Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiß B.

80 bejegyzést írt és 601 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kőleves A thai nagyi főztje 2019.03.07 19:47:12
Budapest kvázi bevárosában a Vas utcában található az egyik kedvenc „nem felkapott” nemzetiségi éttermem ahol olcsón lehet finom és autentikus thai ételeket enni. Nem kényelmes, nem kifejezetten barátságos, főleg nem nagy, de az ételek kiválóak. Igazi indokínai nagyi konyhája...
Kőleves Böjtöl még itt valaki? 2019.03.06 19:00:37
A hamvazószerda a nagyböjt első napja, húsvétvasárnaptól visszaszámolt negyvenedik hétköznap, amely a nagypéntek mellett a másik szigorú böjti nap a katolikus hívek számára. Feltéve ha van még olyan, aki megtartja a böjtöt. A böjti szokásokról nem beszélnék sokat, a hivatkozott linken szépen…..
Ma 100 éve, 1915. július 11-én, vasárnap hajnali 03.15 órakor fejeződtek be az előző napi átcsoportosítások, mely után a nap nagy része csendben telt el. A 2. hadsereg parancsnoksága napi rendeletében felhívta a figyelmet arra, hogy Galíciának már az oroszok által kiürített…..
Ma 100 éve, 1915. július 10-én, szombaton az arcvonalban úgy éjjel, mint délelőtt is, teljes csend uralkodott. A nap nagy része a csapatok rendezésével telt el. 10.30 órakor a 31. hadosztály értesítette az ezredet, hogy a XII. menetzászlóalj a délután fog megérkezni, egyben…..
Ma 100 éve, 1915. július 9-én, pénteken kevéssel éjfél után a II. zászlóaljjal szemben lévő ellenség élénk tüzelést kezdeményezett, amit azonban rögtön beszüntetett, amikor tüzérségünk állásait lőni kezdte. A Czibulka hadtestparancsnokság rendelkezésére a 31.…..
Ma száz éve, 1915. július 8-án, csütörtökön az ellenség továbbra is teljesen nyugodt maradt, a tüzérsége egyáltalán nem lőtt. Reggel egy orosz repülőgép repült át a 44. gyalogezred állásai fölött délnyugati irányban, ami azért keltett nagyobb érdeklődést, mert…..
Ma száz éve, 1915. július 7-én, szerdán változatlan harchelyzet mellett az ellenség szokatlanul csendes viselkedése tűnt fel a 44. gyalogezred katonáinak, ami arra engedett következtetni, hogy az oroszok esetlegesen kiürítették állásaikat. Ezért a 31. hadosztály parancsnoksága…..
Vitéz reidharspergi Reichard Béla m. kir. alezredes (1876-1921), a 44. császári és királyi gyalogezred utolsó parancsnoka a világháború után Kaposváron telepedett le, és folytatta katonai pályafutását a Magyar Királyi Honvédségben. 1921-ben bekövetkezett halálát követően a…..
Ma száz éve, 1915. július 6-án, kedden az ellenséges tüzérség élénk tevékenységet folytatott, főleg azonban a helységeket lőtte. Az arcvonalban lévő IV. zászlóaljtól a dandárparancsnokság a 14. századot kivonta és dandártartalékba osztotta be. Az I. zászlóalj a 31.…..
Ma száz éve, 1915. július 5-én, hétfőn, délelőtt 10 órakor az orosz nehéztüzérség erős tűz alá vette Sapizhanka (ukránul: Сапіжанка, a korabeli leírások szerint Sapiezanka) falut, ahol az ezredparancsnokság és a dandártartalék állomásoztak. Ennek folytán tűz…..
labdabiztos Üzenet Athénból 2013.11.16 13:53:12
Na csá! Gyors leszek, mert már innen, a reptérről  írok, lassan be kell csekkolnunk. Fantasztikus volt ez a tegnapi meccs, fantasztikus most magyarnak lenni! Pedig az itthoni zártkapus román meccs végén bekapott gól után megijedtem, teljesen más lett volna, ha egy győztes meccs…..
Az örökrangadónak már az említésétől is megrészegülünk, mint Paul Gascoigne a szénsavas limonádétól - magyar játékossal nem tudtam példálózni, mert igazi sportember révén már a kisfröccs illatától is átmennek a túloldalra. Párás szemmel ülök, melynek oka lehet a…..
„Valószínűleg még a bibliai időkben kialakultak a 13-as szám körüli hiedelmek. Az utolsó vacsorán 13 vendég volt, a 12 apostol és maga Jézus. Más források szerint az őt eláruló Júdás személyére utal a szám, mert ő volt az, aki tizenharmadikként ült az asztalhoz. A babona…..
Kedves olvasónktól kaptunk egy ATV Híradós linket, amely a Jobbik szombati anticionista tüntetésén készült, azzal a kérdéssel, hogy a 00:55-01:00 között látható, gój motorosnak kinéző, bajszos férfiember vajon egy szimpla szimpatizáns vagy az MTVA frissen kinevezett…..
Kiß B. 2013.05.08 10:50:56
@zero: Természetesen nem dönti el az olvasó, hogy miről ír egy blog, csak azt, hogy olvassa e azt a blogot, vagy sem. Tudom, hogy az emberek többségének a lételeme a politikai háborús hangulat, de a CC-t például pont kikapcsolódásképp szoktam olvasni. Ha efféle írásokra vágyok, akkor az általad is szerkesztett blogokat olvasom, vagy amiket az index címlap kidob. Ráadásul ez nem egy egyedi sztori, hanem lassan a politika van itt is túlsúlyban. Szóval nem kritikaként írtam, a fentieket, ez csak egy elvesztett rendszeres olvasó visszajelzése, amivel azt kezdenek a CC szerzői, amit akarnak. Ha leszarják, hát leszarják. Ennyi. :)
Kinézek az ablakon, mikor szerda este írom ezt a posztot, és még mindig hullik, még mindig esik a hó, nem akaródzik neki abbahagyni. Már nem szakad úgy, mint reggel, amikor 30 centis fehér lepelben kellett kitrappolni a villamoshoz a csöndes wekerlei utcákon, de a fűtőtest még mindig…..
Minden, valamire való focicsapat tizenegy tagból áll (a szurkolótábort és a meccs előtt nokiás dobozokkal, délkelet-ázsiai örömlányokkal korrumpált bírókat most ne számoljuk ide) így érthető, hogy futballkupák esetében a tizenegyedik kiírás legalább olyan ünnepi, mint a…..
Miniszterelnökünk tudja, mi vezetné ki Európát a válságból, azaz mi vezetne megújuláshoz, szerinte "arra van szükség - ahogyan a történelemben már többször -, hogy Európa visszanyúljon keresztény gyökereihez. Felfogása szerint a kereszténység a cselekvés kultúrája, így…..
A pécs-baranyai németek nemzetiségi körének szervezésében alkalmam nyílt egy 12 napos körutazást tenni az Ural hegység középső és déli részén, nagyjából a Perm-Jekatyerinburg-Cseljabinszik-Ufa négyszög három oldala mentén. Az utazás célja volt, hogy az embertelen…..
labdabiztos Inkább a Fradi? 2012.09.27 19:54:23
A fenti cikket a Somogyi Hírlap közölte 2012. szeptember 25-i számában. Kommentárt nem fűzünk hozzá, döntse el mindenki, hogy a fenti hír vicces, vagy inkább szomorú?..
Jubileumi, tizedik kiírásához érkezett a Labdabiztos-blog Hattrick-pozitív szekciójának méltán népszerű kupasorozata, amelynek célja annak biztosítása, hogy a kupaszerdák legalább olyan izgalmasan teljenek, mint a szombatok - ha nem még izgalmasabban. A sorszám kerek ugyan, a…..
Kiß B. 2012.08.21 08:29:36
A Somogyország FC vezetése ezúton tájékoztatja a csapat szurkolóit, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Aruta mesterrel, és játékosedzőként alkalmazza klubunk minden idők legeredményesebb támadóját, Marcelo Nogueirát. A luzitán játékos még tizenévesen került Kaposvárra, és eddig 149 gólt lőtt tétmérkőzésen a csapat színeiben, mely teljesítménye tizenegy mesterhármasa és egy gólkirályi címe mellett példátlannak mondható. Ki ismerné jobban a csapatot, mint ő, aki a jelenlegi szezonban is 8 bajnoki és 4 kupatalálatnál jár? Ráadásul az életét a visszavonulás után is a városban képzeli el, mivel magyar felesége van, akitől három szép gyermekük is született.

Miután a csapat augusztus 20. alkalmával szabadságon van, a klub sajtósa telefonon érte el az új edzőt:

- Rosszkor hívom?
- Épp Kardosfán vadászunk néhány játékostársammal Matolcsy Mátéval, Faragó Dózsával és Pablo Antonio Folch Cardonával. Valamennyien szenvedélyes vadászok, a spanyol fiú a saját bevallása szerint már oroszlánt is lőtt Afrikában, mi még bakot lőni sem láttuk, maximum a pályán... Persze ez csak vicc, Pablo jó barátom, remek játékos és remek vadász.
- Örülök, hogy jó hangulatban vannak, de beszéljünk inkább az Ön kinevezéséről, reméljük, ez nem bizonyul baklövésnek.
- Én is remélem. Kényszerhelyzet volt, el kellett vállalnom. Tavaly csak rosszabb gólkülönbséggel maradtunk le az ötödosztályról, idén nem akartunk kockáztatni. A szezon végén mindenáron fel akarunk jutni, és a legnagyobb derbi még hátra van.
- Ez azt jelenti, hogy szögre akasztja a stoplist?
- Egyszer eljön annak is az ideje, de remélem, még van pár jó évem játékosként is!
- Ezek szerint szombaton pályára lép a Mátéfalva elleni rangadón?
- Ha az edzőm bizalmat szavaz, biztosan. Van egy olyan érzésem, hogy bízik bennem!
- Örülök az optimizmusának és sok sikert kívánok Önnek és a csapatnak!
- Köszönjük! Azért dolgozom edzőként is, mint amiért játékosként is hétről-hétre tűzben égek, hogy örömet okozzunk egymásnak és a szurkolóknak. Nem felejtem a klub jelmondatát: "Múltért - Jövőért!" Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Somogyország jövőre az ötödik vonalban indulhasson, és ebben számíthatok a teljes csapatra. Ha nem így lenne, nem is vállaltam volna az edzőséget. Szóval holnap már nem vadászunk ugyan, hanem edzünk, de a pályán is - ha csak átvitt értelemben is - élessel fogunk lőni!
Megkaptam recenzióra Ungváry Krisztián és Tabajdi Gábor Budapest a diktatúrák árnyékában című új könyvét. Úgy egészébe véve is tetszik, ám a 35. oldalra jutva olyanba botlottam, amiről úgy éreztem, azonnal ki kell posztolnom - a teljes cikk ráér. Mint írják: "A trianoni…..
labdabiztos 9. Labdabiztos kupa 2012.03.07 11:08:00
Eljött vala a majdnem-jubileumi kiírás, amit majdnemtizedik -ként is jellemezhet majd a hálás utókor, de hivatalosan a 9. Labdabiztos Kupa néven fog bevonulni a futball aranykönyveinek megsárgulásra váró lapjaira. Hovatovább jöjjön a lényeg, ami után mindenki eldöntheti…..
Kiß B. 2012.05.28 17:16:16
Kaposvárt az elmúlt egy-két évszázadban nevezték iskolavárosnak, a malmok, majd a virágok városának és katonavárosnak is. Utóbbi titulust leginkább a híres 44-es katonák miatt kapta a megyeszékhely a 19. század második felében. Róluk, a „rosseb”-bakákról szól ez a…..