Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lee&a

0 bejegyzést írt és 425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol kezdjem? Először is aggódom a nagy kutyáért, jobban vérzik, mint eddig. Kapott vérzéscsillapítót, viszont szeretném most már valóban, mi a baja, remélem holnap elérek valamit a dokiknál. Én is vérzek, újra. Semmi bajom nem volt, tudom, hülye vagyok, összeraktam a kupi…..
Volt már szó a szaúdi nők helyzetéről, illetve inkább csak érintőlegesen, hiszen valójában ebbe nem könnyű belelátni. Na, amit nemrég hallottam azt hiszem kicsit betekintést nyújt abba, milyen, amikor a vallás és az államhatalom nincs elválasztva. Meséli egy szaudiban…..
Ez nem arról szól, hogy milyen ünnep a Ramadán, nyilván meg lehet élni így is meg úgy is. Mint nálunk a karácsony: van akinek shopping,  van akinek meg tényleg  ünnep. Ez inkább arról szól, hogy a napi életben, mint idegent,  milyen hatások is érnek Ramadán…..
Michael O'Hare a scifi-sorozat első évadában Jeffrey Sinclair parancsnokot alakította, majd kiszállt belőle - állítólag közös megegyezéssel. O'Hare a készítők kedvéért a második és harmadik évadban is megjelent, hogy karaktere elvarratlan szálait feloldja. A színész a…..
A sorozat rajongóinak musthave ez a 2013-ra szóló falinaptár. És nem csak a színészek beállított képei vannak a naptárban, persze ez sem hiányozhat, hanem már a sorozatban szereplő és ahhoz kapcsolódó híressé vált szólás, kütyü. Tíz dollárért lehet megrendelni az…..
Lee&a 2012.09.30 11:48:28
Az, hogy indiai, ez elég tág meghatározás, lévén, hogy egy egymilliárdos országról beszélünk. Akik itt vannak azok többnyire Nyugat Indiából Pakisztánból származnak (ez szubjektív tapasztalat, ha van valakinek statisztika, köszönöm) Szóval a tipikus indiai, csendes, barna…..
Lee&a 2012.06.26 10:17:59
Lee&a 2012.07.04 11:49:16
@pszichonauta: Az életfelfogásuk más, igazán furán intézik az ügyeiket. Nekem minden indiai és arab barátom le szokott azon döbbenni, hogy mit idegeskedek dolgokon, mert szerintük ez fölösleges. Van, aki 5 éve európában él és még mindig nem érti, hogy az emberek itt miért feszültek (oké, apuci küldi neki az ellátmányt otthonról, neki csak elkölteni kell a pénzt).
Én sosem értettem meg, hogyan lehet így lógni a világban, szentül hinni abban, hogy minden alakul ( és ezzel a felfogással sok-sok gyerkőcöt bevállalni) és nem is tudják elmagyarázni, mert nekik ez a természetes és ők meg engem nem értenek :S
Mi az oka annak, hogy a mecsetek a körülvevő házakra, utcákra 45 fokban elfordítva épülnek? Egy ideje tudatosan figyelem amerre járok, földről, repülőről:  Kuwait, Emirátusok, Szaud Arábia,- mindenhol így van, tehát ebben valami koncepció van, gondolom valami vallási oka…..
Modern bevásárlóközpont   Óvatosan a rossz irányból behajtással Bevásárlóközpont á lá 80-as évek Utcakép   ..
A külföldre költözésnek mindenki esetében más az oka, azért én azt gondolom, hogy két kategóriát mindenképp fel lehet állítani. Az egyik a szerelem/ házasság a másik a karrier/ pénz vonal. Van még a kalandvágy kategória, de az előbb utóbb beleolvad valamelyikbe, mert ahogy az…..
Dubai másképp... Napi agyhalál 2012.05.29 13:52:00
Eddig sem voltam elszállva az itteniek ügyintézési készségétől, de ilyet még nem pipáltam.Felhív a qatari DHL,hogy ott van két konténerünk, de ahhoz, hogy behozzák Dubaiba, kell az eredeti Clearing Letter tőlünk. Semmi gond, emberét küldi másnap az irodába érte, én addigra…..
Beszélgettem egy barátommal, azt mondja: Nem mennék Dubaiba, mert mindig csak a nehézségeket hallom tőled (olvasom a blogon) Lehet. Ennek két oka van... Az egyik, hogy annak, hogy hihetetlen kényelmes és jó itt az élet, annak nincs hírértéke. Te sem néznéd meg a …..
Lee&a 2012.05.29 11:20:11
@Dubaimaskepp:
Köszönöm szépen! :)

Olvastam az egész blogod egyébként. ;)

Én a vallási sajátosságok érvényesülése alatt arra gondoltam, hogy tapasztaltad-e Te is ott, hogy a muszlimok nem fúrnak és valahogy "hiányzik" belőlük a rosszindulat. A munkamoráljukat ismerem ;)

Engem a dolgok szakrális része érdekelne nagyon.

Írtad, hogy nem szeretnél felismerhetővé válni, úgyhogy akkor csak egy gyors kérdés:
Van esetleg muszlim munkatársad? ( mert ha igen, akkor lenne egy csomó kérdésem, érdekelnének a "megfigyeléseid" ) :o)
Lee&a 2012.05.29 14:02:26
@Dubaimaskepp: Nos, a vallás és a kultúra elválaszthatatlanok egymástól, ha egy vallásos ember életvitelét nézed (nem azét, aki vallásosnak címkézi magát, hanem azét, aki tényleg a szabályok szerint él).
A muszlimok alatt pedig én az igaz, hithű muszlimot értem. Belőlük nagyon kevés van és eddigi tapasztalataim alapján igaz rájuk az állításom.

A szakralitás lényege pont az, hogy eredendően jó dolgokat akar az ember cselekedni.

Nem akarok senkinek semmit tulajdonítani, én ezt a dolgot kutatom, ezért érdekelt volna a véleményed...ennek kinyilvánításához a vallás ismerete nem szükséges, csak a nyitottság. :)

Ha esetleg igaz muszlimmal találkozol és eszedbe jut a kérdésem és válaszolnál rá, akkor szívesen olvasnám a véleményed. Nagy általánosítással az igaz muszlim az, aki nem iszik, csak a házastársával szexel és csakis a házasságkötés után, aki tartja a ramadant és rendesen imádkozik...valamint jóindulatú. :)

Továbbra is lelkes olvasód leszek, a nem témába vágó kommentekkel pedig visszafogom magam, hogy ne beszéljünk el egymás mellett :)

Köszönöm a válaszaid, ez is tanulságos! :)
Lee&a 2012.05.29 14:55:32
@Dubaimaskepp:
Oké, akkor szőrszálhasogassunk ;)
Az, hogy senkivel nem szexel házasság előtt, az magába foglalja azt is, hogy férfival sem. A homoszexualitás amúgy is tilos.

És az nem igaz muszlim, aki iszik, vagy nem imádkozik, vagy megszegi a ramadant, vagy megcsalja a feleségét, vagy homoszexuális viszonyt folytat (stb...).
Feloldozás nincs, Allah majd ítél és büntet.
Én sem vagyok vallástudós, sem muszlim, úgyhogy az ismereteim korlátozottak.

Egyébként egy érdekesség: azon muszlim ismerőseim, akik nem tartoznak az általam "igaz"-nak nevezett kategóriába, sokan vallják, hogy csak az meleg, aki a "bottom", az aktív fél az nem. Nah, ilyesmit "igaz" muszlim sosem mondana. ;)

Remélem, kielégítő választ adtam. :)

A hithűség fogalma pedig a 100%-os hithűséget takarja, botlások nem megengedettek. Ez egy ilyen vallás ;)
Nem szerintem, hanem a vallás nagyjai és tudósai szerint. :)
Folytatás: Azért, az emberi természet mindenhol a világon ugyanolyan…  Voltunk egy helyen, ahol az utcán (még az itten viszonyokhoz képest is) irgalmatlan közlekedési káosz uralkodott. Kérdeztem, hogy itt meg mi van? Egyszerre őrült meg mindenki? Mondták, hogy nem, hanem…..
Polaris Evolúciós istenérv 2011.09.07 07:00:00
A cím akár Teilhard de Chardin felé terelheti a témában járatos olvasó gondolatait, de nem, most nem róla, csak a saját eszmefuttatásomról szeretnék írni. Érdekes helyzet, hogy miközben kifejezetten (természet)tudományos beállítottságú és gondolkodású ember vagyok, az életem túlnyomó részében …..
Lee&a 2011.12.15 12:35:24
Sziasztok! :)

Huh, nagyon jó lett ez a poszt. El kell mondanom, hogy az egyik szakdogám éppen arról a témáról írtam, amiről itt beszélgettek, bár, ha jól sejtem, nem is tudjátok, hogy egy konkrét, létező és rengeteg ember által kutatott dolog körül keringtek és rengeteg igazságot el is mondtok róla. :)
Ismeritek a szakrális kommunikációt? Erről diskuráltok ugyanis. Szakrális ugye minden dolog, személy, hely vagy elv, aminek a gyökere nem evilági, hanem annál finomabb forrásból ered. Semmilyen eszmerendszer nem képes leírni, a "fénye" csak a szív által azonosítható. Lényege ugye ebből eredően a jóság. Erre a szakrálisra épülnek a vallások, ebből indul ki a transzcendencia és sok-sok minden. Heidegger írt erről és a metafizikáról, a létmódokról és a létdimenziókról, a lét-műveletekről nagyon sokat.

Lényegében minden vallás ebből indul ki. Van, ahol van szimbolizmus ( pl: kereszténység), aztán van, ahol nincs (Iszlám), van, ahol bejátszik a miszticizmus és van, ahol nem. Különféle Isten-problémák is vannak, amiket szintén körbejártatok. :)

Szerintem nagyon érdekes meglátásaitok vannak és a legtöbbel egyet is értek...sőt, tudom, hogy melyik tudós fogalmazta meg azokat a gondolatokat, amik tőletek most itt ismét elhangzottak (buksisimi nekem :P).

A robbantásos dologhoz
@vén betyár: itt gondolom az iszlám híveire gondolsz. Nos, az iszlám jelentése: béke. Senki, de senki aki igazi muszlim, az nem olt és nem is olthat ki emberéletet. Az erőszakos embereket a hitközség kiveti magából. A terroristák nem muszlimok, maximum azt a cetlit kapják a híradókban.

Minthogy minden vallás a szakrálisra épít, így minden vallásnak valóban a szeretet és a jóság az alapja. Az, hogy ezekre a pillérekre az egyes emberek milyen szabályokat építettek, az vallásonként változó.
Én részemről mindig ateista voltam...bár, abban jó pár éve hiszek, hogy kell lennie valaminek, ami nagyobb, mint mi. Vagyis, remélem, hogy van valami ilyesmi. És mindig úgy képzeltem el, hogy ennek a valaminek jónak kell lennie...és az emberek is alapvetően jók kell, hogy legyenek.

Igazából ezért is vágtam bele a szakrális kommunikációs témába, mert érdekelt. Hónapokig kutattam,( ami valljuk be, elég rövidke idő), de abban biztos vagyok, hogy a szakrális az összes ember mindennapjaiban jelen van, még akkor is, ha a vallás nincs.És ez jó, ez nekem elég. :) A vallást és a vallásosságot én csak valamilyen bónusznak tartom, amit ha az ember jól közelít meg és jól kezel, akkor csodákra képes. De rossz irányból közelítve és a szakrálisból jövő értékeket megszegve teljesen eltorzított dolog is létrejöhet általa.
Szóval, ez a dolog nem egyszerű. Nem is tudom, hogy egy ember egyáltalán valaha megértheti-e ezt teljesen. Mert ehhez még az sem elég, ha valaki tényleg olyan szerencsés, hogy már az atya nyelvének dimenzióját beszéli, mert akkor sem tudja átadni a tudását azoknak az embereknek, akik nem elég nyitottak és elég elszántak, hogy ők is megértsék ezt az egészet. :)
Azért az agyat kikapcsolni és a szívet dolgozni hagyni a mai világban szerintem szinte lehetetlen. :)
Lee&a 2011.12.15 13:45:16
@vén betyár: Köszönöm! Amint lesz fél órám, meglesem azonnal. :)
Polaris Látogatás a mecsetben 2011.08.02 08:00:00
  Mondd: „Hiszünk Allahban és abban, ami kinyilatkoztatás gyanánt leküldetett hozzánk és Ábrahámhoz, Iszmáelhez, Izsákhoz, Jákobhoz és Izrael törzseihez és hiszünk abban, amit Mózes, Jézus és a próféták kaptak, az Uruktól. Nem teszünk különbséget egyikük javára sem közülük. Mi Allahnak vetjük alá…..
Lee&a 2011.08.26 15:32:18
@α Ursae Minoris: Szívesen, szívesen! :)

Várom nagyon a tervezett posztot, addig pedig visszaolvasgatok! :)

A nagyobbik lányodnak igazán szép neve van! ;) Én Lindának sikeredtem anno, talán 26 éve a Lea még nem is volt itthon annyira ismert. :)
Lee&a 2011.12.15 12:01:19
@α Ursae Minoris: Köszönöööööööööööm!
Eltűntem kissé az elmúlt időszakban, szakdogákat kellett írnom. :S Ráadásul nem kaptam értesítőt sem...pfff :S
Most pótolok mindent! :) Köszönöm! Köszönöm!
Lajos megkapta az évközi emelést a frankhitel-törlesztőjére Budapest Banktól, mert miért ne:Sokat olvastam mostanában a posztjaidat, mivel mi is a pórul járt frankhitelesek közé tartozunk és elég sok szó volt erről a blogodban. Az hogy a frank árfolyama hogyan alakítja a…..
Lee&a 2011.08.19 13:13:10
@EÖ: :D:D:D tapsvihar!! :)
„Csak az erősebb nősténnyel párzik a hímoroszlán? A mai nőkben iszonyú görcsök vannak, mi több: görcs erdők” – egy igazi férfiúi kifakadással indítjuk a hetet. A fiatalember megosztja velünk értékes megfigyeléseit, melyek azt a kérdést feszegetik, hogy miért…..
Lee&a 2011.05.16 10:05:59
@Devil2: Támogatom az ötletet 50 címkével és egy tollal.
Lee&a 2011.05.16 10:14:21
@Devil2: hmm..nah jó, legyen alkoholos filc. Csak nehogy Okoska kiszopogassa belőle a tintát a nagy munka közben.
Ő nekem tartogatta magát és soha senkivel nem volt még” (33 évesen!)Üdv! Életem egyetlen sms szakítását írom meg nektek. 2007 során találkoztam vele. Nagyon ápolt, igényes, kellemes, bár mesterkélt modorú hölgy volt, egy évvel idősebb nálam, de (és ez fontos) azt…..
onlinerandi józanon 2011.04.29 13:32:00
Most már saját magamnak se hiszek. Apró kockákra hullott szét bennem az élet. Több év után először hinni mertem az érzéseimnek. Két hónap volt, mire elüldöztem minden félelmem. Új ruhát varrtam testemnek és azt magamra öltve indultam a jövőbe.Mindennap csak egy kicsit…..
Lee&a 2011.05.02 12:14:31
@ongirl: Megérzés volt, ennyi. Nekem a másokkal kapcsolatos megérzéseim 99%-ban bejönnek.
Egyébként szerintem nem sok férfi van, aki vállalná, hogy egy olyan kapcsolatban maradjon, ahol a hölgy nyíltan vállalja, hogy még érzései vannak a több éve különvált exe iránt. :)

De, szerintem nagyon jól döntöttél! :) Igaz, fogalmam sincs a régi kapcsolatotokról, csak annyit tudok, amit megosztottál velünk...de nagyon szorítok, tényleg! :) Örülnék, ha boldog lennél :)
Lee&a 2011.05.02 14:58:33
@ongirl: Innen nézve Te ebben nem vagy egyáltalán hibás. Lehet, hogy a múltjában volt már valami hasonló történés és félt, hogy megint megégeti magát.Fene tudja.
Lehet, hogy fel fog ő még bukkanni...
Lee&a 2011.05.02 16:11:34
@ongirl: Helyes. :)
A végén úgyis minden rendben lesz :)
Sok otthoni probléma, gyakran beteg, és mind e mellett hihetetlen szeszélyes. Keresed, de nem találod az igazit? Szakíts magadnak új szerelmet!Üdv! Egy fiú vagyok és már egy ideje bele-bele olvasok ebbe a blogba. Nem tudom idevaló sztori e, nem tudom az érintettek magukra ismernek…..
Lee&a 2011.05.02 11:52:48
@Nard: i-vel a végén mindenképp tészta :)
Mondjuk, én a tésztát mindenképp többre becsülöm, mint a rendszert, úgyhogy nekem ez még jobban is tetszik :)
Szeretnék elmondani, kikiabálni mindent.  Galaxis életem része lett. Megértettem, hogy a gondosan felépített erődöm, már nem ment meg. A váramat sokan védték, óriási apparátussal dolgoztam. Volt a munkamániás, az utazás bolondja, a szabadság fanatikus, a…..
Varanasiba történő megérkezésem egyúttal az Indiával való első találkozást is jelentette számomra. Az Indiában élő magyar barátaim (Dóri és Sajó), illetve a Magyarországon élő indiai ismerőseim hónapokon keresztül igyekeztek felkészíteni arra, hogy mi is vár majd rám a…..
Lee&a 2011.04.05 15:19:42
Könnyítsük meg egymás életét, oszlassuk el a félreértéseket. Készítettem egy részletes szószedetet ingatlanhirdetők részére, hogy mi NEM AZ. Itt az első rész. A galéria, az nem egy szoba. Nem is félszoba. Pláne, ha egy alig 2m széles fekvőgaléria.A sarokban egy…..
Ezen a blogon is született már poszt arról, hogy a becsületsértési-rágalmazási büntetőügybe könnyen belefuthat egy kommentező is, ha a rendőrségnek sikerül kideríteni az adatait, akár IP cím alapján is. Az alábbi ügyben már ítélet is született. Tisztelt…..
onlinerandi Bel vagy kül Föld? 2011.02.15 23:00:00
 Tartozás:Hétvégén szórakozni mentem. Nem azért írom meg, mert ez azonos hatással van a társadalomra, mint a BUX index mélyrepülése, de azért dolog. Azért ügy, mert van egy konzekvencia, amit nem csak levonok minden kimaradó este, de belémég. Táncolok, nevetek és…..
Lee&a 2011.02.17 10:11:18
@light: :D:D