Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krogshöj

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma jelentette be a Legendary Pictures, hogy a japán Square Enixszel együttműködve digitális sorozatot forgatnak 2015 egyik legjobb játékából, a Life Is Strange-ből. Ugyan nincs kifejtve, de a digitális minden bizonnyal azt jelenti, hogy nem tévébe, hanem rögtön streamingre szánják. A bejelentés…..
A CBS tök érthetően nem akar kockáztatni, és szóltak a network tévék nézettségi listáját vezető The Big Bang Theory készítőinek, hogy még három évadot kérnek a mókából. Ez a második alkalom, hogy a sorozatot egyszerre nem egy, hanem 3 évadra rendeljék be, ami igen…..
A Breaking Bad szereplőgárdája megnyerte a SAG Awardsot a legjobb drámasorozat kategóriában, ezzel szépen kimaxolták az idén megnyerhető díjakat, hiszen mindet elvitték ebben a kategóriában, Bryan Cranston pedig a legjobb főszerepért gyűjtött be vagy öt szobrot hirtelen. Cranston,…..
Krogshöj 2014.01.23 07:48:04
Az HBO legújabb krimisorozata, ami itthon az amerikai vetítés után egy nappal, A törvény nevében címmel látható, 2,3 millió nézővel nyitott vasárnap, ezzel 2010 óta a legjobb sorozatnyitánynak számít: a Trónok harca 2,22 milliót hozott, a The Newsroom 2,14 milliót, a Veep 1,38…..
Krogshöj 2014.01.15 14:41:57
Gabriel Sherman újságíró hamarosan megjelenő, The Loudest Voice in the Room című könyvében azt állítja, hogy a Fox News nevű konzervatív amerikai hírcsatorna igazgatója, Roger Ailes szexet kért fizetésemelésért cserébe. Sherman azt állítja, hogy a könyvhöz 600 interjút…..
Krogshöj 2014.01.08 15:14:22
Egyre inkább úgy érzem, hogy a websorozat, ahogy az elmúlt tíz évben gondoltunk rá, igazából sosem fog elterjedni. Emlékeztetőül: a websorozat az az 5-20 perces epizódokból álló műfaj, amivel egyrészt a profi tévék próbálták megúszni, hogy igazi részeket kelljen felpakolniuk…..
Esküszöm, nem utazunk (hogy stílszerű legyek) mi szegény MTI-re, de hát folyamatosan külditek be a félrefordításaikat - mit tudunk tenni, kitesszük őket. Ez a ma délelőtti találat KL-től jött: szerintem ez brékinget…..
Krogshöj 2013.06.19 13:57:45
@Leiter Jakab: Az volt. :) Szeretem azt hinni, hogy fogalmazok elég jól ahhoz, hogy szmájli nélkül átjöjjön az irónia, de már többször megjártam. :)
Egy héttel ezelőtt még több ezren jelentették ki sértődötten, hogy a kedvenc karaktereiket kinyíró epizód után, egyszerűen nem fogják tovább nézni a Trónok harcát. Eközben a könyveket is olvasó, legkeményebb rajongók persze röhögtek a markukba, de a fenyegetőző nézőktől…..
Krogshöj 2013.06.11 19:58:59
@Lauvenburg: Én azt gondolom, hogy az általad említett bulvártémák növelése a címlapon nem hozna extra kattintásokat. Ugyanis ennek a portálnak a célközönsége nem azonos, teszem azt, a Blikk.hu célközönségével. Ott például nem látsz minden nap Trónok harca-hírt. Abba a csapdába esel, hogy azt gondolod, minden célközönségnél azonos témák hoznak magas kattintásszámot. Én például dolgoztam olyan portálnál, ahol azt kellett beírni a címekbe, hogy "Schumacher", mert arra jöttek az emberek. Aztán olyannál, ahol meg az "Orbán embere" címkét kellett minden, a Fidesszel a leglazább kapcsolatban álló emberre rásütni a címben, mert az gyűjtötte a klikkeket.

Hogy a konkrét példához visszatérjünk, én speciel rakattintok minden Trónok harca-hírre, de nem kattintanák rá az általad jelzett témákra. És a jelek szerint még vagyunk egy páran ezzel így. Ezért nem értem, miért gondolod, hogy az ilyen témáknak köszönhetően bizonyosan nőne a kattintásszám. A helyedben levonnám a következtetést, hogy e portálokon a lakosság egészéhez képest felülreprezentált a Trónok harca-rajongók száma. Ergo kattintás, ergo címlap, satöbbi.
hogyvolt Trónok harca 3x10 - Mhysa 2013.06.11 07:04:15
Az Ikreknél A Vörös Nász utáni percekkel nyitunk, Roose Bolton sztoikus ábrázattal nézi a várfalról, ahogy odalent irtják a Stark katonákat, remélem majd akkor is ilyen feje lesz, amikor az északiak cserébe kibelezik valamikor, mert ugye "az észak nem felejt." A mayhem képei elég…..
Krogshöj 2013.06.11 14:19:47
@bknn: Nem, csak az eredményét látjuk, és visszaemlékezik a kínzásra. A könyvben már eleve Reekként tűnik fel, amivé ugye ebben az évadban vált.

Egyébként bármilyen jó lett volna az ASOS epilógusa (ez így csak nem spoileres) zárójelenetnek tematikailag a Mhysa-jelenet után, annyira meg lehet indokolni a későbbre halasztását is, hiszen jó soká lenne folyománya. A könyvbe is jó soká van.

Én nagyon elfogult lehetek a sorozattal szemben, mert a sokat kritizált részek is nagyon bejöttek, mindenekelőtt ez az évadzáró, meg a Martin által írt hetedik. Én nagyon élvezem a sokak által talán unalmasnak tartott dialógusokat is.
Az Ikreknél I. Azzal kezdünk, hogy Robb és a muter egy térképasztal felett görnyednek, ami ugyan Stannisé nyomába sem érhet, de az ugye egy fix cucc, ez meg mobil, mozgatható, utazás közbeni babázásra is használható darab, szóval egál az állás. A terepasztalhoz tartozik egy…..
Krogshöj 2013.06.04 11:48:00
@sixx: Te kezdted el szidni Martint Talisa megölése miatt. Ami tévedés, hiszen Robbné a könyvben nincs is ott az esküvőn, ezt csak ki lehet javítani, nem?
Krogshöj 2013.06.04 13:41:15
Ami korábban történt, az itt elolvasható, a mostani részről elöljáróban csak annyit, hogy ez a jelentőségteljes pillantások epizódja volt, Tyrion, Tywin, Cersei, Shae, Sansa, Arya, Stannis és Dany is nézett olyanokat, hogy csak lestünk, a Ser Davost alakító Liam Cunningham pedig…..
A Twitteren a legtöbben Dany-ről és a keleti kontinensen kódorgó nyolcezer fős seregéről (plusz három gyereksárkény, pár haszontalan barbár és két, állandóan izzadt lovag) beszélnek, írja a Buzzfeed. Van nekik szép grafikájuk is, el is loptuk, tessék: Ja, természetesen…..
Krogshöj 2013.05.16 15:02:46
@spontan: asszem, a nézők is eljutnak hamarosan erre a pontra. A tévében csak Astapor után vagyunk, és sokan már most azt kérdezgetik, miért nem Westerosba megy a heréltekkel, mit szórakozik Yunkaiban.
Lassan már visszafele vágjuk a centit a Trónok harca új évadában, már csak három rész, és finálé sajnos, de addig is itt van nekünk az évad első (és egyben utolsó) olyan része, ami maga George RR Martin írt, hátha fasza lesz. Az eddig történtekről itt lehet bővebben…..
Elég sűrű epizódunk volt, szóval nem tekintünk vissza, hanem egyből a lecsóba csapunk, megtartva a helyszínekre bontott struktúrát, ahogy szoktuk. A korábbi részek itt érhetők el, ha valakinek averziói lennének a tagekre klikkolgatással szemben. A Falon túl Samu és Szegfű a…..
Újabb politikus száll hadba a kommentelőkkel: ezúttal Lázár János tett feljelentést a délmagyar.hu egyik híréhez érkezett hozzászólások miatt. A Cink szerint már hét hozzászólót hallgattak ki gyanúsítottként, de nem kizárt, hogy további embereket is meggyanúsítanak…..
Véget ért, és a várakozásoknak megfelelően az utolsó részre is rekordnézettséget hozott a The Walking Dead harmadik évada, pedig ha szigorúan csak azt nézzük, mennyire volt jó a 16. rész, akkor nyilvánvaló, hogy a 12,4 milliós nézettség csak a sorozat nevének és (rövid)…..
Na aszongya, észak, hideg, Ned Stark, fattyú, farkas, Fal, Mások, király, segítő, ne már, vérfertőzés, miafasz, lelök, béna gyerek, Hodor, törpe, Joffrey, pofon, Sansa, hiszti, Arya, kardozás Daenerys, barbárok, aranykorona, Robb Stark, hadvezér, Jamie Lannister, dél, meleg,…..
Krogshöj 2013.04.02 16:43:49
@fran7: Én nagyon utáltam Tywint, amikor ezt a jelenetet olvastam (persze Tyrion szemszögéből), és alapvetően most sem volt változott a véleményem. Kicsit képmutató, hogy a fiának azt mondja, csak a színészek várnak tapsikolást a teljesítményükért, de ő azért lóháton vonul a trónterembe, hogy a Város Megmentőjeként nyalják körbe. És persze más szempontból is képmutató, de ezt hagyjuk. Alapvetően Tywin Lannister apaként csődöt mondott, és szerintem ezt vetíti ki. Már ha van értelme kitalált szereplőket pszichoanalizálni... :)
Krogshöj 2013.04.03 15:55:09
@Anak: a mondat azt jelenti valyriai nyelven, hogy mindenkinek szolgálnia kell (all men must serve). Sam nem tudta ellátni a kötelességét, Jon és Barristan új urat szolgál, Tyrion jutalmat kér a városnak tett szolgálatáért, a harrenhali északi foglyok pedig az életükkel fizettek, amiért királyukat szolgálták.
A comment:com már régóta feladatának tekinti, hogy a közmédiában dolgozók munkáját szerény lehetőségeihez mérten segítse, hiszen a mi alkalmazottainkról van szó, és milyen főnök az, aki csak kiröhögi a bénázó szakmunkást,  és nem mutatja meg neki, mit kúrt el és azt…..
A sorozat harmadik évados premierjén kapta el az MTV a szereplőket, hogy ugyan, dúdoljanak már pár solt el a főcímdalból. Ez lett belőle. ..
Krogshöj 2013.03.22 16:38:58
A Princess Bride című film egyik jelenetébe tökéletesen beilleszthező az első TH-évad története, meg is csinélta valaki. Grat, frankó lett. ..
Krogshöj 2013.03.19 17:30:26
@dm996: @queensryche: Én nem értek egyet azzal, hogy ha nem jön be a fantasy setting, akkor felesleges nézned. Nekem például sohasem jött be, a Trónok harca első epizódját csak a hype miatt néztem meg, és ha valami megragadott benne, az talán épp a realizmus volt. A világ és a karakterek realizmusa. Itt a gonosz és a jó küzdelme nem ronda orkok és szép hősök között zajlik, hanem a szereplők lelkében, pont, mint a mi világunkban. És ez olyan világ, ahol bár nagyon létezik természetfölötti, az nem banális jelenség, mindennapi, hanem misztikus, ritka jelenség, amiben maguk a világ szereplői sem hisznek. Az első évadban például ha az első és az utolsó jelenetet leszámítva talán egyetlen természetfölötti jelenség sincs, csupán egy kegyetlen, nyers feudális világ hús-vér szereplőkkel és egy Rózsák háborúja-szerű drámával. Kétségtelenül vannak hibái a sorozatnak, de fantasy setting ide vagy oda, ez a sorozat a mozgóképes történetmesélés magas szintjét képviseli.
Krogshöj 2013.03.20 17:33:45
@dm996: Igen, persze ez is érthető, nem vagyunk egyformák. Engem nem érdekel a setting, mindig a történet a lényeg. Sajnos nagyon kevés dráma van, amely egy szezonnál tovább tud konstans magas minőséget nyújtani, ezért szerintem meg kell becsülni azokat, amelyek igen, settingtől függetlenül. :)
Sárkányok, királyok, kis pöcsfej, zsivány törpe, kardozás, vér, szex, halál, hubazmeg. Ez lesz a Trónok harca harmadik évada. Március 31-től.   ..
Krogshöj 2013.03.20 17:22:30
@vágtázó halottkém: Szerintem a legtöbben már rég látták a sorozat YouTube csatornáján vagy a WinterisComing.net-en, azért nincs komment.
Mai hír, hogy John Riccitiello, az Electronic Arts CEO-ja távozik a cégtől. Aki követte kicsit is az EA sorsát az elmúlt években, azt nem lepte meg a döntés, már gazdasági elemzői blogok is pedzegették, hogy Riccitiellót ki kellene rúgni. Pedig amikor 2007-ben kinevezték,…..