Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ördög_ (törölt)

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mozgóképszínházakat barbár hordaként lerohanó mozicsürhe elemi egysége a mozitahó.  Ők azok, akiktől a kifinomult, arisztokratikus, minden vonásukban nemesi, általában háromnevű urak nem élvezhetik kedvükre a filmművészetet. Íme egy klasszikus mozitahó…..
A kínaitanulásos poszt után újabb anyagot kaptok oldalazó gnóm bloggertársunktól. Legutóbbi cikkeikből főleg az egyétek meg a szaromat! nyerte el tetszésemet, ami amúgy többek között a pendrive-okra kivetett jogdíjakról szól. Na de zúzzunk. Bár ő metalnak írja, én azért…..
ördög_ (törölt) 2010.01.10 15:39:10
@El Topo (Sgt. Elias): Nálad a pont.
Magyaridióta Anyaszomorítók 2009.12.03 09:40:00
Aki világéletében utálta vagy lenézte az iwiw-et, az jelen poszt elolvasása helyett nézzen meg egy japán csajt, esküszöm, jobban jár. A magam fajta nem igazán testesíti meg az iwiw tulajdonosainak célcsoportját, mert ottani jelenlétem kizárólag arról szól, hogy egy helyen tudjam…..
ördög_ (törölt) 2009.12.03 20:38:52
@Szpájk: szórakoztatsz :D
ördög_ (törölt) 2009.12.03 20:46:25
@Szpájk: sikítok.
ördög_ (törölt) 2009.12.03 20:52:54
@Szpájk: most nagyon jólesik, köszönöm az ötletet.
Tegnap még úgy volt, hogy várjuk a döntést, és akár kizárhatják a két országos frekvenciára július végén kiírt pályázatban befutóként álló FM1-et és Adveniot. Kisebb politikai kitérőként a háttérsztori, hogy tavaly az új médiatörvényben kitalálta az Országgyűlés,…..
ördög_ (törölt) 2009.10.28 21:55:29
@David.HDcopy: zenék mindenképpen jobbak, de szerintem oda nem engedik be Balázsékat.
ördög_ (törölt) 2009.10.29 00:00:21
@idelle: persze, hogy nem könnyű, de akinek nem megy, az ne csinálja.
ördög_ (törölt) 2009.10.29 00:01:14
@fedélzeti kompót: remek hangod van :D
Kedves Szerkesztők!   Lassan 4 hónapja keresek állást, szerencsére (?) van munkahelyem, de váltani szeretnék. Mindenkitől hallom, illetve a saját bőrömön is tapasztalom, hogy mennyire rossz a helyzet. Eddig csak olyan interjún voltam a 3 hónap alatt, ahová ismerősökön…..
ördög_ (törölt) 2009.10.27 20:54:46
@_Molly: a központi bérezésnek van egy hátránya is: vannak helyek, ahol ugyanabban a munkakörben a fővárosban pl. garantáltan a többszörösét kell ledolgoznod ugyanazért a fizetésért, amivel Bivalybasznádon a valagad vakarod és a napi melódat félóra alatt elvégzed, olyan kevés. Évekig dolgoztam úgy közszférában, hogy a napi munkaidőm rendszeresen 14-16 óra volt (persze, nem hivatalosan, mert túlóra nem volt elismerve), hétvégén min. egyik nap teljesen a hazavitt munkával telt és a szabadságom jó része csak papíron létezett. Közben a vidéki társszerveket - ha kellett valami infó - délután kettő után szinte lehetetlen volt elérni.

Valóban rohadtul meg van kötve az is, hogy mellette milyen típusú munkát vállalhatsz esetleg (összeférhetetlenségi szabályok), teljesítményalapú bérezést felejtsd el...

Szóval el vagy te tévedve, mint Jancsi és Juliska az erdőben...
Köszönjük a leveleket, amiket küldtetek, és továbbra is bátorítanánk mindenkit, hogy a írja meg nekünk akár a véleményét valamely iskolai dologgal kapcsolatban, avagy osszon meg velünk egy konkrét esetet, ami rávilágít az iskolai problémákra. Ezúttal Endo tisztelt meg…..
ördög_ (törölt) 2009.10.11 22:22:28
@lyesmith: hát, fene tudja, én nem láttam kárát annak, hogy humán irányú pályaválasztásom ellenére tanultam reál tárgyakat is gimnáziumi szinten, a faktrendszer nem tudom, most létezik-e, nálunk működött.

Nyomni kell a humánt is, nemcsak a reált. Egyrészt műveltség miatt (most nem a költők születési idejéről beszélek, nemcsak az volt irodalomórán), majd a faktválasztásnál eldönti az ember, merre tovább és azt tanulja emelt óraszámban.

Valahogy nem hiszem, hogy ezt a vállalkozás-dolgot kéne tizenévesek között agyonmantrázni.
ördög_ (törölt) 2009.10.11 23:21:59
@bm613: fene tudja, abban a városban, ahol én jártam középiskolába, messze jobban nyomatják a reál tárgyakat, ami amúgy az azokat tanító tanárok színvonalán is meglátszik...mármint jobbak a reálos tanárok. Bár régen jártam már középiskolába, úgy hallottam, még mindig ugyanez a helyzet "odahaza".

Abból a gimiből, ahová én jártam, nagyobb arányban és nagyobb sikerrel felvételiztek reál irányú egyetemekre, főiskolákra.

Szerintem ezt intézménye válogatja amúgy...
ördög_ (törölt) 2009.10.11 23:37:05
@bm613: teljesen átlaggimi voltunk, csak a humán részt leszarták :(
Mindegy, szóval annyira erős volt a reál, hogy még alapvetően humános diákok között is volt, aki felmérte, hogy reálból nagyobb esélye van felvételizni és arrafelé mozdult. Humános tanárok között volt olyan, akivel 3. év végén még épphogy elkezdtük a 3. éves anyagot, reálból ez egész egyszerűen megengedhetetlen volt.

Alapvetően azonban egyetértünk abban, hogy a reált nagyon is kell nyomatni, mert egészen másféle tanítást és tanulást igényel, fontosabb a szerepe a tanárnak az anyag megértetésében.
Tanulságos esszé következik két családról, akik képtelenek világosan kommunikálni egymással a gyermekeik érdekében. Ez az érzelmi kötélhúzás két igen fiatal szerelmesnek okozott életre szóló törést, visszavonhatatlanul rossz emléket. A szerelem a legerősebb méreg: a fiút…..
Miután a Borfesztiválon végigkóstoltuk a Lisicza teljes szortimentjét oda-vissza, lesétáltunk a várból és átballagtunk a Lánchídon Pestre. Lehet, hogy már korábban többször elmentünk mellette, de most egy kis pécsi cirfandlival élesített szemünkkel kiszúrtuk, hogy egy lakat…..
Húszezer forintos pénzbírság lesz a vége, ha a tilalom és az erőteljes rendőri felügyelet ellenére valaki mégis arra ragadtatja magát, hogy a lezárt Margit híd járdáján felül kerékpárjára.   A bringaúttábla eltűnt. Hétfő óta minden nap folyamatosan este 20-21 óráig…..
ördög_ (törölt) 2009.09.17 00:47:24
@vízfejű bikfic: miért ne mehetne a gyalogos át a hídon a járdán? Bármilyen fura, a járda elsősorban a gyalogosok közlekedését szolgálja...én például szeretek hazafelé tempósan gyalogolni, ha van egy kis időm, mert egész nap ülök. Mindennap arra járok, ott jelenleg tényleg nem lehet normálisan biciklizni, még gyalogosként is rossz kerülgetni a nálam lassabban haladókat. Nagyon keskeny az a járda és sokat elvesznek belőle a villanyoszlopok, meg a kerítés széles talpazata, azokat is kerülgetni kell.

Most tényleg trendi a bringázás, természetesen - mint minden - ez is túlzásba csapott át, lassan már a járdáról is lezavarnák a gyalogosokat (mellesleg én is bringázok olykor). Én is azt látom, hogy elszaladt velük a ló kicsit.
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT. Kedves Munkahelyi Terror!Összefutottam egy régi ismerőssel, aki most egy nagy közüzemi szolgáltató telefonos…..
ördög_ (törölt) 2009.09.03 16:44:15
@Asmtrong429: a gyereknevelés semmittevés :D remélem, nincs kölked és nem is lesz, mert kurvára rányaszik a nézeteidre a szerencsétlen.
Az internet arctalanságot ígér, amit sokan ki is használnak. A kérdés az, hogy megéri-e? Ugyanis, ha találkára kerül a sor, akkor a nyers valóság mindent elárul. Még azt is, hogy az illető fiú-e vagy lány…   Ennyi pompás történet után, gondoltam, megosztom én is az…..
A terézvárosiakat állítólag idegesíti, hogy zaj van lent az utcákon. Senki mást nem. Nos, ha megállapodást akarnak, lehet megoldás. Nekik ugyanis, ahogy ők mondják, nem konkrétan azzal van a bajuk, hogy ott van egy csomó ember, hanem azzal, hogy zajonganak.Úgyhogy javaslatom a…..
ördög_ (törölt) 2009.09.02 22:57:55
@Josephine B.: pontosan erre utaltunk többen. Kurva jók az előnyök, de a hátrányokból nem kérnek :S
ördög_ (törölt) 2009.09.02 23:40:30
@Kyletroy: pontosan, nem egyszer láttam ezt (pl. Szimpla).
bodoky Mi jövünk, ők mennek 2009.08.28 02:01:00
A kormányzati hatalom közeledtét ünnepelte a Fidesz a Polgárok Házában. A  régi harcostársak hűségesküt tettek Orbánnak, és elvárásokat is megfogalmaztak számára. >>> Az eredeti verziót itt lehet olvasni >>> Ez jelent meg belőle az…..
ördög_ (törölt) 2009.08.28 17:43:08
@aesculus: az általam ismert nyugdíjasok kb. 85%-a a fideszre szavaz...
Modorosblog A Balek 2009.08.23 17:30:00
Nem szeretem azt a szót, hogy "balek", kicsit ódivatú és modoros is... eredetileg a Vesztesen gondolkoztam, de talán mégis ez fejezi ki legjobban a ma tárgyalt emberfajtát, aki az Ingyenélő tökéletes párja (a lúzer műszó nálam tiltólistán van). A Balek sosem tud…..
ördög_ (törölt) 2009.08.27 17:49:27
@LyukasBogrács: ki milyen típusra hajt, ugyebár...
A Dzsúúúsz legyen Veletek! Amikor a gyorsétterem vezetése rájött, hogy a védettség okán nem rúghatják ki olvasónk férjét, "lefokozták". Sziasztok! A férjem egy gyorsétterem lánncnál dolgozik, az eredeti szerződésén étteremvezető (tréning) szerepel. Megkapta a…..
ördög_ (törölt) 2009.08.20 11:25:30
@a_tom: ott a pont.
Miért gondolják úgy munkáltatók, hogy a GYES-ről visszatérő anyukák képtelenek felvenni a munka ritmusát és értéktelenebbek, mint gyermektelen társaik?Mertem venni magamnak a bátorságot, hogy ikergyerekeimmel 3! (három!) évig itthon maradtam "kismamaként"... rühellem…..
ördög_ (törölt) 2009.08.15 14:12:09
@kisbalas: szóval sem mondtam, hogy könnyen menne. Olvassál, légyszíves és ha megérted, mire reagáltam a kommenttel, akkor már tuti vagy.
ördög_ (törölt) 2009.08.15 14:36:50
@kisbalas: bocs, lehet :D Most keltem fel (Sziget)
Olvasónk kénytelen állandóan túlórázni, hogy el tudja végezni a rá bízott feladatokat, cserébe egyetlen fillért sem kap a munkáltatótól.Továbbra is várom az ötleteket, javaslatokat az álláshirdetésekkel kapcsolatbanKedves Terror Blogozók, Egy pozitív élményemet szeretném…..
ördög_ (törölt) 2009.08.13 12:41:36
Pilu BKV-komédia, újabb epizód 2009.07.25 09:15:00
 Végkielégítést az kap(hat), akit munkáltatója rendes felmondással elbocsát, vagy közös megegyezéssel bontják fel munkaszerződését. A végkielégítés kifizetés utáni (tovább) újrafoglalkoztatás miért ütközne jogi akadályba? Ha én, mint munkaadó vagyok olyan hülye,…..
ördög_ (törölt) 2009.07.25 14:44:42
@kovi1970: "Csak az ezerszeresét zsebretevő állami alkalmazottak hozzák azokat a törvényeket"

Ez mekkora már :D
Budapesttel az utóbbi időben egyre több problémája van az itt élők egy részének. Minden nyáron dübörög a Sziget, egyesek este 10 után szórakozni merészelnek a belvárosban, egyre több utcát bontanak fel hogy aztán átadják őket a rohadék bringásoknak és a gyalogosoknak,…..
ördög_ (törölt) 2009.07.25 00:18:44
@burleszk: még többet dolgozik...hm...nem mindenki teheti meg, mert már most annyit dolgozik, hogy mellé nem tud mást vállalni (vagy esetleg jogszabály szerint összeférhetetlen más munkát vállalnia).
ördög_ (törölt) 2009.07.25 00:34:02
@lápi lidérc: Jó, mondjuk Vegas akkor is hidegen hagyna, ha ötösöm lenne a lottón, de ha maradunk Budapesten, nem élne meg kinn egy vigalmi negyed a város szélén. Aki drága helyen akar szórakozni, most is megteheti, vannak Budán is iszonyú drága helyek, más kérdés, hogy szerintem a belvárosi kocsmáknak ezerszer jobb a hangulata, én akkor is inkább oda megyek, ha megengedhetném magamnak a budai helyeket. Az emberek nagy része szereti a belvárost és könnyebben meg is közelíti.
ördög_ (törölt) 2009.07.25 10:45:46
@S. Annyi: ezt senki nem írta, de látom, a szövegértéssel komoly gondjaid vannak...
Közelmúltban volt a Tisza folyón a kérészek csodálatos látványát nyújtó nászrajzása a köznyelvi „Tiszavirágzás”. Mivel ifjúságom jelentős részét ennek a víznek partján töltöttem, való szépségében is volt részem megtapasztalni e páratlan természeti…..
Egy meleg férfi kalandja egy ön- és közveszélyes nővel. A kép innen Sziasztok! Olvastam a blogot, és nekem is teljesen szokásos párkapcsolataim és szakításaim voltak nagyjából - azzal a különbséggel, hogy meleg vagyok, és én férfiként férfiakkal jártam így, ezért nem is…..
ördög_ (törölt) 2009.07.15 08:33:04
A vidéki életet nem muszáj szeretni, de mindig is visszataszító, amikor valaki úgy állítja be a helyzetet, mintha csupa elmaradott, buta, fejlődésképtelen ember lakna a Budapest vége tábla rosszabb oldalán. Különösen akkor az, ha ezt pont egy vidékitől halljuk, aki erre az…..
2005-ben még személyesen Szikora Robi vezette a Tiszta Lelkek Seregét az ördögi, gonosz amerikai metálénekes, Marilyn Manson ellen, sajnos idén már Robi nem vállalta, így a Győri Egyházmegye csapott le a remek lehetőségre. Manson ugyanis szombaton Sopronban, a Volt fesztiválon…..
Az Exit fesztivál 2000-ben még a Milosevicsi diktatúra valamiféle ellensúlyozására jött létre, hogy legyen valami más is. Aztán hét év alatt, azaz 2007-re, kis helyi megmozdulásból az „Európa legjobb fesztiválja" címig jutott, de ez nem volt egyszerű menet. Nemcsak…..
ördög_ (törölt) 2009.06.22 20:32:24
@vtbxx: én is a metált hiányolom, azt elsorvasztották, nem annyira népszerű a francia, holland, stb. fiatalok között, már nem divat.

Mert már sajnos nem mi vagyunk a célközönség, hanem ők. Az is felháborító, hogy a magyar előadókat kinyaszták a messzi prérire, azzal az indokkal, hogy a külföldiek nem tudnak mit kezdeni velük...hát én meg a lilielennnel nem tudok, nagy ügy...megnézném, mikor raknának ki a fenébe egy francia feszten egy francia zenekart...