Regisztráció Blogot indítok
Adatok
habanera

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Diétás bodzaszörp recept   Miért egészséges a bodza és a bodzaszörp? A bodzavirág csodaszer lehet bizonyos betegségekre A bodzavirág (gyógynövény-nevén: Sambuci flos)  C-vitamin tartalma duplája a citrusfélékének. Flavonodiokat (rutin, kvercetin, sambucin), szaponinokat, illóolajat,…..
"Steve Biddulph a milliós példányszámban elkelt Hogyan neveljük a lányokat? című sikerkönyv írója. Gyakorló pszichológus, aki frissen megjelent, interaktív könyvével az új nemzedék szüleihez szól - anyukákhoz és apukákhoz egyaránt." ..
habanera 2017.11.14 23:46:15
@Asszertív Szivi: Te tényleg ezt gondolod a mai nőnemű lényekről? Kár. Boldogtalan és csalódott lehetsz.
habanera 2017.11.14 23:47:40
@erkölcsi hulla: 1. ne hiszem, hogy nem érted mit jelent a szabadság és a vadság kiélése. Ez csak a fiúgyerekeknek jár még most is? A lány legyen szelíd, szolid, alázatos, csendes - biedemeier nosztalgia. 2. A nő attól lesz nő, hogy a családban legelőször az apa v. apafigura úgy viselkedik vele (udvarias, kedves, figyelmes, értékei a nőt benne). Ezt se én találtam ki. 3. A szexualitása akkor lesz boldog, ha már gyerekként megtanulja az anyától, hogyan kell boldognak lenni. Nem kell tiltásokkal frusztrálni. 4. Azt kellene megtanulnia a lánygyermeknek a családban, hogy nem kell folyvást nyavalyogni, panaszkodni, nagyon sok mindent meg lehet tenni a család többi tagjáért állandó elégedetlenség, morcosság, sértődés nélkül is. Így lesz esély arra, hogy felnőttként is el fogja bírni a munka és a család együttes terhét összeroppanás nélkül. 5. Nehéz úgy erősnek és szabadnak lenni, ha nincsenek hozzá társaik. A férfiak is segítik, támogatják egymást, ebben is rejlik szabadságuk és a neveltetésükben az erejük. A nők miért ne élhetnének ezzel? 6. Nem, ma a nők - legalábbis itt Magyarországon a legtöbb családban - nem szabadok, valóban rabszolgák. Mindaddig azok is maradnak, amíg a férfiak - tisztelet a kivételnek - csak követelnek a feleségektől, anyáktól, amíg nem természetes, hogy a család gondjait mindkettőjüknek viselniük kell, amíg a munkahelyeken a nők kevesebb fizetést kapnak, amíg a hivatkozási alap erre az, hogy sokat maradnak otthon a gyerekek betegségei miatt. És nem hiszem, hogy a kondizó nők olyan visszataszítóak volnának a férfiak számra, ahogy a soraidból kitűnik. Sőt. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon is vonzóak azok, akik adnak az egészségükre, a formájukra. Bár mindenki megtehetné, aki szeretné, lenne hozzá lehetősége. (Az ország lakosságának csak kb. 20%-a él a fővárosban, - 80%-nak mások a lehetőségei) Tudod a kondizástól még nem viselkedik egy nő sem férfiként - csak ha férfi módszerek szerint szeretne nőként érvényesülni. Minderre magad is rájöhettél volna, ha nem zsigerből utasítod el az egész témát. Már csak az a kérdés, hogy miért ragadtál le ennél a cikknél?
1.       Minket nem néznek homárnak, ha nyílt színen Labellózunk, sem akkor nem pussy-znak le, ha szoprán gügyögünk kölyökkutyákhoz 2.       Erekciós problémák. Nem kell részletezem, ugye? 3.       Egy férfi csak inkognitóban mehet herevasalásra, mialatt mi orrba-szájba plasztikáztathatunk, és az…..
Miközben az egész világ feszülten figyeli az Észak-Korea felől érkező híreket (már amennyi érkezik, ugye), van egy olyan kérdés is, ami nyilván nem a legfontosabb, de azért mégis érdekes: mi lesz a luxusiparral, ha tovább feszül (ne adj Isten, elpattan) a húr?..
A mai egy különleges vendégposzt lesz, egyenesen a férjem tollából. :) A leírás továbbra is teljesen szubjektív, nem garantálom, hogy mindenhol így zajlik egy nap. Na de nézzük, hogy hogyan is néz ez ki náluk, avagy következzen a svéd irodisták kisokosának 8 pontja : 1. Morogj valamit érkezéskor A…..
Irodalmi harsona A Hitler-szalonna 2017.06.21 08:54:12
Nem valami szépen csengő neve ellenére, egy roppant kellemes édesség volt. A név onnan ered, hogy II. világháború vége táján, mikor már komoly gondokat jelentett a lakosság és a hadsereg ellátása, valakinek az a zseniális ötlete támadt, hogy ezzel próbálják feldobni az étrendet. Állítólag Hitler…..
A mai ajánlóban három inspiráló könyvet szeretnék bemutatni, melyet véleményem szerint érdemes minden fiatal nőnek elolvasnia. (Sheryl Sandberg: Lean in, Elizabeth Gilbert: Big Magic, Lena Dunham: Nem olyan csaj)  ..
Több olyan élethelyzet is adódhat, amikor átmenetileg alacsony keretből kell megoldani a lakás berendezését. Ilyen lehet az első bútorozatlan albérlet, az első saját otthon, de az első összeköltözéskor sem fekteted egyből az addigi megtakarításaidat bútorokba (hiszen ki tudja, meddig tart a románc,…..
Ahogy azt korábban is megírtuk, három tévétől volt ajánlata a Mokka egykori műsorvezetőjének, hát az ATV mellett döntött, legalábbis ezt mondta a Frizbi mai felvételén, ha nem vágtak át minket az informátoraink. Ősszel kezd, ennyit tudunk, nem a reggeli műsorban ha minden igaz, hanem egy…..
Oké, a mosós kaland végére a kocsi tiszta, de rendszámmentes lett. Gondolom, ez előfordul néha. De vajon mit gondoltak a hely munkatársai, amikor azt javasolták, hogy este menjen vissza a sofőr? Hogy majd taxival megoldja az oda-visszautat? Vagy szó nélkül kifizeti a rendszám nélküli kocsikázás…..
habanera 2017.06.13 13:12:54
@Sáros Hilda: Te tényleg ennyire vagy csak empatikus? Mit nem értesz azon, hogy nem tud ide-oda autókázni a rendszámért, mert az autóban ott van a felesége, aki bármelyik percben szülhet és ott van a lánya is, akikkel neki nehézséget okoz esetleg távolabbról visszaautókáznia.
habanera 2017.06.13 13:17:35
@Reactor: Ugye az azért megvan, hogy a mosóban dolgozók mégis csak emberek és nem hasonlítgatjuk őket az apportírozó kutyához. Még akkor sem, ha belőlük teljesen hiányzik is a másik ember megértése, netán a segítési szándék. Téged is állatokhoz szoktak hasonlítani?
Nyár elején az egyik legszuperebb dolog, hogy nyílik a bodza, amiből isteni szörpöt lehet készíteni, ráadásul fillérekből. Ráadásul a szörpkészítés családi programnak sem utolsó. Szinte mindenkinek van egy családi tuti bodzaszörp-receptje, ha neked nincs, akkor ezt mindenképp érdemes…..
habanera 2017.05.30 15:07:20
@Lángharcos: Ha a fél liter vízhez 40 deka cukor kell, akkor a cukor kb. 60 deka eritritollal váltható ki. Azért eritritol, mert 0 kalóriát tartalmaz, nem okoz hasmenést és puffadást és a cukorbetegek bátran fogyaszthatják. A magam részéről 50 deka eritritolt és 1 kupaknyi Süssina folyékony édesítőt használok a szörphöz, így jobban hasonlít az íze a cukoréra. A legjobb persze, ha kóstolással győződsz meg arról, kellően édes-e a szörp.
Elvarázsolt Kastély Billog 2017.04.25 10:13:29
Mindenki retteg tőle. Mindenki próbálja elkerülni. Akire rányomják, annak végképp befellegzett. Ha Te, állampolgár mégis kacérkodnál a gondolattal, vajon milyen lehet, intő példaként szolgáljon Neked az alábbi történet...
Der Mensch Tracht und Gott Lacht. (Ember tervez, Isten nevet.) Ez a jiddis közmondás jutott eszembe, midőn elkezdtek csordogálni az információk arról, hogy Alföldi Róbert művész úr passiót rendez. Kockázatos dolog előre írni egy még be sem mutatott előadásról, az előjelekből azonban az látszik, hogy…..
Az Urbanista blog Facebook oldalán még 2015-ben jelent meg egy kérdés arról, hogy ismernek-e az olvasók az Astoriához hasonló olyan területet, aminek sajátos népi elnevezése van, de nem számít hivatalos közterületnek. Jobbnál jobb tippek érkeztek, ugyanakkor az is kiderült, hogy sokan félreértették…..
habanera 2017.04.03 11:03:30
@cardiobascuralis 3: Szeretném megjegyezni, hogy az Osztyapenko ty-vel helyes, mert a cirill betűs neveket kiejtés szerint kell átírni a magyar helyesírás szerint. Az eredeti írásmód szerint a "t" után "já" betű áll, ami a t-t lágyítja, így a magyar átírás és kiejtés is ty-vel helyes. Analógia: Putyin. Azt sem Putin-nak írjuk és ejtjük.
Jópár éve már, hogy megreformálta a Fidesz a hivatali ügyintézést, létrehozva a mindenféle iratok kiadására szolgáló kormányablakokat. Az új képződmények működéséről megoszlanak a vélemények, de összességében talán inkább pozitív, mint negatív a mérleg. A rendszer működésének azonban csodálatos…..
A kenyér teljesen megkerülhetetlen része a mindennapjainknak, nem véletlenül csempészte be magát számos közmondásunkba, szólnak róla versek, novellák, vagy éppen szerepel imádságainkban is - mindennapi kenyerünket, ugye. Most elárulunk pár érdekességet mindenki egyik nagy kedvenc…..
Aránylag sokat vásárolok online. Koncertjegyet neten, parkolást, miegymást SMS-ben. Ma ismét felkúrta az agyam a kényelmi díj. Igaz, a szolgáltató kiépített egy informatikai rendszert, bankkártyás fizetéssel satöbbivel, de ez azért (nagyon) jó neki, mert nem kell irodát fenntartania, ahol az…..