhetem az infót. Bár, ha a keresőbe beírod, hogy BH közjogi helyzete 1878-1918, akkor jó eséllyel az én könyvem dobja ki.
aehrenthal 2014.07.30 23:05:06
aehrenthal 2014.07.31 16:25:38
@Titus Pullo Urbino: Csak idéztem.
Vendégszerzőnk, Kiss Ádám írása.Ha száz éve lett volna YouTube, akkor könnyen lehet, hogy a szarajevói merénylet is felkerült volna a népszerű Fail Compilationök közé, mivel ilyen rövid idő alatt ilyen sok baklövés nem hogy a merényletek, de talán a történelmi események…..
Nem és nem értem, hogyan lehetséges az, hogy ezt a sorozatot még nem mutatták be Magyarországon? Hiszen sokan egyenesen a Szívek szállodája (méltó) utódjának tartják, plusz ha van széria, amit a magyar nézői ízlésre szabtak, hát ez az. Ezt minden gúny és irónia nélkül…..
Tudtuk, hogy ez lesz, azt is megtippelhettük, ki nem éli túl, mégis megrázó volt a The Walking Dead legutóbbi epizódja, amivel a sorozat egyébként nem döntött nézettségi rekordot (12,8 millió), de elment vele téli szünetre. Februárban folytatás, addig is egy kicsit elemezzük a…..
„A 4K! a Dózsa-felkelés 500. évfordulójának jegyében indít toborzást. A 4K! szerint Dózsa népének szellemében szakítani kell a Magyarországot foglyul ejtő kiskirályokkal és oligarchapártokkal” – írja a párt honlapja. Nézzük, mi is volt ez a Dózsa-féle felkelés! A…..
aehrenthal 2013.10.22 15:41:26
@Urfang: Bocsáss meg, de nincs igazad. A keresztesek igenis menni akartak a törökre -épp az volt az egyik oka a lázadásnak, hogy a földesuraik visszaparancsolták őket.
Amikor a sorozat Coven alcímű (harmadik) évadjának nyitányában a vérrel bekent fejű Kathy Bates szemében felcsillant az őrület szikrája, majd egy frissen lenyakazott bika fejét ráhúzta az előtte láncra vert, félelmében szűkölő néger rabszolga fejére, már tudtam, hogy jó…..
A Bitten előzeteséhez különösebben nincs mit hozzáfűzni, van benne egy szőkenő, akit megharap egy farkasember így ő is az lesz, és persze vannak szabélyok, amiket a falka egyik tagja felrúg, és így az emberek jönnek vadászni, és lesz nagy rohanás belőle meg ezüstgolyó, esetleg…..
Nem szarral gurigáznak az amerikai konzervatív hírtelevíziózás fellegvárában:  Fox News új stúdiója valami embertelen jól néz ki, és minden szegletéről üvölt a modernitás és a high-tech. Na ja, enyhe költői túlzással élve csak a monitorok árából kijönne az Story Tv…..
Múlt hétvégén osztották ki a TCA Awards-ot, a tévékritikusok díját, aminek sokkal nagyobb jelentőséget nem szabad tulajdonítani, mint egy Aranyglóbusznak, bár van különbség: a TCA tagjai tudják, miről beszélnek, Návai Anikó és bandája meg kevés kivételtől eltekintve (nem a…..
Ludassy Mária 168 Órában megjelent interjúját olvasva régi ideológiai háborúk derengenek elő, amikor a jobboldaliak és konzervatívok minimum tehetségtelennek, de válogatott esetekben rögtön reakciós, tekintélyelvű antiszemitáknak voltak bélyegezve. Az ismert filozófus asszony…..
aehrenthal 2013.07.24 20:03:10
Ha 2013-ban szakkollégium viselheti Rajk László nevét, akkor miért ne lehetne 2013-ban Magyarországon Molnár Tamás Intézet?

rajk.uni-corvinus.hu/index.php/about-rajk

1970-ben "Rajk László nevének felvételére is a tragikus sorsú kommunista vezető a népi kollégiumok fejlesztésében játszott fontos szerepe miatt került sor."

Rajk László sorsa kétségtelenül tragikus, hiszen olyasmiért fizetett az életével, amit nem is követett el. De hogy ez megtörténhetett, ahhoz neki is volt némi köze. Elég érdekes, hogy a Rákosi-Kádár rendszer egyik fontos építője neve alatt ma még szk működhet Magyarországon. szakkollégium. Nem tartanám helyesnek, ha ezt "központilag", kézi vezérléssel megváltoztatnák, ugyanakkor, hogy a névváltoztatás 1990-óta sem sikerült, az talán jelent valamit.
Vendégposzt Szilárdtól Debrecenből Sokak szerint Itáliában készítik a legfinomabb csokoládékat. Tavaly jó sorsom úgy hozta, hogy egy kis időt ösztöndíjasként Bécsben tölthettem és ott volt szerencsém megízlelni a CioMod csokoládét. A CioMod vaníliás csokoládé egész…..
Ausztrália 1999-ben népszavazáson utasította el, hogy köztársasággá váljon, ám a republikánus mozgalom ismét megerősödni látszik. A kérdésről az Ausztrál Köztársasági Mozgalom egyik vezetőjével, David Morris-szal beszélgettünk, aki a kilencvenes évek elején diplomataként…..