Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MRO Historia

47 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
6–8. OSZTÁLYOSOK FIGYELEM Kedves Szülők! Kedves Gyerekek! Az ALTERNATÍV KÖZGAZDASÁGI GIMNÁZIUMBAN Adventi vásárral egybekötött SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓT TARTUNK Időpont: 2009. DECEMBER 05. (szombat) 11 óra 30 Hely: Budapest, Szentendrei út 9.   Telefon: 06…..
Még csak most kezdődött el a tanév, de máris november eleje van. Vészesen közeleg a téli szünet, ami egy utolsó alkalom arra, hogy felkészüljünk a ránk váró teendőkre. December eleje (pontosabban december 11.-e) az első fontosabb dátum, ugyanis eddig az időpontig kell beadni a…..
Az OKM honlapján (www.okm.gov.hu) megtekinthetitek azon középiskolák listáját, amelyek 2010 januárjában központi írásbeli felvételit szerveznek. Ne feledjétek jelentkezéseteket legkésőbb december 11-ig leadni a vizsgát szervező intézménybe! Sikeres felkészülést és…..
Nagy Hanna: Alexanderes pályafutásom 11 éves koromban kezdődött, 7 évvel ezelőtt. Nagyon gyenge hátizmom és erős gerincferdülésem miatt rengeteg konzervatív és alternatív módszert kipróbáltam. Fűzővel fenyegettek. A hegedülést azonban komolyan gondoltam. Anyukám egy…..
A kompetencia alapú oktatás semmiképpen sem egy divathullám, nem egy újabb „őrület”. Sokkal inkább egy oktatási szemlélet. Sorozatunk második osztályosoknak szóló darabja elsősorban az anyanyelvi kompetencia fejlesztését célozza. A könyv célja, hogy a kisdiákok ne…..
Kiadónk, az MRO HISTORIA Könyvkiadó 6 új könyvet jelentetett meg a szeptemberi tanévkezdésre. Számunkra fontos, hogy vevőink mindig újdonságot, mindig a legújabbat és legaktuálisabbat kapják. Követve hagyományainkat, idén is szerepet kaptak újdonságaink közt a legújabb…..
 2010-BEN KÖZÉPISKOLÁBA FELVÉTELIZŐK FIGYELEM!   A Fiatal Értelmiségiek Köre Közhasznú Egyesület 2009 őszén ismét megrendezi TOVÁBBTANULÁSI TÁJÉKOZTATÓ NAP elnevezésű térítésmentes programját 8. osztályos diákok, szüleik, tanáraik részére több…..
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) az iskolák részére minden évben meghirdet tanulmányi versenyeket, melyek az általános és középiskolás diákok számára továbbtanulást és felvételit elősegítő, képességeket és tudást fejlesztő programok lehetnek. Az OKM…..
Az előrehozott érettségit két időszakban teheted le! Az egyik a májusi-júniusi, a másik a szeptemberi-októberi időszak. Amennyiben a tavaszi időszakot választod, úgy február 15-ig, ha az őszi számodra a kedvező lehetőség, úgy augusztus 31-ig adhatod le jelentkezésed.  …..
A 2009-es felvételi ponthatárok 2009. július 24-től (péntek) a www.ponthatarok2009.hu oldalon megtekinthetőek!..
Hírek, érdekességek, információk érettségivel, felvételivel, továbbtanulással, könyvekkel kapcsolatban Kötelező olvasmányok általános iskolásoknak és középiskolásoknak Kompetenciamérés Magyar érettségi Történelem érettségi Matematika érettségi Angol…..
Az Oktatási Minisztérium 2000. január 31-én indította útjára a COMENIUS 2000 közoktatási minőségfejlesztési programot, amely leginkább az Európai Unió elvárásainak megfelelően, a magyarországi közoktatási intézmények gyakorlatába kívánta bevezetni a minőségbiztosítást,…..
„Jutalom nem azért jár, mert elkezdesz valamit, hanem csak akkor ha be is fejezed!” (Szt. Katalin)..
Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája az aktuális munkaerő-piaci igényekkel összhangban évről évre egyre bővülő középfokú, felsőfokú és emelt szintű képzési kínálatot állít össze leendő hallgatói számára.Részletek a http://www.mszki.hu/ oldalon…..
Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája 2009. február 6-án tartja nyílt napját. A 9.30-kor kezdődő programon az érdeklődők megismerkedhetnek az iskola történetével, képzési struktúrájával, pedagógiai programjával, illetve különböző képzésekkel.Részletek a…..
Idén is megrendezésre kerül az Educatio kiállítás, melyen Kiadónk, az MRO HISTORIA Könyvkiadó ismét részt vesz.  A kiállítás helyszíne: SYMA Sport- és Rendezvényközpont (1146 Budapest, Dózsa György út 1.), időpontja: 2009. január 23–24. (mindkét napon 10-től 17…..
Négy bolygó létezett a híres Lylat Systemben, amit Andross el akart pusztítani azzal, hogy belelöki Aqasba, a 100 éve vízzel elárasztott bolygóba. General Pepper megalkotta a nagy Star Fox csapatot, akik elindulnak Venom bolygóra (Andross szülőföldje), és megküzdenek Androsszal.…..
A K C I Ó !Rendelje meg kiadónktól akciósan a szükséges jogi könyveit:  ..
Végkiárusítás miatt hihetetlen akciókkal várjuk régi és új Vásárlóinkat a Klauzál u. 1. szám alatt! 30% kedvezménnyel egyes jogi könyvek művészeti és turisztikai albumok szórakoztató könyvek 15% kedvezménnyel az MRO Historia kiadványai: érettségi,…..
Múlt hét végén megjelent a sorozat befejező része. Rowling saját bevallása szerint is ezt a kötetet szereti a legjobban. És ti?Várjuk a véleményeteket, melyik a legjobb Potter-kötet, indoklással!Még nincs meg a 7. rész? Nálunk megveheted!A blogbejegyzésre hivatkozva 10%…..
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi ELŐRENDELHETŐ!10 % KEDVEZMÉNNYEL!!! A sorozat hetedik, befejező fejezetében Harry olyan események részese lesz, melyEKre korábban nem is gondoltunk volna.Könyvesboltunkban 2008 februárjától, az országos megjelenés…..
Kötelező olvasmányok röviden 12. osztályosoknak – Világirodalom A kötelező olvasmányok az irodalomtanulás egyik alapkövét jelentik. Ismeretük híján nem lehet teljes a tanuló felkészültsége és tudása. Jelen kiadványunk a 12. osztály világirodalmi kötelezőit dolgozza…..
Közeleg az érettségi, a jelentkezésig is már alig egy hét van hátra!Sokakat rettegéssel tölt el a matematika érettségi gondolata! Számukra van egy jó hírünk: kiadványunkkal alaposan felkészülhetnek a megmérettetésre, mert a 10 középszintű matematika feladatsor mindegyike a…..
Február 15-ig lehet jelentkezni a 2008. május 5. és június 27-e között lezajló érettségi vizsgákra. 198 tárgyból, 12 nyelven  tehetik le az érettségi vizsgákat idén a diákok. A felvételi pontok számítása idén már az új szabályok szerint történik; összesen 480 pontot…..